BT Rehber öğretmenliği yazısı imzalanmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebfo45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
xtasy' Alıntı:
anlamayan arkadaşlar için özetleyeyim hiç bir şey değişmedi sadece yaz tatili ve sömesterda okula gelmek yok bi de 2li öğretimde sabahçı ve öğlenci 2 bt rehber öğretmen olacak. ayrıca 15 saat derse girme zorunluluğu ne kadar ders varsa o kadar gireceksinle değiştirildi.

bu yazı neredeyse yeni bir şey getirmemiş ve yıllardır bizim anlattığımız şeylerin hiç kimse tarafından dinlenmediğini de ortaya koymuştur. norm sorunu, ders sorunu hiç bir şey çözülmedi çözülmeyeceği de anlaşıldı. yine valiliklere bırakılan görevlendirme farklı ve keyfi uygulamalara neden olmaya devam edecek..

farklı bir görev verememe olayı bi kazanım değil zaten vardı.

Aynen. Ben farklı bir durum göremedim. Kimse boşuna heyecanlanmasın.

Ben Kabul etmeyeceğim Şahsen.

Resmen Ölümü Gösterip Sıtmaya razı ediyorlar.

arkadaşlar madde 7 açık ve net bize haftalık çizelge oluştulacak.buna göre dersten arta kalan zamanlar bt rehberliği diye yazacak.

elf.krc' Alıntı:
hasanbiltek' Alıntı:
Bu arada 1 öğretmen varsa Okul Müdürü 8-5 burda olacaksın diyemez. 9-3 yapar. Tabii Fatih Projesi gelen okullarda. Diğerleri aynen devam :D
yani okulu ilk okul olanlar 8-17 devam mı diyorsunuz, fatih projesi sadece liselerde var olduuğuna göre bu yıl bi değişiklik yok o zaman

yok görevlendirmeler yapıldıktan sonra tek devre uygulamsına gecilecek

En son yayınlanan yönetici ve öğretmenlerin ek ders yönetmeliğinde bizimle ilgili bir madde vardı normun bakanlıkça belirleneceğine dair. Bakanlık bu yazı ile şartları belirlemiş oldu aslında. Bence yakında o madde ile bu yönetmeliği de ilişkilendirirler. Yoksa ek ders yönetmeliğindeki o maddenin hiç bir anlamı kalmaz ki...

Bi gün içimizden biri burda beyin fırtınası yaparken, içini dökerken, klavye başında yığılıp kalır mı acaba!
Şaka gibi ya! bildiğin eziyet,
*zaten biz atanmışız kadroluyuz!
*Zaten olduğu kadar derse giriyoruz!
*Zaten görevlendirilip-full ek ders alıyoruz!
*Tek yapmanız gereken ders saatine bakılmaksızın her okula bir BT öğretmeni-rehberi-formatörü-amelesi-teknikeri-tamircisi vs kadrosu vermekti. Bu bu kadar basitti. Zaten norm kardo yönetmeliği son değiştiğinde maliye bakınlı vs bilmem nerelerinin ortak görüşü ile bizim norm belirlenecekdi ordan da desteğiniz vardı! Bu kadar zormuydu ders saaatine bakılmaksızın norm verilmesi rehber ler gibi!
Bizimle birilerinin çok fena derdi var ama kim çok merak ediyorum.
Demekki o kadar bakanlarla vs görüşmeler sendikaların araya girmesi boşaymış. Kimse sesimizi duyuramadığımızı iddaa edemez. Herkes farkında durumumuzun ama birileri bizi bu şekilde süründürmek istiyor. Bence bu işin tepesinde birilerinin kuyruğuna zamanında bi BT öğretmeni basmış ya da başka bişey. NOKTA

eya' Alıntı:
gazierin' Alıntı:
olumsuz yanı ise bize 30 saat ders verip üzerine de bt görevi verilebilecek

Hiç bir öğretmene 30 saatin üzerinde haftalık ders programına ders verilemez değil mi hocam? Yani ne kadar bt dersi varsa, o kadar girip, üstünü 30'a tamamlayana kadar rehberlik yazılacak. Toplamda 30'u geçemez.

