DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
murat_erg' Alıntı:
Facebookda olumlu gelismeler oldugu soleniyor bugun dernegin gorusmesi vardi varmi bir gelisme kimse yk bugun ya
başlığı değiştirdim hocam öğrennce haber edin, gerçeklik payı yoksa başlığı düzeltelim :))

Re: DYK için olumlu gelişmeler olduğu söyleniyor!!

Bazı ilçelerde onay çıktığından bahsediliyor hangi ilçelerse ekran görüntüsü yollayabilirse o arkadaşlar ona göre ilçe ve idaremizle görüşürüz bu görüntülerle birlikte

nedir bu gelişmeler hocam. bilgi verseniz.

bazı ilçelerde onay olduğu söyleniyo ama haber balon gibi hocam düzeltin istiyosanız asıl gelişme bugün bi görüşme olmucakmıydı haber yokmu oradan

arkadaşlar face de hangi grup bu link varmı bakalım

sinirlerimiz iyice laçka oldu arkadaş.

Arkadaşlar benim okulumda 80 kişi kursu seçmiş . Çoğuda başvuru yapmış şimdi ben seçen öğrencilerin taleplerini de alıyorum.
Haftaya mecliste eğitim komisyon başkanına beşir Atalay ve diğer patilerin temsilcilerine rapor şekilden ve yönetmeliği ekleyerek sunacağım. Şimdi sizden şunu
istiyorum arkadaşlar okulunuzda kaç öğrenci dersi istiyor . Bunu mail yollarsanız ben bunu rapora ekleyeyim örneğin türkiyede şu kadar öğrenci
bu dersi istiyor diyeyim Dilekçelerini de gönderirseniz bana daha resmi olur . Ben okulumdakileri topluyorum şuan .

hocam ilçeden red olduğu için şu anda sistemde 0 gözüküyor kaç öğrencinin seçtiğini göremiyoruz.

sefatetik' Alıntı:
Arkadaşlar benim okulumda 80 kişi kursu seçmiş . Çoğuda başvuru yapmış şimdi ben seçen öğrencilerin taleplerini de alıyorum.
Haftaya mecliste eğitim komisyon başkanına beşir Atalay ve diğer patilerin temsilcilerine rapor şekilden ve yönetmeliği ekleyerek sunacağım. Şimdi sizden şunu
istiyorum arkadaşlar okulunuzda kaç öğrenci dersi istiyor . Bunu mail yollarsanız ben bunu rapora ekleyeyim örneğin türkiyede şu kadar öğrenci
bu dersi istiyor diyeyim Dilekçelerini de gönderirseniz bana daha resmi olur . Ben okulumdakileri topluyorum şuan .
Hocam bizim okulda öğrencilere dilekçe verilmedi.Öğrencileri sınıf sınıf alıp Bilgisayar laboratuvarında tercih yaptırdık.Benim okulumda 5.sınıflar 36 ,6.sınıflar 20 ,7.Sınıflardan 24 kişi seçmişti.Okulumda 150 öğrenci var.8.sınıfları çıkınca çoğu öğrenci tercih etmişti.En çok tercih edilen derslerden birisiydi ve öğrenciler açılmayacağını duyunca çok üzüldüler.

sefatetik' Alıntı:

kardeşim bizde tam 121 öğrenci vardı ve sadece 5.sınıflar

hocam şu anda fahri olarak ücret almadan 68 öğrenciye kurs veriyorum. sırf bu dersi seçip, 1hafta boyunca kursumuz olacakmı diye sordukları için. "OLMAYACAK!!" deyip kestirip atamadım maalesef ve öğrencilerin ilgisi ve talebi kesilmediği sürece de devam ettireceğim..

