DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
ACİLEN MEB'E KAYYUM ATANSIN. BU KADAR İLGİSİZLİK OLMAZ. YAZIK BU KADAR İNSANA.

Yarinki gorusmede lutfen kac senedir bilisim teknolojilerine yonelik bu kotu tutumun nedenini sorarmisiniz gecen sene btrlere kurs acamaz bu sene toptan kaldirilma ondan onceki sene baska birsey lutfn ya bu kadar olmaz lanet ettim bu bolume

Geçen sene kurs verdim ve bir sene boyunca gayet verimli geçti. Okulumuzda bilgisayar laboratuvarı yoktu. Bir dönem lab oluşturmak için zümrelerimden destek alıp atıl durumdaki bilgisayarlardan sınıftan bozma 15+1 lab oluşturdum. Kurs başvurusunda bulundum. Okul ne gerekiyorsa karşılarız dedi ve internet bağlamak için her bilgisayara Wireless adaptör aldık. İdare sağolsun yazıcı da alalım çocuklar ödevlerini çıkarırlar internet kafeye bağlı kalmazlar dedi. 1000 tl civarı masraf yapıldı. Bir sene boyunca kurslarda bir saati derse ayırdık. Yeri geldi anlaşılmayan konuları tekrar ettik yeri geldi yeni programlar öğrettim. Bir saati de ödev araştırma, araştırılarak ödevlerini çıktı alma ve bakanlığın çok istediği eba yı kullanırdım.Her ay mutlaka toner doldurduk. Dolu dolu bir sene geçirdik. Ama gerekli değeri yine bulmadık. Yazık çok yazık!!!

Öğrencilerim ısrarlar soruyorlar kurs neden yok diye. 147 yi arayın kursumuzu istiyoruz diye talepte bulunun dedim. hepsi not aldı bakalım.

Öğrencilerim bilişim kursumuz ne zaman diye sordu?eveledim geveledim allem ettim kallem ettim ama nafile güzelim çocuklarımızın heveslerini kırdılar bizi de böyle zor durumda bıraktılar.Allaha havale ettim bizle uğraşanları.

147 yi bende arayın dedim..dilekçe bimer cimer başvurduk bakalım..sendikaları da yarın sıkıştıracağım..

sefatetik' Alıntı:
Arkadaşlar Sendikanıza bastırın haa iş yapmıyorlarsa kapımız size açık ....
http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/ ... lavuzu.pdf
Arkadaşlar yönetmeliğin son hali bumu
Avukatımıza göndereceğim . Bugün konuştum yönetmeliği gönder dedi de
evet ayrıca yönergeyi de ekleyin.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ
Madde 10: "Kurs açılacak dersler"
Kod:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/orgundestek_1/orgundestek_1.html

ve
Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi Değişikliği,

Kod:
http://evren.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_11/03102533_millieitimbakanlrgnveyaygneitimidesteklemeveyetitirmekurslarynergesideiiklii.pdf

Bakanlıkça ilan edilen örgün eğitim müfredatındaki derslerle sınırlı olarak açılır."

Cümlesi daha önceki yönergede varmıydı arkadaşlar. Yoksa sonradan mı eklendi.

Bakanlıkça ilan edilen örgün eğitim müfredatındaki derslerle sınırlı olarak açılır.”

cümlesi daha önce varmıydı bu konuda bilgisi olan var mı
yoksa bu sene mi eklendi bu cümle

sefatetik' Alıntı:
Bakanlıkça ilan edilen örgün eğitim müfredatındaki derslerle sınırlı olarak açılır.”

cümlesi daha önce varmıydı bu konuda bilgisi olan var mı
yoksa bu sene mi eklendi bu cümle
2015'de eklendi.
önceden (2014) şu şekilde idi.

Kod:
Kurslarda Öğretim, Yönetim, Denetim ve Sorumluluk
Kurs açılacak dersler
MADDE 10– (1) Kurslar, öğrenci/kursiyer ve velilerden gelen istek üzerine kurs merkezlerinde belirlenen dersler için
açılır.

Ekli dosyalar

Eğitim Sen Genel Başkanı Sayın Kamuran KARACA ile bu akşam yüz yüze görüşme fırsatı buldum ve durumu anlattım umarım bir faydası olur.