aynen hocam iyi düşünülürse acık ve net

keyfi uygulamaların önüne geçilecek mi bu önemli.şu anda çok zor görünüyor , benim anladığım sadece sömestr ve yaz tatilinde bulunma zorunluluğu giderilmiş...onun dışında valilikler onayın altına kafalarına göre madde yazabilecekse ne yapayım ben isim değişikliğini ha formatör olmuş ha bt rehber?

faruk8542' Alıntı:
bdogretim' Alıntı:
1. Görev tanımalarında abartılacak veya çok kötü olmuş diyecek bişey yok.
2. Mesai saatleri sorunu çözülmüş.
3. Ders saati sayısı önemli değil. 30 saate kadar olmak şartıyla geri kalan zaman ders programında BT REhberliği olarak yazılacak.
4. Mesai saatleri bu şekilde olmasına rağmen "nöbet dahil diğer görevlerin verilmemesi" büyük bi kazanım.

Akl-ı selim ile düşünlürse çok çok iyi olmuş. AMA NORM SORUNUNUN ÇÖZÜLMEMESİ tüm bunların anlamsız hale getiriyor. Öncelikle çözülmesi gerekn norm sorunuydu.

Birbirimizi galayane getirmeyi bırakıp, bütün bu görevler ve dersin toplamda 30 saat olması dahası nöbet ve diğer işlerin verilmemesi düşünüldüğünde eleştirilecek birşey bulamıyorum.

30 saate kadarı nerden çıkardın anlaşılması güç? mesai saati sorunu devam ediyor arkadaş. bana şunu söyle: ben ikili öğretimdeyim okul ilkokul oldu öğleden sonra full 1-2-3 ler var.. yani hepsi sınıfcı. şimdi ben bu okula 1 tane formatör oldum. 2. side olmadı ders programına nereye yazacak saatleri kaç saat yazacak..boşluklu yazarsa ne olacak ben orda bekledikten sonra ne anlamı kaldı. başka bir durum diyelim benle birlikte birde 2. rehber başka branşçı oldu ikimizinde sabah dersleri o zaman kavga çıkmazmı? bunun ayrımıda yapılmamış

Ya arkadaş senin kadron ortaokulda bu 1. İlkokulda fatih zaten yok bu 2. Ortaokullar sabahçıysa senide sabahçı bi branş öğretmeni olarak kabul edecekler

hocam.. iyide ben orda duruyorum evim 10 km.. ben nere gidem çıkıp. yada işini yapmasam ne olacak..insafsız biri 40 dk bekler 41. dk hadi yap der..şerefsizmi yok. 30 saattir inşallah dediğiniz gibi..bu teneffüslerde lab da duranlar içinde güzel bişey şimdi saat saat ayrıldı..40 dk +10 dk teneffüs oldu. bu yönden iyi. ama bence gene görev tanımı eksik.

ben ce 30 saat işi çok iyi oldu.biz öğretmeniz ve öğretmen gibi çalışmalıyız.bu büyük bir kazanım.

arkadaşlar fatih projesi orta okullara gelene kadar sadece liselerdeki öğretmenleri kapsıyor anladığım kadarıyla ilkokullardan bahsetmiyorum bile

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    21.7 KB · Görüntüleme: 497
acaba biz buna hemen başvurabilecek miyiz ekteki dilekçe ile yoksa illerden yazı çıkmasını mı beklicez? başvuru alan illerin aldığı başvurular boşa mı gitti?

elf.krc' Alıntı:
arkadaşlar fatih projesi orta okullara gelene kadar sadece liselerdeki öğretmenleri kapsıyor anladığım kadarıyla ilkokullardan bahsetmiyorum bile
1. maddeyi atlamışsınız hocam, işler vaziyette en az bir bt sınıfı olan okulları da kapsıyor

rock' Alıntı:
faruk8542' Alıntı:
bdogretim' Alıntı:
1. Görev tanımalarında abartılacak veya çok kötü olmuş diyecek bişey yok.
2. Mesai saatleri sorunu çözülmüş.
3. Ders saati sayısı önemli değil. 30 saate kadar olmak şartıyla geri kalan zaman ders programında BT REhberliği olarak yazılacak.
4. Mesai saatleri bu şekilde olmasına rağmen "nöbet dahil diğer görevlerin verilmemesi" büyük bi kazanım.

