Re: BTR Öğretmenlerinin DYK İlgili Müraacatları ve Sonuçları
Ankarada yaşayıp da YEGİTEK ile bizzat görüşen var mı aceba
Ankarada yaşayıp da YEGİTEK ile bizzat görüşen var mı aceba
ilk3r' Alıntı:Son durum Yegitek insan kaynaklarına söz geçiremedi. Mustesara konu ile gorusme sağlanacağını söylendi. Bu görüşme olumlu olup olmayacağı daha belli değil.
Bu yazdiklarimi konuya cevap yazan bir üye nin yorumlarina dayanarak yaziyorum.
elitbote' Alıntı:Bugün Ankara Keçiören ilçe FP-BTR toplantısında Ankara İl Koordinatörü Mustafa bey insan kaynaklarına yazısına binaen "kurs açamazsınız ücret de alamazsınız "dedi . Yegitek de kursların açılması taraftarı anladığım kadarıyla ama onlarla da iş bitmiyor. İnsan Kaynakları ve bu görüş bildiren yazının ötesinde ne yazık ki birşey yok .
Kendi düşüncem duruma sessiz kalmamak okula dilekçe yazarak başlamak. Sendikalara başvurmak . Yegitek olsun insan kaynakları olsun sürekli mesajla durumumuzu dile getirmek. Son çare de görevlendirmeden istifa etmek vb ...Ama şu halde malum öğretmen maaşları istifaya ben gelemem ek derse ihtiyacım var.
Bu yazı bizler için büyük sıkıntı.. Şimdilik kurs , sonrasında 18 saat ek ders dışında;hiç bir şekilde sınav, egzersiz ,nöbet ücreti gibi ücretleri ALAMAYABİLİRİZ... Birlik olmazsak hakkımızı aramazsak daha çok zorlaşacak işimiz...
kodlama dersi geliyor söylentisi varken ders sayımız neden azalsınsefatetik' Alıntı:Arkadaşlar BTR veya formatörlük veya başka bir şey bunların hiç biri bizim asli görevimiz değil .
Bizim okulda kalmamızı sağlayan Norm kadrodur. Norm kadroyu oluşturan ise ders saat sayısıdır.
biz boşuna ankarada klavye kırma eylemi yapmadık zamanin da burada üstünde durmamız gereken ders tir
kurs konusunda ise şunu yapmak gerekir. Bazı arkadaşlarımız ders saati az olduğu için BTR seçmiş olabilir.
BRT ek dersi tam yatsın diye seçmiştir. yani 33 saat üzerinden yatsın . Pazartesi insan kaynakları ile tekrar görüşeceğim. Hamza bey yok
ne zamandan beridir. Danışmanı mehmet bey var konuyu az çok aktardım fax da çektim. Kanımca bu durum düzeltilecek
Ama şunu söylüyorum. Birlik olmamız lazım. Sayıca büyük olan sendikalar bize sahip çıkmadılar çıkmayacaklardır. onun için sendika kurmaya karar verdim
ve kurdum . Aldığım bazı duyumlar ders saat sayısının azaltılacağı söyleniyor umarım doğru değil ve yine bizimki ile uğraşmazlar ki yine eyleme giderim. Çünkü bir okulda çalışmamızı ve kalmamızı sağlayan ders saat sayısıdır. Ben mehmet beye anlatım dedim ki eğer bu durum düzelmez se seneye kimse BTR olmaz fatih projeside Allaha emanet olur başka ne diyeyim . Seneye BTR olanada şaşarım. 8 saat kurs açın btr den daha fazla ekders alırısınız...
aynen öyle hocam, düşünmüyordum ama şimdi müdür yardımcılığını düşünüyorum inş sınavdan başarlı olursam hiç düşünmeden müdür yardımcısı olucam en azından biraz saygınlığı varakoluacik' Alıntı:Seneye zaten kurslari temel derslere acarlar seve seve btr olcaksiniz diye bıyık altından kıs kıs gülüyorlardir.
İnşallah hatalarını düzeltirler. Umarım Yaşar BEY başarır.cilekes_ogrt' Alıntı:Türk Eğitimsen genel başkan yardımcısı yaşar bey ile görüştüm onlarda bakanlığa durumun düzeltilmesi gerektiğine dair yazılarını yazmışlar bugün ben aradım daha ben demeden konuyu anladı
Bakanlığın yazısında şunu demesi haklı aslı görevi sayılan dersten ayrıca ekders almaz doğru mesala 20 saat derse giren bir BTR ayrıca 7 saat ekdersini 18 in üzerine eklemez asli görevi olan bilişim derslerine girmelidir peki şu nedir kurs benim asli görevim midir yazan hiç okumuş mu yazdığını ya da içip mi yazmış anlamadım imzalayan okumuş mu acaba
alemd@r' Alıntı:iki gün önce okula gelen sendika yetkilileri o iş çözüldü yakında yazı gelir dedi sevindim önce ama hala yazıdan haber yok ve ekders kurssuz düzenlendi(kurs onayını aldık 3. haftayı tamamladım=Ücretsiz!) sınıflarım 25- 30 kişi çıt yok derste hakkımıza giriyorlar yazık...Umarım bir iki güne çözülür..Rızık Allah tan sebebler geçici..yazıyı yazanda buna uyanda...HAYIRLISI...