BT Rehber öğretmenliği yazısı imzalanmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebfo45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
dersleri geri verme işi ya da kadro verme işi yeğitekin işi değil adamlar kendi yapabileceklerinin en iyisini yapmışlar.

Arkadaşlar şimdi bt rehber öğretmeni kadro olarak verilse daha iyi olurdu ancak:

1. Bt rehber öğretmenliğini kadro olarak istemeyip de sonradan mahkemeye angarya iş diye dava açacak olanlar olabilir, meb diyor ki zorunlu tutmuyorum ama ders olmadığı için aslında zorunlu tutmuş oluyor

2. Bu işi sadece bt' ciler yapmıcak sayımız yetersiz, o yüzden btciler olmadığı yerlerde diğer öğretmenlerde yapsınlar diyerek bu yola başvurdular,

Ben mebi savunmuyorum, çok eleştiririm ama bazı şeyler gerçekten düzelmiş, ama eksik taraflar da var

mtunay' Alıntı:
dersleri geri verme işi ya da kadro verme işi yeğitekin işi değil adamlar kendi yapabileceklerinin en iyisini yapmışlar.
Bu kadar yüzeysel bakmayın arkadaşım. Bu bölümle ilgili bir sorunu düzeltmek bu adamların işi değilse kimin işi? Koca Fatih projesini alıp yürütmeyi biliyorlar da gidip iki kelam edip "yahu şu bölümün şu şu sorunları var. iki yazı iki imza atın olsun bitsin" demek bu kadar mı zor? Bunu yapamayacaklarsa o yerde işleri ne? Yetkileri yok diye imkanları da yok değil.

Veremi gösterip sıtmaya razı edecek bir çalışma yapmışlar. Gene illerde, ilçelerde hatta okullarda farklı uygulamaların oluşmasına sebep olacak muğlak ifadelerle bir görev tanımı yapılmış.
Mesai saatlerini 30 sayfadır tartışıyoruz sonuç yok. Peki ne olacak il müdürleri ilçe müdürleri okul müdürleri kafasına göre hareket edecek.
Norm olmadıgı için tayinlerimizdeki büyük sıkıntı aynen devam.
Ders programının yapılışı açısından idareye bağımlılık.
Fatih projesi olmayan okullarda uygulanacakmı uygulanmayacakmı belli değil. Çünkü görev tanımı hep fatih projesiyle dolu neredeyse.

mtunay' Alıntı:
Aynen hocam, haklısınız..

Buradaki hayal kırıklığına sebep, beklenen çalışmanın bu şekilde sonuçlanması ihtimali ve bizim falan kişi değişti gecikti, sistem değişti gecikti, kalıcı çözüm bulunacak vs gibi söylentilerle beklediğimiz çalışmanın böyle somutlaşmasıdır. Şimdi diğer ilgili birimler de üzerlerine düşeni yapacak ve gerçekten akla mantığa uygun şekilde bitecekse bu iş ne ala. Yok her şey buysa, artık bir şey beklemeyin diyorlarsa o zaman asıl sıkıntı devam ediyor.

Bu yazı ile benim korktuğum olmadı (12 eylül tarihli egitek konferansı sadece orta ve büyük okullara koçluk verilecek gibi)

Mesai net olarak belirlendi... bir öğretmen en fazla 30 saat derse girer ( bunun için ders+ bt rehberliği)
Varolan ders görevinden sonra BT rehber öğrt... deniyor. Ders görevi normu sağlar arkadaşlar görevlendirme norm fazlası tayine engel değildir.
Öncelik B.T. sonra diğer branşlar
Yalnız farklı okula görevlendirme ile giden için okulundaki eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde diyor!!!
2'li öğretim için 2 öğretmene görev verilir.
Tatiller bizim, başka görev verilemez...
Ve yazının son paragrafı herhangi bir aksamaya mahal vermeden B.T. rehber öğrt valiliklerce görevlendirilecektir!!!
Ayrıca formatör öğretmenin tekli ve ikili öğrt yaşadığı en büyük sorun tenefüs ve çıkışlarda B.T. sınıfını açık tutundu. Bunda tüm sınıflarda B.T. ekipmanı var bununla ilgilenin diyor!!! Artık teneffüs sıkıntısı da yok, diğer öğrt gibi gidin çayınızı için rahatça!!! B.T. sınıfında diğer öğrt görev verilebilir (ders saatini tamamlama vb)

Norm olayı zaten yegiteğin değil TTKB çözeceği bir durum zaten!!!

bencede saçmalyorsunuz

burada bu işten hoşnut olmayan idareciler mi yazıyor nedir
heralde dur şunların kafasını karıştırıp hala 8-17 mesaisine inandıralım

okul da kandırması daha kolaylaşır die idareciler burdan hazırlık çalışmalarına başlamış

Adam oraya yazmış, demişki, sabahcı öğleciyse iki tane öğretmen olacak diyor (rehber öğretmenlerde aynen böle calısıyor, öğretmen yoksa teklerse en kötü ihtimalle 9-15 çalısıyorlar )

Tekli eğitimse eğitim öğretim saatlerinde görev alacak, ders planı hazırlanacak, varsa dersi programa konacak ders olmayan yerlere BTRehberliği yazacak diyor.