Akl-ı selim ile düşünlürse çok çok iyi olmuş. AMA NORM SORUNUNUN ÇÖZÜLMEMESİ tüm bunların anlamsız hale getiriyor. Öncelikle çözülmesi gerekn norm sorunuydu.

Birbirimizi galayane getirmeyi bırakıp, bütün bu görevler ve dersin toplamda 30 saat olması dahası nöbet ve diğer işlerin verilmemesi düşünüldüğünde eleştirilecek birşey bulamıyorum.

30 saate kadarı nerden çıkardın anlaşılması güç? mesai saati sorunu devam ediyor arkadaş. bana şunu söyle: ben ikili öğretimdeyim okul ilkokul oldu öğleden sonra full 1-2-3 ler var.. yani hepsi sınıfcı. şimdi ben bu okula 1 tane formatör oldum. 2. side olmadı ders programına nereye yazacak saatleri kaç saat yazacak..boşluklu yazarsa ne olacak ben orda bekledikten sonra ne anlamı kaldı. başka bir durum diyelim benle birlikte birde 2. rehber başka branşçı oldu ikimizinde sabah dersleri o zaman kavga çıkmazmı? bunun ayrımıda yapılmamış
Ya arkadaş senin kadron ortaokulda bu 1. İlkokulda fatih zaten yok bu 2. Ortaokullar sabahçıysa senide sabahçı bi branş öğretmeni olarak kabul edecekler

Çok iyi bir nokta yakaladınız. Biz ya ilkokulda ya ortaokulda görevlendirileceğiz. O zaman yarım gün dururuz. Biz ortaokulda görevli iken haftalık ders programında bize ilkokuldan rehberliği nasıl yazacaklar ki? Zaten 30 saat olayı, işi sınırlandırıyor.

elf.krc' Alıntı:
önce fatih projesi uygulanan okullara görev verilecek diyor daha sonra diğerlerine verilecek

fatihle alakası yok durumun bt labı olan her okula diyor. ilkokulda bt labları var..öğleden sonra kullanılması için der geçer buna nerde net ifade yok.. iki bt rehber öğretmeni olmayan okullarda ne olacak yazmamışlar. muallak hepsi bu kadar iyimser bakmayın

xtasy' Alıntı:
anlamayan arkadaşlar için özetleyeyim hiç bir şey değişmedi sadece yaz tatili ve sömesterda okula gelmek yok bi de 2li öğretimde sabahçı ve öğlenci 2 bt rehber öğretmen olacak. ayrıca 15 saat derse girme zorunluluğu ne kadar ders varsa o kadar gireceksinle değiştirildi.

bu yazı neredeyse yeni bir şey getirmemiş ve yıllardır bizim anlattığımız şeylerin hiç kimse tarafından dinlenmediğini de ortaya koymuştur. norm sorunu, ders sorunu hiç bir şey çözülmedi çözülmeyeceği de anlaşıldı. yine valiliklere bırakılan görevlendirme farklı ve keyfi uygulamalara neden olmaya devam edecek..

farklı bir görev verememe olayı bi kazanım değil zaten vardı.
hocam özetlemiş.
sadece bazı illerde formatörlüğe de razı olup ama derdini anlatamayan arkadaşlar için bir nebze destek olur. Ben zaten yazın memlekete gidiyordum, zaten formatörlükten başka görev almıyordum, zaten olduğu kadar bilişim dersine giriyorudm, zaten 6+6 valilik görevlendirmesi ile çalışıyordum vs. vs. değişen bişey yok özetle değişen tek şey ismimiz. Bt Rehber Öğretmeni...

