BT Rehber öğretmenliği yazısı imzalanmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebfo45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Okul formatör görevlendirmeleri için dilekçe alan iller şimdi tekrar dilekçe isteyecek mi???

girdap08' Alıntı:
Çalıştığım köyde bugün net yoktu. Akşam geldi. Foruma girdim, 30 sayfalık bu konuyu görünce dedim "neler kaçırmışız, bizim durumlar düzeldi herhalde."

Şimdi anladım ki, "Hiç bişey kaçırmamışım, hiç bir şey değişmemiş."
:scared:

Arkadaşlar 2. okula görevlendirme kesin olarak yapılacak mı*
Benim okulumda bt dersi var ama bt sınıfı yok...Bt rehberliğini seçsem durumum ne olur?

mesut41' Alıntı:
Arkadaşlar 2. okula görevlendirme kesin olarak yapılacak mı*
Benim okulumda bt dersi var ama bt sınıfı yok...Bt rehberliğini seçsem durumum ne olur?

Sizin de okulunuz dağıtılmış BT sınıfı olanlardansa okulunuzda kalırsınız. Çünkü Okula ait bir BT sınıfı demirbaşlarda var. Fiziksel olmaması okul idaresinin sorunu.

Ama gerçekte yoktu ise o zaman başka okul görevlendirme gidersiniz.

Bazı arkadaşlar neden rehber öğretmenler gibi çalışma saatimiz belirtilmemiş demişler ama unuttukları birşey var rehber öğretmenlerin mesaisi 9:00-15:00 değildir ki bu duruma göre yorumlanmıştır. Tek rehber öğretmen 9:00-15:00 çalışır, 2 rehber öğretmen sabahçı, öğlenci olur

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete : 17.4.2001/24376
Tebliğler Dergisi : MAYIS 2001/2524
Ek ve Değişiklikler:
1) 14.3.2009/27169 RG ( NİSAN 2009/2619 TD )
Çalışma Saatleri ve İzinler
Madde 54 - Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli uzmanlar ve psikolojik danışmanların çalışma saatleri ve izinleri ile ilgili konular, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 99, 102, 103, 104 üncü maddeleri esaslarına göre düzenlenir.

Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli psikolojik danışmanların çalışma süreleri haftalık 30 iş saatidir. Günlük çalışma saatleri eğitim-öğretim kurumunun özellik ve ihtiyaçlarına göre okul müdürlüğünce düzenlenir. Bu elemanlar izin ve tatillerini diğer öğretmenler gibi kullanırlar.

Bizim görevlendirmeler de bunun gibi olmuş 30 saate tamamlama :D :D :D Ama norm hala ciddi bir sorun!!!

megi21' Alıntı:
bilgisayar normu olmayan okullarda görevlendirme isteyebilcekmiyiz. şuan ortaokul olan okulalrda formatör öğretmenliği başka branşdaki öğretmenler yapıyor bilişim teknoölojileri normu olmadığından, böyle okulların syaısı da hiç az değil. ben orda bt rehber öğretmen olarak görevlendirilmek isteyebilcekmiyim

Evet hocam ben de bunu merak ediyorum... Şu an formatörüm... ve kendi okulumda dersim olmamakla birlikte aynı zamanda norm fazlasıyım... bize yakın bir kasabada lise var. ama fatih yok. ben kendi okulumda norm fazlasıyken, lisede formatör olarak görev alabilecek miyim...

akif_van' Alıntı:
biltek2007' Alıntı:
BEN BU SENE GÖREVLENDİRME ALMIYORUM. YAŞASIN ÖZGÜRLÜK
neden hocam...sebebini söle bende almıyyım :DDDDDalmamak için bahane arıyom valla :D

Hocam beğenmediğimiz Fatih projesinin işlerini yaptıracaklar, Beni il dışı hizmetiçilerine bile kabul etmeye değer görmezler, alanı bilişim olmayanları sorumlu yaparlar. Ben bir de sorun olunca onları arayıp yarım mı isteyeceğim. Veya onların altında görev alacağım.

Kursa başvuru yapınca hocam sizin okula Tahtalar kurulması bahanesini önce sürerler. Şimdi ise Fatih projesinin kurulu olduğu okullara görevlendireceklermiş.

BEN EŞEKLİK GÖREVİMİ ONLARA BIRAKAYIM.

