BT Rehber öğretmenliği yazısı imzalanmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebfo45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
norm sorunu çözülmemiş,
formatörlük kıyafet değiştirilip giydirildi.
dağ ve fare

Sayın hocalarım şimdi rehber öğretmenlerini düşünün. Sabahçı - öğlenci olan okullarda sabah 1, öğlen 1 olmak üzere 2 rehber öğretmen görevlendiriliyor. Rehber öğretmen okulda tekse 9-3 arası çalışıyor.
Dolayısıyla bizde de durum aynı olacak. 2 bt rehber öğretmeni varsa sabahçı-öğlenci şeklinde, tek ise 9-3. Bu kadar basit.
8. maddede de bu belirtilmiş.

arkadaslar mesaı saatleri ciddi anlamda sıkıntıydı ve bu yazıda düzeltilmiş gibi artık bızde cıkarız erkenden

Haftalık ders çizelgesinde BT rehber öğretmenliği diye gösterilecekten şunu anladım. Örnek Ptesi il 3 saat BT dersi Son 3 saat BT rehberliği, salı 6 ders BT rehberliği, çarş. İlk 4 ders BT rehberliği Son 2 saat BT dersi gibi mi? Yoksa çok mu saçma bi yorum getirdim? Yani ders programında boş bırakılan yerlere BT rehberliği yazacaksa 2 li öğretimdekiler de yırtar.

6. maddede ilçe dışına görevlendirmelerde "başvuranın talebi" ibaresi gelmiş. yani başka ilçeye ya da il merkezine atama işi yok.

karekedi' Alıntı:
:D Ayrıntıları merak edenler az sonra. Bi haber vereceklerdi bari tam verselerdi :D:D Bu görevin kadrosu olur mu yoksa aynı görevlendirme olayının ismi değişmiş halimidir o da meçhul tabii. Ayrıntılar için beklemek lazım :D:D
Görevlendirme hocam. Kadro gözükmüyor şu halde.

Bu arada 1 öğretmen varsa Okul Müdürü 8-5 burda olacaksın diyemez. 9-3 yapar. Tabii Fatih Projesi gelen okullarda. Diğerleri aynen devam :D

Resmen bizimle dalga geçiliyor arkadaşlar, bunun başka bir açıklaması yok. Biz yine aynı şekilde 6 ayda bir görevlendirme geldi mi, gelecek mi, acaba yeni görevlendirmede başka başka sıkıntılar eklenecek mi diye kara kara düşünmeye devam edeceğiz. Aynısını biraz boyayıp bize yepyeni bir çalışmaymış gibi sunuyorlar. Pes gerçekten de

9. Madde'de yarıyıl ve yaz tatillerinde görevlendirme yapılmayacaktır gibi güzel bir ifade var.

rock' Alıntı:
Haftalık ders çizelgesinde BT rehber öğretmenliği diye gösterilecekten şunu anladım. Örnek Ptesi il 3 saat BT dersi Son 3 saat BT rehberliği, salı 6 ders BT rehberliği, çarş. İlk 4 ders BT rehberliği Son 2 saat BT dersi gibi mi? Yoksa çok mu saçma bi yorum getirdim? Yani ders programında boş bırakılan yerlere BT rehberliği yazacaksa 2 li öğretimdekiler de yırtar.

Eğer yukarıdaki yorumum doğruysa kendimce iyi bişeyler daha uydurayım. Ders çizelgesine bi ders gibi yazılırsa kontenjan meb e ders saati girerken de 30 girmeleri gerekmez mi? Bu durumda norm fazlası olmaktan kurtulmazmıyız :D Sakın gülmeyin iyi bişiler yakalamaya çalışıyorum :puhaha:

rock' Alıntı:
rock' Alıntı:

Eğer yukarıdaki yorumum doğruysa kendimce iyi bişeyler daha uydurayım. Ders çizelgesine bi ders gibi yazılırsa kontenjan meb e ders saati girerken de 30 girmeleri gerekmez mi? Bu durumda norm fazlası olmaktan kurtulmazmıyız :D Sakın gülmeyin iyi bişiler yakalamaya çalışıyorum :puhaha:
hocam süpersin ya :++:

mutlumuydukki11' Alıntı:
rock' Alıntı:
rock' Alıntı:

