BT Rehber öğretmenliği yazısı imzalanmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebfo45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
md4483' Alıntı:
thalassa' Alıntı:
yazı var pdf şeklinde okumadan hemen paylaşıyorum
http://eogrenim.meb.gov.tr/SiteAssets/S ... Gorevi.pdf

çalışma saatleri belirtilmemiş
diğer maddelerde geçen yıllardaki gibi

Çalışma saatleri, öğretmenin haftalık ders programında bt rehberliği olarak belirtilmesi zorunluluğundan dolayı 30 saati geçemez. Bu durumda 9-15 mümkündür... Ya da ikili öğretim yapan okullarda iki tane.

eğer çalışma saatleri düzeltilmişse bu bile iyi bişey. Anlaşılan hala norm fazlasıyız

çıldıracağım ya. okuldaki halimi bir görseniz formatörlük değil ki bizim yaptığımız tamirciyiz biz. sıkıntılar içindeyim arkadaşlar. Bu duruma bir çözüm getirilemeyecek gibi duruyor. hepimiz birbirimizin halinden anlıyoruz. konuşup konuşup sadece bakıyoruz. Mail attım bişiler yazdım ama çokrta fazla sesimizi çıkartıp diklenemiyoruz değil mi? şu an norm fazlası değilim. Allah'tan 5 sınıfların seçmeli dersleri var. Onlar olmasaydı 8 saat dersim vardı. onlarla birlikte 16 saati tamamladım. Ama bir yandan da okulun bilgisayarlarına bakmaya zorluyorlar beni. bağırmak istiyorum ben artık yapmak istemiyorum demek istiyorum ama yapamıyorum. kendi okulum fatih projesi kapsamında değil. P2 lerle ders işliyorum ama bilgisayarlarımın hepsi sorunsuz çalışıyor ve hiç bir parçası da değişmemiş bu güne kadar. Neyse ne ya bizim sorunuzu halledilemez gibi duruyor. ve arkadaşlar sizlere söylüyorum bence 9-15 hayal bizim için :o :cry: :cry: :idea:

ee eğitim öğretim saatleri demiş. 5. sınıfların bi gün 8 saat dersi var mesela. o gün 16.30a kadar bekleyeceğim yine. 8.00-17.00den ne farkı kaldı?

bir tek yaz tatili ve 15 tatil durumu çok sevindirdi ben. onun dışında norm aynı, kursu alan bir öğretmen her daim bizim alternatifimiz olabilecek. bu işi rehber öğretmenler gibi bir norm olayına bağlayamadılar bi türlü. bi yapsalar onu, bunu istemeyenlere de branş değişikliği hakkı tanısalar en başında... olacak bitecek işte.

mesai olayı bence 7-8 maddelere göre çözülmüş gibi duruyor ama ikili öğretim yapanlarda sıkıntı olabilir.

Bu yazı sadece fatih projesi kapsamındaki liseleri kapsıyorsa ortaokullardaki bt öğretmenleri formatör olamayacak mı? Sadece kuru maaşla mı geçineceğiz?

ben 1. maddeden bts sınıfı olanlarda da bunun geçerli olduğunu anladım yanlış mı anladım???

Arkadaşlar nasıl alıştırırsak öyle gider. Ben tekli öğretimdeyim ama 2 li öğretimdekiler ders programında bt rehberliği yazması gerektiğinden ve ders saati sınırlaması koymamasından dolayı , atıyorum 10 saat dersim vara kalan 20 saati de bt rehberliği olarak doldurmam gerek diye anlatsınlar müdürlerine. 2li öğretim bile olsa bu durumda ya sabahçı ya öğlenci olayım diyin ya da 9-3 gelip gideyim hangisi uygun sizin için deyip baştan kapatın önlerini sorun olmaz umarım..

haftada 30 saat 15 i derse gireceksin kalanı da 15 saat bt rehberliği insaallah böyledir. peki formatör görevlendirmeleri buna mı dönüşecek yoksa tekrar mı başvuru yapacagız?

arkadaşlar ikili öğretimde de olsanız 2 .öğretmen görevlendirilmemişte olsa siz sabah gelin öğrenciler gidince cıkın o onların sorunu en azından mesai saatleri durumu çözülmüş .en büyük sorun ortadan kalkmış ,norm durumu hakkında değişen hiç birşey yok.

neyse artık idareci gibi 8-5!e elveda ya sabah 6:50 de gelip 12:30 da cıkacagız yada 12:30 da gelip 18:00 da

okulumuz tekli eğitim ise sabah 08:30 da gelip 15:00 da cıkacagız.

Soru: Biz şuan görevlendirilenler formatörmüyüz eski çalışma esaslarına mı tabiyiz, yoksa bu yazı bizim için şimdiden geçerli mi? Ayrıca tekrar soruyorum okulumda bt sınıfı var fatih projesi yok, 2. dönem sadece kendi okulumda görevlendirilmem yeterli sanırım ben öyle anladım. Kendi okulunda BT sınıfı olmayanlar başka okullar seçecek sanırım...

ikili ögretimlerde mesai saati çok net, ikil öğretim yapan okuldaki formatörlere iyi haber bu. Tekli de net olsa da ders bitince gitsek, yoruma açık, eğitim öğretim saati bitmiyorki, egzersiz var kurs var, net değil.

norm sorunu çözülmedikten sonra ne anlamı kaldı
gelen bakan gideni aratıyordu şimdi de yeni görev tanımı eski görev tanımını arattı
olumlu bir gelişme
bugünler iyi günlerimiz herşey daha kötü olacak sözü gerçek oldu

Nöbet görevi verilemeyeceğinin belirtilmesi en büyük kazanım sanırım.

rock' Alıntı:
Soru: Biz şuan görevlendirilenler formatörmüyüz eski çalışma esaslarına mı tabiyiz, yoksa bu yazı bizim için şimdiden geçerli mi? Ayrıca tekrar soruyorum okulumda bt sınıfı var fatih projesi yok, 2. dönem sadece kendi okulumda görevlendirilmem yeterli sanırım ben öyle anladım. Kendi okulunda BT sınıfı olmayanlar başka okullar seçecek sanırım...

Muhtemelen eski görevlendirmeler, iller tarafından iptal edilip, yeni yazıya göre tekrar yapılır, ya da dönüştürülür.

En kötü ihtimalle ikinci dönem zaten her il buna uymak zorunda. Ama yazı bu dönemi de kapsadığı için iller birşeyler yapacak artık.

ekteki dilekçeyi doldurup bt rehber öğretmeni oldukran sonra ikili eğitim de yarım gün çalışabiliriz anladığım kadarıyla, ama benim okulum ilk okul formatörlük onaylandıktan sonra müdür bt sınıfını kapattı bende ilçeye bildirdim bt sınıfı yok diye beni başka bir okula mı bt rehber öğretmeni olarak görevlendirirler, dilekçeyi doldurup vermezsek 8-17 formatörlüğe devam mı ederiz? çorba oldu herşey

peki ikili öğretime 2 tane değilde 1 tane yaparlarsa ve o biz olursak öğlenden sonra kalacakmıyız toplamda ne kadar bt rehberliği verildiğini yazmamışlar..15 saatmı belkide 30 saat???

Arkadaşlar norm olayı ders saati + bt rehberliği ise norm çizelgesi de buna göre yapılırsa norm fazlası olmayız.

ikili öğretimde nasıl yani yaaa anlamadım. ben orta okuldayım. ilkokula başaka birimi gelecek :?:

Arkadaşlar nesini anlayamadınız anlamadım. Tekli eğitim olan okullarda ders bitince görev de bitiyor. Yani 9-15 geldi çok şükür. ikililerde de aynı anda iki öğretmen görevlendirilmemek şartıyla dendiğine göre orda da sorun yok. Bir de görevlendirme yerine kadro olsaymış çok iyi olurmuş.

Benim yazımı okuyan 1 tane bile yetkili varsa diyorumki sizin yatacak yeriniz yok Allah belanızı versin.

Geri