BT Rehber öğretmenliği yazısı imzalanmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebfo45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
arkadaşlar bu ayrıntı bence yazıyı hazırlayanların bile aklına gelmedi. tamamen yoruma açık bir olay. isteyen yazıda denildği gibi ders gibi alabilir isteyen bu zaten toplu bir görevlendirme diyebilir. artık uygulama nasıl olur kestiremiyorum. belki de eskiden kalma alışkanlıklar devam eder.

ilk3r' Alıntı:
Arkadaşlar gelen yazıda " okul müdürünün vereceği diğer görevleri yapar" ibaresi
"bt sınıfını teneffüs aralarında açık tutar"

"ders dışı faaliyetlerde laboratuarı açık tutar" ifadesi

olmadığı için artık görevlerimiz açık ve net bir şekilde belirlenmiştir ve bu görevlerde şu zaman itibarı ile makul görevler.Norm dışında başka hiç bir konu muallakta kalmamıştır.

Hala bazıları hazırlayanlara beddualar, lanetler okuyolar anlamıyorum, Gelen yazıda yatarak maaş alır ifadesi mi yazması gerekiyordu.

evet önceki yazıya göre çok daha güzel
özellikle 30 SAAT sınırı mükmemmel olmuş :alkis:

arkadaşlar özür dileyerek soruyorum bilgisayarı yeni açtım bu günkü gelişmeyi özetleybilirmisiniz bir sürü başlık açılmış..hamile olduğum için formatörlüğü istemedim bu sadece formatörleri ilgilendiren bir durum mudur? teşekkürler..

o kadar sayfa yazı var bir tane HAYIRLI OLSUN diiyen yok.
kendi kendinizi düşürüyorsunuz. en kötü karar en kötü onay bile hiç onay olmamasından hiç karar alınmamasından çok daha iyidir bunu hiç unutmayın.
daha düne kadar k....mızı yalayan bazı idareciler bu sene görevlendirmeleriniz olmayak deyip dayılanmaya derse 1 dk geç kaldığımızda hemen bağırıp çağırmaya, her lafın sonunda bu sene formatör değildiniz demi çivisini sokmaya başlamışlardı artık neyin imasıysa... netice bakanlıkta bazı şerefli vatandaşlar varda hiç değilse yardımcı oldular ypabileceklerini yaptılar daha iyisini yaparım diyen buyursun bakanlığa müsteşar falan olsun işimizi düzeltsin kral hale getirsin ondanda Allah Razı Olsun diyelim birazda bazı şeyleri kendinize kırpmayı öğrenin arkadaşlar hep kötümser hep kötümse nereye kadar.

http://www.memurlar.biz/haber/bilisim-t ... 56462.html

arkadaşlar bu sitedeki yazıyı okudum ve mutlu oldum. artık sabah gidip öğlen çıkabilecem. öğleden sonra ki ilkokul içinde artık görevlendirme yapılırsa gelen yapar. 8*5 çalışma kavramını halen nasıl gündeme getiriyorsunuz şaşırıyorum.
hayırlı uğurluı olsun ama bu görevlendirme var olduğu sürece biz halen çeşmekeş yaşarız. hele özellikle antalyada çalışanlar

hipopotam' Alıntı:
o kadar sayfa yazı var bir tane HAYIRLI OLSUN diiyen yok.
kendi kendinizi düşürüyorsunuz. en kötü karar en kötü onay bile hiç onay olmamasından hiç karar alınmamasından çok daha iyidir bunu hiç unutmayın.
daha düne kadar k....mızı yalayan bazı idareciler bu sene görevlendirmeleriniz olmayak deyip dayılanmaya derse 1 dk geç kaldığımızda hemen bağırıp çağırmaya, her lafın sonunda bu sene formatör değildiniz demi çivisini sokmaya başlamışlardı artık neyin imasıysa... netice bakanlıkta bazı şerefli vatandaşlar varda hiç değilse yardımcı oldular ypabileceklerini yaptılar daha iyisini yaparım diyen buyursun bakanlığa müsteşar falan olsun işimizi düzeltsin kral hale getirsin ondanda Allah Razı Olsun diyelim birazda bazı şeyleri kendinize kırpmayı öğrenin arkadaşlar hep kötümser hep kötümse nereye kadar.

