DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
Re: DYK için toplan!!DERSİNE SAHİP ÇIK

arkadaşlar ben 5 ve 6 sınıf öğrenci ders seçiminde bilişim teknoloji dersi seçilebiliyor :?: :?: :?:

Hic duyuru yapmadan bir suru kurs ogrencim olmus, idare benim kursu secenleri toplayip baska ders sectirirken durumu ogrendim. İlce milli egitimdrn okullari tek tek arayip bilisim teknoloji leri kursunun acilmayacagini soyluyorlarmis.

İsi gucu birakmislar bizim kursla ugrasiyorlar bugun anlayacaginiz

geçmiş olsun zeka oyunları dersini de kaldırmışlar. benim anlamadığım eğer teog için düşünmüşler desem diğer teog da çıkmayan dersler niye var (görsel, beden ... vb.) meslek dersi olduğu için kaldırsalar K. kerim ve arapça dersleri neden var anlayacağın neresinden tutsan saçmalık....

madem arıyoruz bir yerlere bir şeyler söylüyoruz lütfen arkadaşllar şunu da ekleyin söylediklerinize neden beden, görsel, müzik, teknoloji tasarım açılıyor o zaman şu kurs saçmalığını sadece TEOG bazlı yapsınlar.
Biz de kendimizi değersiz hissetmekten bir nebze kurtulalım lütfen !

Arkadaşlar burda yazışmamız bir anlam ifade etmez toplu olarak bşr karar alıp twitterdan sesimizi duyurmalıyız hem bir hastag açakım hemde müşteşar yusuf tekine twitlerimizle mağduriyetimizi bildirmeliyiz.Ayrıca twitterdan memurlar net meb personel gibi sitelerede bu ayrımcılığı duyurmalıyız bşr an önce

afyonda giriyor sıkıntı yok gibi. noluyo anlamadım.

şuanda bile 5. sınıflarda drama dersi var daha ne olsun yaa ne deyim başka tek çare twitterden direk yusuf tekine sesimizi duyurmak başka çare yok. ona sesimizi duyurursak oda bize yanlışlık olmuştur hallederiz ben söyleyim derse bu iş 5 dak olur yoksa böyle kalır. twitterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr başka çare yok bir tag açalım yüklenelim akşama bırakmayalım fazla

bedera' Alıntı:
afyonda giriyor sıkıntı yok gibi. noluyo anlamadım.
Hocam ders öğrenciye görünüyor zaten onda sıkıntı yok, sınıf oluşturmada bty yok dolayısıyla oluşturulamıyor.

nedir bu çektiğimiz arkadaş. 105 tane kayıtlı öğrencim var. daha gelecek en az 15 öğrenci daha var ama milletin zevkinden kurs veremiyoruz

Tüm dersler varken neden bu ders kaldırılır? Akla yatan bir açıklaması yok.. Yarın son gün, bir şekilde sesimizi duyuramazsak yakında derslerimizi de kaldırırlar. Twitter etkinliği en mantıklısı şu an.

Biz hiçbir yere derdimizi anlatamayız kendi aramızda bile sorunu tam olarak anlayamıyoruz. 9 Eylüle kadar olan ilk takvimde okulunde BTY seçilenler şuan öğrenci tercihlerinde BTY görebiliyorlar ancak uzatılan sürede yönetici şifresi ile eba kursa girdiğinizde kurs talepte görünmüyor. Forumda birçok kişi bakanlığı aradığında BTY dersinin DYK kurslarından kaldırıldığını öğrenmiş. Forumdaki konuları ve msgları okursanız bunu göreceksiniz. Önceden seçilen okullarda ders seçilebiliyor ancak kursun Bakanlık tarafından açılmayacağı söyleniyor.