Madem eski sistem adam niye ders programı hazırlatıyor ki zaten 8-17 her saat rehberlik yapılabilir. BT Rehberliği yazdırmanın mantığı nedir? adam sadece ders verilebilecek saatlerde ver diyor. anlamıyosan sana yeni ders icat ettim BT Rehberliği diyor. Buna göre program hazırla diyor. Diğer öğretmenlere nasıl program hazırlıyorsan öle hazırla diyor. Diğer öğretmenlere en fazla 30 saatlik program hazırlamıyorlar mı ?

Onlara gıcıklık yapıp birini başa birini sona yazamıyorlar değil mi ?

Bana gıcıklık yaparlarsa tüm okula yapmalılar kimseye gün boşaltmamalılar...

Eskiden açıkca bağlı bulunduğu idarecilerin çalışma saatlerine uyar yazıyordu... Şimdi öle bi ibare var mı yok ?

Ders programı hazırla diyor!!! Al sana ders adı o da : BT Rehberliği diyor.

Sizin derdiniz ne neyi anlamıyorsunuz ki ?

Altı üstü Bt Rehberlik dersi yazılacağı için 30 saatten fazla ders yazılamaz(ki bu zorlama bunu bilin. açık seçik yasayı işgal eden müdürler bunu mu umursayacak?) ibaresi için yazı mı çıkmış? Bu mu yani? Bunun için yazıya gerek mi vardı iki satır değiştirebilirlerdi.

Boş bir yazı, gereksiz, göz boyama.

eribol' Alıntı:
Altı üstü Bt Rehberlik dersi yazılacağı için 30 saatten fazla ders yazılamaz(ki bu zorlama bunu bilin. açık seçik yasayı işgal eden müdürler bunu mu umursayacak?) ibaresi için yazı mı çıkmış? Bu mu yani? Bunun için yazıya gerek mi vardı iki satır değiştirebilirlerdi.

Boş bir yazı, gereksiz, göz boyama.

İdarecimisin sen yaaaa,

mesai saati değişti kabul et bunu

sabahçı - öğlenci adam 2 Bilişim Rehber Öğretmeni olup yarım gün çalışacaksa, ben de yarım gün çalışacağım işte bu kadar basit...

Bana bilişim Teknolojileri dersini vercen üstüne de diğer öğretmenlere en fazla ne kadar ders verebiliosan o kadar Bilişim Rehberliği yazcan programımı tüm branşcılar gibi ayarlıycan olay bitti....

ben arkadaşların çok ön yargılı baktığını düşünüyorum. bilişim dersi dışındaki derslerin haftalık ders çizelgesinde bt rehberliği diye geçeceği açıkça söylenmiş. bir öğretmenin de haftalık ders çizelgesinde 30 saatten fazla ders olamayacağına göre bunu sayfalarca tartışmanın anlamı yok. artık yarı yıl tatilleri ve yaz tatilleri de bizim. buna ancak tatillerde de okulda bulunmak isteyenler itiraz edebilir. ayrıca yazının her hangi bir yerinde tamir et, bakımını yap diye bir şey geçmiyor. söylenen şey düzenle, rehberlik yap. çözülmeyen tek sorunu norm sorunu kalıyor. bilişim teknoloji öğretmenlerinin normu bakanlıkça belirlenir ifadesine atıf yapıldığı görülüyor. ben o konuda da ümitliyim.

bunları sabah bilgi edinmeye alan değişikliği ile ilgili soru soran bir arkadaşınız olarak yazıyorum. atandığımdan beri ilk defa ümitliyim.

Arkadaşlar bir nebze olsun en azından ikili öğretimde sabahçı ve öğlenci olmak üzere 2 bt öğretmenin görevlendirilmesi düzenlemesi iyi bir adım. Fakat;

Temelde BT Öğretmenlerinin ve de adaylarının kesinlikle sorunlarına tek damla merhem olmayan, fatih'e geçici görevlendirmeyle iş gücü sağlayan sıradan bir görevlendirme yazısından ibarettir.

