BT Rehber öğretmenliği yazısı imzalanmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebfo45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
sezgin meriç' Alıntı:
sabahçı öğlecilikden başka formatörün aynısı. 8 5 den kurtulduk. tabi ikili eğitimde olanlar tekli olanlar benim gibi 9. 3 çalışıyorlar.
Değişenler;
1- Eskiden çoğu il yaz tatilinde zorla çalıştırıyordu, artık çalıştıramayacak.
2- Eskiden 15 saatten fazla derse girilmiyordu, dolayısıyla da 15 saat ders seçilirse okulda normdaydın, 14 saat ders varsa norm fazlası olurdun. Çünkü kimse 15 saatten fazla ders seçmiyordu zaten nerden öğretmen bulacam sen girmeyeceksen diye. Şimdi 25 saat ders varsa bile formatör olursan sadece kalan 5 saat formatörlük yaparsın.
3- Eskiden 8-5 çalışırdın, şimdi 30 saat
4- Eskiden bütün görev maddelerinin ucu açıktı, şimdi 13 tane örevin var ve ez çok belli ne olduğu
5- Eskiden tenefüslerde bile bt sınıfını açık tutacaktın, idare isterse haftasonu ya da akşamları gel aç sınıfı diyebiliyordu, artık böyle bir görevin yok.
.
.
.

scent2' Alıntı:
Arkadaslar 30 saat sinirlamasini yazida ben goremedim. Bizim okulda, tekli egitim ve gunde 8 ders var. Gunde 6 saat mi giricem. Yoksa ogrenim ne zaman biterse o zaman mi cikicaz?

Yada birgun 8 saat diger gun 4 saat ders olabilir mi ?

arkadaşlar şu yazıdan bile farklı farklı mesai saat çıkardınız ya pessss gerçekten ilginç....
eğitim öğretim saati nedir arkadaşlar?? o gün okula öğrenci kaçta geliyorsa o saatte gelinecek, kaçta çıkılıyorsa ossaatte çıkılacak 30 saati nerden çıkardınız yahuu
yeni sisteme göre 5 lerin ders saati zaten 36 saat oldu.. bu demkki bt rehber öğretmen haftada 36 saat zaten okulda bulunmalı... anlaşılması güç bişey değil yani :verymad:

Bölümümüz adına daha iyi gelişmelere gebe olması temennisiyle hayırlı uğurlu olsun...

baya iyileştirme olmuş madde 7 haftalık ders çizelgesinde bt rehberliği olarak yazacak yani 17 ye kadar durulmayacak harika.

tek kazanım 30 saatle çalışma zamanının sınırlandırılması. diger metin her yılyazılan resmi yazının kopyası

kty38' Alıntı:
tek kazanım 30 saatle çalışma zamanının sınırlandırılması. diger metin her yılyazılan resmi yazının kopyası
hocam merak ettim 30 saati nereden çıkardınız? eğitim öğretim saatinde okulda olur derken 5 lerde bu yıl itibari ile 36 saat olmuşken herkes 30 saatle sınırlıyız demiyor mu gerçekten ilginç??

diğer öğretmenler 36 saat duruyor mu ki biz duralım. eşitlik var bu yazıda

bana daha bugün müdür yardımcısı 5 e kadar duracaksın diyordu. şimdi gidip nah dururum diyeceğim :)
ama şu var seneye de müdür diyecek ki ulen bu adam işe yaramıyor zaten. seçmeyelim dersini defolsun gitsin. çünkü alıştılar bizi bekletmeye

muamma25' Alıntı:
bana daha bugün müdür yardımcısı 5 e kadar duracaksın diyordu. şimdi gidip nah dururum diyeceğim :)
ama şu var seneye de müdür diyecek ki ulen bu adam işe yaramıyor zaten. seçmeyelim dersini defolsun gitsin. çünkü alıştılar bizi bekletmeye
Ağam KOVİRMİSİN? düşündümde aslında daha iyi bir iş olur.. seçilmezse derse girmeden 30 saat rehberlik yaparsın.. norm fazlası oluruz ama gidecek bi yerimiz olmaz kim seçebilir 15 saati büyük okulların dışında? o zaman şöyle bi anadolu lisesine flan rehber hocası olursun orda 30 saat takılır geliriz hacı :mrgreen:

muamma25' Alıntı:
:puhaha: :puhaha:

muamma25' Alıntı:
:lol:

esilasoul' Alıntı:
kty38' Alıntı:
hocam merak ettim 30 saati nereden çıkardınız? eğitim öğretim saatinde okulda olur derken 5 lerde bu yıl itibari ile 36 saat olmuşken herkes 30 saatle sınırlıyız demiyor mu gerçekten ilginç??

