pisagorean' Alıntı:
Öncelikle şu dyk işini bi kavrayalım arkadaşlar. Bunun çıkış noktası malum dersanelerin kapatılması neticesinde oldu. Yani dersaneler kapatılınca çocuklara haftasonu destek verecek bir faaliyete ihtiyaç duyuldu. Hanginiz dersaneye bilişim, müzik veya teknoloji tasarım, beden eğitimi gibi dersleri desteklemek için gittiniz? Ben şahsen bir bilişimci olarak buna gerek görmüyorum. Şu an hele de teogda olmayan bir ders için açılması tamamen para kazanmak amaçlıdır. Teogda olup açılmasına karşı olduğum bir ders daha var ki din kültürü. Sırf teogda olduğu için açılmasına göz yumuluyor bana göre gereksiz. Matematik dersen ki esasen ülkemizin çocuğu dersanelere bu ders için gider. Matematik haricinde diğer branşlar hiç kendini kandırmasın. Fen desen sözel ağırlıklı bi ders oldu. Türkçe matematik ve ingilizce gibi branşlar haricinde diğerleri sadece pastadan pay almaya çalışır. Bu dediğim branşlarda gelişigüzel açmamalı öğretmen gerçekten hakkını verecekse açmalı. Çünkü dersane mantığıyla çalışmak çok sağlam bir eğitimcilik tecrübesi ister. Açalım paramızı kazanalım mantığıyla bu iş yürümez. Herkes dyk derdinde. Umarım bir an önce bu yangından mal kaçırma sistemi bir düzene sokulur yoksa çok suistimalle olur.
Görüşünüze tamamen
katılmıyorum hocam.
8. sınıflar için haklısınız TEOG 'a yönelik dersler ve kurslar açılmalı ama 5 6 7 sınıflar için çocukları boğmaya gerek yok. zaten 8. sınıfta hazırlanaca, zaten hafta içi yeterince ders yoğunluğu var . Çocukların faklı alanlarını görmeleri gerek. Belki çocuğun resme yeteneği var, hafta içi 1 saat yetmiyor. Belki hafta sonu destekleme kursunda farklı teknikler farklı konular keşfedecek.
Ya da şöyle örnek vereyim, çevremizde illa ki vardır çocuğunu bir
ücretli bir müzik kursuna gönderen. Gitar, bağlama , keman vs...
Belki çocuğun müziğe yeteneği vardır , desteklenmesi gerekmektedir. Bu kurslarla çeşitlendirilebilir.
Bu örnekler çoğaltılabilir.
Dersimiz için konuşursak ; Öğrencilere hafta içi iki saatte veremediğimiz bir çok konuyu haftasonu kurslarında gösterebiliriz. en basitinden bu sene kurs açabilirsem. Lego robotik setlerden veya arduino ile temel bir set oluşturup bunların yazılımlarının hazırlanması vs. gibi farklı konular gösterebilirim belki.
Normal sınıf mevcutlarımız 35-40 kişi ama kursta bu sayı 15 i geçmez.
çok rahat bir şekilde istediğimiz tüm konuları en verimli bir şekilde verebiliriz.
Hep ana dersler, hep test, hep sınav. bazen de nefes almalı çocuklar.