DYK için birlik olma zamanı!!

Kodla Büyü
Re: DYK için toplan!!DERSİNE SAHİP ÇIK

AsurBanipal' Alıntı:
Şuan öğrenci tercihlerinden de silindi şukadar öğrenci dersi seçmişti deme şansımız da kalmadı lanet olsun, bunu yapan bakanlık bürokratı olamaz kesinlikle orda çalışan bir bilişimcinin işidir, kimsenin aklına böyle birşey gelemez ya aklım almıyor.
MEB için de bazı birimlerde hala FETÖ cü lerin olduğunu düşünüyorum hocam. Binlerce kiişyi mağdur edip kaos oramı oluşturuyorlar. Bilişim dersi çok tercih edilen bir ders yoksa başka açıklaması olamaz

_MurAy_' Alıntı:
az önce müdür bey tek olduğu için bizden yardım istedi ve öğrencilerin şifreleri ile kurslar için derslerini seçmede yardımcı olduk çocuklara.
örneğin 5. sınıflarda bilişim dersi gözüküyor,öğretmen de gözüküyor..üstelik ben de kurs başvurusu yapabildim.İlçemizde yaklaşık 10 okul var 3-4 kadarı bilişim kursunu açmak için eklemiş örneğin
onun için arkadaşlar anlamadan dinlemeden lütfen ankarayı arayıp durmayın,sonra o Aydın ilindeki işgüzarların yaptığı gibi tekrar bir mağduriyet açmayalım kendi kendimize
Bir bakın,belki ilçede seçilmemiştir,belki okulunuzda,birşeyler olmuştur yani,kendi ilçenizde araştırın lütfen :!:

Adamlar dersi kurslardan çıkarmışlar. Başka da bişey söylemeye gerek yok.

Raporlardan silinmiş onca öğrenci tercih etmişti, günlerce şifre dağıt, defalarca girişin nasıl yapılacağını anlatmama, siteye eklememe, sınıflara asmama rağmen gelen velileri geri çevirmeyip tercihlerini yap, sonra hoooop kapattık! Allaha havale ediyor hakkımı helal etmiyorum..!

m_esen' Alıntı:
http://www.turkegitimsen.org.tr/icerik_goster.php?Id=11152 Türk Eğitim Sen dile getirmiş ve başvurmuş.
Gerçek sendika olmak böyle bişey arkadaşlar...Can-ı gönülden tebrik ediyorum...

Ben sözcüye kanal d ye, Face deki Öğretmenler ve, Bilişim Öğretmenleri Platformu grubuna durumu anlattım dönüş yapan olmadı, Türkeğitimsen durumu yazıyla bildirmiş, teşekkür ediyorum, pek ümidim yok ama haber olmamız gerektiiğini düşünüyorum...

Şuan yapılan işleyiş tamamen bir intikam alırcasına öğrenci listeleri silindi şuan hiçbir öğrenci seçmemiş görünüyor.

arkadaşlar mutlaka bu durumu sendikalarımıza bildirelim(telefon, mail) sendikalar olmadan sesimizi duyurmamız zor.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI
YÖNERGESİ

MADDE 10– (Değişik: 23/09/2014 tarih ve 41445909 sayılı Makam Onayı) (1)
Kurslar, öğrenci/kursiyer ve velilerden gelen istek üzerine, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında
öğrenim görmekte olan öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarından mezun kursiyerler için
belirlenen kurs merkezlerinde, Bakanlıkça ilan edilen örgün eğitim müfredatındaki derslerle
sınırlı olarak açılır.”

Bakanlıkça ilan edilen örgün eğitim müfredatındaki derslerle
sınırlı olarak açılır.

ucu açık bi ibare koymuşlar şimdi de kullanıyorlar... :S

Destekleme ve yetiştirme kurslarına öğrenci başvuruları 29 Eylül tarihine kadar uzatılmıştır. Ancak, destekleme ve yetiştirme kurslarında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine ilk başlarda yer verilirken, sonradan sistemden çıkartıldığı yönünde Sendikamıza bilgiler ulaşmaktadır.
Türk Eğitim-Sen olarak, kamu yararı ve hizmet gerekleri gözetilerek, ivedilikle destekleme ve yetiştirme kurslarında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine de yer verilmesi hususunda, MEB’den talepte bulunduk.