Senelerce düzeltilemeyecek eksikliklerle dolu. Madem rehberlikçiyim "nerde benim odam?" çalışacak yer bulamıyorum dynedden sıra gelmiyor. Öğleden sonra sbs kursu başlayacak ve kurs verilebilecek tek boş sınıf bt. Ayrıca çalışma süresinde bir netlik yok. Bu yazı sağ gösterip sol vurmak. Tamircilik görevimiz değildi ama bu yazıyla görevimiz oldu. Artık mdr. yrd.ları bu yazıyı ceplerine koyar, her durumda gözümüze sokarlar. 20 saat dersim olsa ne formatör olurum, ne de rehber. Babayı aldık yine. Bu yazının yayınlanmasında emeği geçemeyen herkese teşekkürler, hiç bir sıkıntıya çözüm getirdiğini düşünmüyorum. Amaç asla bu olmazdı ki zaten. 20 saat derse gir, sonra şehrin öbür ucundaki liseye rehberliğe git. Her sene başı "acaba kaç saat dersim olacak" diye düşünüp bu yazıya imza atmak zorunda kalacağız. Sonra da 30 saat dersin varsa girmek zorunda kalacaksın. 30 saat derse giren herhangi bir öğretmenden 2 kat fazla mesai yapıp 200 lira fazla alacaksın. Kimsenin bu yazıyı imzalamayıp protesto etmeyeceğini bildikleri için küfür ediyorlar resmen, biz de altına imza atıyoruz. Niye çünkü kredi çekmişiz...

yesimim2000' Alıntı:
Bazı arkadaşlar neden rehber öğretmenler gibi çalışma saatimiz belirtilmemiş demişler ama unuttukları birşey var rehber öğretmenlerin mesaisi 9:00-15:00 değildir ki bu duruma göre yorumlanmıştır. Tek rehber öğretmen 9:00-15:00 çalışır, 2 rehber öğretmen sabahçı, öğlenci olur

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete : 17.4.2001/24376
Tebliğler Dergisi : MAYIS 2001/2524
Ek ve Değişiklikler:
1) 14.3.2009/27169 RG ( NİSAN 2009/2619 TD )
Çalışma Saatleri ve İzinler
Madde 54 - Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli uzmanlar ve psikolojik danışmanların çalışma saatleri ve izinleri ile ilgili konular, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 99, 102, 103, 104 üncü maddeleri esaslarına göre düzenlenir.

Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli psikolojik danışmanların çalışma süreleri haftalık 30 iş saatidir. Günlük çalışma saatleri eğitim-öğretim kurumunun özellik ve ihtiyaçlarına göre okul müdürlüğünce düzenlenir. Bu elemanlar izin ve tatillerini diğer öğretmenler gibi kullanırlar.

Bizim görevlendirmeler de bunun gibi olmuş 30 saate tamamlama :D :D :D Ama norm hala ciddi bir sorun!!!
Doğru söylüyosun hocam. duruma açıklık getirdiğin için sağol.

Arkadaşlar benim okulumda ilokul ve sabahçı-öğlenci eğitim yapılmakta, düzenlemeye göre ders görevi ve rehberlik 30 saati geçmeyecek fakat burada sabahçı ya da öğlenci olunur diyen arkadaşlara ithafen yazıyorum, okul müdürü sabah ve öğlen içerisinde dağıtırsa 30 saati, ne olacak? sizce bu durumda yapılabilecek birşey var mıdır? Sıkıntı çıkartırlar mı dersiniz?

"Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli uzmanlar ve psikolojik danışmanların çalışma saatleri ve izinleri ile ilgili konular, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 99, 102, 103, 104 üncü maddeleri esaslarına göre düzenlenir."

Bununla bizim ne ilgimiz var anlayamadım.

Ya arkadaşlar mesai saati bence hala muallakta. Hiçbiryerde haftada 30 saat görevlendirilir yazmıyor. Sadece ikili öğretimlerde 2 öğretmen görevlendirilebilir diyor. Şimdi bizim okul ilkokul oldu ama kademeli olarak. 6,7,8 ler ve 4ler sabahçı, diğerleri öğlenci. Hadi diyelim ben sabahçı oldum, eski formatör arkadaş vardı o da ancak öğlenci olabilir bu durumda. Ama onunda dersleri sabah, tam bilmiyorum ama 20 saatten fazla dersi var. Öğlenci gruptan formatör olması imkansız hepsi sınıf öğretmeni. Bu durumda sadece ben olucam ve idare haftalık drs çizelgesine hem sabah hemde öğleden sonra okulda olacak şekilde rehber saatlerini yerleştirebilir ki bu durumda itiraz etme şansımızda yok. Benim için yine değişen bişey olmayacak gibi gözüküyor. Yine yoruma acık maddeler konmuş, yine idarenin insiyatifine klamış halimiz. Yazık çok yazık...

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Kimsenin bu yazıyı imzalamayıp protesto etmeyeceğini bildikleri için küfür ediyorlar resmen, biz de altına imza atıyoruz. Niye çünkü kredi çekmişiz...

alkış .... alkış... alkış...

"Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli uzmanlar ve psikolojik danışmanların çalışma saatleri ve izinleri ile ilgili konular, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 99, 102, 103, 104 üncü maddeleri esaslarına göre düzenlenir."

Hocam benim önceki mesajımda yazdığım örnek Rehber öğrt mesaisi örneği. Onlarda da mesai 9:00-15:00 değil 30 iş saati tamamlama bizde 30 ders tamamlama.
Bahsettiğiniz ise yönetmeliğin onlarla ilgili kısmı bizimle ilgili değil. Yönetmeliğin o bölümünü tüm olarak kopyalayınca geldi. Benim hatam hızla yazayım derken oldu. Özür

16 saat dersle birlik de olunca nasıl yetişecek. dersleri iptal ederler mi . bu konuda bilginiz var mı arkadaşlar

istemeyen başvurmaz yada alan değişikliği açılmıştı başvuraydınız bre akıllılar.
şimdi ne yapsalarda size beğendirseler..
zamanında atama alanınız bilgisayar idi daha erotikti
sonra bi kağıt geldi personel gen müd den bilişim teknolojileri oldu die bizede tebliğ edildi sadece yie olacak olan bu olur mööööööööö gibi bakarsınız almışkken daha alamadıklarınız için savaşmayı bilin biraz.

yesimim2000' Alıntı:

Hocam benim önceki mesajımda yazdığım örnek Rehber öğrt mesaisi örneği. Onlarda da mesai 9:00-15:00 değil 30 iş saati tamamlama bizde 30 ders tamamlama.
Bahsettiğiniz ise yönetmeliğin onlarla ilgili kısmı bizimle ilgili değil. Yönetmeliğin o bölümünü tüm olarak kopyalayınca geldi. Benim hatam hızla yazayım derken oldu. Özür

estağfirullah hocam...

Burada önemli gördüğüm gelişme Fatih projesinin BT öğretmenleri olmadan yürümeyeceğini anlamaya başlamış olmaları.. Birçok öğretmen "aman bozulmasın başıma kalır" diye o akıllı tahtaları, teknoloji oyuncaklarını kullanmaktan çekinecekti. Şimdi bizi onlara destek olarak verecekler..

Oy oy oy yazıya bak bildiğin yine formatörlük bu. Bu kadar mı yavşaklık olur yahu? Hiçbir fark yok, hiçbir fark yok. Yine her yıl görevlendirme yine her yıl keşme keş.

nese1982' Alıntı:
16 saat dersle birlik de olunca nasıl yetişecek. dersleri iptal ederler mi . bu konuda bilginiz var mı arkadaşlar
o zaman idarenle konuşup kendine öncelikler belirleyeceksin bu kadar ders saati ile neleri yetiştirebileceğinin sınırlarını koyacaksın fazlasını kimse beklemeyecek bu sayede işini de yaparsın dersine de girersin gözede batmazsın ama konuşmadan kafamı eğerim gider gelirim dersen birilerine batar gider çomak sokar onlardan önce sen davran.

"Bt rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak" diye başlıyor 8. madde...buradan 8 17 mesainin bitmiş olacağı anlaşılıyor...çünkü 8 17 ye göre normal eğitimde yapan okulda saat 16:00 eğitim öğretime denk gelmemektedir. aynı şekilde ikili öğretimde 7:30 mesai eğitim öğretim saati olmasına rağmen mesai saatine denk gelmemektedir. dolayısıyla ikili öğretimde tek öğretmen isek 9- 15 makul gözüküyor (benim okulda 5ler öğleci olduğu ve dersim olduğu için)... ama tabi ki sabahçı yada öğleci de olabiliriz.

Bu şartları beğenmeyenleri memnun edecek tek şey, okula gitmeden ful ek ders alacakları bir sistem olabilir.
Şartlar ne hele bir söyle? Farklı olan ne? Hangi durum kesinlik kazanmış? Derslerin mi geri verilmiş yoksa BT Rehber öğretmenliği ünvanın mı sürekli hale getirilmiş? Şükürdar memur.

Geri