DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
m_esen' Alıntı:
arkadaşlar dyk kursları başvuru sayfasında sizin başvuru kısmında ne yazıyor? bende okul ihtiyaç fazlası belirledi yazıyor nasıl oluyo?

durum kısmından bahsediyorsanız benim sayfamda hiçbirşey yazmıyor

profnanis' Alıntı:
Bu paylaştığınız öğrencilerin tercih sonuçlarını gösteren ekran hocam. Daha önce okulunuz kurs tercihinde bulunduğu için listede görünüyor ve listele dediğiniz zaman seçen öğrenci 0 olarak görünüyor. Önemli olan kurs talebi ekranında o derslerin başında RED'mi yazıyor yoksa ilçe onayı mı yazıyor?

kurum koduyla giriyorum RED yazıyor tekrardan da zaten ders seçimi yok. Arkadaş öğrenci ekranını paylaşmış sanırım

aynenbadi' Alıntı:
kurum koduyla giriyorum RED yazıyor tekrardan da zaten ders seçimi yok. Arkadaş öğrenci ekranını paylaşmış sanırım

öğrenci ekranı hocamın paylaştığı, gereksiz heyecan yaşadık

aYNEN HOCAM BENİM HATAM PARDON.iLÇEDEN DERSİMİZİN KALDIRILDIĞINA DAİR GELEN YAZI DUYURU NİTELİĞİNDE.

ya eski listeleri yüklemeleri lazım yada yeniden tercih için süre vermeleri lazım...

Re: Yılmak yok DYK için toplan Dersine Sahip Çık!!

esenordelarthe' Alıntı:
kadir hocam sizinki gibi 10 okul bulsak tüm kademelerde zorunlu yaparlar dersi :D

KadirKABAK' Alıntı:
esenordelarthe' Alıntı:
profnanis' Alıntı:
Bte dernegi ile iletisime gecen oldumu arkadaslar.

müsteşarlığa konuyu taşıdık. genel müdürümüzden randevumuzu aldık salı günü gidiyoruz. iki arkadaşımız da rapor hazırladı. görüşeceğiz umarım bazı sorularımızın cevaplarını almayı başarırız. emeği geçen arkadaşlara buradan d teşekkür ediyoruz.

eğer ki ben okulumda çok başarılı kurs verdim adımı soyadımı okulumu paylaşırım isteyen okulumu arayıp sorabilir diyen varsa lütfen paylaşsın.

kurslardan fotoğraflar da iletebilirsiniz.

Hocam pm attım elimde kurslar ile ilgili güzel fotoğraflar var.
hocam 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk defa kurs açmıştım kısa filmde ilçede 1.olduk elimde kod saatinden fotograflar var ve photoshop tasarım jpegler var işe yarar derseniz yollayım

arkadaşlar kaç kişi dilekçe yazdı burada aglamanın faydası yok dilekçe yazın bimer cimer yazın heryere en azından diğer dönem açılsın ben zaten doğum iznine ayrılıyorum buna ragmen bimer cimer dilekçe twitter her yerde varım!!!branşımla ilgili bir sorun bir sürü insan rızkından oldu magdur oldu

vikvik' Alıntı:
arkadaşlar kaç kişi dilekçe yazdı burada aglamanın faydası yok dilekçe yazın bimer cimer yazın heryere
bimere 27.09.2016 tarihinde yazdım fakat sadece başvuru duruyo ilgili birimlere iletilmemiş

KöfteHoRr' Alıntı:
profnanis' Alıntı:
Bu paylaştığınız öğrencilerin tercih sonuçlarını gösteren ekran hocam. Daha önce okulunuz kurs tercihinde bulunduğu için listede görünüyor ve listele dediğiniz zaman seçen öğrenci 0 olarak görünüyor. Önemli olan kurs talebi ekranında o derslerin başında RED'mi yazıyor yoksa ilçe onayı mı yazıyor?
bizde red yazmıyordu bugün mdüürün ekranda baktık. fakat öğrencileri silmişler 5lerde 2 tane öğrenci bırakmışlar 6 larda hepsini silmişler.

