Eba Toplu Şifreyi Yaptım :)

Kodla Büyü
hocam listede sadece tc kimlik numaraları mevcut. liste xls uzantılı fakat şöyle bir hata veriyor

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    55.6 KB · Görüntüleme: 579
Teşekkürler çalışman için ama güvenlik kodu uyuşmadı diye hata alıyorum yeni mi yaptılar güvenlik kodunu yoksa :verymad:

dün saat 17:00 gibi toplu şifre alabiliyordum bugün itibariyle güvenlik kodu getirilmiş malesef toplu şifre alımında güvenlik kodu uyuşmuyor diye hata veriyor.

Arkadaşlar bakanlık resmen bizimle dalga geçiyor. Okullara toplu şifre alma imkanı vermeden, Eba Şifre belirleme kısmına güvenlik kodu koymak ne demek? Bu sistemi geliştirenleri nereye şikayet edebiliyoruz? Sen Tc Kimlik ile giriş yapmış kullanıcılara karşı bile güvenlik önlemi alamıyorsun diye, yani işini yapmayı beceremiyorsun diye, ben abidik gubidik güvenlik kodunu okumaya neden çalışayım?

bu sabah ebadan öğrenci sifresi almaya çalıştıgımda birde görsel doğrulama istediğini görünce valla sinir oldum . sınıflar 35 okul 2000 kişinin uzerinde zaten şifremle giriş yapıyorum yaptıgım her işlemide kayıt altına alıyosun. Toplu şifre almayı da kaldırdın sisteminden birde görsel doğrulama istiyorsun tek tek. oturup akşama kadar sanamı çalışalım EBA.... :verymad:

slm6713' Alıntı:
buna önlem olsun diye güvenlik kodunu getirmişler sanırım :D :D :D :D

Hocam önlem diye koydukları güvenlik kodu resmini kesip biçip string e dönüştüren OCR kütüphanesi var. Benzer kodları çoğu projemde okutup girdirdim. Yalnız niye bizi uğraştırıyorlar onu anlayamıyorum ben. Yani kafamızım basmadığı,büyüklerin bildiği bişey varsa bizle de paylaşsınlar.

burhaneren' Alıntı:
slm6713' Alıntı:
buna önlem olsun diye güvenlik kodunu getirmişler sanırım :D :D :D :D

Hocam önlem diye koydukları güvenlik kodu resmini kesip biçip string e dönüştüren OCR kütüphanesi var. Benzer kodları çoğu projemde okutup girdirdim. Yalnız niye bizi uğraştırıyorlar onu anlayamıyorum ben. Yani kafamızım basmadığı,büyüklerin bildiği bişey varsa bizle de paylaşsınlar.

aynen hocam maksat iş çıkarmak olsa gerek sanırım.pratik çözümlere karşılar sanırım

ebaaaa bizi neden yoruyosuun :scared:
sene başında toplu şifre alma vardı bunu tekrar açmak zor bir şey mi :verymad:

Ben bilgisayar öğretmeni olarak girdiğim sınıflara şifre verdim. 15 tatilde kurs için öğretmenlerde şifre vermiş ve çoğu öğrencinin şifresi değişmiş.
arkadaşlar tamam kabul ediyorum toplu şifre öğretmenler veremesin. Ancak İdarenin toplu şifre vermesi için bir yer olsun. yada sınıf öğretmeni kendi sınıfına toplu şifre vere bilsin. çok zor değil.

kuzgun' Alıntı:
program çalışmaz arkadaşlar. her öğrenci için yeniden kod alması gerek.
Dediğim gibi arkadaşlar güvenlik kodunu okutup girdirmek zor bişey değil,daha önce yaptım. Yine yapar sorgulatırım toplu ama çözüm bu olmamalı. Vakti zamanında hukuk bürosunda çalışırken benzer bir işlemi sgk sorgusu için kullanıyoduk. Adamlar güvenlik kodu yerine resmen öss sorusu sormaya başladılar sistemde. Şimdi ben bu kodu okuturum,bu defa başka kod koyarlar. Çözüm değil

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    13.4 KB · Görüntüleme: 883
  • sd.JPG
    sd.JPG
    14.4 KB · Görüntüleme: 883
e-kurs.eba.gov.tr adresinden kurs mebbis girişi kısmına girince öğrencilere eba şifresi verme kısmında güvenlik kodu istemeden şifre veriliyor. beki ona bir şey yapabilirsiniz hocam

Hem okullara yazı gönder öğretmen ve öğrenciler ille de EBA'ya girsin diye, hem de girmelerini zorlaştır! Bu nasıl bir kafa ya, anlayan anlatsın bilelim.

tüm öğrencilerin tc no larını eokuldan tek tek alıp excele kaydettim.burhan hocamın programına atıp arkama yaslanayım dedim ama güvenlik kodu yüzünden meb yine hevesimi kursağımda bıraktı.teşekkürler meb... :x

Geri