Ekli dosyalar

• 20161003_164039 (600 x 450).jpg
    20161003_164039 (600 x 450).jpg
    62.4 KB · Görüntüleme: 340
61>34' Alıntı:
hocam şu anda fahri olarak ücret almadan 68 öğrenciye kurs veriyorum. sırf bu dersi seçip, 1hafta boyunca kursumuz olacakmı diye sordukları için. "OLMAYACAK!!" deyip kestirip atamadım maalesef ve öğrencilerin ilgisi ve talebi kesilmediği sürece de devam ettireceğim..
:alkis:

sefatetik' Alıntı:

benim okulumda 5,6,7,8 sınıflarda birer sınıf olacak şekilde 80 öğrenci seçmişti hocam.

hocam Aydın ili.

il olarak yazarsanız iyi olur . En azından tahmini şu kadar öğrenci dersi seçmiştir. İsteyen arkadaşlar özelden atsın . Hatta bazı arkadaşlarımız sistemden PDF formatın da göndermişler seçenleri böylede olabilir.

Hocam sistemden kaldırılmadan önce eba kurs modülünden excel e döküm almıştım 110 civarı öğrenci var istersen pdf yapıp gönderirim sana

61>34' Alıntı:

Hocam tebrik ediyorum :alkis:

dernek rapor hazırladıysa o raporu da verebilirlerse bana iyi olur.. Yada varsa elinde raporu olan mail info@idealegitimsen.org yollasın .
Konuştuğum kişi bana hocam iki sayfayı geçmeyecek durumu anlatan rapor getirirseniz komisyona veririz dedi. Onun için bana tüm illerden kaç kişi bu dersi
seçmiş ulaşabilidiğimiz kadarı ile alalım arkadaşlar .
Dersin önemi ve gelecek ile ilgili yazıda olursa güzel bir şekilde anlatan onuda ekleyelim dosyaya

61>34' Alıntı:

Hocam sizi tebrik ediyorum büyük bir özveri örneği göstermişsiniz.

sefatetik' Alıntı:
Arkadaşlar ben elimden geleni yapacağım . Bunu bilin.
hocam sizi gerçekten tebrik ediyorum, iyi ki varsınız. Bizde 5-6-7 lerde toplam 70 öğrenci civarı seçmişti.

Arkadaşlar Elinde Okulun E kurs şifresi olanlar, Hata Bildir kısmından durumu izah etsinler, okulunuzda kaç öğrenci istedi, veli dilekçelerinin olduğunu yazın ben yazdım, Bu durum direkt olarak Kamil Kenan ERDOĞAN a gidecektir, Hata bildir kısmını kullanalım, yüklenin...

paradox99' Alıntı:
Arkadaşlar Elinde Okulun E kurs şifresi olanlar, Hata Bildir kısmından durumu izah etsinler, okulunuzda kaç öğrenci istedi, veli dilekçelerinin olduğunu yazın ben yazdım, Bu durum direkt olarak Kamil Kenan ERDOĞAN a gidecektir, Hata bildir kısmını kullanalım, yüklenin...
Hocam ben Kamil Kenan Erdoğan ile telefonda görüştüm yaklaşık 10 dakikalık görüşmemiz oldu. Onun yapacak bir şeyinin olmadığını söylüyor. Oda defalarca durumu sorumlu olduğu kişilere anlatmış. Bilişimin gerekli olduğunu izah etmiş ama sonuç Nafile. Bizim işimizi müsteşar makamından yada Genel Müdürlük makamından halletmemiz lazım.

Adana seyhan kenar mahallede bir okyldayim.burada kizlar cogunlukla internet cafeye bile gidemiyor.5. Siniflarin tamamina yakını pc ile dersimizde tanisiyor.120 kisi yazin hocam

Aslında google drive dan bir form oluştursak . linkini buraya eklesek herkes hangi ilden kaç öğrenci seçmiş eklese
arkadaşlar .İli seçse eklese daha iyi olmaz mı . Excel de döküm alırız böylelikle ... Şimdi adam bana seçilmedi dedi telefonda ben tarih ve saat verdim . Sistemde kaç öğrencinin seçtiğini
çıkarırım dedim. Ondan sonra lafı değiştirdi . maliyeye suçu attı bu sefer ....

Bakalım TBMM de ne olacak merak ediyorum...

DYK Destekleme Yetiştirme Kursları Hakkında Açıklama

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi yeni bir alan olarak tüm zorluklara bt öğretmenlerinin özverileriyle göğüs germeye çalışmaktadır. DYK konusunda olduğu gibi bu değerli öğretmenlerin mücadelesini vermeye çalıştığı her konu öğretmen mağduriyetinin, haksızlıkların çok ötesinde eğitim ve öğrencilerimizi gelecekte var etme meselesidir.

