DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
Re: DYK için toplan!!DERSİNE SAHİP ÇIK

32 66 dan ulaştım beyefendiye, bakanlığın emri diyor, bu dönem böyle imiş. :verymad: :verymad: :verymad: :verymad:

0312 413 32 66 k. k Erdoğan arıyorum meşgul.
Sistemden sadece bilişim dersinin çıkarılması düşündürücü. kurslar açıldı açılalı beden eğitim öğretmenleri egzersiz yerine futbol voleybol basketbol dyk kursu açıyorlar bunları gören var mı.

Re: DYK için toplan!!DERSİNE SAHİP ÇIK#başlıksabitlensin#

Arkadaşlar şuan hastanedeyim, yeterince ilgilenemiyorum.
Müsait olan bir arkadaş Facebokk ta # DYK BİLİŞİM MAĞDURLARI # diye bir grup kursun daha çok kişiye ulaşiriz.
Ben anca akşam kurabilirim

147 yi aradım, bimere yazdım, meb iletişime yazdım...

söyledikleri gerekçe şu..meslek liselerinde meslek derslerinde DYK açılmıyor.onlarda demişler ki neden aynı ders ortaokulda,lisede açılırken meslek lisesinde açılmıyor..bundan dolayı da bakanlık onlara hak vermektense bizimkini gasp ederek sorunu çözdüğünü zannediyor.aynı sorun TETA da da var,onlarda listeden kaldırılmış,meslek liselerinde ortaklığı olan dersleri kaldırmışlar..

bu gerekçeleri..

ama sorunu çözmek yerine yasaklama işi yapmış olmuş bakanlık..yani her zaman ki gibi onlar haklı ve sorunları çözüyorlar..

yazık ki ne yazık..hiç bu kadar aşağılanmadık herhalde..

murat_erg' Alıntı:
bir çok başlık oluşmuş durumda lütfen arkadaşlar bu başlık altında devam edelim bizim 3 gündür diler getirdiğimiz durumu şükürki dün red yedikten sonra herkes duydu inandı tam 3 gün olduydu halbuki neyse dün sendika dernek face tweet vs güzel kamuoyu oluşturduk aynı baskı ile devam edelim ayrıca okuluna dilekçe verenler paylaşırlarsa bir örnek olsun elimizde arkadaşlar

Ekli dosyalar

Yine söylüyorum. Adamlar geçen dönem btr kurs yasaklamaya çalıştılar baktılar millet kurs la btr arasında kursu tercih ediyor. Bu yıl başında dersi kurs listesinden kaldırdılar ki tercih bile yapamayalim. Bu iş buradan çıktı adım gibi eminim. Bizim ders tek başına siritmasin diye yanına zeka oyunları tek taş gibi bir iki ders daha koydular ki neden tek bilişim demeyelim. Zira 5-6. Sınıflarda drama bile kurs için seçildi ve verilebiliyorken bakanlık bilişim yok dedi mantıklı bir açıklama değil olay btr ile bağlantılıdır bence yüzde bir milyon

xxltc' Alıntı:
Yine söylüyorum. Adamlar geçen dönem btr kurs yasaklamaya çalıştılar baktılar millet kurs la btr arasında kursu tercih ediyor. Bu yıl başında dersi kurs listesinden kaldırdılar ki tercih bile yapamayalim. Bu iş buradan çıktı adım gibi eminim. Bizim ders tek başına siritmasin diye yanına zeka oyunları tek taş gibi bir iki ders daha koydular ki neden tek bilişim demeyelim. Zira 5-6. Sınıflarda drama bile kurs için seçildi ve verilebiliyorken bakanlık bilişim yok dedi mantıklı bir açıklama değil olay btr ile bağlantılıdır bence yüzde bir milyon

btr olarak kurs açtım geçen yıl.yani btr olanda kurs açabildiğine göre sebep bu olmasa gerek

baştan tercih yaptırılmasaydı o kadar öğrencinin tercihi boşa gitmeseydi anlaşılabilirdi ama tercihler yapılmış herşey belirlenmiş sonra başvurular uzatılıyor ve bilişim kursu iptal ediliyor baştan başvurular alınmasaydı o zaman... yapılan büyük haksızlık...

Edirne Eğitimbirsen İl başkanı ile görüştüm. Gerekli başvuruları yapacaklar ve sizleride buradan bilgilendireceğim.
Nalet olsun Bote okuduğuma. Sonunda bıktırdılar iyice. Her sene ayrı bir işkence bir sıkıntı.

delphe01' Alıntı:
murat_erg' Alıntı:
bir çok başlık oluşmuş durumda lütfen arkadaşlar bu başlık altında devam edelim bizim 3 gündür diler getirdiğimiz durumu şükürki dün red yedikten sonra herkes duydu inandı tam 3 gün olduydu halbuki neyse dün sendika dernek face tweet vs güzel kamuoyu oluşturduk aynı baskı ile devam edelim ayrıca okuluna dilekçe verenler paylaşırlarsa bir örnek olsun elimizde arkadaşlar

Hocam bu dilekçeye ilçe kendisi bakanlık tarafından kapatılmıştır diye bir cevap verebilir, görüş yazısı istemesi için yeterli mi bu dilekçe?

delphe01' Alıntı:
murat_erg' Alıntı:

saolun hocam

Arkadaşlar dilekçe örneğini kullanabilirsiniz...

Ekli dosyalar

delphe01' Alıntı:
xxltc' Alıntı:

btr olarak kurs açtım geçen yıl.yani btr olanda kurs açabildiğine göre sebep bu olmasa gerek
Hocam ikidir uctur aynı şeyi söylüyorlar. Bende geçen dönem btr iken kurs açtım ama 2. Dönem ikgm acamazsiniz dedi aydindaki yaziyai hatırlayın. Amaç btr kurs alamasindi ama geçen dönem bastirdik yegitek şikayet ettik ikgm ile yegitek arasında mustesarlik bu sorunu çözdüler tamam halloldu dediler bizlere de. Meğer bu yıl idare edelim okullar açılınca dersi kaldırırız btr lerde kursu tercih edemez mis zihniyetleri ki hiçbir mantıklı sebep olmadan sadece bilişimle ilgili gorunmesin diye yanında birkaç seçmeli kıytırık derside kaldırdılar ki dikkat çekmesini
Velhasıl kelam şimdi geçen donemki gibi yani istedikleri gibi oldu btr kurs veremiyor. Btr yanında btr olmayan bilisim ogretmenlerinide çizmiş oldular. Bence kesinlikle sebep bu zira başka hiç bir sebep yok şuanda

madem öle kaç kişi yeğiteki aradı merak ediyorum bu durumu bildirelim ben 3 kez aradım ve adamlar dün kalktığını benden öğrendiler yalan doğru bilmiyorum böle sölediler aradınızmı yeğiteki

Ben okula dilekçe veriyorum, elimizden geleni yapmamız lazım, telefonla bizden tırsıp geri alınacağına inanamıyorum....

Arkadaşlar bunun yapılmasının nedeni bizi çekemeyen müdürlerdir. Bizim üzerimize sürekli oynuyorlar. Toplantılarda dile getiriyorlar. Müdür yardımcısı gibi çaıştırmak ve biçok angarya işi üstümüze yıkmak istiyorlar. Son yıllarda dik durduğumuz için malesef bizimle ilgili algı oluşturmaya başladılar. Geçen sene btr görevlendirmesi müdürün insiyatifine bırakıldı. Müdürün referansı alınarak görevlendirme yapılacaktır ibaresi konuldu. Bunu da müdürler istedi emin olun çünkü baskı kurmanın yollarını arıyolar.

Okuldaki bütün kursu planlayan bendim, ben yapmazsam şimdi her iş aksar... Ama müdürle aram iyi sırf ek dersimi kestiler diye papaz olmak istemiyorum, ikilemdeyim :S :S

Hiçbir işe elimi vurmuyorum artık görevli idareci olacaktım 1 günde 4 saat dyk girecektim müdürü aradım artık kurs işine karışmıyorum haftasonu da okula gelmem dedim.Millet para kazanacak diye hamallık yapamam. Bakalım kursu nasıl açacaklar müdür anlamaz bu işlerden,sizlerde elinizi çekin angaryalardan bakalım ne yapacaklar.

