Eba Toplu Şifreyi Yaptım :)

Kodla Büyü
ben yapamadım :S excel listesi nasıl olacak bu birinci sorum. ikincisi program şifreleri nereye yazıyor. üçüncüsü kullanıcı girişi yapmak mı gerekiyor. biraz açıklama lütfen. teşekkürler

Henuz sifre almayanlar e kurs modulunden benzer bir programla toplu alabilirsiniz. Allah razi olsun programi paylasanlardan.

burhaneren hocam harikasınız. Elinize sağlık. Foruma üyelik durduruldu denildiğinden beri hiç mail adresimle şifremi unuttum demeyi akıl etmemiştim. Meğer üyeymişim. Programınızı kullandım. Çok sağolun...

:alkis:
Şikayet eden öğretmenlerden sıkıldık, senin gibi emek veren öğretmenler GURUR VERİCİ teşekkürler...

arkadaşlar programı ilk çalıştırmamda çalıştı. fakat şuan deniyorum exceldeki ilk öğrenci için şifre alıyor ve hata veriyor. hata mesajı ise "TC Kimlik numaralarını kontrol edin. Boş Geçmeyin. Ebaya giriş Yapmayı Unutmayın"

kaç kere denedim hep aynısı oluyor. bu sorunu gidermek için ne yapmam gerekiyor.

gkhnmr' Alıntı:
arkadaşlar programı ilk çalıştırmamda çalıştı. fakat şuan deniyorum exceldeki ilk öğrenci için şifre alıyor ve hata veriyor. hata mesajı ise "TC Kimlik numaralarını kontrol edin. Boş Geçmeyin. Ebaya giriş Yapmayı Unutmayın"

kaç kere denedim hep aynısı oluyor. bu sorunu gidermek için ne yapmam gerekiyor.

Arada hatalı tc ya da boş tc no varsa sil hocam.

Hocam programı kullanmadım ama gireyim bir " Allah sevdiğine kavuştursun" deyip çıkayım dedim.

Hocam çok teşekkür ederim sorunsuz, bütün okulun şifrelerini yeniledim :+1:
Allah ne muradın varsa versin

ayqt' Alıntı:
Hocam çok teşekkür ederim sorunsuz, bütün okulun şifrelerini yeniledim :+1:
Allah ne muradın varsa versin

Sorunsuz çalışmasına sevindim hocam. Güvenlik kodu olayını neden koyup neden kaldırdılar anlayamadım. Acaba şikayet eden veya konuşan birimi oldu ?

gkhnmr' Alıntı:

hocam aynı hatayla bende karşılaşıyorum.hatta garanti olsun diye excele sadece iki tc no yazdım birinci tc ye şifre veriyor ama ikinciye bir türlü vermiyor.burhan hocam yardım... :)

Exceli buraya bir yükleyin bakalım hocam. Eğer sorgulatmaya çalıştığınız öğrenci aktif öğrenci değilse bu hatayı alırsınız. E okuldan tcleri alırken sadece aktif öğrencileri alın.

burhaneren' Alıntı:
Exceli buraya bir yükleyin bakalım hocam. Eğer sorgulatmaya çalıştığınız öğrenci aktif öğrenci değilse bu hatayı alırsınız. E okuldan tcleri alırken sadece aktif öğrencileri alın.
buyrun hocam excell...şifreyi pm attım..

Bu excelin ilk satırına bir başlık satırı ekleyin hocam.Tc ler 2. satırdan başlasın.

hocam başlık satırı ekledim ama yine aynı maalesef.nerde yanlış yaptığımı bir türlü anlamadım... :(

"TC Kimlik numaralarını kontrol edin. Boş Geçmeyin. Ebaya giriş Yapmayı Unutmayın" hatası veriyor.

Hocam ben sizin öğrencilerinizi sorgulatamam onu unuttum kusura bakmayın. Ama programda hata yok. O tc lerden biri hatalı mutlaka.

denenen yöntemler
1.üç farklı pc ye programı kurdum denedim (win 7 ve win 8 )
2.tc no larda sıkıntı olabilir diye 200 tc olan exceli 2-3 tc ye düşürdüm.
3.başlık satırı ekledim
maalesef hepsin de ilk tc no ya şifre veriyor sonra "TC Kimlik numaralarını kontrol edin. Boş Geçmeyin. Ebaya giriş Yapmayı Unutmayın" hatasını veriyor.
burhan hocam yardımların için teşekkürler olmayınca olmuyor demek ki. :(

Hocam şuan okulda devamsız birkaç öğrencinin tc siyle denedim sorun yok.Program çalışıyor. Hala tc si hatalı ya da aktif olmayan bir öğrenci tc sinden dolayı bu hatayı aldığınızı düşünüyorum. 200 tc den rasgele birkaçını seçip bi excel oluşturun onla deneyin.

Özellikle kodları paylaşman çok zarifçe. Kendini bu alanda geliştirmek isteyenler için çok ideal bir örnek olmuş. Eba şifrelerini sayenizde hallettim. Gerçi bazen site tıkanınca mükerrer oluşturuyor. ahmetin şifresini mehmetede hasanada yapıştırıyor ama oda sayılı bir kaç kişiyi geçmediğinden, filitrelemeyle tekrarlayanların rengini kırmızı yaparak hangi kayıtlarda bu sorunu yaşamışsak o kişiye elle yeniden şifre verdim ve bu sorunda ortadan kalkmış oldu.

Bizi büyük bir iş yükünden kurtardın. 379 öğrenciye sanki tek tek elde şifre vermişim gibi harika :)

başlık satırı kullanmadım ilk tc yi almadı :) onuda kendim aldım yapıştırdım. program bende gayet normal çalışmakta isteyen özelden mebbis şifresini ve okul öğrenci tc nolarının olduğu exceli yollasın çalıştırıp sonuç dosyasını atayım size :) tabi öğrenci tclerini paylaşmak sıkıntılı bi durum teamviewer ilede bağlanıp beraberde bakabiliriz duruma...

ulasturhan' Alıntı:
Özellikle kodları paylaşman çok zarifçe. Kendini bu alanda geliştirmek isteyenler için çok ideal bir örnek olmuş. Eba şifrelerini sayenizde hallettim. Gerçi bazen site tıkanınca mükerrer oluşturuyor. ahmetin şifresini mehmetede hasanada yapıştırıyor ama oda sayılı bir kaç kişiyi geçmediğinden, filitrelemeyle tekrarlayanların rengini kırmızı yaparak hangi kayıtlarda bu sorunu yaşamışsak o kişiye elle yeniden şifre verdim ve bu sorunda ortadan kalkmış oldu.

Bizi büyük bir iş yükünden kurtardın. 379 öğrenciye sanki tek tek elde şifre vermişim gibi harika :)

başlık satırı kullanmadım ilk tc yi almadı :) onuda kendim aldım yapıştırdım. program bende gayet normal çalışmakta isteyen özelden mebbis şifresini ve okul öğrenci tc nolarının olduğu exceli yollasın çalıştırıp sonuç dosyasını atayım size :) tabi öğrenci tclerini paylaşmak sıkıntılı bi durum teamviewer ilede bağlanıp beraberde bakabiliriz duruma...

Teşekkür ederim hocam. Bilişimciler okullarında ve hatta çevrelerinde en çok çalışan hocalar oluyor genelde. Tenefüste diğer birçok hoca kantinde,öğretmenler odasında oturabiliyorken biz biryerlerde iş yapıyor oluyoruz. İş yapmaktan hayatımda hiç gocunmadım ama EBA şifresi vermek gerçekten çok angarya bir iş ve bilişimcilerden bekleniyor. Biraz olsun arkadaşlarımızı rahatlatayım dedim. Kodlar uzaydan gelmedi ya hocam. Yıllardır kullandığımız şeyler bunlar,ticari amaçlı olmadığından saklamanında anlamı yok. İşinize yaramışsa ne mutlu bana. Sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz dediğiniz gibi ancak ben şifre vs istersem yanlış anlaşılırım diye böyle birşey yapmıyorum.

Elinize sağlık Burhan hocam. Toplu şifre modülünü açmayıp, tek tek şifre almak için de güvenlik kodu getiren süper(!) bakanlık yazılımcılarının yerine keşke sizin gibi arkadaşlar bu kadrolara getirilse.

kazuo' Alıntı:
Elinize sağlık Burhan hocam. Toplu şifre modülünü açmayıp, tek tek şifre almak için de güvenlik kodu getiren süper(!) bakanlık yazılımcılarının yerine keşke sizin gibi arkadaşlar bu kadrolara getirilse.

Ben öğretmen olarak mutluyum hocam. Oralarda da ek ders karşılığı çalışan bilişim öğretmeni arkadaşlarımız var hocam. E okulu yapanlar gibi. Yapmaları istense yaparlar mutlaka. İnşallah :)

Geri