internet üzerinden kendisi etkinleşiyor. serial bioas a gömülüsftcrt' Alıntı:Arkadaşlar ben sistemi yükledim fakat windowsu etkinleştirin uyarısı alıyorum. Windowsu kendimiz mi etkinleştirecez. Etkinleştirilmiş olarak gelmiyor mu?
ademola' Alıntı:internet üzerinden kendisi etkinleşiyor. **** bioas a gömülüsftcrt' Alıntı:Arkadaşlar ben sistemi yükledim fakat windowsu etkinleştirin uyarısı alıyorum. Windowsu kendimiz mi etkinleştirecez. Etkinleştirilmiş olarak gelmiyor mu?
rufus şart değil aslında, herhangi bir disk yönetim programıyla usb yi birincil aktif yapın. sonra isoyu winrar ile usb ye çıkartın bitti gitti. benim multiboot çalışmamın olduğu flash a ana dizine açtım ebanın isosunu. menüdeki windows kurulum ROOT ile eba imajını kurdum tahtaya.pcreis' Alıntı:rufusla yükleme yaptım 20gblık imajı 8,5 gb olarak harici harddiskime yükledi.yanlış mı yaptım acaba?
oluyorbilkimya' Alıntı:Bu imaj ortaokullara kurulan 2.fazlara da oluyor mu?
hocam engel yok bende meb fiberedn indirdim imajı yarım saattelion26' Alıntı:Bu imajın okulda açılabilir bir siteye yüklemek mümkün mü hocam. Okulda açılmıyor malesef. Meb fiber internette engel var.
Çok güzel bir imaj. faz 2 nin 3 versiyonu için de kullanılabiliyor.bilkimya' Alıntı:Okuldaki akıllı tahtaların pekçoğu hiç açılmamış,internet de yok o yüzden etkinleştirme de olmamış.O tahtalara ben direk bu imajı kursam problem çıkarır mı?
çıkarmaz.bilkimya' Alıntı:Okuldaki akıllı tahtaların pekçoğu hiç açılmamış,internet de yok o yüzden etkinleştirme de olmamış.O tahtalara ben direk bu imajı kursam problem çıkarır mı?
faz2 için lisans alınmamış sanırım. ama faz1 den kopyalayıp faz2 üzerinde kullanabilirsiniz ben kullanıyorumysartemur' Alıntı:faz 1 de ki imajlarda netsupport kurulu geliyordu sanırım. bu imajda göremedim
albatros44' Alıntı:Arkadaşlar, akıllı tahtalar için bazılarında eba yazılı üzerinde kimya formülleri olan arka planı bende yok buraya ekleyebilirmisiniz
--------------------
Birde akıllı tahtada paylaşım klasörü oluşturmak mümkün mü ?
pc den sök tak usb ile uğraşmak istemiyorum, ikiside aynı ağa bağlı olacak ?
samil' Alıntı:Biraz geç oldu arkadaşlar kusura bakmayın.the_korsan' Alıntı:bahhele' Alıntı:sanmıyorum ama yinede sormak istedim...tek kullanıcılı ve admin şifreleri açık bi şekildemi alınmış bu imaj? atak kurulabilecek bi imaj mı?
Bende henüz indiriyorum hocam, deneme şansım olmadı henüz.
Şamil hocam başlığı görünce soruları cevaplar sanıyorum![]()
İmajla ilgili biraz açıklama yapmak gerekirse;
Bu imajı Yegitek bünyesinde hazırladık. Geçen hafta itibari ile üretim bandına da verildi. Bundan sonra yeni tahtalarda bu imaj yüklü gelecek. Tüm isteklere cevap vermese bile en azından çoğumuz için artık imaj yükleme derdi olmayacak.
Teknik servislere de dağıtılıp onlarda güncel imajı kullanacaklar.
Bu imaj sadece 2. fazın 3 versiyonuna yüklenebiliyor. İşletim sisteminin lisansından dolayı 1. Faz tahtalara yüklenemiyor. Aynı çalışmayı 1. faz içinde yapılabilirdik ama daha önce Mersin Ekibiyle birlikte hazırladığımız imaj çok beğenildiği için ve üretimi olmadığı için gerek yok gibi.
Her iki fazıda windows 10 a yükselte biliriz. Ama bunun için erken gibi.
Her yıl kitaplar değişebileceği için ders kitapları yüklü değil.
Kurumsal bi çalışma olduğu için sıkıntı yaratabilecek ve lisans sorunu olan uygulamalar kurulmadı.
Etkullanici hesabı yönetici değil ama otamatik olarak oturum açabilecek şekilde ayarlandı. Bende çok katılmasamda yönetici hesapları şifreli.
Masaüstü ve başlangıç ekranı düzenlendi. Gerekli kısayollar eklendi.
Google Eart , 7 zip Dyned gibi gerekli uygulamalar yüklendi.
Tarayıcı kısayolları ayarlandı.
İso dosyası 20 Gb civarında olması lazım. Ve geri yüklemesi oldukça kolay.
Tabletler için gerekli olan ESY(etkileşimli sınıf yönetimi) yazılımı yüklendi.
Bu çalışma Sysperp ile yapılmıştır.
Şimdilik aklıma gelen bunlar.
Ademola hocam yarın isteğin bilgiyi paylaşırım![]()