Vala hem yazdım hem oynadım ama benim bile inanasım geldi. Müdürlerimize böyle ifade edelim ya tutarsa! Hem belki de haklıyımdır çizelgede yazılacağına göre...

hiç bir farklılık yok 2 bilişimcinin olduğu var ama bir elin parmağını geçmez. bildiğin formatörlük yazısından başka bişi değil. yazıları uzattıkça uzatmışlar bak gördünüz mü sizin için kaç sayfalık çalışma yaptık diyecekler herhalde. önceki 1 sayfaydı bu 6-7 sayfa. maşallah çözüm odalı bir çalışma olmuş. ama çözüm çıkmamış üstüne anlaşılmayan maddeler de eklenmiş ki gelde idarecilerle kapış dur

Benim anladığım Fark yok aynı saçmalığa devam....

Alan değişikliği hakkı verilmeli bizede
isteyen bt rehber olsun isteyen öğretmen olmamu....

ben çalışma saatlerini anlamadım :S
ikili öğretim olan okullarda da mı 3'e kadar durulacak?
yoksa sadece yarım gün mü duracağız?
o da olursa tabii, fatih projesi yok bizim okulda......

rock' Alıntı:
rock' Alıntı:

Doğru düşünüyorsun hocam da norm fazlası atamaları bazen formatörlük görevlendirmelerinden önce olup bitiveriyor. Tüm Türkiye aynı takvimle işleri hallederse belki bir nebze sorun çözülebilir. Ama yine de norm yok gibi. İdare görevlendirme bitince Haziranda seni yine norm fazlası yapabilir, ya da Eylül başında.

hasanbiltek' Alıntı:
Bu arada 1 öğretmen varsa Okul Müdürü 8-5 burda olacaksın diyemez. 9-3 yapar. Tabii Fatih Projesi gelen okullarda. Diğerleri aynen devam :D
yani okulu ilk okul olanlar 8-17 devam mı diyorsunuz, fatih projesi sadece liselerde var olduuğuna göre bu yıl bi değişiklik yok o zaman

Arkadaşlar mesai saatlerini neye göre çıkarımda bulundunuz ben hiç bir şey göremiyorum..
Normal eğitim yapan öğretmenler kaçta çıkacaklar şimdi**

bdogretim' Alıntı:
1. Görev tanımalarında abartılacak veya çok kötü olmuş diyecek bişey yok.
2. Mesai saatleri sorunu çözülmüş.
3. Ders saati sayısı önemli değil. 30 saate kadar olmak şartıyla geri kalan zaman ders programında BT REhberliği olarak yazılacak.
4. Mesai saatleri bu şekilde olmasına rağmen "nöbet dahil diğer görevlerin verilmemesi" büyük bi kazanım.

Akl-ı selim ile düşünlürse çok çok iyi olmuş. AMA NORM SORUNUNUN ÇÖZÜLMEMESİ tüm bunların anlamsız hale getiriyor. Öncelikle çözülmesi gerekn norm sorunuydu.

Birbirimizi galayane getirmeyi bırakıp, bütün bu görevler ve dersin toplamda 30 saat olması dahası nöbet ve diğer işlerin verilmemesi düşünüldüğünde eleştirilecek birşey bulamıyorum.

30 saate kadarı nerden çıkardın anlaşılması güç? mesai saati sorunu devam ediyor arkadaş. bana şunu söyle: ben ikili öğretimdeyim okul ilkokul oldu öğleden sonra full 1-2-3 ler var.. yani hepsi sınıfcı. şimdi ben bu okula 1 tane formatör oldum. 2. side olmadı ders programına nereye yazacak saatleri kaç saat yazacak..boşluklu yazarsa ne olacak ben orda bekledikten sonra ne anlamı kaldı. başka bir durum diyelim benle birlikte birde 2. rehber başka branşçı oldu ikimizinde sabah dersleri o zaman kavga çıkmazmı? bunun ayrımıda yapılmamış

hasanbiltek' Alıntı:
Sayın hocalarım şimdi rehber öğretmenlerini düşünün. Sabahçı - öğlenci olan okullarda sabah 1, öğlen 1 olmak üzere 2 rehber öğretmen görevlendiriliyor. Rehber öğretmen okulda tekse 9-3 arası çalışıyor.
Dolayısıyla bizde de durum aynı olacak. 2 bt rehber öğretmeni varsa sabahçı-öğlenci şeklinde, tek ise 9-3. Bu kadar basit.
8. maddede de bu belirtilmiş.

