BT Rehber öğretmenliği yazısı imzalanmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebfo45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
hiçbir değişiklik olmamış diyen arkadaşlar şunu da göz ardı etmemeli;
evet bunların çoğu zaten önceden verilmiş olan haklar ve sorumluluklardı ancak bu yıl görevlendirmelerin iptali gerekçesiyle formatörlük denen kavramı da tanımaz olmuştu İl MEM ler. Eşeğimizi kaybettik ve tekrar bulduk, sevincimiz bunadır :S

Yazıya çok olumsuz bakanlar var..
-Çalışma saatleri eğitim-öğretimin yapıldığı saatler veya sabah-öğlen olacak (mesai saatleri düzeltildi)
-Yürütülecek görevler kısmını görev tanımı olarak kabul edersek bence hiç de fena değil, en azından belli artık.. Ayrıca rehberlik edecek, düzenleyecek, koordine edecek ifadeleri çok değerli arkadaşlar..
-Yaz ve şubat tatili bizim.. Yani öğretmeniz arkadaşlar orası kesin artık:)
-Önceliğin BT öğretmenlerinde olacağı daha da önemsenmiş burası da gerçek..

Sadece norm meselesi hala soru işareti.. Mükemmelden tabi ki uzak ama olumsuz olmayın arakaşlar.. Hadi hayırlısı..

sahibinden.com da efsane ilan sayfaları vardır milyonlarcxa kez bakılan bu başlıkta öyle olacak sanırım. 5 saatte 24 sayfa olmuş... Millet nasıl bunaldıysa mevcut durumdan. Umarım hayırlı olur.

wanagot' Alıntı:
Yazıya çok olumsuz bakanlar var..
-Çalışma saatleri eğitim-öğretimin yapıldığı saatler veya sabah-öğlen olacak (mesai saatleri düzeltildi)
-Yürütülecek görevler kısmını görev tanımı olarak kabul edersek bence hiç de fena değil, en azından belli artık.. Ayrıca rehberlik edecek, düzenleyecek, koordine edecek ifadeleri çok değerli arkadaşlar..
-Yaz ve şubat tatili bizim.. Yani öğretmeniz arkadaşlar orası kesin artık:)
-Önceliğin BT öğretmenlerinde olacağı daha da önemsenmiş burası da gerçek..

Sadece norm meselesi hala soru işareti.. Mükemmelden tabi ki uzak ama olumsuz olmayın arakaşlar.. Hadi hayırlısı..
bence diğer önemli bir konu isteğe bağlı olması zorunlu değil.

tamam da bu haftalık ders çizelgesi işini ilçedekiler nasıl yorumlar merak ediyorum.

hakkımızda hayırlısı olsun..bende il ebitefodan ögrenmiştim onay çıkmış..hayırlısı :+1:

agd85' Alıntı:
( - ) 6. Formatörlükteki tamircilik görevimiz aynen hatta ek görevlerde geliyor okuldaki akılla tahta vs. gibi şeyler kısacası elektrikle çalışan herşey :verymad:
Hocam fatih odaklı yeni işlerin beklediği doğru.. Ama dikkat edersek ifadeler farklı..
"düzenleme yapmak, rehberlik ve danışmanlık hizmetinde bulunma", "koordinasyon sağlamak", "düzenlemek" ifadeleri çok anlamlı.. Yapın edin denmiyor.. tanımlamalar daha çok sorunların çözümlenmesinde aracı olun, irtibat kurun, rehber olun, yol gösterin tarzında.. Ben öyle algılıyorum yazıları, umarım yanılmıyorumdur:)

Tekli eğitim yapan okulda dersler 4 e kadar sürüyor,eğitim öğretim süreci içerisinde diyor maddede bu maddeye istinaden 4 e kadar tutabilirler mi? 30 saat olayını hangi maddeye istinaden savunabiliriz?

2. maddeyi yine düzeltmemişler. Okulda 24 saat dersim var. Formatörülüğü ne zaman yapmamı bekliyorlar?

Bu arada yazıya bakacak olursak gelecek yıldan itibaren tekli eğitim yapacak okullar ders saatleri arttığından 8 saatlik ders süresince okulda kalacaklar gibi..