Hala yeğiteke çemkiren arkadaşlar. Norm sorunu için yanlış adrestesiniz. Talim terbiye ile muhattap olmamız gerekiyor. Yeğitekin son yazısı mesai anlamında olumlu olmuş. Emeği geçenlere teşekkürler.

@bilisimcih; ikide bir birilerine sıfat yakıştırıp durma. Benim sıfatımı geç kendine bak sen sadece.

@mtunay; tek sıkıntımız norm mu? Ben yanlış mı yaşıyorum süreci? Bizim asıl sorunumuz bunun belirli ve sürekli bir genel yönetmeliğinin olmayışı değil miydi? Hâlâ ipler o ilde hâlâ valide. Rehber öğretmen her sene validen izin mi alıyor? Bana göre asıl problem bu. Ders saatleriymiş şuymuş buymuş? Ortada daha kesin bir sıfat yok iken ben bunlara kafayı takamam. Her sene yine dilekçe yazılacak yine hiçbir şey bilmeyen idarecilerle sorun yaşanacak yine Mem'de ki görgüsüzlerle muhattab olunacak yine okuldakilere tek tek herşey baştan anlatılacak(ki benim idarecilerimle sorunum yok). Bu tıpkı sözleşmeli öğretmenlik gibi. Kadro vermek yerine arada bir becayiş ve eş durumu hakkı verip duruyorlardı burada da habire her yıl baştan bu iş ele alınacak.

Dediğim gibi öncelikle tüm BT öğretmenlerinin görev tanımı net olmalı. Bu olmadığı müddetçe dersmiş, işmiş, tamircilikmiş her an değişebilir ve herkese göre de değişebilir.

8-17 devam diyenler çoğunlukla sınıf öğretmeni olupta bt rehber öğretmeni olamayacak şahıslar.
Mesela bi okulda iki formatör var diye biri sabah gelecek biri öğlen ben tek olduğum için sabahtan akşama kadar okulda duracağım. Akıl var mantık var öylee bişey olabilir mi çok komik oluyorsunuz.

ya yeni birşeymiş gibi eski yazıyı önüüze koymuşlar ne kadar iyimser bakıyorsunuz olaya.
Tek yaptıkları sabahçı ve öğlenci olarak ikiye ayırmak 17'ye kadar kalmak zorunda değilmişiz.
Uygulamayan idareye de yazıyı önüne koyarsınız iş biter ama sorun norm kadro sorunumuzdu bizim o hala muallakta.

O yüzden önemli bi gelişme yok benim için.
Bu kadar yıl bu yazıyı mı bekledik yani?

Bir 10 sene de norm için bekleriz artık.

Bu konuyla ilgili o kadar başlık açılmış ki diğerlerine de bu görüşümü kopyalıyorum direkt olarak.

Ben anadolu lisesinde çalışıyorum. Okulumda akıllı tahtalar kuruldu. 19 tane akıllı tahta var. Bu seneden itibaren 9.sınıflarda haftada 40 saat ders var ve dersler 45 dakika. Dersin başlangıcı sabah 8:25 - 11:55 öğleden sonra 13:30 - 17:00 . Bu işten en zararlı çıkanlar da benim gibi anadolu liselerinde çalışan arkadaşlar olacak. Bizlerin mesaisi yine hep kullanılan bilindik tabiri ile 8-5 olacak.

bilalca' Alıntı:
Ben anadolu lisesinde çalışıyorum. Okulumda akıllı tahtalar kuruldu. 19 tane akıllı tahta var. Bu seneden itibaren 9.sınıflarda haftada 40 saat ders var ve dersler 45 dakika. Dersin başlangıcı sabah 8:25 - 11:55 öğleden sonra 13:30 - 17:00 . Bu işten en zararlı çıkanlar da benim gibi anadolu liselerinde çalışan arkadaşlar olacak. Bizlerin mesaisi yine hep kullanılan bilindik tabiri ile 8-5 olacak.
hocam hala 8-5 diyosunuz.
siz 30 saati doldurdunuz mu bitti. Günde 7-8 saat ders oluyo AL de günde 6 saatten
6*5=30 bitti.
8:25de başlar 15 gibi biter

eemree' Alıntı:
bilalca' Alıntı:
siz 30 saati doldurdunuz mu bitti. Günde 7-8 saat ders oluyo AL de günde 6 saatten
6*5=30 bitti.
Eğer öyle ise hiç problem yok çok işime gelir.