Arkadaşlar CİMER' e başvuru oluşturdum.1000 karakter sınırlaması var. Söylemek istediklerimi 1000 karaktere sığdırmaya çalıştım. Daha çok kişi ile ulaşmamız lazım. Üşenen arkadaşlar kopyala yapıştır yapabilir :)

......... ORTAOKULU’NDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİYİM.28 EYLÜL 2016 TARİHİNDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU MODÜLÜNDEN ÖĞRENCİ TERCİHLERİNİN SON GÜNÜNDE KALDIRILMIŞTIR.BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ORTAOKUL MÜFREDATINDA HAFTADA 2 SAAT OKUTULAN ZORUNLU BİR DERSTİR.DOLAYISIYLA DYK’ DA KURS AÇILABİLECEK BİR DERSTİR.BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ ÖĞRENCİLER TARAFINDAN YOĞUNLUKLA TERCİH EDİLEN BİR DERSTİR.BU SENE 100 CİVARI ÖĞRENCİNİN TERCİH ETMESİNE RAĞMEN KURSUMUZ KAPATILMIŞTIR. DYK’ DA TEOG DERSLERİNE EK OLARAK BEDEN EĞİTİMİ, MÜZİK, RESİM GİBİ DERSLER KURS AÇABİLİRKEN SADECE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ KURSUNUN KAPATILMASI TEKNOLOJİ ÇAĞINDA OLDUĞUMUZ GÜNÜMÜZ ŞARTLARINA UYMAMAKLA BERABER SADECE BİZİM İPTAL EDİLMESİ BİZLERİ DERİN BİR ŞEKİLDE ÜZMÜŞ VE ÇALIŞMA ORTAMINDA DIŞLANMIŞ HİSSETTİRMEKTEDİR.BİZLERE KARŞI UYGULANAN BU HAKSIZ DURUMUN DÜZELTİLMESİNİ TALEP EDİYORUM.GEREĞİNİN YAPILMASINI ARZ EDERİM.

Bu da okula verdiğim dilekçe.

............................. ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

01 Eylül 2016 tarihi itibariyle başlayan 2016-2017 Eğitim - Öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları süresince Bilişim Teknolojileri dersi iller, ilçeler, okullar, öğretmenler ve öğrenciler düzeyinde sorunsuzca tercih edilmiştir. Ancak hiç bir sebep belirtmeden 28 Eylül 2016 tarihinde dersimiz kurs modülünde “RED” beyanı ile iptal edilmiştir. Kurs tercihlerinde TEOG derslerine ek olarak Beden Eğitimi, Müzik, Görsel Sanatlar ve bazı seçmeli dersler bulunmasına rağmen sadece Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi ile Teknoloji ve Tasarım dersi kaldırılmıştır. Ayrıca Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi 5 ve 6. Sınıflarda zorunlu ders olarak okutulmaktadır. Dolayısıyla Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi DYK klavuzuna göre kurslarda seçilebilecek bir derstir. Bunlara rağmen öğrenci tercihlerinden Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi öğrencilerin dersi tercih etmelerine rağmen kaldırılmıştır ve yerine başka ders seçilmesi istenmiştir. Bu durum DYK klavuzuna aykırılık teşkil etmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı - Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünden konu ile ilgili görüş yazısı alınmasını istiyorum. Gereğini arz ederim.

147 yi aradım.. daha dersin ismini bilmiyorlar. 147 de çalışanları da şikayet etmek lazım .. canım sıkkın.. en hoşlanmadığım şey şikayet etmek.. sabırla dersin ismini söyleyip 2 gün kala kapatılan kursumuzun tekrar açılmasını talep ediyorum dedim..