İşleri düştüğünde yalakalık yapan; ama iş bir bilişimcinin menfaati olduğunde duymazdan ve görmezden gelen insanlardan nefret ediyorum. :verymad:

Aksaray'da 110 civarı Btr ihtiyacı varmış. Dün görevlendirilenlerin listesi yayınlandı 44 kişi görevlendirildi. Kalan okullarda btr yok. 66 okulda kendileri uğraşsın artık.

ukonar' Alıntı:
Aksaray'da 110 civarı Btr ihtiyacı varmış. Dün görevlendirilenlerin listesi yayınlandı 44 kişi görevlendirildi. Kalan okullarda btr yok. 66 okulda kendileri uğraşsın artık.
Konumu değiştireydin bari :D :D olanda mecburiyetten oluyo ne olursa da bize oluyo

Okullarda varlığımızı ve kıymetimizi bildirtemediğimiz için başımız hep sıkıntıda. Her işe koşan, her denileni yapan olduktan sonra bu zor. Allah yardımcımız olsun.

Arkadaşlar bilişimciler kendilerinde neden hiç suç bulmazlar. Birlik olalım. Bakın size diyorum ki kendi ipinizi bari kendiniz çekin bari Ben sendika boşuna kurmadım arkadaşlar gerçekten sendikalarınız sizi önemsemiyorsa ben bu sendikaya niye üyeyim düşünün yaklaşık 10 bin BT öğretmeni var ama birlik olamıyoruz nedeni de bir kurum yok kimse bilişimcileri sahiplenmiyor. bu siyasi,ideolojik sendikaların bir şey yapamayacağını düşündüğüm için sendika kurdum. Yönetimde 5 bilişimci arkadaşımız var gelin birlik olalım yarınlarımız için. Bildiğiniz gibi bilişim sendikası diye tek bir alanda sendika kurulmuyor.Bende ideal eğitim-sen adını koydum. Herkese uysun ideal sendika olsun. Bilişimciler olarak bir çatı altında toplanabiliriz. Ha şunu da söyleyeyim ben sorumluluk alırım iş yaparım diyen arkadaşlarımız da varsa gelsin yönetime geçsin bunda açığız yanlız sendikayı siyasi veya ideolojik yapmayacak bu düşünceleri varsa geride bırakacak arkadaşlarla bu işi yapalım sahipsiz kalırsak sıkıntı sürekli büyür . Birinci yılımızı doldurmak üzereyiz. Sendikamızın sitesinde,yada sosyal medyada sendikamızla ilgili bir siyasi,ideolojik açıklama veya resim paylaşılmış mı dile getirilmiş mi arkadaşlar hayır varsa söylesin biri . Bu iş sadece benim le çözülmez ama ben üstüme düşeni her zaman yaparım yaptım da birlik olursak çözülür. En azından dersimizi kaldırmayı göze alamazlar benim asıl korkum bu . Adamlar tam gün eğitime geçeceğiz, Efendim ders saat sayısını azaltacağız diyorlar . İlk olarak bizim dersi kaldırırlarsa hiç şaşırmam doğrusu .....
Şimdi bakanlığa gideceğim bu konu için birilerini yanımda götürmek istiyorum. ama gelirmisiniz gelmezmisiniz bilemiyorum...

Geçen sene kursu açtığımızda aşağıdaki ifade varmıy dı arkadşlar

sefatetik' Alıntı:
Geçen sene kursu açtığımızda aşağıdaki ifade varmıy dı arkadşlar

böyle olsa sıkıntı mı olacak hocam?adamlar zaten önce ilan etti başvuru aldı öğrenciler seçti..şimdi ne diyeceğimizi bilmiyoruz..o kadar anlat şunu yapacağız bunu de sonra...

Arkadaşlar ben Meclis Eğitim Araştırma komisyonu ile görüştüm. Çarşamba günü ankaraya gidiyorum . Gelmek isteyen arkadaşlar varsa benimle iletişime geçsin. elinizde BT kurs dilekçeleri olsun.

sendika genel merkezini aradım ilettiklerini daha dönüş yapılmadığını söylüyorlar..zaman geçiyor dedim hala cevap bekliyorsunuz dedim tekrar iletelim dedi iletmeyecek gibi :) neyse Allah kerim..

Arkadaşlar bence konudan Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın haberi yok, haberleri olsa bu kararı onaylayacaklarını sanmıyorum, onlara ulaşma imkanı olan birilerini bulabilsek, kesinlikle çözülür.

Bu kararı değiştirmek için müsteşarları ikna etmek lazım onlar ne isterlerse o oluyor.

4 yıldır alan değişikliği için uğraşıyoruz Yusuf Tekin ve Hamza Aydoğdu istemedikleri için bir türlü yapılmıyor.

kurs planları yapıldı bizim okulda müdür bey bilişim kursunun plana koymuş. bakanlık izin verince devam et diyo

Facebookda olumlu gelismeler oldugu soleniyor bugun dernegin gorusmesi vardi varmi bir gelisme kimse yk bugun ya

Geri