BT Rehber öğretmenliği yazısı imzalanmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebfo45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Arkadaşlar benim soruma cevap verecek arakdaş var mı?

Sabah ortaokulda çalışıyorum, öğlene kadar mı çalışacağım?

Ek ders kaç saat alacağız?

Bir de bugün formatörlük yazımız geldi, şimdi biz bu yazı yürürlüğe girdi diye açıklama yapılana kadar formatörlük görevlendirme kurallarına mı uyacağız?

teşekkürler

Sanırım bir 3-4 yıl daha bizi oyalayacaklar. Hiç bir değişiklik yok. Eğer çalışma bu ise boşuna zahmet etmişler. En azından görevlendirmeleri bari valilikler değilde bakanlık 1 yıl yapsa idi. Yine aynı teraneler dönecek.

mahmutemre formatörlük görevlendirmeleri iptal oldu. yeni gelen yazıya göre sen sadece orta okulda dersin ne zaman biterse ozmana kadar calışacaksın 8-17 mesaisi yok. formatörlük yazısının iptali ve yapılana formatörlük görevlendirmelerinin iptal yazıosıda gelir bugun yarın. ondan sonra hemen akabindede bt rehber öğretmeni görevlendirmesi ile ilgili yazılar gelecektir tabi ilçe/il milli eğitimin hızına göre ....full ekders okulda ders bitince sende gideceksin artık tek fark bu..yani evet öğlenen kadar calışacaksın...

yine söylüyorum az süslemişler formatörlüğü alın size rehberlik demişler, biraz daha kurcalayalım bence, bir de koçluğu görelim. :puhaha: :puhaha:

kafaları bu kadar basıyor bunların. o kadar kafasızlar ki. tekli öğretim yapan okullara 1 bt rehber öğretmeni kadrosu. ikili öğretim yapanlara da 2 bt öğretmen kadrosu verilir deseler bütün sıkıntılarımız bitecekti bu yazıyla birlikte...

valla benim için tek sorun çalışma saatiydi. O da oldu. Daha ne isteyim 13 saat dersim var öğlene kadar duracağım full ek ders alacağım sınıf kulüp en önemlisi nöbet yok.

2. Bu görevi yapacak öğretmenler okullarında var olan ders görevini getirdikten sonra, kalan zamanında bu görevi yürütecektir.Görevlendirilen öğretmenin yerine kesinlikle ücretli veya başka bir öğretmen talep etme yoluna gidilmeyecektir.

Bu ne şimdi bizim okulda 36 saat ders var :? Ücretli gelmeyecek mi :?: :?:

xtasy' Alıntı:
anlamayan arkadaşlar için özetleyeyim hiç bir şey değişmedi sadece yaz tatili ve sömesterda okula gelmek yok bi de 2li öğretimde sabahçı ve öğlenci 2 bt rehber öğretmen olacak. ayrıca 15 saat derse girme zorunluluğu ne kadar ders varsa o kadar gireceksinle değiştirildi.

bu yazı neredeyse yeni bir şey getirmemiş ve yıllardır bizim anlattığımız şeylerin hiç kimse tarafından dinlenmediğini de ortaya koymuştur. norm sorunu, ders sorunu hiç bir şey çözülmedi çözülmeyeceği de anlaşıldı. yine valiliklere bırakılan görevlendirme farklı ve keyfi uygulamalara neden olmaya devam edecek..

farklı bir görev verememe olayı bi kazanım değil zaten vardı.

hay yaşayın hocam, sayflardır her yorumu okuyorum. çoğu arkadaşım nöbetin bir kazanım olduğundan bahsedip durmuş. Bu zaten bize önceden verilen bir haktıı. Söylediklerinize maalesef bende katılıyorum.

sisss' Alıntı:
valla benim için tek sorun çalışma saatiydi. O da oldu. Daha ne isteyim 13 saat dersim var öğlene kadar duracağım full ek ders alacağım sınıf kulüp en önemlisi nöbet yok.
?
Çalışma saati konusu nasıl belli oldu hocam? neye göre öğlene kadar dururum yazdınız? 8 maddeye göre mi?

uyurgezer' Alıntı:
xtasy' Alıntı:
anlamayan arkadaşlar için özetleyeyim hiç bir şey değişmedi sadece yaz tatili ve sömesterda okula gelmek yok bi de 2li öğretimde sabahçı ve öğlenci 2 bt rehber öğretmen olacak. ayrıca 15 saat derse girme zorunluluğu ne kadar ders varsa o kadar gireceksinle değiştirildi.

bu yazı neredeyse yeni bir şey getirmemiş ve yıllardır bizim anlattığımız şeylerin hiç kimse tarafından dinlenmediğini de ortaya koymuştur. norm sorunu, ders sorunu hiç bir şey çözülmedi çözülmeyeceği de anlaşıldı. yine valiliklere bırakılan görevlendirme farklı ve keyfi uygulamalara neden olmaya devam edecek..

hay yaşayın hocam, sayflardır her yorumu okuyorum. çoğu arkadaşım nöbetin bir kazanım olduğundan bahsedip durmuş. Bu zaten bize önceden verilen bir haktıı. Söylediklerinize maalesef bende katılıyorum.