EĞİTİM BİRLİĞİ SENDİKASI 4 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞINA

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında okullarda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında açıklanan dersler arasında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi yer almamaktadır. Bakanlıkla yapılan görüşmeler neticesinde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin kurs kapsamında kaldırıldığı ve bu dersten kurs alınmayacağı açıklanmıştır.
Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın her ortamda kodlamanın ve milli yazılımın öneminden bahsettiği bu dönemde yani bilişim çağında kurs kapsamında Beden Eğitimi, Müzik, Drama, Görsel Sanatlar ve diğer branş derslerinin yer aldığı kurs listesinde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin kaldırılması bu dersi talep eden ve edecek olan öğrencilerimin ve kursu verecek Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin mağduriyet yaşamasına sebep olacaktır.
Üyesi olduğum Yetkili Sendika Eğitim-Bir-Sen ‘den Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin ve öğrencilerimizin yaşamış olduğu bu mağduriyetin giderilmesi noktasında desteklerinizi bekliyorum.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu Kartal/İSTANBUL
Telf: 29/09/2016
Mail Adresi () Koray E.

başlığı değiştirip gerekli yerlere göderiyorum.

bt öğretmenlerinin mağduriyeti meselesi olarak görmek ve durumu böyle yansıtmak ne kadar doğru bilemiyorum

bu durum asıl öğrencileri mağdur eden fırsat eşitliği için geri adım bir EĞİTİM MESELESİDİR

korayekmekcioglu' Alıntı:

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında okullarda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında açıklanan dersler arasında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi yer almamaktadır. Bakanlıkla yapılan görüşmeler neticesinde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin kurs kapsamında kaldırıldığı ve bu dersten kurs alınmayacağı açıklanmıştır.
Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın her ortamda kodlamanın ve milli yazılımın öneminden bahsettiği bu dönemde yani bilişim çağında kurs kapsamında Beden Eğitimi, Müzik, Drama, Görsel Sanatlar ve diğer branş derslerinin yer aldığı kurs listesinde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin kaldırılması bu dersi talep eden ve edecek olan öğrencilerimin ve kursu verecek Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin mağduriyet yaşamasına sebep olacaktır.
Üyesi olduğum Yetkili Sendika Eğitim-Bir-Sen ‘den Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin ve öğrencilerimizin yaşamış olduğu bu mağduriyetin giderilmesi noktasında desteklerinizi bekliyorum.

Mail Adresi () Koray E.

korayekmekcioglu' Alıntı:

Mail Adresi () Koray E.

BENDE AYNI İŞLEMİ UYGULUYORUM GAYET GÜZEL AÇIKLANMIŞ :alkis:

az önce yeğiteklede görüştüm ekip kurulduğunu sıkıntımızı ekurs@eba.gov.tr adresine bildirmemizi söylediler.. durumu teknik bir sorun mu sanıyorlar anlamadım ama yine de buraya da yazalım arkadaşlar

Az önce Eğitim -Bir sen genel merkezini aradım Avukat ile görüştüm konunun ellerine ulaştığını şuan çalışmalar başlatıldığını en kısa sürede bakanlık ile görüşüleceğini söyledi..bu aramaları sıklaştımalı ve farklı sendikaları da devreye sokmalıyız..okul temsilcisine ile iletmesine yönelikte mesaj attım.

paradox99' Alıntı:
Okuldaki bütün kursu planlayan bendim, ben yapmazsam şimdi her iş aksar... Ama müdürle aram iyi sırf ek dersimi kestiler diye papaz olmak istemiyorum, ikilemdeyim :S :S
okul watsap grubuna şimdiye kadar idareci öğretmen herkese yardımcı olduk bundan sonra dersimizin saygınlığını kazanıncaya kadar kimseye yardım yok yazdım.müdürümlede aram çok iyidir saygıyla karşıladı.olay kişiselleşmiş olmuyor bugün 3-4 kişiye olumsuz ceavp verdim yardım etmedim kırmadan tabii

32 66 ısrarla açmıyor telefonları. Bastırın arkadaşlar. Güzel kamuoyu oluşturduk.

DYK kilavuzunda haftalik ders cizelgesinde olan tüm derslerden kurs açılabileceği belirtiliyor. Yeni bi kılavuz yayinlamadan yaptiklari bu işlem hukuka aykırı diye düşünüyorum. Bu nokta üzerinden bastirilabilir. Tabi bunu da 2satırlık bi düzeltmeyle halledebilirler ama en azindan ortalığı biraz karıştırıp farkindalığı artirabiliriz diye düşünüyorum.
Olaya sadece kurs ücreti gözüyle bakmiyorum, yaptığım planlamayi her şeye rağmen uygulayacagim ve 10 saatlik kursumu ücret almadan 1dönem boyunca yapacağım. Yeterki ogrencilerimde olan istek kaybolmasın.

Bus dYK kılavuzundaki Her dersten Açabilir ifadesini kabul etmiyorlar Çünkü gerekçeleri bakanlık İhtiyaç olan dersleri açabileceğini ve kapatabilecegini söylüyor telefondaki kişiler.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri