2017-2018 de fena çarpıldım. Neredeyse sıfırlandım. Sonra destek direnç dominans vb işlemleri basit de olsa öğrendim. Marttan beri anaparamı 3 e katladım. O da 2017 de yediğim Tokat yüzünden karı görünce kaçmaktan oldu. Bu arada bu maharet değil. Dediğim gibi karı görünce kaçıp bazen de panik satış yapmaktan. Yoksa geçen sene 5000-6000 dolardan sadece Bitcoin alan adam sadece alıp izlese bugün zaten 8 e 10 a katlamıştı parasını. Şu dönem için ise büyük bir çöküş olmadan yeni girmeyi düşünenlere girmeyin derim. Piyasaya birgün mutlaka girin ama herkes ağlarken girin. Bu arada binlerce coin var Bitcoin piyasanın dinazoru sadece. Mesela özellikle Avax ı da Defi projelerini de araştırmanızı öneririm. Araştırın derken sadece fiyatlarını değil neye merhem olduklarını ve muhataplarınızın geliştiricilerin kimler olduğunu da kastediyorum. Para sayı filan boş iş laflarına hiç girmeyin lütfen. Keşke 2012 den beri düzenli maaşımdan her ay fiyatına bakmaksızın Bitcoin alsaymışım. Bu arada Ledger vb. bir dijital cüzdan ile paranızı, varsa milyonlarca dolarınızı cebinizde dünyanın her yerine götürebilirsiniz. Ama hava alanından 10.000 dolar üstünü çıkarabilir misiniz ya da 10.000.000 dolar Almanya’daki teyzenizin hesabına banka vb aracı ile göndermeye çalışın bakalım ne olacak. Bu arada sadece volatil coinler yok. USDT vb stabil coinler ile Banka gibi hiçbir aracı kullanmadan sıfır komisyon ile saniyeler içerisinde gönderebilirsiniz. Yani bu kadar önyargılı olmaya gerek yok. Gelecek burada. TC Merkez bankası bile blokchain tabanlı coin / para çalışmalarına bu yıl başlıyor. Neyse araştırmadan stabil olmayan bir coin alırsanız ve piyasa yükselirken alırsanız uzun süre beklersiniz belki hiç aldığınız yere gelmez ama ben dolar alım satım işlemini hatta ons altın alım satım işlemini dahi coinler üzerinden yapıyorum. Çünkü bankalardaki komisyon ve makas farkı burada yok denecek kadar az. Yani bu konuyu silip atmayın, yine de bir araştırın.