Hocamız bir şey değişmedi dedikten sonra baya bir şey sıralamış yalnız. Özellikle çalışma saatleri bt rehber öğretmenliği talebinin kadrodan sonraki en önemli ayağıydı.

Bunu yeni bir başlangıç olarak kabul etmek lazım. Bt rehber öğretmenliğini tercih edip de eski şartlarla devam etmek tek kelimeyle eşşeklik olur. Keyfi uygulamaların devam etmemesi için ne gerekiyorsa yapılmalı artık.

uyurgezer' Alıntı:
xtasy' Alıntı:

Hocam söylediklerinize aynen katılıyorum ancak 7. ve 8. maddeleri nasıl yorumluyorsunuz. eğitim öğretim saatleri içinde çalışılacağını ve ders çizelgesine işleneceğini yazıyor. Farklı yorum da yapılsa nasıl yorumlanır bilmiyorum ama bence 30 saat çalışma getirilmiş gibi duruyor.

Arkadaşlar yorumladıklarımdan kendime göre olumlu olanlara " + " olumsuz gördüklerime " - " not verdiklerim şunlar ;

( - ) 1. Norm durumunda bi değişiklik yok çünkü kadro değil görevlendirme
( + ) 2. 2'li öğretim yapan okullarda sabah ve öğle olmak üzere 2 öğretmen görevlendirilebiliniyor. Eğer tek öğretmensen sabah ya da öğle seçersin ki herkes sabah seçer farklı bir durum olmadığı sürece.
( + ) 3. 30 saat derse tamamlanacak şekilde (bilişim dersi + bt rehberlik saati) 18 saat ek ders.
( + ) 4. Giriş çıkış eskisi gibi 8-17 değil, 30 saatlik ders programın nasıl yapılmışsa ona göre çıkarsın.
( ? ) 5. Fatih projesi olan okullarda rehber görevlendirmesi yapılır deniyor fakat aynı yazının başka bir yerinde bt sınıfı aktif olan okullarda da görevlendirme yapılır diyor burda muhallakta kalan şeyler var buna yorum getirebilmek güç.
( - ) 6. Formatörlükteki tamircilik görevimiz aynen hatta ek görevlerde geliyor okuldaki akılla tahta vs. gibi şeyler kısacası elektrikle çalışan herşey :verymad:
( + ) 7. Ara tatide ve yaz tatilinde görevlendirme yok.
aklıma gelmeyen bi kaç madde daha vardı onları da hatırladıkça eklerim. Nerden bakarsanız bakın kendimizi Öğretmen gibi hissedeceğimiz günlere daha çok var gibi.

aakcakaza' Alıntı:
sisss' Alıntı:
?
Çalışma saati konusu nasıl belli oldu hocam? neye göre öğlene kadar dururum yazdınız? 8 maddeye göre mi?

7 ve 8. madde

adamlar bir sayfa yazı yayınladılar, şuan için 23 sayfa yorum yapılmış, hala anlaşılmayan noktalar var.
bakalım bizim idarecilerimiz bunu nasıl yorumlamak isteyecekler. dertler azalmayıp :? artacak sanırım

şu konuda belirsizlik var 2 okula görev çıkarsa bu 2. okulda yine 30 saatin içindemi olucak?
15 saat bt dersi varsa kalan 15 2 okul arasında mı paylaşılacak.
adamlar okul seçin demiş 3 tane

mahmutemre2211' Alıntı:
arkadaşlar full ek ders derken 15 saat mi 18 saat mi alacağız?
bt rehberlik + ders = 30 saat ders şeklinde yazılcak. bundan dolayı da 15i ek ders +3 de (her 10 saate 1 saat ek ders yazılır. 30 saat 3 ek ders). yani toplamda 15+3 den 18 saat yazılacak hocam

klebsiella' Alıntı:
Arkadaşlar mesai saatlerini neye göre çıkarımda bulundunuz ben hiç bir şey göremiyorum..
Normal eğitim yapan öğretmenler kaçta çıkacaklar şimdi**
HOCAM FORMATÖRLÜK EĞİTİM-ÖĞRETİM SAATLERİNDE YAPILACAK DİYOR BU DA DEMEK OLUYOR Kİ DERS BİTİNCE BİZİMDE FORMATÖRLÜK BİTİYOR AÇIK VE NET

Geri