yeni düzenleme tüm elektronikçi bilgisayarcıları desteğe bekliyoruz. dilekçelerle. ve ekleriyle
http://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/80/80_esaslar.pdf
http://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/80/80_cizelge.pdf
http://ttkb.meb.gov.tr/menu/119_esaslar ... karari.pdf
……………….. İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
………………….
Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi - Elektronik Bilgisayar Eğitimi - Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği mezunuyum. 2005 yılında TTKB 119 sayılı kararına göre 2. öncelikli olarak “Bilişim Teknolojileri” (Bilgisayar) öğretmeni olarak atandım. İlk atama yerim olan ………….. Endüstri Meslek Lisesinde yaklaşık 3,5 yıl görevde bulundum. Şu anda ……. İlköğretim Okulunda Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak çalışmaktayım (2008 yılı il dışı yer değiştirme isteğinde bulunduğum dolayı).
2000-2006 yılları arası “Bilişim Teknolojileri” öğretmeni ataması çok olduğundan ve yeterli mezun olmadığından, “Elektronik Öğretmenliği” mezunları 2. öncelikli olarak “Bilişim Teknolojileri” (bilgisayar) alanına TTKB 119 Sayılı Kararı Madde 8-b ye göre atanmışlardır(Ek-1).
TKB’nin 07.07.2009 Tarih ve 80 Sayılı Kurul Kararı uyarınca “Elektronik Öğretmenliği” mezunlarının “Bilişim Teknolojileri” alanına atamaları (İLK ATAMA) kaldırılmıştır.
2009 yılı ve öncesi yer değiştirme (isteğe bağlı, zorunlu hizmet, özür) dönemlerinde, mezuniyeti “Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği veya Elektronik Öğretmenliği” olan ve atama branşı “Bilişim Teknolojileri” olan öğretmenler bakanlığın ilan ettiği kurumlar arasında ilköğretim kurumlarına, ortaöğretim kurumlarına ve mesleki teknik liselere yer değiştirme suretiyle atanabiliyorlardı.
2010 yılı şubat özür grubu ve 2010 yılı nisan özür grubu yer değiştirme dönemlerinde, mezuniyeti “Elektronik Öğretmenliği” olan ve atama branşı “Bilişim Teknolojileri” olan öğretmenler için, mebbis atama modülünde “mesleki ve teknik liselere” yer verilmemiştir. Mezuniyeti “Bilgisayar Öğretmenliği” olan “Bilişim Teknolojileri” öğretmenlerinin mebbis atama modülünde ise mesleki ve teknik liseler yer almaktadır.
2010 yılındaki 2 özür grubu atamasında mezuniyeti “Elektronik Öğretmenliği” olan ve atama branşı “Bilişim Teknolojileri” olan öğretmenlerin “MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KURUMLARI”NA yer değiştirme şeklinde atamalarına engel olunmuştur.
80 nolu çizelgede (Ek-2) bilişim teknoloji alanına atanabilecekler (ilk atama) listesinde bulunan mezuniyet alanlarında sadece kimlerin mesleki kurumlara atanamayacağı özellikle belirtilmiş durumdadır. Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği ise bu listede hiçbir zaman bulunmamıştır ve bizler TTKB 119 Sayılı Esaslar Kanunu Madde 8-b (Ek-1) ye göre daha önce atanmış bulunmaktayız. Herhangi bir maddede de mesleki kurumlara geçiş yapacağımız belirtilmemiştir. Mebsis te mezuniyetimizin “Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği” gözükmesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca 80 Sayılı Kurul Kararı Madde 10 (Ek-3) da hakkımız korunmasına rağmen 2010 yılı şubat özür grubu ve nisan özür grubu yer değiştirme dönemlerinde, mezuniyeti “Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği” olan ve atama branşı “Bilişim Teknolojileri” olan öğretmenler için Mebbis atama modülünde “mesleki ve teknik liselere” yer verilmeyerek mağduriyete hak kaybına sebep olunmuştur. Aynı uygulama yakın tarihli 2010 il içi ve il dışı yer değişikliklerinde de devam ettiği takdirde daha fazla kişinin mağduriyetine ve hak kaybına sebep olunacaktır. Mağduriyetimizin giderilmesi ilginize sunar. Gereğini arz ederim.
Ekler
Ek-1 TTKB 119 Sayılı Kararı Madde 8-b
Ek-2 80 Nolu Çizelge
Ek-3 80 Sayılı Kurul Kararı Madde 10
Ek-4 Diploma Fotokopisi 19.04.2010
………………
Adres: Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Tel :
Cep Tel :