Turk egitim sen resmi sitesinde paylasti tebrik ediyoruz egitim bir sendende bekliyoruz baskiya devam arkadaslar

İlçe reddetmiş. Çocuklar hayli meraklıydı oysa. Dijital oyun tasarımı anlatmayı düşünüyordum.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    10.8 KB · Görüntüleme: 258

Ben elimden geldiğince testler olsun bimer olsun bulunduğum yerdeki egitimbirsen olsun hepsini yazdım yarın da bakanlığı Arayacam bir olursak sesimiz çıkarsa dyk da bilişim olur

Hayır bu işin gerçekten kimin başının altından çıktığını anlamıyorum. Onca ders içinden bilişim i kaldır geç. Hem de tercih eden onlarca öğrenciye rağmen. Onların hesaplarından da bu tercihi sil. Bu olacak iş midir?

600-700 öğrencisi olan okullarda toplu şifre almayı, kursa öğrenci kaydetmeyi, ders programlarını yapmayı Bilişim öğretmenleri olmadan kaç öğretmen yapabilir, kaç müdür müdür yrd becerebilir soruyorum sizlere. Ben okulların %90'ında bilişim öğretmeni olmadan hiç bir işin yürümeyeceğine eminim, bu kadar net.

Sendikalar, bimer vs. ne varsa tepkimizi koyalım arkadaşlar.
Ayrıca bence bize düşen şu noktada okulda hiç bir idareciye yardımcı olmamaktır. İdarecilerin burnu biraz sürtsün de akılları başlarına gelir belki o zaman meb'in...

Olacak iş değil arkadaşım madem baştan açma dersi. Bu nasıl bir iş!
TES'e desteğinden dolayı teşekkür ederim. Eğitim Bir Sen'den de aynı duyarlılığı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• tes.PNG
    tes.PNG
    314.3 KB · Görüntüleme: 275

Bu arada benim okulumda sadece 5. ve 6. sınıflarda 112 öğrenci başvuru yaptı. nasıl öğrenci başvurusu yetersizmiş acaba? hem de okulların en çok sevilen derslerinden birisi kesinlikle bizim dersimiz. :-1:

Sorun belli artık sürekli anlatmaya gerek yok. Burda bi tag belirleyip twitter etkinligi baslatilmali.

ya da change.org da bir imza kampanyası da olabilir, ama ne olacaksa bu akşa ses getirecek birşey yapmamız lazım...

Ne gerekiyorsa yapalim.Kursumuza sahip cikalim.
Twitterdan #desteklemekursundabilisimolmali tweetini atalim.

Bugün saat 15.00 sularında kurum şifresi ile girip bakmıştım ve 7. sınıflarda dersimi seçen 17 ogrenci vardı. Biraz önce baktım, dersi ve adımı secip göster dediğimde kayit bulunamadi diyor. Ne yani, seçen öğrencilerin kaydını mı silmisler listeden? Bu nasıl bir aymazlık? Çok üzüldüm.

şu forumun yöneticileri de uyumasa öncelikle şu konuyu tek başlıkta toplayalım ve bu akşam saat kaçta Twiter etkinliği yapıyoruz ona karar verelim....

Arkadaslar acaba bazi ogrencilere ve ailelerine bilisim secmek istiyoruz diye alo 147 yi arattirsak netice alabilir miyiz?

Geri zekalılar dersi seçen öğrenci sayılarını gösteren fotoları koymasınlar diye artık öğrenci tercihlerindende kaldırmışlar. Sayıyı SIFIR görünce acayip zoruma gitti. Artık bundan sonra görevim dışında hiçbir işe el sürmeyeceğim...

Simdi baktim benimde daha onceden basvurdugum ve 10larca ogrencimin secmis oldugu bilisim kursu listeden kaldirilmis.... Bilisim dersine yapilan haksizliklarin en temel sebebi biziz galiba cok fazla fedakarlik yapiyoruz bence bu yuzden cezalandiriliyoruz hakediyoruz aslinda biz butun bunlari tebrikler arkadaslar ... Ama bence bu yetmez komple dersimizide kaldirsinlardaa bizde rahatlayalim onlarda....

Arkadaşlar saat 8 de Twitter etkinliği yapacağız demiştik. Herkesin haberi var mi hazır mı acaba bir arkadaş konu açıp bilgilendirebilir mi?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri