Etkileşimli Tahta İmaj Dosyası/USB Bellekten Yükleme İşlemi

Kodla Büyü
windows 7 nin kendi yedek alma bölümünden harici diskime yedekleme yapmak istiyorum ama yedekleme işlemi başarıyla tamamlanmadı hatası alıyorum karşılaşan çözüm bulan var mı?

Usb Hdd'ye ilk sayfada anlatıldığı gibi imajı aktardım. Başlangıçta F7 ile açıyorum USB HDD'yi seçiyorum siyah bir ekran ve sayfanın en başında bir imleç simgesiyle kalakalıyor. Nerde hata yapıyorum anlayamadım.

bilalca' Alıntı:
Usb Hdd'ye ilk sayfada anlatıldığı gibi imajı aktardım. Başlangıçta F7 ile açıyorum USB HDD'yi seçiyorum siyah bir ekran ve sayfanın en başında bir imleç simgesiyle kalakalıyor. Nerde hata yapıyorum anlayamadım.
HATA sende değil harici hdd de...bende de aynısı oldu gittim 32 lik flash aldım aynı işlemleri yaptım...iki tahtamda mis gibi oldu....

ENGİNÖZDİL HOCAM...MÜTEŞEKKİRİM SANA... :alkis: :alkis: :alkis:

ftmare' Alıntı:
Bu işi doğru düzgün yapan biri anlatabilir mi bize allah rızası için. :(
1.Tahta kapalıyken imaj flashını ve usb klavyeni tak
2.tahtayı aç ve logo göründükten sonra F7 ye bas dur
3.gelen ekrandan açılış için usb yi seç ve enterla
4.clonezilla yedekleme programı açılacak ve bir süre sonra dönüşü olmayan bir yola gireceğinin sorusu gelecek...evet deyip geçtikten sonra sırayla sda1 , sda2, sda5 ve sda7 bölümleri bilgisayarına kurulacak...bunlardan iki tanesi windowsa iki tanesi de pardusa ait bölümler.
5.otomatik olarak bu 4 bölüm yaklaşık 45 dk sonra kurulmuş olacak ve tahta kendini kapatacak...
6.flashı ve klavyeyi cıkaracaksın.
7.sistemi açacaksın ve windows düzgün kapatılmadı disk denetleme başlıcak dicek..elleme tarasın...bir süre sonra "HOŞGELDİNİZ"...

hadi geçmiş olsun

imaj almayı da engin hocam anlattı zaten konunun başında....

arkadaşlar bu imaj dosyasının içeriği nedir? arkadaşların d de belgeleri var onlar da gidiyor mu? acil yardım lütfen...

formator_55' Alıntı:
arkadaşlar bu imaj dosyasının içeriği nedir? arkadaşların d de belgeleri var onlar da gidiyor mu? acil yardım lütfen...
hocam imajda olanlar şunlar(enginözdil hocamın verdiği torrentte)
sistem olarak pardus ve windows
d sürücüsünde ise sadece drivers klasörü var...içerikleri senin tekrar atman gerekecek yaklaşık 65 gb lık olan içeriklerden bahsediyorum

bu demektirki c sürücüsü d sürücüsü herşey silinecek

Arkadaşlar harici hdd ile vestel imajını kurdum. Daha Sonra eklemek istediğim programları ekledim ve gerekli ayarlamaları yaptım. Şimdi clonezilla ile vestelin yaptığı gibi bir iso dosyası oluşturmak istiyorum. Nasıl yapabilirim.
Ya da acronis ile image alan oldumu? sizce hangisi daha kullanışlı?

elrond' Alıntı:
ftmare' Alıntı:
Bu işi doğru düzgün yapan biri anlatabilir mi bize allah rızası için. :(
1.Tahta kapalıyken imaj flashını ve usb klavyeni tak
2.tahtayı aç ve logo göründükten sonra F7 ye bas dur
3.gelen ekrandan açılış için usb yi seç ve enterla
4.clonezilla yedekleme programı açılacak ve bir süre sonra dönüşü olmayan bir yola gireceğinin sorusu gelecek...evet deyip geçtikten sonra sırayla sda1 , sda2, sda5 ve sda7 bölümleri bilgisayarına kurulacak...bunlardan iki tanesi windowsa iki tanesi de pardusa ait bölümler.
5.otomatik olarak bu 4 bölüm yaklaşık 45 dk sonra kurulmuş olacak ve tahta kendini kapatacak...
6.flashı ve klavyeyi cıkaracaksın.
7.sistemi açacaksın ve windows düzgün kapatılmadı disk denetleme başlıcak dicek..elleme tarasın...bir süre sonra "HOŞGELDİNİZ"...

hadi geçmiş olsun

imaj almayı da engin hocam anlattı zaten konunun başında....

hocam bu kısımda zaten sorun yok, bundan öncesi için yardımınız gerekiyor bana. Bende acronisli(2010 sürümü) bir imaj var onu 32 gblık flash belleğime nasıl atacağım sorun orada. USB klavye fare çoklayıcı hepsi hazır.

hocam acronis imajı sıkıntı cıkarabiliyor ozellikler pardusta...bence clonezilla yı karıştır derim vestelin yaptığı gibi...onun yapamı için benimde araştırmalarım sürüyor...

elrond' Alıntı:
hocam acronis imajı sıkıntı cıkarabiliyor ozellikler pardusta...bence clonezilla yı karıştır derim vestelin yaptığı gibi...onun yapamı için benimde araştırmalarım sürüyor...

teşekkürler hocam, haftasonu bu iş üzerine çalışacağım artık

ACronisle 24 akıllı tahtaya yükleme yaptım .bir tane usb çoklayıcıya ihtiyacın olacak.Acronisle boot yapılmış flash,İmage dosyasının olduğu hdd,Usb klavye mouse.Sorun yok 1 tahta sadece 20 dk sürüyor.

kdoksan' Alıntı:
ACronisle 24 akıllı tahtaya yükleme yaptım .bir tane usb çoklayıcıya ihtiyacın olacak.Acronisle boot yapılmış flash,İmage dosyasının olduğu hdd,Usb klavye mouse.Sorun yok 1 tahta sadece 20 dk sürüyor.

Teşekkürler hocam, bugün bütün malzemelerim hazır durumda, dersler bitsin 2 tahtada deneyeceğim. Yarın da benim gibi ilk kez tahtaya imaj yükleyenler için detaylı bir şekilde anlatacağım. Umarım sorun çıkmaz.

elrond' Alıntı:
Kesinlikle clonezilla'yı öneriyorum. Tüm diskin imajını (pardus kısmı, D kısmı, yani tüm hdd) alıp vestelin yaptığı gibi kurulum yapmak çok kolay oluyor. İyi ki varsın bilgisayarbilisim. :+1:

webmaster19' Alıntı:
Arkadaşlar harici hdd ile vestel imajını kurdum. Daha Sonra eklemek istediğim programları ekledim ve gerekli ayarlamaları yaptım. Şimdi clonezilla ile vestelin yaptığı gibi bir iso dosyası oluşturmak istiyorum. Nasıl yapabilirim.
Ya da acronis ile image alan oldumu? sizce hangisi daha kullanışlı?
Ben clonezilla ile bunu başardım. Forumda bu konunun aşamalarını farklı başlıklar altında buldum. Ama sonunda istediğim sonuca ulaştım.
Yaptığım işlemleri sırasıyla yazayım:
1) Öncelikle aşağıdaki bağlantıda bahsedildiği gibi vestelin sitesinden en son paylaşılan imaj dosyasını (yaklaşık 22 GB) indirip etkileşimli tahtaya kurdum.
Bu imaj üzerinde ihtiyaç duyduğum değişikleri yaptım. (Program kurulumları, hesap ayrıntıları, güvenlik konuları, vb.) (@enginozdil 'e teşekkürler)
fatih-etkilesimli-tahta-f279/etkilesimli-tahta-imaj-dosyasi-usb-bellekten-yukleme-islemi-t107273.html
2) Herşey tamam olup tüm tahtalara kurabileceğim hale geldikten sonra etkileşimli tahtanın imajını clonezilla ile aldım. Bu imajı alırken şu bağlantıda anlatıldığı gibi yaptım ve tüm diskin imajını aldım. (@karinca_52 'ye teşekkürler)
cesitli-konularda-resimli-anlatimlar-f188/clonezilla-ile-sistem-yedegi-almak-t117938.html
NOT: Bu konu başlığı altında yine clonezilla imajı alır gibi imajdan geri yükleme de anlatılmış ama imajı yüklerken biraz zaman aldığı için bu yöntemi tercih etmedim. Bunun yerine 1. adımda vestelin imajını yüklerken kullandığım gibi bir kurulum nasıl yaparım diye bakındım.
3) Aldığım bu imajı vestelin yapmış olduğu şekle getirmek için de aşağıdaki bağlantıyı kullandım. (@pwd' ye teşekkürler) Bu bağlantıda clonezilla_flash_olustur.pdf dosyası paylaşıldı. Bu dosya işinizi görecektir.
fatih-etkilesimli-tahta-f279/vestelin-hazirladigi-gibi-clonezilla-ile-nasil-imaj-yapilir-t117711-15.html

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Acronis 2010 da Recovery yapmaya çalışıyorum, Settings of Partition C kısmında Cnin bilgileri otomatik gelmeli, ama gelmiyor. New location dan seçmeye çalışıyorum, o da olmuyor. Araştırdım biraz böyle bir sorunla ilgili bir çözüm de yok. ne olabilir acaba sebebi? Karşılaşan varsa eğer cevaplarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Acronis.jpg
    Acronis.jpg
    348.4 KB · Görüntüleme: 1,089
Hocam çok teşekkür ederim. çok işe yaradı, bir de bu imaj dosyasının NETSUPPORT şifresi nedir acaba? saygılarımla...

ya arkadaşlar ben bunu yükledim tahtaya ama boot ederken hata verdi yardım lütfen

only61' Alıntı:
ya arkadaşlar ben bunu yükledim tahtaya ama boot ederken hata verdi yardım lütfen

arkadaşlar sorunu çözüm :)
ntfs ile format atmışım fat32 ile format attım düzeldi :)
çok teşekkürler

Akıllı tahtalara Acronis ile imaj yükleme işini haftasonu itibariyle kendi çabalarımla başarmış durumdayım. :) Söz verdiğim gibi, benim gibi akıllı tahtayı ilk kez görmüş olan ve ilk kez imaj alıp yükleyecekler için madde madde yaptıklarımı anlatacağım.

Öncelikle söylemeliyim, işler yolunda giderse eğer çok kısa bir sürede halloluyor.
1. Malzemeler : 32gb flash bellek, kapasitesi önemli değil başka bir flash bellek, usb klavye, usb fare ve usb çoklayıcı(kolay çalışma açısından iyi oluyor ama acronisi açtıktan sonra klavyeye gerek kalmıyor, onu çıkarıp fareyi takabiliriz.)
2. Öncelikle flashlarımızı biçimlediriyoruz. 32gb olanı ntfs ile, diğerini fat32 ile.
3. Tüm güncellemeleri yüklü, programları kurulu olan tahtamıza acronis i de kurarak BACKUP kısmından 32gblık flashımıza yedeği alıyoruz.Yaklaşık 20- 30 dakika civarı sürüyor.
4. Diğer flashımızı takıyoruz ve bu kez acronis in create bootable media seçeneğinden onu bootable olarak ayarlıyoruz.
5. Geliyoruz imaj yüklenecek tahtaya. Öncelikle Bios ayarlamalarını yapmamız lazım. Klavyeyi ve flashlarımızı takıyoruz. Tahta açıldığında Fatih logolu beyaz ekran gelince DEL tuşu ile Bios a geçiyoruz. Açılış sekmesi altındaki boot edilecek aygıt sıralaması diye iki sıralama var. İlk sıralamada usb key i, ikinci sıralamada da bootable yaptığımız flash belleği ilk aygıt yapıyoruz. (imaj olanı değil) F4 ile kaydedip çıkıyoruz.
6. Tahta tekrar açıldığında artık logodan sonra acronis diye siyah ekrandan başlaması lazım. Bu aşamadan sonra klavyeyi çıkarabiliriz. Fareyle işimiz var. Bizden imajı nereden yükleyeceğine dair adres isteyecek, browse den 32gb lık flashımızdaki tib uzantılı imajı gösteriyoruz.
7. Bu şekilde 20 dakika içerisinde imaj yükleniyor. İmaj yüklendikten sonra tahtayı bir kez daha kapatıp açmanızı öneririm.
İşte bu kadarmış :)

Bende benzer bi yöntem izledim.Çalışan akıllı tahtadan win7 ile image alıdım .Kurtarma diski oluşturdum bide.Daha sonra kurtarma dislkini usb ye attım bootable yapan bi programla yani kısaca kurtarma usb si yaptım.Kurtarma usb si ile bili açıp harici hdd ye aldığım image yükledim...

Şu vestel in clonezilla sını imaj dosyası olmadan 112 mb olarak upload edebilecek arkadaş varmı ?
Yokda da en azından syslinux klasöründeki syslinux.cfg dosyasının içeriğini not defteri ile görüntüleyerek buraya yazabilirmisiniz.
incelemek istiyorum.

ftmare' Alıntı:
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Acronis 2010 da Recovery yapmaya çalışıyorum, Settings of Partition C kısmında Cnin bilgileri otomatik gelmeli, ama gelmiyor. New location dan seçmeye çalışıyorum, o da olmuyor. Araştırdım biraz böyle bir sorunla ilgili bir çözüm de yok. ne olabilir acaba sebebi? Karşılaşan varsa eğer cevaplarınızı bekliyorum.
hocam bu sorunu su anda bende yaşıyorum.nasıl çözüldüğü ile ilgili bir bilgisi olan varmı?

ftmare' Alıntı:
Akıllı tahtalara Acronis ile imaj yükleme işini haftasonu itibariyle kendi çabalarımla başarmış durumdayım. :) Söz verdiğim gibi, benim gibi akıllı tahtayı ilk kez görmüş olan ve ilk kez imaj alıp yükleyecekler için madde madde yaptıklarımı anlatacağım.

Öncelikle söylemeliyim, işler yolunda giderse eğer çok kısa bir sürede halloluyor.
1. Malzemeler : 32gb flash bellek, kapasitesi önemli değil başka bir flash bellek, usb klavye, usb fare ve usb çoklayıcı(kolay çalışma açısından iyi oluyor ama acronisi açtıktan sonra klavyeye gerek kalmıyor, onu çıkarıp fareyi takabiliriz.)
2. Öncelikle flashlarımızı biçimlediriyoruz. 32gb olanı ntfs ile, diğerini fat32 ile.
3. Tüm güncellemeleri yüklü, programları kurulu olan tahtamıza acronis i de kurarak BACKUP kısmından 32gblık flashımıza yedeği alıyoruz.Yaklaşık 20- 30 dakika civarı sürüyor.
4. Diğer flashımızı takıyoruz ve bu kez acronis in create bootable media seçeneğinden onu bootable olarak ayarlıyoruz.
5. Geliyoruz imaj yüklenecek tahtaya. Öncelikle Bios ayarlamalarını yapmamız lazım. Klavyeyi ve flashlarımızı takıyoruz. Tahta açıldığında Fatih logolu beyaz ekran gelince DEL tuşu ile Bios a geçiyoruz. Açılış sekmesi altındaki boot edilecek aygıt sıralaması diye iki sıralama var. İlk sıralamada usb key i, ikinci sıralamada da bootable yaptığımız flash belleği ilk aygıt yapıyoruz. (imaj olanı değil) F4 ile kaydedip çıkıyoruz.
6. Tahta tekrar açıldığında artık logodan sonra acronis diye siyah ekrandan başlaması lazım. Bu aşamadan sonra klavyeyi çıkarabiliriz. Fareyle işimiz var. Bizden imajı nereden yükleyeceğine dair adres isteyecek, browse den 32gb lık flashımızdaki tib uzantılı imajı gösteriyoruz.
7. Bu şekilde 20 dakika içerisinde imaj yükleniyor. İmaj yüklendikten sonra tahtayı bir kez daha kapatıp açmanızı öneririm.
İşte bu kadarmış :)
Geliyoruz imaj yüklenecek tahtaya. Öncelikle Bios ayarlamalarını yapmamız lazım. Klavyeyi ve flashlarımızı takıyoruz. Tahta açıldığında Fatih logolu beyaz ekran gelince DEL tuşu ile Bios a geçiyoruz. Açılış sekmesi altındaki boot edilecek aygıt sıralaması diye iki sıralama var. İlk sıralamada usb key i, ikinci sıralamada da bootable yaptığımız flash belleği ilk aygıt yapıyoruz. (imaj olanı değil) F4 ile kaydedip çıkıyoruz.
burayo anlamadım hocam bootable flashı 1. sıraya koymak lazm deil mi hocam,anlamadım bende sürekli acronis c sürücüsünü göstermiyor.

Geri