Hocam bu sene formatörlük gelmediği için esas bu sene idareciler k*ç yalamaktaydılar. Dersim var deyip çekip gidiyordum. Böyle olunca işiniz yoksa bir bakar mısınız, dersiniz yoksa gelir misiniz laflarını duymam hoşuma gitmeye başlamıştı. Hatta onlara bakmayıp ilgilenmeyeceğim korkusu bile sarmıştı.

Formatörlük yazısı gelince ilk müdür getirdi yazıyı bana :mrgreen:

Arkadaşlar ben yazıyı sonuna kadar okudum "memurlar bizde yayınlanmış " bu yazıya göre formatörün adı değişmiş BT rehber öğretmeni olmuş bir de mesai saatleri değişmiş. bu kez sadece ders saatlerinde okulda kalmamız gerekiyormuş yani tam gün okullarda 15'e kadar; ikili öğretimlerde ise sabah bir tane öğlen bir tane olmak üzere 2 tane öğretmen görevlendirilecekmiş.
Yazıda belirtilmemiş bazı hususlar var aklıma takılan; :?
BT rehberlik kursunu başarıyla bitirenler olabilir diye bişe yazıyor bu bizim için de geçerli mi, böyle bi kurs hiç duymadım bile daha önce ?
Bir de ben okulumda 5'lere derse giriyorum(Seçmeliler 7 ve 8. saatlere konulmak zorundaymış) dersim 14.10 da bitiyor bu nasıl olcak ?

Konuyu kapsamasada Bu sene 5 ler için Seçmeli dersler 7 ve 8. derslere koyuluyor işin içine 6 7 ve 8. sınıflar girdiğinde nasıl olacak? Biz 7 ve 8. saatlere nasıl yeteceğiz..

Seçmeliler 7 ve 8 diye bir zorlama yok okulun fiziki şartları nasılsa ona göre yaparsınız. aynı anda bir kaç farklı sınıftaki öğrenciyi bir araya toplamak için 7 ve 8 dersler olabilir. birilerinin rehberliğinizde bir sınıftaki öğrencilerin hepsi aynı seçmeli dersi seçerse o seçmeli dersi istediğiniz saate koyarsınız.

bu işi yapan kişiler bazı şeylerin net olmadığını biliyorlardı. birazını netleştirdiler ama hala çeşitli şekillerde yorumlanabilecek konular var.
kimin ne olup olamayacağına onlar karar vermişlerdir bize onaylamak yada itiraz etmek düşer gerekiyorsa resmi yollardan hak aramak. meb birilerini memnun edeyim derken malesef başka birilerini memnun edemiyor bu da onları sıkıntıya sokuyor. verilen kararlar ve açıklananlar her zaman yetersiz oldu ve olacaktır.

masalef mebde işler günü kurtarmakla işliyor yakın yada uzak geleceği düşünen yada bu geleceği görebilen insanlardan yoksun gibi kararlar ve planlar oluşturuluyor.

raziyedüzgün' Alıntı:
Arkadaşlar ben yazıyı sonuna kadar okudum "memurlar bizde yayınlanmış " bu yazıya göre formatörün adı değişmiş BT rehber öğretmeni olmuş bir de mesai saatleri değişmiş. bu kez sadece ders saatlerinde okulda kalmamız gerekiyormuş yani tam gün okullarda 15'e kadar; ikili öğretimlerde ise sabah bir tane öğlen bir tane olmak üzere 2 tane öğretmen görevlendirilecekmiş.
Yazıda belirtilmemiş bazı hususlar var aklıma takılan; :?
BT rehberlik kursunu başarıyla bitirenler olabilir diye bişe yazıyor bu bizim için de geçerli mi, böyle bi kurs hiç duymadım bile daha önce ?
Bir de ben okulumda 5'lere derse giriyorum(Seçmeliler 7 ve 8. saatlere konulmak zorundaymış) dersim 14.10 da bitiyor bu nasıl olcak ?