Eğer bu şekilde yorumlanırsa çalışma saati ikili öğretimlerde 8-5 olur. Çünkü 9-3 saatleri yazıda belirtilmemiş.

Bu yönde çaba gösterilmesi iyi olmuş. Yarıyıl ve yaz tatillerinin olması güzel. Sabahçı, öğleci ya da 9-15 çalışacağımızı anladım. O da iyi. Ders saatlerinin dışında görevlerini yapacaklardır ve görevlendirme usulü olması kafamı karıştırdı yani kalıcı bir görev değil.
Fatih projesi olan okullarda uygulanacak ki henüz liselerde proje. Bakalım bekleyip göreceğiz galiba. Bu arada öğretmenlik de hiç fena değil ama BT öğretmenin ben sadece derse girer çıkarım deme durumu olamıyor. Zaten belli başlı görevleri yapıyoruz. Koşullar iyi olduktan sonra neden düşünmeyelim derim ve ek ders olayı varsa tabii.

İş yükü çok ağır. Onun dışında benim beklentim kadroydu. Biraz hayal kırıklığı yasadım. Önemli olan su an Fatih olmayan ve ilk okullarda görevlendirme yapılacak mı.

gazierin' Alıntı:
olumsuz yanı ise bize 30 saat ders verip üzerine de bt görevi verilebilecek

Hiç bir öğretmene 30 saatin üzerinde haftalık ders programına ders verilemez değil mi hocam? Yani ne kadar bt dersi varsa, o kadar girip, üstünü 30'a tamamlayana kadar rehberlik yazılacak. Toplamda 30'u geçemez.

rock' Alıntı:
mutlumuydukki11' Alıntı:
rock' Alıntı:
rock' Alıntı:

Vala hem yazdım hem oynadım ama benim bile inanasım geldi. Müdürlerimize böyle ifade edelim ya tutarsa! Hem belki de haklıyımdır çizelgede yazılacağına göre...

şu an sadece 3 gün sabah toplamda 10 saat dersim var
şimdi bu bt öğrt olursa
5 yarım gün her gün mü okulda olacağım yoksa
3'e kadar mı durulacak
biri cevap virsin yahuuu
(okul ikili öğretim bu arada)

ahmetfx' Alıntı:
rock' Alıntı:
rock' Alıntı:

Doğru düşünüyorsun hocam da norm fazlası atamaları bazen formatörlük görevlendirmelerinden önce olup bitiveriyor. Tüm Türkiye aynı takvimle işleri hallederse belki bir nebze sorun çözülebilir. Ama yine de norm yok gibi. İdare görevlendirme bitince Haziranda seni yine norm fazlası yapabilir, ya da Eylül başında.

Tamamen haklısın ama bence o konuda da sıkıntı yok, şöyleki zaten önümüzdeki 3 yıl dersler azalarak max 8 saat kalacak. Dolayısıyla seni resen de olsa hiçbiyere gönderemeyecekler. Ama şu sorun haala kalacak, ben a şehrinden b şehrine nasıl gidicem!

anlamayan arkadaşlar için özetleyeyim hiç bir şey değişmedi sadece yaz tatili ve sömesterda okula gelmek yok bi de 2li öğretimde sabahçı ve öğlenci 2 bt rehber öğretmen olacak. ayrıca 15 saat derse girme zorunluluğu ne kadar ders varsa o kadar gireceksinle değiştirildi.

bu yazı neredeyse yeni bir şey getirmemiş ve yıllardır bizim anlattığımız şeylerin hiç kimse tarafından dinlenmediğini de ortaya koymuştur. norm sorunu, ders sorunu hiç bir şey çözülmedi çözülmeyeceği de anlaşıldı. yine valiliklere bırakılan görevlendirme farklı ve keyfi uygulamalara neden olmaya devam edecek..

farklı bir görev verememe olayı bi kazanım değil zaten vardı.

en büyük sıkıntılardan biri yarı yıl ve yaz tatillerinde okulda bulunma zorunluluğuydu. buna çözüm getirilmesi sevindirici bence.