Hocam Haftalık ders programında dersinin olmadığı saatlere BT Rehberlik olarak işlenir diyor, bu durumda size diğer öğretmenler gibi haftalık ders programı hazırlanacak, haftalık ders programındaki saate göre ek ders ödemesi yapılacağından 30 saat sonucu çıkıyor.. 36 saat olursa sizinki ona göre haftalık kaç saat ek ders yazmaları gerektiğinide belirtinki hakkınız yenmesin bu durumda Full derse giren ve birde egzersiz yapan öğretmen kadar ek ders yazılmalı size... Ama elbetteki bu görevlendirmenin esası haftada 30 saat ve 18 ekders üzerine kurgulanmış rehber öğretmenler gibi...

merhabalar arkadaşlar.. birkaç sorum olacak;

1- bu uygulama sadece Fatih projesine geçen okullar için anladığım kadarıyla.. yanlış mı düşünüyorum? hepinizin okullarında fatih projesine geçildi mi?

2- ben şimdi kendi okulumda(akıllı tahta falan yok) 18 saat derse giriyorum.. eğer başvurursam 12 saatte formatörlük mü yapıcam yani? tam anlayamadım bu işi?

3- 5. sınıflarda seçmeli ile beraber 36 saat dersleri oluyor.. eğitim öğretim 7. saate kadar sürüyor hergün.. ve 2 li öğretim var okulumda.. öğleye kadar okulda durup sonra çekip gidecek miyim?

yardımcı olursanız sevinirim... ;)

İstanbul il koordinatörü arkadaşlar lütfen bizim anlayamadığımız su calışma saatleri ile ilgili bilgi verir misiniz?
ikili öğretimde ve tekli öğretimde durum nedir?
bilen konuşsun kardeşim!!ortada bir yazı var 40 farklı yorum!!!

şimdi ben şöyle yorumladım atıyorum haftalık 10 saat ders var kalan 20 saat haftalık ders programı hazırlama programına 20 saatlik btr öğrt. olarak tanımlayıp onları da kendimize dağıtıp 30 saat derse giriyormuş gibi olacaz.

aaaxxaa' Alıntı:
şimdi ben şöyle yorumladım atıyorum haftalık 10 saat ders var kalan 20 saat haftalık ders programı hazırlama programına 20 saatlik btr öğrt. olarak tanımlayıp onları da kendimize dağıtıp 30 saat derse giriyormuş gibi olacaz.

eger senin dediğin gibiyse iyi ama ben öyle yorumlayamadım maalesef!!!!
ist-koor arkadaş neredesin???

hadi hayırlısı bugün dananın kuyruğu kopar.. İnşallah formatörlük eziyeti son bulacak..

Arkadaşlar çok açık... 30 saat çalışacaksın. bunun bir kısmını ders olarak diğer kısmını BT Rehberi olarak. ikili öğretimde tek devre çalışacaksın diyor. daha nasıl açıklasın adam...

Arkadaşlar yazının üzerine 35 sayfa konuşulmuş hala aynı sorular tekrarlanıyor. Okulda diğer öğretmenler kaçta girip çıkıyorsa biz de öyle olucaz. 5. sınıfların seçmeli dersinin olduğu zaman sadece derse giren kişi kalıyor bizde idareyle birlikte. Başka da kalan yok. Hele bir görevlendirmeler gelsin kimse tutamaz beni. Kaç yıldır bıktım 5 e kadar nöbet tutmaktan. :verymad:

Ben bişey sorucam arkadaşlar dersler şimdi seçildi formatörlük olıckamış gibi 18 saat seçildi.peki şimdi sadece 6 saatinemi gireceğz yoksa hepsine gene girmek zorundamıyız?
Birde ders çizelgesi oluşturulcak denmiş ayarlasak 30 saate göre her gün gelmemiz şartmı dersimzin olmadıı bi gündede?

arkadaşlar çalışma saatleri ders programına göre belirleniyor yani ders bitince bizim görevimizde bitiyor, sakın ha kimse 5 e kadar durulacak sonucu çıkarmasın. Mutlaka 5 e kadar duracaksın diyen müdür mdr.yrd. ları çıkacaktır yazı gayet açık, ders bitince görevde bitiyor.
En baştan haklarımızı koruyalım sonra suistimal edilmesin !

Şimdiye kadar görevlendirme yapan illerde durum ne olacak, iptal mi olacak şimdi? İstanbul'da fatih projesi kapsamındaki okullara görevlendirme yapıldı. Bu görevlendirmeler devam mı edecek yoksa yeniden başvurular alınacak mı?

arkadaşlar yazıyı kaç kere okudum 30saat yazısını göremedim..o kısmı bulan arkadaşlar ekleyebilir mi?

arkadaşlar ders programında ders saatleri dışında kalan bölümlere rehber bt yazılacakmış
ikili öğretimde 15 dersin varsa kalan bölümlere(15 saat) reh.bt yazalacak. toplam 30 eder. öğlen saatlerine yazmaya kalkarlarsa +30 saat daha eder 60 saat ki bence bu biraz zor.
dolayısı ile ya sabahçıyız ya öğleci sonucu çıkarıyorum.
sonuçta 2 formatör varsa okulda 30 saat okulda kalacak a ücreti alacak 1 formatör olan okullar 60 saat kalıp a ücretini alacak ki bence adaletsiz bir durum oluşuyor.

nurhayat' Alıntı:
arkadaşlar yazıyı kaç kere okudum 30saat yazısını göremedim..o kısmı bulan arkadaşlar ekleyebilir mi?

aynen ben de size katılıyorum.. eğitim öğretimin olduğu saatlerde diyor burası tamam.. mesela okulunuz 8-9 gibi başlayıp 3 gibi bitiyorsa süper olur o zaman..

ama benim okulum 2 li öğretim ve 2 öğretmen görevlendirilebilecektir diyor.. yani kesin 2 öğretmen görevlendirilecektir demiyor.. Bana göre bu cümle biraz sıkıntılı..

benim anlayamadığım şu (sanırım hala bakanlık da alışamadı ortaokul ilkokul ayrımına) 2 li öğretim yapan okuldan kastı ne mesela? benim okulumda hem ilkokul hem de ortaokul devam ediyor. bu 2 li öğretime mi giriyor? eğer böyleyse eğitim öğretim akşam 18:30 a kadar sürüyor sabah 7 den.. bence burası biraz havada kalıyor gibi..

var mı farklı bi düşüncesi olan?

guvennet' Alıntı:
nurhayat' Alıntı:

aynen ben de size katılıyorum.. eğitim öğretimin olduğu saatlerde diyor burası tamam.. mesela okulunuz 8-9 gibi başlayıp 3 gibi bitiyorsa süper olur o zaman..

ama benim okulum 2 li öğretim ve 2 öğretmen görevlendirilebilecektir diyor.. yani kesin 2 öğretmen görevlendirilecektir demiyor.. Bana göre bu cümle biraz sıkıntılı..

benim anlayamadığım şu (sanırım hala bakanlık da alışamadı ortaokul ilkokul ayrımına) 2 li öğretim yapan okuldan kastı ne mesela? benim okulumda hem ilkokul hem de ortaokul devam ediyor. bu 2 li öğretime mi giriyor? eğer böyleyse eğitim öğretim akşam 18:30 a kadar sürüyor sabah 7 den.. bence burası biraz havada kalıyor gibi..

var mı farklı bi düşüncesi olan?
Aynen size katılıyorum hocam 2li öğretimde kesinlik yok muğlak bırakılmış bu ancak bakanlıktan bi açıklama yapılarak düzeltilecektir
sabırla bekliyoruz

Geri