ay çok sevindim inşallah bizlewr için çok daha güzel günler gelecektri
Kesinlikle katılıyorum hocam kim bilir ne sıkıntılar yaşanacak. Aslında hayal edebiliriz bunları ve hayal sorunlara şimdiden çözümler hazırlasak iyi olacak uhaha:sesumut' Alıntı:Necdet hocanın yazdıklarından üst basamak hazır, gerisi açıklanarak doldurulacak diye anladım. Ama ilk bakışta güzel gibi duruyor. Ancak daha önceki hazırlanan aynı yazıların iller, ilçeler hatta okullar tarafından farklı anlaşıldığını da unutmadık. Bekleyip görmek lazım.
only61' Alıntı:Bu haber çok büyük bir haber. Şu an herkes şokta ve idrak etmekte zorlanıyor ama bizim için o kadar önemli ve güzel bir haber ki
Bazıları maddeleri okuıyunca bunda değişiklik yok zannediyor ama durum öyle değil. Norm geliyor arkadaşlar bunu kabul edin
Hemen anlatayım ne olacağını
1- Fatih projesi olan okullar (liseler-ortaokullar- ve ileride ilkokullar) çoğalınca norm sayısı da çoğalacak
2. Norm çoğalınca kpss öğretmen atamasında kontenjanlar artacak
3. İl içi ve il dışı tayinlerde bir sürü okul seçeneği olacak ve istediğimiz yere yer değiştirme işi kolaylaşacak
4. Görevlendirme karmaşasına son verilecek ve kapı gibi kadron olacak. Görevlendirme yazısını beklemek zorunda kalmayacaksın
5. Ek ders sorunu çözülecek
6- Görev tanımı ile birlikte mesai saati,nöbet gibi kurum içi uygulamalara net bir cevabı olacak
Bazı arkadaşlar dersleri sorun etmişler, Bakanlar kodlamanın önemi hakkında demeç veriyor. Bir sürü konferanslar, haberler falan bu işi böyle bırakmazlar korkmayın. hem bilgisayar bilimi dersinin geleceği kesinleşti, ortaokullarda da buna benzer ders ve müfredat yenilenmesi olacaktır.Hal böyleyken kimse sen derse giremezsin demez.Asgari veya maksimum düzeyde derse girme limitimiz olabilir. Müdür yardımcıları nasıl 6 saate girmek zorundaysa bize de onun gibi olur diye tahmin ediyorum. Bilgisayar dersimizin müfredatı değişince, kodlama ve diğer güncel yararlı konular eklenince dersimiz daha zevkli ve işe yarar hale gelecektir emin olun. Şimdiden kodlama konusunda kendinizi geliştirin. Küçük programlarla işe başlayın. Artık devir yazılım devri. Bunun da dersimize katkısı olacaktır.
Bu norm olayına her kim katkı sağlamışsa kendisine minnettarız. Gelecek bizim arkadaşlar lütfen eleştiri dozunu azaltıp biz neler yapabiliriz ona bakalım.
Ben de böyle düşünüyorum. Üstelik hoşgeldin 100 saatlik yeni kurslar diyorum.bt.ogretmeni' Alıntı:Resmi yazı, BT Rehberliği ile ilgili değil. Sınıfları bilişim teknolojisi ile donatılmış okullara bt öğretmeni normu verilebileceği söyleniyor ama fatih projesi olan fakat bt öğretmeni normu olmayan okulların hepsine norm verilecek şeklinde anlaşılmasın. Büyük bir ihtimalle uygulamada belli bölgelerde, belli okullarda fatih projesi işlerini yaptırabilmek için sınırlı sayıda norm vereceklerdir. Örneğin bir beldede 2 lise 1 de ilkokul var diyelim, lisenin birine norm verir, öğretmeni atar, sonra 6 ayda bir 3 okula da bt rehber öğretmeni olarak görevlendirirler.
canegemen' Alıntı:Ben de böyle düşünüyorum. Üstelik hoşgeldin 100 saatlik yeni kurslar diyorum.bt.ogretmeni' Alıntı:Resmi yazı, BT Rehberliği ile ilgili değil. Sınıfları bilişim teknolojisi ile donatılmış okullara bt öğretmeni normu verilebileceği söyleniyor ama fatih projesi olan fakat bt öğretmeni normu olmayan okulların hepsine norm verilecek şeklinde anlaşılmasın. Büyük bir ihtimalle uygulamada belli bölgelerde, belli okullarda fatih projesi işlerini yaptırabilmek için sınırlı sayıda norm vereceklerdir. Örneğin bir beldede 2 lise 1 de ilkokul var diyelim, lisenin birine norm verir, öğretmeni atar, sonra 6 ayda bir 3 okula da bt rehber öğretmeni olarak görevlendirirler.
Sn hocam en kötü durum ne olduğunu anlayamadığımız şu anki durumumuz. En azından btr normu olursa artık ne olduğumuzu anlarız. BTY dersi şuanki haliyle ucube bir ders . Ne kitap var ne dersi işleyecek bir sınıf. Zaten en ufak sistem değişikliliginde ilk gözden çıkarılan ders bizimki. Alın size gelecek yıl tüm 5.sınıflar yabancı dil ağırlıklı olacak ve BTY dersi kaldırılacak. En azından BTR norm kadroya bağlanıRSA ciddi avantajları var. Birde tabi atanamayanlar için gün doğmuş olacak. Onları da düşünmek lazım.denizer55' Alıntı:Bayram havasında kutlanıyor bide ya. Ben öğretmenim ve tekniker olmak istemiyorum hocalarım bu yüzden bu habere sevinemedim
Kelimesi kelimesine katılıyorum... birşeylerden memnun olalım arkadaşlar... btr normu ile ilkokullar mağdur edilmeyecek kodlama ile de ilk okullardan itibaren öğrenciler kodlama eğitimiyle tanıştırılmaya çalışılıyor... karamsarız. haklıyız...yapılanlardan dolayı .ama bu iyi bir haber..sabırla bekleyelim görelim.only61' Alıntı:adamlar bize norm verecek buna bile itiraz eden var.
iyi o zaman hep norm fazlası kalalım , okul okul dolaşalım rezil olalım
yeni mezunlar atanamasın, görev tanımımız belli olmasın
bazı arkadaşlar nöbet tutmaya devam etsin, yönetmelik karmaşası yaşansın,
ne zaman görev yazısı gelecek onu bekleyelim, ek derslerimiz heba olsun
il içinden il dışından yer değiştirme problemi yaşayalım
Allah aşına bunu mu istiyorsunuz...sevinin işte bişeyler oluyor sonuçta.
dersimizle ilgili güzel gelişmeler de var. kodlama konusuna eğilmeye başladılar...dersini veren versin
hem ben tekniker olmak istemiyorum diyorsun hem de 100 saatlik kurs alanlar okula gelince itiraz ediyorsun.
iyi de kardeşim kim bakacak bu bilgisayarlara, kim bakacak etkileşimli tahtalara
okulunuzu sahiplenin arkadaşlar zor değil bütün bunlar, devletten maaş alıyoruz hakkını verelim yardımcı olalım ne olacak elinize mi yapışacak
çok zorlanırsan iletişim dili diye bişey var , şu an yapamam dersin, sonra bakarız dersin idare edersin
hem böyle olursan idare de seni idare eder. bu işler böyle yürür.
vallahi tam memur zihniyeti, öğretmen dediğin her koşulda nasıl faydalı olurum diye uğraşmalı
o zaman doğudaki öğretmen soba yakmasın badana yapmasın, çocukları kendi parasıyla sinemaya getirmesin,
idare yönetimi çok berbat okulları bir kenara ayırarak şunu söylemek istiyorum burada devamlı okulundan ve işlerden yakınan öğretmenler bence iletişim problemi olan ve hep eleştiren bişey yapmayan öğretmenler.. kimse kusura bakmasın...