BT Rehber öğretmenliği yazısı imzalanmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebfo45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Başvuru formunda okul müdürünün imzası olmaması da güzel. Sanki babasının cebinden meslek veriyor gibi kasılıyorlardı imzalarken orayı.

agd85' Alıntı:
Hocam fatih odaklı yeni işlerin beklediği doğru.. Ama dikkat edersek ifadeler farklı..
"düzenleme yapmak, rehberlik ve danışmanlık hizmetinde bulunma", "koordinasyon sağlamak", "düzenlemek" ifadeleri çok anlamlı.. Yapın edin denmiyor.. tanımlamalar daha çok sorunların çözümlenmesinde aracı olun, irtibat kurun, rehber olun, yol gösterin tarzında.. Ben öyle algılıyorum yazıları, umarım yanılmıyorumdur:)[/quote]
hocam tamircilik yapacak diye açıkca yazmasını mı bekliyosunuz. böyle süslü cümlelerle laf cambazlıklarıyla hallediyorlar işlerini.[/quote]
Hocam sakin :) aynı taraftayız.. Hepimiz çok gerildik elbette, bitmiş de değil süreç.. Yani en azından anında düzeltiecek, arızalar giderilecek şeklinde ifadeler yok artık, vardı çünkü :) Ha bir de "idarenin verdiği görevleri yerine getirir" tarzında bişey de yok.. Ayrıca biz de bu süslü cümlelerden faydalanabiliriz aslında.. İfadeler yuvarlaksa herkese yuvarlak:)

Yazının hepsini okudum. Görev anlamında eskisini tamamen içerdiği gibi, şimdi de fatih projesinin donanım ve kullanımından da sorumlu olacağız. büyük bir okulda bir tek formatörün tüm bunları başarıyla tamamlaması imkânsızdır.

Verilecek 3 kuruşluk ek ders için dağ gibi iş yapılması gerekecek. Hadi yapmazsak yapacak kerkekenezler çıkacak bu defa da mesleğimizle rezil olacağız.

Bu çözüm değil, bulunmuş enainin üzerine çöreklenmekten başka bir şey değildir. Hadi biz erkeklere problem olmaz. Biz belki bir nebze olsun görevlerimizi yürütürüz. Peki bayan meslektaşlarımız ne yapsınlar? Onlara çok ağır bu işler.

Çok mu zor branş değişikliği. Artık bilişim öğretmenlerinin tamamına branş değişiklliği sağlansın. İsteyen istediği branşa geçsin. Blişim öğretmenliği branşına tamamen son verilsin.

Diğer tüm branşlardan da isteyen tüm öğretmenlere formatörlük görevi de çıkarılmaya devam etsin. Bu iş bu kadar basit yahu.

Ama devlet bulmuş bir kere bt enaisini tabi bırakır mı?

sanalomer' Alıntı:
Yazının hepsini okudum. Görev anlamında eskisini tamamen içerdiği gibi, şimdi de fatih projesinin donanım ve kullanımından da sorumlu olacağız. büyük bir okulda bir tek formatörün tüm bunları başarıyla tamamlaması imkânsızdır.

Verilecek 3 kuruşluk ek ders için dağ gibi iş yapılması gerekecek. Hadi yapmazsak yapacak kerkekenezler çıkacak bu defa da mesleğimizle rezil olacağız.

Bu çözüm değil, bulunmuş enainin üzerine çöreklenmekten başka bir şey değildir. Hadi biz erkeklere problem olmaz. Biz belki bir nebze olsun görevlerimizi yürütürüz. Peki bayan meslektaşlarımız ne yapsınlar? Onlara çok ağır bu işler.

Çok mu zor branş değişikliği. Artık bilişim öğretmenlerinin tamamına branş değişiklliği sağlansın. İsteyen istediği branşa geçsin. Blişim öğretmenliği branşına tamamen son verilsin.

Diğer tüm branşlardan da isteyen tüm öğretmenlere formatörlük görevi de çıkarılmaya devam etsin. Bu iş bu kadar basit yahu.

+1 :alkis:

Bu site resmi bir sitemi (iyice paranoyak olduk ya lanet olsun bize bu hale getirenlere) bu yazı aşağıdaki sitelerin hiçbirinde yok. Ayrıca kalıcı kadro verilmeden yapılan bu görevlendirmelerin uzun vadede anlamı olmayacağı şekilindeki bütün eleştrilere katılıyorum ancak bu şekilde ders olmadan ne olduğu iyice belirsiz bir durumda çok can sıkıcı.

http://fatihprojesi.meb.gov.tr/tr/index.php
http://egitek.meb.gov.tr/

Arkadaşlar eğer ders programında BT dersi dışındaki saatler de ders olarak "BT Rehberliği" değerlendirilirse norm sıkıntımız çözülür.

--Bugüne kadar en çok 2443 kişi 02 Eki 2012, 14:31 tarihinde çevrimiçi oldu--
Evet arkadaşlar bu haberle birlikte forumun online rekoru da kırıldı ayrıca bugün.

sanalomer' Alıntı:

Aynen, katılıyorum.

Hocam sakin :) aynı taraftayız.. Hepimiz çok gerildik elbette, bitmiş de değil süreç.. Yani en azından anında düzeltiecek, arızalar giderilecek şeklinde ifadeler yok artık, vardı çünkü :) Ha bir de "idarenin verdiği görevleri yerine getirir" tarzında bişey de yok.. Ayrıca biz de bu süslü cümlelerden faydalanabiliriz aslında.. İfadeler yuvarlaksa herkese yuvarlak:)
dimi ama :puhaha:

Beyler şimdi 1. dönem başladı, birçok il formatör görevlendirmesi bile yaptı. Kırşehir mem sitesine başvuru formunu koymuş fakat başvuru tarihleri nedir? 1.dönemin yarısı bitti nerdeyse deyip 2. döneme mi bırakırlar acaba? Öyle olsa kırşehir mem koymazdı...

Varolan başvurular ve onaylanan formatörlükler otomatikmen yeni Bt rehberliğine dönüştürülür. Çünkü bu yönetmeliğin çıkmasıyla eskisi iptal olmuş oldu.

azra' Alıntı:
eee şimdi bu yazı okullara gelene kadar bekleyecekmiyiz?
yani bu yazıya göre her il görevlendirme yapmak zorunda mı?

Bu sebeple; herhangi bir aksamaya mahal verilmeden BT Rehber Öğretmenleri yukarıdaki esaslar doğrultusunda, Ek-1'de belirtilen görevleri yerine getirmek için, her yıl valiliklerce I. Dönem ve II. Dönem olmak üzere yılda iki kez......

Adamlar aksamaya mahal vermeyin demiş hocam, artık bu yazının keyfiyeti ortadan kaldırması lazım. Paşa paşa zamanında ve isteğe bağlı olarak başvuruları almaları gerekir.

Peki ders ücreti karşılığında görevlendirilenlere ne olacak burada görevlendirilme talebinde bulunmalarında sanırım bir saıncası yok demi diğer otomatikmen iptal olacaktır

bence çok da biir değişiklik olmamış, 3şey düzenlenmiş;
1. okulda duruş saatleri eğitim öğretim saatleri içinde diye düzenlenmiş
2. aara tatil ve yaz tatillerinde okulda bulunulmayacak
3. ismimiz formatör değilde bt rehber öğretmeni oldu

bu muydu bunca zamandır düzenleme yapıyoruz dedikleri şey, bunu benden isteselerdi 10dk hazırlardım onlara :x
dersimize dair hiç bir şey yok yazık yazık gerçekten. hamallığa aynen devam...

Her okula 1 BT Rehber öğretmen kadrosu verselerdi atayacak öğretmen bulamayacak kadar açık olurdu. O yüzden şimdiki sistemde dersler iyice azaltılmış ve bütün btciler ilçelerde illerde okullara iyice dağıtılmış ve norm ihtiyacıda iyice azaltılmışken görevlendirme yapmak en mantıklı iş MEB açısından. 1 taşla 12314354354564654 kuş vurmuş oluyorlar. Rehber öğretmenlerde yaptıkları hataya! tekrar düşmediler. Bundan sonrada kadro verilme ihtimali 0 bile değil daha az.

Çalıştığım köyde bugün net yoktu. Akşam geldi. Foruma girdim, 30 sayfalık bu konuyu görünce dedim "neler kaçırmışız, bizim durumlar düzeldi herhalde."

Şimdi anladım ki, "Hiç bişey kaçırmamışım, hiç bir şey değişmemiş."

yazıyı okuyunca herşey anlaşılıyor..anladıklarım;

1-kadro yok görevlendirme oalcak yine.
2-öncelik kurulum yapılan liselere veriliyor..
3-kadronuzun bulundugu okulda derslerinize giriceksiniz, rehber BT görevi aldıgımız kuruma gidip görevimizi yapıcaz.
4-Çalışma saati eğitim öğretim saatleri oalcak belirtilmiş.Yani lisede ders 2 de bitiyorsa işimiz 2 de bitiyor.
5-İlkokul veya ortaokulda gelecek yıllarda görev verilirse (tahtalar kurulunca) eğer tek ögretmen ise müdür 30 saati her iki kuruma da yayabilir gibi görünüyor yazı açık değil..Ama artık gelecek seneden itibaren aynı binada 2 kurum olmayacak diye biliyourm..Ozaman bu problem ortadan kalkar ve ilkokulda olan öglen ortaokulda olanlar sadece sabahcı olur..
6-NÖbet,kulüp v.s kalkmış
7- Egzersiz olayını ben göremedim ,yapacagıamızı birileri yazmış ama ben okuyamadım?? bence eskisi gibi yapamıyoruz.

tcoalngsau hocam müdürün yetkisinde ortaokuldaki öğretmeni ilkokulda ders verme yetki si var mı? Olmadığına göre sabahçı-öğlenci eğitim yapan okullarda bt rehber öğretmeni öğlen olunca işi biter

bt rehber öğretmeni isim olarak güzel olmuş. bence çalışma saatleri ve zamanı olarakda fena değil(ifadelerden okulda ders saatleri için bt rehber öğretmeni dersine girecek ve 30 saati tamamlayana kadar okulda olacak çünkü haftalık ders çizelgesinde bt rehberliği yazacak diyor.) ancak çalışma şartlarında eskisinden iyi olsa da daha net ifadeler kullanılabilrdi. herşeye rağmen bir gelişme ama norm olayı da çözlülmeli tabii ki.

Geri