Çok merak ediyorum bunu için kaç kişi idaresine bir üst makam sorulmak üzere dilekçe verip işi mahkeme boyutuna taşımayı düşündü ve uyguladı. Burada yaptığınız yazışmalar körler sağırlar birbirini ağırlar misali olmak öte geçmez. Bakın bu ders ve diğer bilişim tabanlı meslek dersleri ne Düz/Anadolu liselerinde ne de meslek liselerinde açılıyor. Eğer kursun açılmasını istiyorsanız içinizden birisi bir dilekçe hazırlasın ve diğer derslerin listesini ekleyerek bu derslerin açılmasına rağmen neden bilişim teknolojileri dersinin açılmadığını okul idaresinden sayı numarası alarak idaresine sorsun. Anayasanın Eşitlik ilkesine atıfta bulunmayı sakın unutmayın dilekçenizde. Onlar İlçe Mem'e, İlçe Mem İl Mem'e onlarda ilgili Genel Müdürlüğe sorarlar. Elinize dersin açılmama gerekçesi resmi olarak geldikten sonra idare mahkesine gider (ister sendika aracılığı ile ister sendika olmadan) hem kendi hakkınızı hem de diğer arkadaşların hakkını yasal yollardan ararsınız. Tüm Türkiye'den mahkeme kararları gelmeye başladıktan sonra gereğini ilgili genel müdürlük yapmak zorunda kalır. Eğer yapmazlarsa veya ileri ki dönemlerde dersi tekrar kaldırırlarsa ikinci sefer mahkemeye gider, zararınızın ilgili kişiden tahsili ile bir dava daha açarsınız.
Not 1: Derneğin bu konularda daha aktif olmasını beklerdim ama derneğimiz akademik çalışmalara kaymış durumda. Halbuki öncelik dernek üyelerinin özlük hakları olmalı diye düşünüyorum. En azında dilekçenin hazırlanıp bu ortamda sunulması bile derneğin özlük haklarımızla ilgili aktif çalıştığını gösterir.
Not 2: Sen neden yapmıyorsun diyen arkadaşlar için ben Halk Eğitim Merkezinde çalıştığımdan yaptığım işin şu anda ve gelecekte benim kurumumda bir anlamı yok.