Arkadaşlar seçmeli dersler, tekli öğretim yapan okullarda saat 16.30'da bitiyor.

resmi yazıyı okudum...olumlu taraflar şunlar...
1- önceki formatörlüğe göre daha iyi bir görevlendirme anlayışı var.
2- mesai saati kavramı yok...30 saat normal ders gibi programımız olacak...eğitim öğretim saatlerinde okuldayız...30 saat doldu mu evine gidebilirsin
3- fatih projesinin bilgisayarcılar olmadan bir anlamı olmayacağını anladılar...bu ileri için bir ümit...
4-bundan sonra keyfi görevlendirmeler olmayacak...kapı gibi yazı var bakanlığın...
5-ek ders sorunu ortadan kalktı...bu maddi anlamda bizi rahatlatır...
6-tatilimiz var...kimse yazın okula gitmeyecek...sömestırda ense yapacak...

olumsuz olarak şunları söyleyebilirim:
1- norm olayı çözülmemiş...( ki en büyük sorunumuz bu...)
2- yine görevlendirme anlayışı var...bu sistemin artık oturması gerekiyor...

Ha birde mesainin düşmesini beğenmeyen arkadaşlar emin olun 8-5 çalışmıyordur. o yüzden pek önemsemişler

Şu 8-17 diyenlere şaşıyorum... Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni değil, Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni... formatörlükle ilgili eski yazıların geçerliliği bitmiştir. Yeni yazıda bağlı olduğu müdür yardımcısının mesai saatlerine uyar gibi bir ibare yok. Neye dayanarak hala 8-17 diyorsunuz. Ayrıca ders çizelgesinde aynı anda iki kişiye rehberlik görevi verilemez diyor, nasıl 8-17 çalışılacak :) saçmalamayı artık kesin... norm sorunu haricinde her şey çözülmüş, tamirciliğe yanaşır hiç bir şey yok. Yazılım yüklemek de tamircilik değildir herhalde...

Arkadaşlar gelen yazıda " okul müdürünün vereceği diğer görevleri yapar" ibaresi
"bt sınıfını teneffüs aralarında açık tutar"

"ders dışı faaliyetlerde laboratuarı açık tutar" ifadesi

olmadığı için artık görevlerimiz açık ve net bir şekilde belirlenmiştir ve bu görevlerde şu zaman itibarı ile makul görevler.Norm dışında başka hiç bir konu muallakta kalmamıştır.

Hala bazıları hazırlayanlara beddualar, lanetler okuyolar anlamıyorum, Gelen yazıda yatarak maaş alır ifadesi mi yazması gerekiyordu.

Bu yazının formatörlük görevlendirme yazısından pek bir farkı yok sadece BİTEFO diyeceklerine Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni diyecekler..Yine görevlendirme olacak norm sorunu çözülmemiş vaziyette...sadece çalışma saatlerinde biraz değişiklik olacak gibi..Sanki BT Rehber öğretmeni olduğumuzda formatör iken yaptığımız işleri yapmayacağımızı mı düşünüyorsunuz ??..........Ben formatörlükten nerdeyse hiçbir farkının olmayacağını düşünüyorum...

bilalca' Alıntı:
eemree' Alıntı:
bilalca' Alıntı:
6*5=30 bitti.
Eğer öyle ise hiç problem yok çok işime gelir.
ben şahsen çalıştığım bütün idarelere bu yönde açıklama yapıp çalışma şeklim bu derdim beğenmeyenle gerçek formatörlük ilkelerine göre iş yapardım zararlı çıkan yine onlar olurdu mecburen benim dediğim olurdu, doğrusuda budur biz md yrd lerin yaptığı işin yüz katını yapıyoruz birde üstüne okula kazık mı dikelim. işim olmayınca bağlasalar durmam okulda okulda boş durmak demek hasta olmak demektir.

Herkes illerin keyfi uygulamalarından bıktığı için aynısının benzeri de olsa tekrar yazı gelmesine sevindi. Formatörlüğün bir kaç yılda laçkalaşmasının tek sebebi olan valilik görevlendirmesi olayı yine devam ettiği için bir gün gelir yine bu forumda "Fizan milli eğitim müdürlüğü BT rehber öğretmen görevlendirmesi ne oldu?" sadedinde başlıklar açılır. İller zaten keyfi olarak görevlendirmiyorlardı yoksa eskiden de kapı gibi yazı vardı hiç merak etmeyin.

Aklıma takılan bir küçük bir mesele: Bu rehberlik görevi programa yazılırsa okula birgün gelmezseniz o hafta ekdersin gitmesi lazım sanki.

evet ek ders kesilmesi sakat olabilir. ama rehber öğretmenlerin o günün ek dersi kesiliyor.

xtasy' Alıntı:
Aklıma takılan bir küçük bir mesele: Bu rehberlik görevi programa yazılırsa okula birgün gelmezseniz o hafta ekdersin gitmesi lazım sanki.

Vallahi benimle aklıma gelmişti. :scared:

Geri