DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
Re: DYK için toplan!!DERSİNE SAHİP ÇIK#başlıksabitlensin#

61>34' Alıntı:
DYK kilavuzunda haftalik ders cizelgesinde olan tüm derslerden kurs açılabileceği belirtiliyor. Yeni bi kılavuz yayinlamadan yaptiklari bu işlem hukuka aykırı diye düşünüyorum. Bu nokta üzerinden bastirilabilir. Tabi bunu da 2satırlık bi düzeltmeyle halledebilirler ama en azindan ortalığı biraz karıştırıp farkindalığı artirabiliriz diye düşünüyorum.
Olaya sadece kurs ücreti gözüyle bakmiyorum, yaptığım planlamayi her şeye rağmen uygulayacagim ve 10 saatlik kursumu ücret almadan 1dönem boyunca yapacağım. Yeterki ogrencilerimde olan istek kaybolmasın.

Keşke dediğiniz gibi olsa, ben de düşündüm, ama okulda öğrencileri resmiyet olmadan toplayamayız. Bunun sorumluluğu yüksektir ve kimse bu sorumluluğu kabul etmez. Okul idaresinin yetkisi yok bakanlığın izin vermediği bir eğitimi gayri resmi, ücretsizde olsa açmamıza. Bir çocuğun başına bir şey gelse kimse altından kalkamaz...

Nedense ilk gözden çıkarılan hep biz oluyoruz.

kursa kapatılan dersler hangileri.
sadece bilişim mi var. varsa diğerleri neler. dilekçeyi ona göre yazalım

paradox99' Alıntı:
Ben okula dilekçe veriyorum, elimizden geleni yapmamız lazım, telefonla bizden tırsıp geri alınacağına inanamıyorum....

Bugün dersim yoktu yarın bende gidip dilekçemi vereceğim.Lütfen Dersimize ve Kursumuza sahip çıkalım.Herkes elini taşın altına koyup hakkını arasın.

Kapatılan ersler benim gözlemdiğim Bilişim, zeka oyunları, drama , teknolji ve tasarım

yeğitekde bizlik birşey yok diyor destek çıkmıyor geçmiş olsun

Matematik varsa bilişim de olmalı günümüzde. Bunun bilincine ne zaman varacağız bakalım.

demircan21' Alıntı:
Kapatılan ersler benim gözlemdiğim Bilişim, zeka oyunları, drama , teknolji ve tasarım
drama kaldırılmadı, devam ediyor.

Arkadaşlar kendi sitemiz de bile başlığımız sabitlenmedi!
pes etmeyelim vallahi parasını hiç düşünmüyorum bildiğiniz küçük düşürüldük, dersimiz bir Beden bir Müzik kadar değeri yokmuş, bir şeyler yapmazsak olan derslerde gidecek.

aynenbadi' Alıntı:
pes etmeyelim vallahi parasını hiç düşünmüyorum bildiğiniz küçük düşürüldük, dersimiz bir Beden bir Müzik kadar değeri yokmuş, bir şeyler yapmazsak olan derslerde gidecek.
neden sabitlenmiyor acaba?

DYK kapsamında çıkarılan dersler içinden seçmeli olmayan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım ile Teknoloji Tasarım dersi var.

Bu dersler haftalık ders çizelgesinde mevcut ve zorunlu. Yönetmelik çizelgede yer alna dersler açılabilir diyor.

Vereceğiniz dilekçelerde bizim dersimiz neden çıkarıldı diye sormayın! Vereceği cevap bütçe kısıtlaması olacaktır.

Vereceğiniz dilekçede bütçe kısıtlaması yapılmaya çalışıldığı ama neden müzik görsel beden drama vs. derslere dokunulmazken bizim bıranşımız neden çıkarıldı diye yazmalıdır. Bunun açıklaması lazım. eğer kısıtmama yapılacaksa neden bizim branş. Öyle ki okulda en çok kurs açılan branş başta beden dersi iken?

Bimere yazdım arkadaşlar 160....... sayı numaralı başvuru. Hakkımızı arayalım, dersimiz, müzik, beden veya resim dersinden daha değersiz değil.

arkadaşlar 147 yi aradım, bilişim dersinin dyk dan kaldırıldığına dair yazı yok dediler, ben de bakanlıkla görüştüm seçilemeyecek dediler dedim, o zaman istediğinizi not alalım dediler. Gün içerisinde bu konu hakkında başka arayan oldu mu diye sordum, evet oldu dediler. Hakkımızı aramaya devam eder ve bimere 147 ye başvurulara devam edersek, iyi bir sonuç alacağımıza eminim.

bilisimcil' Alıntı:
aynenbadi' Alıntı:
neden sabitlenmiyor acaba?
bilgisayarbilişiminde umrunda değiliz ondan

#desteklemekursundabilisimolmali
buraya
yusuf tekin beye
bimere vs bildirdim.

maç gibi ya
adamlar başvuru son günü son dakka golü yaptılar. yapanlar 10 mislini göre. amin
bilişim. net sabitlesen konuyu.

147 yi aradım.
okula dilekçe verdim.
twitter da tweetledim.
il mem deki bilişimcilere okulda artık ekstra iş yapmadığımı müdürüm aracılığıyla söylettim ve duydum.okulda öğretmenleri geri çevirdim.
türk eğitimsene ilk tepki gösterdikleri için üye olma kararı aldığımı ilettim.

