ET 2.Faz Image (EBA indir)

Kodla Büyü
orjinal image veya eba dan inen image ile usb oluşturdum. daha önce 10 dakika civarında format atıyordum. bir sıkıntı yoktu. ancak şimdi usb UEFI diye başlayan usb başlatma seçeneği gelmiyor. neden acaba?

acronisle değil.
Rufus programı ile flash belleğe kurup açılışta flash tan başlatmanız gerekiyor.
o zaman oluyor

Arkadaşlar ben sistemi yükledim fakat windowsu etkinleştirin uyarısı alıyorum. Windowsu kendimiz mi etkinleştirecez. Etkinleştirilmiş olarak gelmiyor mu?

sftcrt' Alıntı:
Arkadaşlar ben sistemi yükledim fakat windowsu etkinleştirin uyarısı alıyorum. Windowsu kendimiz mi etkinleştirecez. Etkinleştirilmiş olarak gelmiyor mu?
internet üzerinden kendisi etkinleşiyor. serial bioas a gömülü

ademola' Alıntı:
sftcrt' Alıntı:
internet üzerinden kendisi etkinleşiyor. **** bioas a gömülü

ademola hocam konuda yazdığınız programı kullandım. dediğiniz şekilde harici diske kurdum, ardından imajı harici diske açıp başarılı bir şekilde yükledim. çok teşekkürler.

güzel bir imaj olmuş, hazırlayanlara teşekkürler. ellerinize sağlık.

rufusla yükleme yaptım 20gblık imajı 8,5 gb olarak harici harddiskime yükledi.yanlış mı yaptım acaba?

pcreis' Alıntı:
rufusla yükleme yaptım 20gblık imajı 8,5 gb olarak harici harddiskime yükledi.yanlış mı yaptım acaba?
rufus şart değil aslında, herhangi bir disk yönetim programıyla usb yi birincil aktif yapın. sonra isoyu winrar ile usb ye çıkartın bitti gitti. benim multiboot çalışmamın olduğu flash a ana dizine açtım ebanın isosunu. menüdeki windows kurulum ROOT ile eba imajını kurdum tahtaya.

valla bu image harika.
10 dakikada bütün programlar kurulu geliyor.
Yapanın ellerine sağlık :alkis:

Bu imajın okulda açılabilir bir siteye yüklemek mümkün mü hocam. Okulda açılmıyor malesef. Meb fiber internette engel var.

lion26' Alıntı:
Bu imajın okulda açılabilir bir siteye yüklemek mümkün mü hocam. Okulda açılmıyor malesef. Meb fiber internette engel var.
hocam engel yok bende meb fiberedn indirdim imajı yarım saatte :) 200mbit fiber :) eba sunucularında geçici sorun var bugun yarın düzelir.

Okuldaki akıllı tahtaların pekçoğu hiç açılmamış,internet de yok o yüzden etkinleştirme de olmamış.O tahtalara ben direk bu imajı kursam problem çıkarır mı?

bilkimya' Alıntı:
Okuldaki akıllı tahtaların pekçoğu hiç açılmamış,internet de yok o yüzden etkinleştirme de olmamış.O tahtalara ben direk bu imajı kursam problem çıkarır mı?
Çok güzel bir imaj. faz 2 nin 3 versiyonu için de kullanılabiliyor.

bilkimya' Alıntı:
çıkarmaz.

ysartemur' Alıntı:
faz 1 de ki imajlarda netsupport kurulu geliyordu sanırım. bu imajda göremedim
faz2 için lisans alınmamış sanırım. ama faz1 den kopyalayıp faz2 üzerinde kullanabilirsiniz ben kullanıyorum :)

adem hocam okulda sadece faz2 olduğu için kopyalama yapamıyorum. buraya eklemeniz mümkünmüdür acaba. birde bu şekilde kullanım lisans sorunu çıkarır mı

Bugün indirdiğim imajı usb 3.0 flash bellekle tahtaya yükledim. Toplamda 13 dk da masaüstü kullanıma hazır halde geldi. Yapanların eline sağlık. Özellikle "Epic pen" ve "Kapat tuşu'nun masaüstündeki kısayolu" çok işe yaradı. Fakat bir sorun oluştu. Ekran tuhaflaştı. Fare takılı kalıp kendi kendine hareket ediyor. Çözüm var mıdır? Dokunmatik sürücüsünü kursak düzelir mi?

Arkadaşlar, akıllı tahtalar için bazılarında eba yazılı üzerinde kimya formülleri olan arka planı bende yok buraya ekleyebilirmisiniz

--------------------
Birde akıllı tahtada paylaşım klasörü oluşturmak mümkün mü ?
pc den sök tak usb ile uğraşmak istemiyorum, ikiside aynı ağa bağlı olacak ?

albatros44' Alıntı:
Arkadaşlar, akıllı tahtalar için bazılarında eba yazılı üzerinde kimya formülleri olan arka planı bende yok buraya ekleyebilirmisiniz

--------------------
Birde akıllı tahtada paylaşım klasörü oluşturmak mümkün mü ?
pc den sök tak usb ile uğraşmak istemiyorum, ikiside aynı ağa bağlı olacak ?

http://www.eba.gov.tr/haber/1441374414
Haberin en altında var.

samil' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:
bahhele' Alıntı:
sanmıyorum ama yinede sormak istedim...tek kullanıcılı ve admin şifreleri açık bi şekildemi alınmış bu imaj? atak kurulabilecek bi imaj mı?

Bende henüz indiriyorum hocam, deneme şansım olmadı henüz.

Şamil hocam başlığı görünce soruları cevaplar sanıyorum :)
Biraz geç oldu arkadaşlar kusura bakmayın.
İmajla ilgili biraz açıklama yapmak gerekirse;
Bu imajı Yegitek bünyesinde hazırladık. Geçen hafta itibari ile üretim bandına da verildi. Bundan sonra yeni tahtalarda bu imaj yüklü gelecek. Tüm isteklere cevap vermese bile en azından çoğumuz için artık imaj yükleme derdi olmayacak.
Teknik servislere de dağıtılıp onlarda güncel imajı kullanacaklar.
Bu imaj sadece 2. fazın 3 versiyonuna yüklenebiliyor. İşletim sisteminin lisansından dolayı 1. Faz tahtalara yüklenemiyor. Aynı çalışmayı 1. faz içinde yapılabilirdik ama daha önce Mersin Ekibiyle birlikte hazırladığımız imaj çok beğenildiği için ve üretimi olmadığı için gerek yok gibi.
Her iki fazıda windows 10 a yükselte biliriz. Ama bunun için erken gibi.
Her yıl kitaplar değişebileceği için ders kitapları yüklü değil.
Kurumsal bi çalışma olduğu için sıkıntı yaratabilecek ve lisans sorunu olan uygulamalar kurulmadı.
Etkullanici hesabı yönetici değil ama otamatik olarak oturum açabilecek şekilde ayarlandı. Bende çok katılmasamda yönetici hesapları şifreli :(.
Masaüstü ve başlangıç ekranı düzenlendi. Gerekli kısayollar eklendi.
Google Eart , 7 zip Dyned gibi gerekli uygulamalar yüklendi.
Tarayıcı kısayolları ayarlandı.
İso dosyası 20 Gb civarında olması lazım. Ve geri yüklemesi oldukça kolay.
Tabletler için gerekli olan ESY(etkileşimli sınıf yönetimi) yazılımı yüklendi.
Bu çalışma Sysperp ile yapılmıştır.

Şimdilik aklıma gelen bunlar.

Ademola hocam yarın isteğin bilgiyi paylaşırım :)

HOCAM imaj dosyasını gösterdim rufus programında ama diski görmüyor boyut 1 tb (illa usb bellek olması mı lazım hafıza boyutu açısından ) rufus programının 1tb görmeme gibi bir sorunu olabilir mi??

BBNET
Geri