ya ıkı tane gorevlendırılebılır dıyor da hangı okulda artık kaldıkı 2 bt ogretmenı bızım 19 okullu ılcede ıkı kısıyız ılce normu bır nasıl ıkı kısı gorevlendırecekler tek okulda o ısın hıkayesı bızı uc okulda gorevlendırıyorlar ken nasıl bır okula ıkı kııs verecekler süsleyip sunmuslar yıne aynı sey norm fazlalıgına cozum yok yıne ılcede okul kalmadı bt kapatmayan norm fazlası atamada bıle gıdebılecegımız okul kalmamıs durumda

ağzımıza bir parmak bal çalıp kenara çekilmişler. kimler neye seviniyor anlamadım. norm verilmediği sürece mağdur olacağız, işleri bittiğinde görevlendirmeleri kesecekler, ders desen yok, yine ortada kalacağız. fatih projesinde bize ihtiyaçları varsa, norm versinler ya da BT öğretmenleri görevlendirmeyi seçmeyerek tepki versin de artık birşeyler düzelsin. ileriyi düşünerek hareket etmek lazım, anı yaşamaktan vazgeçin artık.

Benim aklıma takılan bir nokta var. EBİTEFO yani açılımı "Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni". Yani asıl görevi BİTEFO yani "Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni" ni eğitmek. Peki bu yeni yazı ile artık BİTEFO diye bir görev olmadığına göre E-BİTEFO neyin ya da kimin eğiticisi?

Soru 2 - Şimdi eski görevlendirmeye göre idareciler gibi bizimde ek dersimiz günlük hesaplanıyordu, dolayısıyla 2 gün rapor alırsan sadece o 2 günlük ek dersin kesiliyordu. Şimdi yeni yazıyla bizede diğer öğretmenler gibi elimize 30 saatlik program çizelgesi verileceğine göre ek dersimizde öğretmenler gibi mi hesaplanacak?

Soru-3 : Eski görevlendirme esaslarına göre sorumlu olduğumuz müdür yardımcısının mesai saatlerine uyduğumuz için öğretmenlere tatil olupta idarecilere tatil olmayan günlerde bizde idareci gibi çalışacak mıyız, öğretmen gibi tatil mi yapacağız? (Mesela 20 Mayıs)

KöfteHoRr' Alıntı:
Benim aklıma takılan bir nokta var. EBİTEFO yani açılımı "Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni". Yani asıl görevi BİTEFO yani "Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni" ni eğitmek. Peki bu yeni yazı ile artık BİTEFO diye bir görev olmadığına göre E-BİTEFO neyin ya da kimin eğiticisi?

:++:

okulda bulunma saatleri konusundaki belirsizliği anlatan bir mail gönderdim iletişimdeki mail adresine. ucu açık ve il milli eğitimler bunu farklı yorumlayacaktır diye açıklık getirilmesi gerektiğini söyledim.

ben çok kararsız kaldım. 16 saat dersim var suan. müdür bey bu yıl beni okulda tutmak için labın dağıtılmasına razı gelmedi ama seneye bişey yapamayabilirim diyor. norm fazlası seneye kesin olurum. bu yıldan görevlendirmeye sahip mi çıksam.çok mu yorulurum. çocukda var. okulum tekli öğretim.az derse alışmıştık.

Arkadaslar 30 saat sinirlamasini yazida ben goremedim. Bizim okulda, tekli egitim ve gunde 8 ders var. Gunde 6 saat mi giricem. Yoksa ogrenim ne zaman biterse o zaman mi cikicaz?

Yada birgun 8 saat diger gun 4 saat ders olabilir mi ?