Formatörlük görevlendirmeleri ile ilgili görevlendirme yapmayan illerin uygulama yanlışını düzeltecek bir yazı.

Yine görevlendirme ile olacak ama en azından biraz çeki düzen gelecek.

Birkaç fark var, artık BT sınıfı şartı kalkmış FATİH projesi kapsamı işin içine girmiş. Sabahçı öğlenci 2 formatörün yolu açılmış ve 8-5 kalkıp eğitim öğretim saatleri ile sınırlandırılmış.

Hayırlı olsun, önemli bir ilerleme.

8-5 haksızlığı giderildi.

Görev tanımı biraz daha düzenlendi.

Ama yine uygulamada farklılıklar yapan iller çıkabilir.

faruk8542' Alıntı:
bdogretim' Alıntı:
1. Görev tanımalarında abartılacak veya çok kötü olmuş diyecek bişey yok.
2. Mesai saatleri sorunu çözülmüş.
3. Ders saati sayısı önemli değil. 30 saate kadar olmak şartıyla geri kalan zaman ders programında BT REhberliği olarak yazılacak.
4. Mesai saatleri bu şekilde olmasına rağmen "nöbet dahil diğer görevlerin verilmemesi" büyük bi kazanım.

Akl-ı selim ile düşünlürse çok çok iyi olmuş. AMA NORM SORUNUNUN ÇÖZÜLMEMESİ tüm bunların anlamsız hale getiriyor. Öncelikle çözülmesi gerekn norm sorunuydu.

Birbirimizi galayane getirmeyi bırakıp, bütün bu görevler ve dersin toplamda 30 saat olması dahası nöbet ve diğer işlerin verilmemesi düşünüldüğünde eleştirilecek birşey bulamıyorum.

30 saate kadarı nerden çıkardın anlaşılması güç? mesai saati sorunu devam ediyor arkadaş. bana şunu söyle: ben ikili öğretimdeyim okul ilkokul oldu öğleden sonra full 1-2-3 ler var.. yani hepsi sınıfcı. şimdi ben bu okula 1 tane formatör oldum. 2. side olmadı ders programına nereye yazacak saatleri kaç saat yazacak..boşluklu yazarsa ne olacak ben orda bekledikten sonra ne anlamı kaldı. başka bir durum diyelim benle birlikte birde 2. rehber başka branşçı oldu ikimizinde sabah dersleri o zaman kavga çıkmazmı? bunun ayrımıda yapılmamış

Yarım saattir müdür başyardımcım ve müdür yardımcılarınla tartışıyorum. Sen bana 30 saatlik haftalık ders programı yapmak zorundasın. Sabah-öğlen dağınık yazarsan ben de ders saati yazmadığın yerde çıkar okuldan istediğimi yaparım, işine bakmam. Ders saati dışında ders öğretmenine bir şey yaptırabiliyor musun dediğimde susmak zorunda kaldı.

30 saat nereden çıkıyor... Haftalık ders programı yapılması zorunluluğundan çıkıyor. İdare 30 saat üzerinde size haftalık ders yazamaz. Yazarsa itiraz edersiniz...

Zaten çalışmalardan önce böyle bir şeyden bahsedilmemiş miydi. Yeğiştek 30 saate tamamlanacak şekilde düzenleme yapılacak demişti. Çok iyi hatırlıyorum. Bunu maddeye açık açık yazsalardı da müdür ve yardımcıları acaba demeselerdi...

İllerin belirlediği iş yüküne göre daha iyi, mesai saatleri de iyi formatörlüğün devamı olmuş. Manisa gibi formatörlük haberi bekleyen iller için güzel oldu bence, keşke norm sorununa da bir çare bulsalar.

Geri