@tcmeb @yusuf tekin sanayi devrimi 4.0 hazır olmak için robotik, kodlama, 3d yazıcı ile çalışmalar yapılan bilişim teknolojileri ve yazılım dyk kursumuza gereksiz diyerek açılmayacağı söylendi
@tcmeb @yusuf tekin sanayi devrimi 4.0 hazır olmak için robotik, kodlama, 3d yazıcı ile çalışmalar yapılan bilişim teknolojileri ve yazılım dyk kursumuza gereksiz diyen yetkili kim?
@tcmeb @yusuf tekin sanayi devrimi 4.0 hazır olmak için robotik kodlama bilişimsel düşünme çalışmaları yapılan bilişim teknolojileri ve yazılım kurs olmalıdır

şeklinde içeriklere sahip 4-5 tweet attım..

tabi 140 karaktere uydurdum buna benzer içeriklerle

hala sıkıntı yok diyenler var ,olayı anlamıyorlar. yahu arkadaş önceden ders zaten görünüyordu muhtemel okul göründüğü için seçti ilçede onayladı, sonradan iptal olacak haberi yok. hadi arada kaynadın iptal edilmedi bu dönem açtın. eee ikinci dönem dersin nasıl seçilecek? diğer senelerde zaten kursu unut..
o yüzden sorun yok demeyi bırakıp icraat yapalım , şu twiter olayına biri el atsın,
idarecilik yaptığımdan işler bu hafta çok yoğun uğraşamıyorum ben, bi fırsatını buldum telefon ettik klasik cevap

@Yusuf__Tekin Sayın Müsteşarım #BilişimTeknolojileri Dersini Destekleme ve yetiştirme kurslarında neden kaldırıldığını bilmek istiyoruz...
@tcmeb #BilişimTeknolojileri Dersini Destekleme ve yetiştirme kurslarında neden kaldırıldığını bilmek istiyoruz....
kopyalıp yapıştırın zahmet olmaz ise...

Çok merak ediyorum bunu için kaç kişi idaresine bir üst makam sorulmak üzere dilekçe verip işi mahkeme boyutuna taşımayı düşündü ve uyguladı. Burada yaptığınız yazışmalar körler sağırlar birbirini ağırlar misali olmak öte geçmez. Bakın bu ders ve diğer bilişim tabanlı meslek dersleri ne Düz/Anadolu liselerinde ne de meslek liselerinde açılıyor. Eğer kursun açılmasını istiyorsanız içinizden birisi bir dilekçe hazırlasın ve diğer derslerin listesini ekleyerek bu derslerin açılmasına rağmen neden bilişim teknolojileri dersinin açılmadığını okul idaresinden sayı numarası alarak idaresine sorsun. Anayasanın Eşitlik ilkesine atıfta bulunmayı sakın unutmayın dilekçenizde. Onlar İlçe Mem'e, İlçe Mem İl Mem'e onlarda ilgili Genel Müdürlüğe sorarlar. Elinize dersin açılmama gerekçesi resmi olarak geldikten sonra idare mahkesine gider (ister sendika aracılığı ile ister sendika olmadan) hem kendi hakkınızı hem de diğer arkadaşların hakkını yasal yollardan ararsınız. Tüm Türkiye'den mahkeme kararları gelmeye başladıktan sonra gereğini ilgili genel müdürlük yapmak zorunda kalır. Eğer yapmazlarsa veya ileri ki dönemlerde dersi tekrar kaldırırlarsa ikinci sefer mahkemeye gider, zararınızın ilgili kişiden tahsili ile bir dava daha açarsınız.

Not 1: Derneğin bu konularda daha aktif olmasını beklerdim ama derneğimiz akademik çalışmalara kaymış durumda. Halbuki öncelik dernek üyelerinin özlük hakları olmalı diye düşünüyorum. En azında dilekçenin hazırlanıp bu ortamda sunulması bile derneğin özlük haklarımızla ilgili aktif çalıştığını gösterir.
Not 2: Sen neden yapmıyorsun diyen arkadaşlar için ben Halk Eğitim Merkezinde çalıştığımdan yaptığım işin şu anda ve gelecekte benim kurumumda bir anlamı yok.