Arkadaşlar samsun formatörlük onayında BT formatör öğretmenlerin BT formatörlük görevi ve Bakanlığımızın Eğitim Teknolojileri Genel müdürlüğünün vermiş olduğu projeler ile Fatih projesi dışında herhangi bir görev ile idari görevlerde okul müdürlüklerince zorunluluk uygulaması yapılamayacağı belirtilmiş. Çalışma saatleride 8-17 olarak bildirilmiştir.

elf.krc' Alıntı:
Hocam öncelikli olarak fatih projesinin geldiği okullara görevlendirme yapılacak diyor. Eğer o okullar dolarsa diğer okullara da görevlendirme yapılabilecek. ben böyle anladım. Şimdi fatih projesinin geldiği bi liseye görevlendirme yapmayıp, bi ortaokula görevlendirme yapmak bence de saçma olurdu.

faruk8542' Alıntı:

fatihle alakası yok durumun bt labı olan her okula diyor. ilkokulda bt labları var..öğleden sonra kullanılması için der geçer buna nerde net ifade yok.. iki bt rehber öğretmeni olmayan okullarda ne olacak yazmamışlar. muallak hepsi bu kadar iyimser bakmayın
Arkadaşım iyimser değiliz ama iyi bişeyler yakalamaya çalışıyoruz yazılarımdan anlarsın. Tekra ediyorum kadron orta okulda. ama sabah ortaokul var öğleden sonra ilkokul. Bt sınıfı atıyorum ilkokul bölümünde kaldı. 1. o labı kulanabiliosan sabahtan kullanıorsın. Ha yok o lab ilkokulda görünüyo sabah o labı kullanamam dersen de ben de derimki senin kadron ortaokulda öğleden sonra ilkokulda ne işin var.

Mesai saatlerinin kısaldığını düşünenler için bir de işin şu tarafı var ki, seçmeli derslerle birlikte ders saatleri artacağı için okuldan çıkış saatleri de artıyor. Liselerde 40 saat dersle birlikte her gün 8:30- 16:30, orta okullarda da tekli öğretim olanlar için 37 saat dersle birlikte çıkış saatleri yine 16:30 u bulacaktır. İkili öğretim okullar dışında çok ta bir farkı olmayacak sonuçta. Norm kadro da olmadığına göre valiliklerin keyfine göre işler aynen devam edip gidecek :(

Bizim bu halimize ucundan kıyısından sebep olanlar umarım ordan oraya sürülürler, olmadık suçlardan, yerleri değiştirilir, hatta meslekten atılırlar...

pentinjara' Alıntı:
Mesai saatlerinin kısaldığını düşünenler için bir de işin şu tarafı var ki, seçmeli derslerle birlikte ders saatleri artacağı için okuldan çıkış saatleri de artıyor. Liselerde 40 saat dersle birlikte her gün 8:30- 16:30, orta okullarda da tekli öğretim olanlar için 37 saat dersle birlikte çıkış saatleri yine 16:30 u bulacaktır. İkili öğretim okullar dışında çok ta bir farkı olmayacak sonuçta. Norm kadro da olmadığına göre valiliklerin keyfine göre işler aynen devam edip gidecek :(

Öğretmenim ortaokulda haftada 37 saat ders olsada senin 10 saat dersin varsa 20 saat de rehberlik yazdıracaksın programına. o kalan 7 saatide sabahlara mı yığdırırsın akşma mı yoksa bir gününü mü boşalttırırsın yoksa idare laf anlamaz tiplerdir normal ders saati gibi 37 saate yayıp arada boşluk mu bırakırlar şansına kalmış