Arkadaşlar aranabilinixek heryeri aradım az önce sınav hizmetleri genel müdürlüğüyle görüştük resmi yazı falan yollanmıycak hiçbiryere bakanlığın kendi kararı kaldrdık modülden dediler sebep ne dedim piyango bize mi vurdu dedim işte illerden gelen raporlar üzerine devam devamszlık başvuru durumu fasa fiso açılmıycak bu dönem 2. Dönem belli değil dendi peki dedim nye ilk açtınız sonra kapattınız sistemden dedim güncelleöe yapılıyodu o nedenle dedi.yani diycek bişeyim yok okuşda kafamı masanın altına sokasım var öğretmenler odadındayken .

arkadaşlar öğrenciler gelip soruyor kurs var mı diye ... biz tercih ettik öğretmenim diyorlar açıklama yapamıyorum...gidiyorlar bir bizim dersten kurs yok her dersten var...böyle şey olmaz o zaman tercih yaptırmasalardı...

cimer ve ombudsman kaldımştı bir tek başvurmadığım, şimdi onlara da başvurdum, hakkımızı alana kadar mücadele edelim, umutsuzluğa kapılmayalım arkadaşlar. Her türlü organizasyona varım, twitter eylemi, sonuna kadar.

Arkadaşlar burada yaptığınız çoğu işlemin etkisiz olduğunu söylesem. Birileri yanlış anlayacak. Yapılması gereken şey şu herkes bu dersi isteyen öğrencilerin dilekçelerini toplasın. Sendikamızın mail adresine(info@idealegitimsen.org) tarayıp yollasın. Yada posta ile göndersin. Bende kendi okulumda topluyorum. Bu konuyu meclis eğitim komisyonuna taşıyacağım. Gelmek isteyen arkadaşlar da olursa ankaraya benimle gelebilir . Meclise taşıyalım konuyu eğitim komisyonunda gündeme alınsın . Parti grup başkanlıkları ile görüştüm . Bu işin en çıkar yollu bu. Üsten işin bitmesi gerekiyor. Yoksa meb birimi istediğimi yaparım diyebilir.

bugun bir twitter etkinligi yapalim. belki birileri insafa gelir de dur bi bakalim olay nedir der.

okuluna dilekçe vermeyen herkes versin arkadaşlar, sendikası olanlar sendikasıyla iletişime geçsin mutlaka, ne yapılacaksa gerekirse aramızda para toplar avukat tutarız

Teknoloji ve Tasarım öğretmenlerinin de aynı mağduriyeti söz konusu. Zaten bu iki dersin akibeti aynı. Ortadan kaldırmak. Seçmeli derslere kursa devam bizim dersler iptal. Fakat ne yaparsanız yapın birşey değişmeyecek. Sonuçta son ana kadar iptal edilmemesinin sebebi artık geçti diyebilmek. Kurslar bugün itibariyle başladı. Tercihler tamamlandı. Bulunduğum ilde hatta reddedilen derslerin yerine ders seçmeleri için öğrenci tercihleri açıldI. Açılma sebebi için bakanlık bilişim teknolojleri ve teknoloji tasarım derslerine kurs başvurusu yapanların tercihlerini değiştirmeleri için sistemi açın demişler. ;)

bugün dilekçeyi okula verdim. müdürümüz izinli. m. yardımcısı çok yakın arkadaşım. ben bu dilekçeye ne cevap yazacağım dedi. bende ilçe milli eğitime gönder onlar düşünsün dedim. bakanlık tarafından dersiniz sistemden çıkarılmıştır şeklinde cevap verirler dedi. saat 16.00 da ilçe mem de dky ile ilgili toplantı vardı. orada yetkili şube müdürüne sorar mısın dedim. sormuş! dilekçeme bakanlık tarafından dersiniz sistemden çıkarılmıştır diye cevap yazacaklarmış. pek bir sonuç çıkmayacak gibi bu iştende.

Geri