Bu derse ve öğretmenlerine ihtiyacımız yoktur diyen büyük kitle her geçen gün azalırken istekli öğrenci, bilinçli veli, nasıl bir öğretmen yetiştirmesi gerektiğinin farkında olan akademisyen, bt sınıflarına yatırım yapmaya çalışan yönetici ve mesleki tükenmişliğinden sıyrılan öğretmen grubu artmaktadır.

Dersin kazanımlarını kalabalık sınıf mevcutlarının imkan vermediği basamaklara taşıyabilmek için,
Okulun, yardımseverlerin ve velilerin maddi kaynaklarını bt sınıflarına aktarmasını sağlayabilmek için,
Bu alanda büyük gelişme göstermiş olan özel okul ve kursların imkanlarından faydalanamayacak çocuklarımızın fırsat eşitliği için,
Bizim gibi mütevazi bir Derneğin düzenlediği atölyelere yurdun dört bir tarafından atlayıp gelen 300 gönüllü öğretmenin neler yapabileceğini görmek için,
Şimdiden inanılmaz başarılara imza atan öğretmenlerimizin çalışmalarının yaygınlaştırılması için,
Bir çiftçimizin tüm yılki mahsulü alın terinin bir iphone etmediği sanayi 4.0 da var olabilmemiz için,
Öğrencilerimizi bilişim teknolojileri cihazlarının başında sahipsiz bırakamayacağımız için,
BT alanındaki kurslar büyük öneme sahiptir.

Genel Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Bayram Çetin ve ilgili Daire Başkanımız Sayın Yunus Yağmur bu düşüncelerimiz dile getirebileceğimiz 2 saatlik bir görüşmemiz oldu. Öncesinde konuyu Müsteşarımıza taşıyan Müsteşar Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu hocamız, Genel Müdürümüz ve Daire Başkanımız konuyu değerlendirmeye uygun buldu.

Bu konuda mesajlarımıza cevap olarak kendi okulundaki kurslardan ve yapılan çalışmalardan bilgi ve fotoğraf paylaşan öğretmenlerimizin çalışmaları durumu ifade etmemiz konusunda büyük katkı sağladı.

Abdullah Birol – Bilişim Teknolojileri
Hürriyet Ortaokulu DÜZCE

İsmet Hazar PAPAK - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi Yenişehir/BURSA

Ergin TAŞTAN - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Melihşah Ortaokulu Sincan/ANKARA

İbrahim BAYTEKİN - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Çamköy Ortaokulu Fethiye MUĞLA

Mahmut KARAKUŞ
Esenyurt Zübeyde Hanım Ortaokulu Esenyurt/İstanbul

Kadir Kabak
Atatürk Ortaokulu Doğanhisar Konya

Şeref Kaplan Aslı Yıldırımgil
Kodlamanisa

Gönül isterdi ki konu hakkında ilk kez böyle bilgilendirildiğini ifade eden Daire Başkanımızla yaptığımız bu görüşmeyi, 1. dönem kurslarının imzalanıp onaylanmasından önce yapabilseydik.

Konunun bizim alanımızın öneminin yeterince anlaşılamamış olması, iyi örneklerimizin hala yaygınlaşmaması ve maliyeden bütçe kısıtlaması kaynaklı olduğunu aktarabilirim.

İkinci dönem 5. sınıflar kurslarının açılacağı, 6. sınıflar için de açılması için çalışacağını belki de hepsini açmak için maliyeden bütçe almayı başarabilecekleri sözünü aldığımız Hocamız ile bizlere ilettiğiniz çalışmaları paylaşmaya devam edeceğiz.

Rapor yazan, çalışmalarını paylaşan, görüşmeye katılan çoğu kurs başvurusu dahi yapmamış olan başta İbrahim Kasalak ve Dernek üyesi diğer meslektaşlarıma, YEĞİTEK bünyesinde görev yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine en önemlisi kurs açıp gerektiği gibi yürüten ve ücret almasa da öğrencilerine kurs vermeye devam eden özverili her öğretmenimize teşekkür ederim.

Geri