şahsi olarak;
benım okulda durum şu:kursumu idare benden önce düşünüp herzamanki gibi açmış bizde an itibariyle bahsedilen olumsuzluklar yok.olacağını da zannetmiyorum asparagas bir haber her zaman ki gibi mebdeki dedikodular diye düşünüyorum.bty dersini dyk sürecinin en başında sisteme eklenmesinde kendini savunmaktan aciz olan arkadaşlara kızıyorum.İdare işgüzarlık yapıp bty dersini açmıyorsa hiç mi sormazsınız öğrenci seçmek isterse(ki en doğal hakkı yönetmelik itibariyle) seçemezse gider şikayet ederse ne yapacaksın sayın idarecim diye.hata öncelikle branştaşlarımda bana göre.DİYELİMKİ
haberler doğru.o zaman tabiki branştaşlarımı suçlamaktan vazgeçerim ve bireysel olarak okulumda şunu yaparım:
bir A4 e dyk dan bty çıkarılmasını bireysel olarak protesto ediyorum.Bundan sonra durum değişene kadar formatör olmuyorum.okulda da şimdiye kadar görevim olmadığı halde yardımcı olduğum öğretmen ve idareci arkadaşlara bundan sonra bilgisayar akıllı tahta site v.b anlamda hiç kimseye yardımcı olmuyorum.BEni anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim.Bu yazıyı odamın kapısına ve öğretmenler odasına yapıştıracağım.okulumda idareciler ve öğretmen arkadaşlarla aram çok iyi olmasına rağmen bunu yapacağım.okulumda 65 öğretmen var.bunu kimsenin yapmasını istemiyorum çünkü bu konuda birbirimize hiçbir zaman destek olamadık birlik olamadık maalesef.ben bireysel olarak bunu yapacağım.

sanayi devrimi 4.0 robotik kodlama bilişimsel düşünme gibi çalışmalardan bahsedilmeli twitte, kodlamayı bakanlar söylüyor. sanayi devrimi 4.0 üzerine yeni panel yaptılar

sistem her ilde farklı mı çalışıyor okul dersi seçmişse çıkıyor ders

ronn' Alıntı:

olayı hala anlamayan arkadaşlar çok, önceden seçenlerde ders gözüküyor fakat sınıf oluşturmaya başlayınca ders çıkmayacak. okul sifresi ile gir kurs talebine tıkla bakalım ders çıkıyor mu o zaman görürsün.

bugün ilçeden aradılar ve ders dykdan kaldırılmış
ulan madem kaldırcaksınız ne diye bizi bukadar tercih cart curt diye uğraştırdınız
nerde salak ders var hepsi var bizim gibi günümüzde çok önem taşıyan dersi kaldır
bunda artniyetten başka bişey yok
lanet olsun diyorum bazen sonra sabır diyorum
geçen sene fbtrler açamaz falan filan dediler açtık
bu sene adamlar daha beterini yaptılar kökten kapattılar
alsınlar başına çalsınlar ulan açsalar bile dykyı açanın
nese burda şimdi bayanlar var bişey demiyorum
ama bu işte bildiğin artniyet var yeter
dersi kaldırdılar sonra tekrar getirdiler dyk açtırdılar sonra kaldırdılar tahta getirdiler o bu yeter ya her seneye sürprizle başlıyoruz cidden yeter

Arkadaşlar hep beraber hareket etmeliyiz.Herkes ayrı bir şey söylüyor.

phantosos' Alıntı:
Çok merak ediyorum bunu için kaç kişi idaresine bir üst makam sorulmak üzere dilekçe verip işi mahkeme boyutuna taşımayı düşündü ve uyguladı. Burada yaptığınız yazışmalar körler sağırlar birbirini ağırlar misali olmak öte geçmez. Bakın bu ders ve diğer bilişim tabanlı meslek dersleri ne Düz/Anadolu liselerinde ne de meslek liselerinde açılıyor. Eğer kursun açılmasını istiyorsanız içinizden birisi bir dilekçe hazırlasın ve diğer derslerin listesini ekleyerek bu derslerin açılmasına rağmen neden bilişim teknolojileri dersinin açılmadığını okul idaresinden sayı numarası alarak idaresine sorsun. Anayasanın Eşitlik ilkesine atıfta bulunmayı sakın unutmayın dilekçenizde. Onlar İlçe Mem'e, İlçe Mem İl Mem'e onlarda ilgili Genel Müdürlüğe sorarlar. Elinize dersin açılmama gerekçesi resmi olarak geldikten sonra idare mahkesine gider (ister sendika aracılığı ile ister sendika olmadan) hem kendi hakkınızı hem de diğer arkadaşların hakkını yasal yollardan ararsınız. Tüm Türkiye'den mahkeme kararları gelmeye başladıktan sonra gereğini ilgili genel müdürlük yapmak zorunda kalır. Eğer yapmazlarsa veya ileri ki dönemlerde dersi tekrar kaldırırlarsa ikinci sefer mahkemeye gider, zararınızın ilgili kişiden tahsili ile bir dava daha açarsınız.

Not 1: Derneğin bu konularda daha aktif olmasını beklerdim ama derneğimiz akademik çalışmalara kaymış durumda. Halbuki öncelik dernek üyelerinin özlük hakları olmalı diye düşünüyorum. En azında dilekçenin hazırlanıp bu ortamda sunulması bile derneğin özlük haklarımızla ilgili aktif çalıştığını gösterir.
Not 2: Sen neden yapmıyorsun diyen arkadaşlar için ben Halk Eğitim Merkezinde çalıştığımdan yaptığım işin şu anda ve gelecekte benim kurumumda bir anlamı yok.

:alkis: :alkis:
Dilekçe hazırlayan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa müthiş olur destekliyorum hocam çok güzel yerlere değinmişsiniz

ozahit' Alıntı:
ronn' Alıntı:

olayı hala anlamayan arkadaşlar çok, önceden seçenlerde ders gözüküyor fakat sınıf oluşturmaya başlayınca ders çıkmayacak. okul sifresi ile gir kurs talebine tıkla bakalım ders çıkıyor mu o zaman görürsün.

Aynen hocam daha olayı fark etmeyenler var, hatta bazı arkadaşlar bu secimlerden bizim zümreyi sorumlu tutmuş(yazık çok yazık) neymiş takip edilmemiş kardeşim zaten kurs talep bölümünde bu dersler merkezden bakanlık bünyesinden belirleniyor ve onlarda keyfi işler yapıp kafalarına göre takılıyorlar bir yerde bu sistem tıkanacak bakalım ne zaman.

ondan sonra derler derneğe neden üye olmuyorsunuz.
işte bu yüzden üye olmuyoruz. hangi sorunumuzu çözmüşler. hangi sorunumuza kulak kabartmışlar. onlar sadece fuar yapsın

akyildiz41' Alıntı:
ondan sonra derler derneğe neden üye olmuyorsunuz.
işte bu yüzden üye olmuyoruz. hangi sorunumuzu çözmüşler. hangi sorunumuza kulak kabartmışlar. onlar sadece fuar yapsın
hocam herşey dahada kötüye gidiyo adamlar çıt çıkarmıyolar geçen sene btrler açamaz dediler sonra açabilir diyeyazı yayınladılar bu sene komple kapattılar dykya dersiimiz cidden mahvettiler branşı

yeğiteki arayan oldumu bu süreçte merak ettim kendi adıma 3-4 kez aradım lütfen orayıda bilgilendirin arkadaşlar genelmüdürlük seviyesinde müsteşarlıktan bilgi edinirler veya birşey yaparlar belki

Öncelikle şu dyk işini bi kavrayalım arkadaşlar. Bunun çıkış noktası malum dersanelerin kapatılması neticesinde oldu. Yani dersaneler kapatılınca çocuklara haftasonu destek verecek bir faaliyete ihtiyaç duyuldu. Hanginiz dersaneye bilişim, müzik veya teknoloji tasarım, beden eğitimi gibi dersleri desteklemek için gittiniz? Ben şahsen bir bilişimci olarak buna gerek görmüyorum. Şu an hele de teogda olmayan bir ders için açılması tamamen para kazanmak amaçlıdır. Teogda olup açılmasına karşı olduğum bir ders daha var ki din kültürü. Sırf teogda olduğu için açılmasına göz yumuluyor bana göre gereksiz. Matematik dersen ki esasen ülkemizin çocuğu dersanelere bu ders için gider. Matematik haricinde diğer branşlar hiç kendini kandırmasın. Fen desen sözel ağırlıklı bi ders oldu. Türkçe matematik ve ingilizce gibi branşlar haricinde diğerleri sadece pastadan pay almaya çalışır. Bu dediğim branşlarda gelişigüzel açmamalı öğretmen gerçekten hakkını verecekse açmalı. Çünkü dersane mantığıyla çalışmak çok sağlam bir eğitimcilik tecrübesi ister. Açalım paramızı kazanalım mantığıyla bu iş yürümez. Herkes dyk derdinde. Umarım bir an önce bu yangından mal kaçırma sistemi bir düzene sokulur yoksa çok suistimalle olur.

Geri