Ya bize müstehak ya. Biz haala 8-5 diye yorumluyosak bu yazıyı, ben idareci olsan haftanın 7 günü diye yorumlarım. nasıl olsa kimileri sesini çıkarmaz

rock' Alıntı:
Ya bize müstehak ya. Biz haala 8-5 diye yorumluyosak bu yazıyı, ben idareci olsan haftanın 7 günü diye yorumlarım. nasıl olsa kimileri sesini çıkarmaz

aynen yaa okudukça sinir oldum ben de...

scent2' Alıntı:
Arkadaslar 30 saat sinirlamasini yazida ben goremedim. Bizim okulda, tekli egitim ve gunde 8 ders var. Gunde 6 saat mi giricem. Yoksa ogrenim ne zaman biterse o zaman mi cikicaz?

Yada birgun 8 saat diger gun 4 saat ders olabilir mi ?
bir gün 8 bir bir gün 4 olabilir tabiki, bu idarenin iyi ya da kötü niyetini gösterir. Sizde hazırlanan programa göre yapacağınız işin iyi ya da kötü olmasını belirlersiniz.

BANA ÖYLE BİR YÖNETMELİK ÇIKARTINKİ ÇOK DEĞİL BİR SINIF ÖĞRETMENİ GİBİ İDAREYLE HİÇ BİR MÜNASEBETİM OLMASIN YETER.

KöfteHoRr' Alıntı:
Soru-3 : Eski görevlendirme esaslarına göre sorumlu olduğumuz müdür yardımcısının mesai saatlerine uyduğumuz için öğretmenlere tatil olupta idarecilere tatil olmayan günlerde bizde idareci gibi çalışacak mıyız, öğretmen gibi tatil mi yapacağız? (Mesela 20 Mayıs)

evet hocam bizde tatil yapacağız. 8. madde de BT rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak ibaresi var. 20 mayıs veya 24 nisan gibi tatillerde veya kar tatilerinde okulda bulunmaya gerek yok.

KöfteHoRr' Alıntı:
Soru 2 - Şimdi eski görevlendirmeye göre idareciler gibi bizimde ek dersimiz günlük hesaplanıyordu, dolayısıyla 2 gün rapor alırsan sadece o 2 günlük ek dersin kesiliyordu. Şimdi yeni yazıyla bizede diğer öğretmenler gibi elimize 30 saatlik program çizelgesi verileceğine göre ek dersimizde öğretmenler gibi mi hesaplanacak?

hayır hocam öğretmenler gibi hesaplanmayacak gene eski düzende çünkü 12. maddede ek ders yönetmeliğinin 16. maddesine göre ödeme yapaılacak diyor.

Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller

MADDE 16- (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

Ek dersimiz bu maddeye göre hesaplanacak.

nereye başvurumuzu yapacağız il mem lere mi? il memin sitesinde ben yayınlanmış yazı görmüyorum.

Mellifica' Alıntı:
Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller

MADDE 16- (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

Ek dersimiz bu maddeye göre hesaplanacak.
Benim aklıma takılanda bu zaten. ek dersi bu maddeye göre alacakmışız, bu maddeye göre eskiden mesela 20 mayısta biz çalışıyorduk ve ücret alıyorduk. Ama yeni 8. madde de BT rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak diyor. Dolayısıyla 20 mayısta eğitim öğretim olmadığına göre nasıl yapacaz o görevi

wildn' Alıntı:
nereye başvurumuzu yapacağız il mem lere mi? il memin sitesinde ben yayınlanmış yazı görmüyorum.
hocam yazı daha bugün ortaya çıktı. İl memler daha buna göre kendileri görevlendirme yazısı yayınlayacaklar bu hafta içinde. ona göre yaacaksınız müracatı

sabahçı öğlecilikden başka formatörün aynısı. 8 5 den kurtulduk. tabi ikili eğitimde olanlar tekli olanlar benim gibi 9. 3 çalışıyorlar.

Geri