Aşağıdaki metni bimere yazdım:
İstanbul'da Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak çalışmaktayım. Demokrasinin galip geldiği bu ülkemizin bu zorlu günlerinde eğitime daha çok önem vermesi gerekirken Bilişim Teknolojieri ve Yazılım dersi Destekleme ve Yetiştirme kursları (DYK) arasından hiçbir açıklama vs yapılmadan kaldırıldı. Üstelik bilgi için yetkilileri aradığımızda hiçbiri tatmin edici cevap veremedi. İnternet ortamlarından öğrendiğimize göre sorun devlet bütçesiymiş. İnandırıcı olmayan bu sebep gerçek bile olsa çağımızda sürekli öneminden bahsedilen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin neden kaldırıldığını diğer meslektaşlarım, öğrencilerim ve vatandaşlarımız olarak ben de merak etmekteyim. Kurs saatleri kısıtlandırılabilir veya diğer zorunlu olmayan dersler geçici süreliğine sistemden resmi bir yazı ve anlamlı bir gerekçe göstererek iptal edilebilirdi. Ancak haber verilmeden üstelik tercihler de yapıldıktan sonra aniden sistemin değiştirilmesi bizleri gerçekten çok üzmektedir. Üstelik bu durumda başvuruyu yapan öğrencilerimize kursun kapatıldığını söyleyerek mahcup olan yine öğretmenlerimiz olmuştur. Yapılan bu hatanın giderilmesini devletimizden bekler ve bilgilerinize arz ederim.

Bakanlığı aradım Kamil Bey e ulaşamadım. açmıyorlar inatla. twitter etkinliği ile devam ediyorum.

Re: DYK için toplan!!DERSİNE SAHİP ÇIK

iyi de bütçe için kısıtlandıysa dersimiz, şuanda dersimden boşalan saatlere hemen atladı görsel, beden öğretmenleri onların kursları 2 katına çıktı ne değişti bütçeden ? nasıl bir saçmalık bu :verymad: :verymad: :verymad:

arkadaşlar yılmak yok, bu tam bir rezillik, en değersiz ders bizimki resmen. Neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum.

terbiyesizlik. bizimle dalga geçtiler bazı mahluklar. yanlarına kalmıyacak inşaallah.

alibaly' Alıntı:
iyi de bütçe için kısıtlandıysa dersimiz, şuanda dersimden boşalan saatlere hemen atladı görsel, beden öğretmenleri onların kursları 2 katına çıktı ne değişti bütçeden ? nasıl bir saçmalık bu :verymad: :verymad: :verymad:
Aynen günlerdir kurs işiyle uğraş alacağım kurs saatini bütçe yok diye kaldır sonra benim saatimi okuldaki diğer hocalara kaydır böyle bir mantık olamaz yazıklar olsun.....

Twitter tagı önemli ama bence tagda muhakkak mobbing yer almalı bu yapılanı en iyi bu kelime açıklıyor

Sendikaya da sözlü olarak bütçe kısıtlaması cevabı verilmiş yazılı bir açıklama için başvuruda buşunulmuş cevap bekleniyor, yazılı cevap alındıktan sonra gerekirse dava yoluna gidilecek ama ne yazıkki bu ders dönemi kaybetmiş gibi görünüyoruz.. süreç uzun kurs onayları önümüzdeki günlerde yapılacak.. bu işi sadece olay sıcakken değil devamlı takip etmeliyiz sorun maddi değil sorun öğretmeni olduğunuz dersin bu kararla itibarsızlaştırılması değersizleştirilmesi sorun gururumuz ve bunun peşini bırakmamalıyız.. bu mücadelemizin üstüne teknoloji çağında bilişim dersinin kodlamanın merkezi sınavlarda çıkması için de mücadele etmeliyiz çok zor birşey istiyorum biliyorum ama gelin birlik olalım ortak kararlar alıp uygulayalım

ALO 147 ye ben Bilişim Teknolojileri Dersi neden kaldırılmıştır sebebi nedir diye kayıt yaptırdım. Adamların vermiş oldukları cevap kısa ve alakasız eba modül üzerinde kaldırılan dersler seçilemez olmuş bende yeniden DYK yönetmeliğine ayrkırı olduğunu zorunlu olan bir dersin neden kaldırıldığını ayrıntılı bir şekilde sebebini açıklamaları yönünde kayıt yaptırdım bakalım şimdi ne yazacaklar.

delphe01' Alıntı:
147 yi aradım.
okula dilekçe verdim.
twitter da tweetledim.
il mem deki bilişimcilere okulda artık ekstra iş yapmadığımı müdürüm aracılığıyla söylettim ve duydum.okulda öğretmenleri geri çevirdim.
türk eğitimsene ilk tepki gösterdikleri için üye olma kararı aldığımı ilettim.

Türk eğitim sen dışında hepsini bende yaptım.
Hatta bimer ve yeğitek şikayet kısımlarınada şikayetlerimi bildirdim.

Umarım bu işleri yapanların sayısı artar...

tüm sendikalara mail attım, parası sorun değil, resmen bizim dersi en önemsiz ders seçtiler. Yazıklar olsun, hem de bu çağda.

Eğitim Birsen Genel Müdürlüğünün görüşmeleri neticesinde kursumuzun yüksek bir sayıya ulaştığını bunun artı bir maliyete neden olacağı gibi saçma bir gerekçe sunmuş bakanlık öğrendiğim kadarıyla. Ankara 3. bölge başkanımızla görüştüm "Genel Merkezle anlık mesajlaşmalarında şuan bu mevzunun görüşüldüğünü söyledi oradaki yazışmaları anlattı ve benim itirazlarımı " Bu iptalin teog dersleriyle alakası olmadığını, beden eğitimi müzik görsel drama gibi derslerin durduğunu belirttim eğer maliyet ise sebep okularda en çok beden eğitimi kurslarının açıldığının ve bu dersinde kapatılmasının gerektiğini ..... belirttim" Sağolsun bütün dediklerimi genel merkezle paylaştı.. Bakalım devamında birşeyler çıkacak mı ?

Geri