16 saat dersim var. ders bırakma şansım var mı acaba? kararsızım formatör olsam mı ki

BİTTİ Mİ YANA HEPSİ BU KADAR MI? BU YAZININ FORMATÖR ÖĞRETMENDEN NE FARKI VAR YAPACA İŞ AYNI YİNE VALİLİK OLUR ALINMASI GEREKİYOR. YİNE KADRO YOK BUNCA SENE BOŞUNA MI BEKLETTİLER RESMEN DAĞ FARE DOĞURDU BAŞKA BİŞEYLE AÇIKLANAMAZ.

bilgisayar normu olmayan okullarda görevlendirme isteyebilcekmiyiz. şuan ortaokul olan okulalrda formatör öğretmenliği başka branşdaki öğretmenler yapıyor bilişim teknoölojileri normu olmadığından, böyle okulların syaısı da hiç az değil. ben orda bt rehber öğretmen olarak görevlendirilmek isteyebilcekmiyim

:verymad:
[/quote]
Hocam fatih odaklı yeni işlerin beklediği doğru.. Ama dikkat edersek ifadeler farklı..
"düzenleme yapmak, rehberlik ve danışmanlık hizmetinde bulunma", "koordinasyon sağlamak", "düzenlemek" ifadeleri çok anlamlı.. Yapın edin denmiyor.. tanımlamalar daha çok sorunların çözümlenmesinde aracı olun, irtibat kurun, rehber olun, yol gösterin tarzında.. Ben öyle algılıyorum yazıları, umarım yanılmıyorumdur:)[/quote]
hocam tamircilik yapacak diye açıkca yazmasını mı bekliyosunuz. böyle süslü cümlelerle laf cambazlıklarıyla hallediyorlar işlerini.

burdan şu anlamı çıkarabilirmiyiz. BT Formatör öğretmenliği yerine BT Rehber Öğretmenliği dendiğine göre artık format atmak yok, format atılmasına rehberlik etmek var :) bence güzel bir değişiklik olmuş...

Norm olayı ile ilgili madde olmaması kafaları karıştırır. Varsayalım ki İstanbulda hiç bir öğrenci bilişim teknolojilerini seçmedi, ne olacak, bütün İstanbul norm fazlası mı olacak...Doğrudüzgün bir norm olayı getirmelilerdi, ki en mantıklısı rehber öğretmene benzer şekilde, 500 öğrenciye 1 bt rehberlikçisi, 100e 2 gibi bir norm belirlenebilirdi.

Arkadaslar Fatih kapsamında kurulum yapılan liselerde gorevlendirecek formator Ogretmen bulamadıkları İcin alelacele, yalap şap böyle bir yazı hazırlayıp önümüze uzattılar. Bizler de büyük bir iştahla calışma saatleri düzenlenmiş, artık rehberlik yapacağız diye kendimizi avutuyoruz.
Allah askına kabul etmeyelim, şimdi bize en muhtaç oldukları zaman, bu fırsatı değerlendirelim, görev kabul etmeyelim ki isteklerimizi dikkate alsınlar.

"Sorduğunuz sorunun cevabı değişiyor hocam. Örnek ben ikili eğitim yapan bir okuldayım yeni genelgeye göre bana toplamda ders artı formatörlük 30 saat göreve verebilecek en fazla. Şimdi 1. seçenek müdür beni sadece sabahçı yapar 2. seçenek sadece öğlenci yapar 3. seçenek arada boş ders saatleri koyarak beni sabahtan akşama kadar okula mahkum eder."

Bu şekilde bir yorum yapılmış, ancak ortaokul - ilkokul olan bir okulda müdürün ortaokul kadrosunda yer alan bir bilişim öğretmenine ilkokul ders saatleri içerisinde BT rehberliği dersi vermesi mümkün müdür???

arkadaşlar tek fark çalışma saatler şuan .... norm işi de olmuş olsa güzel olurdu

wanagot' Alıntı:
Bu arada yazıya bakacak olursak gelecek yıldan itibaren tekli eğitim yapacak okullar ders saatleri arttığından 8 saatlik ders süresince okulda kalacaklar gibi..
biz istesekte istemesekte öğretmenliğe 8-17 saatleri gelecek. zaten bunun alt yapısını sağlayacak açıklamaları bakan ve başbakan yaptı. bence mesai saatlerine takılmamak gerekir. bu sene değilse bile en geç 4 yıl içinde buna yönelik adımlar atacaklar.

fcig' Alıntı:
"Sorduğunuz sorunun cevabı değişiyor hocam. Örnek ben ikili eğitim yapan bir okuldayım yeni genelgeye göre bana toplamda ders artı formatörlük 30 saat göreve verebilecek en fazla. Şimdi 1. seçenek müdür beni sadece sabahçı yapar 2. seçenek sadece öğlenci yapar 3. seçenek arada boş ders saatleri koyarak beni sabahtan akşama kadar okula mahkum eder."

Bu şekilde bir yorum yapılmış, ancak ortaokul - ilkokul olan bir okulda müdürün ortaokul kadrosunda yer alan bir bilişim öğretmenine ilkokul ders saatleri içerisinde BT rehberliği dersi vermesi mümkün müdür???

kadron zaten orta okulda .... orta kısma bakarsın sabahtan öğlene kadar o kadar

kelebeketkisi' Alıntı:
Arkadaslar Fatih kapsamında kurulum yapılan liselerde gorevlendirecek formator Ogretmen bulamadıkları İcin alelacele, yalap şap böyle bir yazı hazırlayıp önümüze uzattılar. Bizler de büyük bir iştahla calışma saatleri düzenlenmiş, artık rehberlik yapacağız diye kendimizi avutuyoruz.
Allah askına kabul etmeyelim, şimdi bize en muhtaç oldukları zaman, bu fırsatı değerlendirelim, görev kabul etmeyelim ki isteklerimizi dikkate alsınlar.

Yazıyı dikkatle incelerseniz, biz istemezsek, isteyecek çok olacak... Eski formatörler, yeni "bilişim eğitimi rehberliği" kursuna katılanlar... Yani burada bize bel bağlanmamış durumda zaten. Tüm BT öğretmenleri katılmasa da bakanlık görevli bulur. Büyükler hep der, devletin işi kalmaz, yaptıracak adam bulur, diye malesef yine haklı çıktılar...

Keşke şu norm olayını da çözselerdi...

eee şimdi bu yazı okullara gelene kadar bekleyecekmiyiz?
yani bu yazıya göre her il görevlendirme yapmak zorunda mı?

eya' Alıntı:
kelebeketkisi' Alıntı:

Yazıyı dikkatle incelerseniz, biz istemezsek, isteyecek çok olacak... Eski formatörler, yeni "bilişim eğitimi rehberliği" kursuna katılanlar... Yani burada bize bel bağlanmamış durumda zaten. Tüm BT öğretmenleri katılmasa da bakanlık görevli bulur. Büyükler hep der, devletin işi kalmaz, yaptıracak adam bulur, diye malesef yine haklı çıktılar...

Keşke şu norm olayını da çözselerdi...
Hocam Ankara'nin büyük ilçelerinden birinde çalışıyorum, formator olmayan BT öğretmenlerini bile bu liselerde görevlendirdiler.
Allah cezasını versin bizi idare ile papaz edenlerin.

Arkadaşlar norm belirleme konusundaki merci neresidir? Bu yazıyı çıkaran adamlar mıdır? Belki bu yazı baz alınarak başka bir merci tarafından norm belirlenecektir. Rehber öğretmenlerin normunu kim belirliyor mesela?

megi21' Alıntı:
bilgisayar normu olmayan okullarda görevlendirme isteyebilcekmiyiz. şuan ortaokul olan okulalrda formatör öğretmenliği başka branşdaki öğretmenler yapıyor bilişim teknoölojileri normu olmadığından, böyle okulların syaısı da hiç az değil. ben orda bt rehber öğretmen olarak görevlendirilmek isteyebilcekmiyim
hocam inan ben de bunu çok merak ediyorum. ilimde 1 fen ve 3 kaliteli andolu lisesinde başka branştan formatör var şu an o okuldan. ve inan bu beni gerçekten rahatsız ediyor. okulun sınırsız imkanları var. İnşallah bu görevlendirmeleri adaletli bir şekilde yaparlar da en azından işinin ehli arkadaşlar bu okullarda görev yapar.

Geri