rock' Alıntı:
Bi gün içimizden biri burda beyin fırtınası yaparken, içini dökerken, klavye başında yığılıp kalır mı acaba!
Şaka gibi ya! bildiğin eziyet,
*zaten biz atanmışız kadroluyuz!
*Zaten olduğu kadar derse giriyoruz!
*Zaten görevlendirilip-full ek ders alıyoruz!
*Tek yapmanız gereken ders saatine bakılmaksızın her okula bir BT öğretmeni-rehberi-formatörü-amelesi-teknikeri-tamircisi vs kadrosu vermekti. Bu bu kadar basitti. Zaten norm kardo yönetmeliği son değiştiğinde maliye bakınlı vs bilmem nerelerinin ortak görüşü ile bizim norm belirlenecekdi ordan da desteğiniz vardı! Bu kadar zormuydu ders saaatine bakılmaksızın norm verilmesi rehber ler gibi!
Bizimle birilerinin çok fena derdi var ama kim çok merak ediyorum.
Demekki o kadar bakanlarla vs görüşmeler sendikaların araya girmesi boşaymış. Kimse sesimizi duyuramadığımızı iddaa edemez. Herkes farkında durumumuzun ama birileri bizi bu şekilde süründürmek istiyor. Bence bu işin tepesinde birilerinin kuyruğuna zamanında bi BT öğretmeni basmış ya da başka bişey. NOKTA

Aynen ya istisnalar hariç bu formatörlüğü isteyen arkadaşları anlamıyorum. Formatörlük=Amelelik . En azından parasını alıyoruz denildiği anda iş biter arkadaşlar.

Yok BT rehberi, Yok BT formatörü, Yok Görevlendirme.

Bu işlerin sonunun gelmeyeceği besbelli, Her türlü etimizden, sütümüzden, derimizden koparacaklar,

Çözüm Önerisi mi = Maaş karşılığı takılmak. (Benim yaptığım gibi)

Özelden alsınlar hizmetleri. Yaptırsınlar şirketlere siteleri. vsvsvs.

Ama nerede.....

pentinjara' Alıntı:

Benim de kafama bu takılıyor hocam. Şimdi 12 + 5 seçmeli dersim var. Seçmeliler 16.40 ta bitiyor. Şimdi mesela kalkıp müdürüme 30 saati tamamlayacak şekilde programı düzenlemesini günde 8 saat ders olan günlerde sabah geç gelecek şekilde ayarlanabilmesini isteyebilir miyim? Hiç sanmıyorum. Eğitim-öğretim saatlerinde dediğine göre sabah gelip yine akşama kadar bekleyeceğiz ki bu da aynı kapıya çıkıyor. Aslında birşeyler yapmaya çalışmışlar ama yine takıldık bir engele.

kakamir' Alıntı:
arkadaşlar bu 30 saat nerden cıktı nerde yazıyor???

Bence bu başlığa daha kimse yazmasın, diğer başlıkta her açıdan tartışılıyor bu konu.

Sormuşsunuz, havada kalmasın buraya da yazayım. 7. maddede derki "BT Rehberliği görevi valilik onayı ile yapılacak ve görev öğretmenin haftalık ders çizelgesinde "BT Rehberliği" adı ile gösterilecektir.

Bir öğretmenin haftalık ders çizelgesinde 30 saatten fazla ders OLAMAZ!

Yazıyı yeni okudum hemen sorular beynime hücum etti baktımki sorular sorulmuş, yorumlar yapılmış ama okul idarecilerine karşı hala kendi hakkımızı savunacağımız bir noktaya getirilememişiz.

_su_' Alıntı:
pentinjara' Alıntı:

Benim de kafama bu takılıyor hocam. Şimdi 12 + 5 seçmeli dersim var. Seçmeliler 16.40 ta bitiyor. Şimdi mesela kalkıp müdürüme 30 saati tamamlayacak şekilde programı düzenlemesini günde 8 saat ders olan günlerde sabah geç gelecek şekilde ayarlanabilmesini isteyebilir miyim? Hiç sanmıyorum. Eğitim-öğretim saatlerinde dediğine göre sabah gelip yine akşama kadar bekleyeceğiz ki bu da aynı kapıya çıkıyor. Aslında birşeyler yapmaya çalışmışlar ama yine takıldık bir engele.
"

"8. maddenin başındaki bt rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak" kısmını neden 7. maddeden sonra geldiğini düşünüyorsunuz? Bu iki madde birbirini tamamlıyor. Ama ısrarla ayırmaya çalışıyoruz. 30 saat ders yazılacak ve bu dersler eğitim-öğretim saatleri içerisinde olmak zorunda.

bence kimse yorumlamasın :D
askerdeki çavuşun dediği gibi herkes kafana göre takılıyor :D

Geri