Etkileşimli Tahta İmaj Dosyası/USB Bellekten Yükleme İşlemi

Kodla Büyü
kdoksan' Alıntı:
Hocam bu yeni imaj bizdeki akıllı tahtalarda mesela net support project yok biraz eksiklikleri var.Bunu vestel yeni çıkarmış sayılır.Bunu yükleyip gerekli yazılımları yükledikten sonra ve ayarları yaptıktan sonra acronisle tekrar imaj alıp dağıtım yapacağım.Bunu indirmek yerine kendinde windows yükleyip eksiklikleri giderebilirisin.Benim bildiğim kadarı böyle.Yanlış da biliyor olabilirim. İnmek üzere az kaldı ayrıca yükleyince bakacağım artık.

Ben de daha imaj işlerine yeni başladım.

Yakınımızdaki okuldan bir hocamızdan imajı aldım, tahtaların birine temiz bir kurulum yaptım. İnternet olmadığı için ninite ile offline program kurulumlarını tamamladım. MS Security"i güncelledim. Fences kurdum. Arka plan da tamam.

Bu halde iken, bootable imajı nasıl alırım? Hangi program vs.
Acronis kursam lisansımız yok.

Acronis Kurtarma içeren bir usb bellek hazırladım, bununla harici hddye tüm tahtanın imajını aldım. 22 gb"dı, 28 oldu.

Bu imajı dağıtmak için, diğer tahtada 2 usb girişine bir adet klavye bir adet Acronis Kurtarma içeren usb belleği takıyorum. İmaj bulunan harici hddye yer kalmıyor.

Acronis Kurtarma içeren usb bellekten açıyorum. İmajı göstercem ama Hddyi takacak yer kalmadı.

Acronis Kurtarma içeren usb belleği çıkarıp, İmaj bulunan harici hddyi takınca da hddyi sonradan okuyamıyor.

Okulda da hiç usb çoklayıcı olmayınca bu yöntem şimdilik beklemede kalıyor.

Bu işlem usb çoklayıcı ile hallolur mu?

subversaa' Alıntı:
kdoksan' Alıntı:
Hocam bu yeni imaj bizdeki akıllı tahtalarda mesela net support project yok biraz eksiklikleri var.Bunu vestel yeni çıkarmış sayılır.Bunu yükleyip gerekli yazılımları yükledikten sonra ve ayarları yaptıktan sonra acronisle tekrar imaj alıp dağıtım yapacağım.Bunu indirmek yerine kendinde windows yükleyip eksiklikleri giderebilirisin.Benim bildiğim kadarı böyle.Yanlış da biliyor olabilirim. İnmek üzere az kaldı ayrıca yükleyince bakacağım artık.

Yakınımızdaki okuldan bir hocamızdan imajı aldım, tahtaların birine temiz bir kurulum yaptım. İnternet olmadığı için ninite ile offline program kurulumlarını tamamladım. MS Security"i güncelledim. Fences kurdum. Arka plan da tamam.

Acronis Kurtarma içeren bir usb bellek hazırladım, bununla harici hddye tüm tahtanın imajını aldım. 22 gb"dı, 28 oldu.

Bu imajı dağıtmak için, diğer tahtada 2 usb girişine bir adet klavye bir adet Acronis Kurtarma içeren usb belleği takıyorum. İmaj bulunan harici hddye yer kalmıyor.

Acronis Kurtarma içeren usb bellekten açıyorum. İmajı göstercem ama Hddyi takacak yer kalmadı.

Acronis Kurtarma içeren usb belleği çıkarıp, İmaj bulunan harici hddyi takınca da hddyi sonradan okuyamıyor.

hocam xboot adlı programla acronis imajını harici diske boot edebilecek şekilde atabilirsin.

Bir yöntem de youtube'da video vardı.

Tahtada temiz bir kurulumdan win 7 içindeki "Yedekleme ve Geri Yükleme Aracı" ile yansıma alınıp, diğer tahtaya aktarılmış.

Yansımayı aldım ancak diğer bilgisayarda, yansımayı harici hdd'den gösterip yükle deyince şu hata geliyor.

"bu bilgisayarı geri yüklemek için windows'un Windows kurtarma Ortamı çalışmakta olan sürücüyü biçimlendirmesi gerekmektedir. Geri yükleme işlemine devam etmek için bu bilgisayarı kapatın ve Windows yükleme disketi veye sistem onarım diskinden önyükleyip geri yükleme işlemini yeniden deneyin."

Bu uyarı ile beraber, İleri butonu pasif.

Sorun tamamen yansıma alınırken, windows tarafının alınıp, linux kısmının alınamamasından kaynaklı ama var mıdır bir çaresi?

Herşeyiyle kurulu bir sistem olacaktı, ne güzel sevinmiştim, :)

ecevahir' Alıntı:
subversaa' Alıntı:
kdoksan' Alıntı:

hocam xboot adlı programla acronis imajını harici diske boot edebilecek şekilde atabilirsin.
Evet arkadaşımızın dediği gibi hem boot hemde imageın olduğu flash bellek yapabilirsin aynı clonezilla da olduğu gibi.Universal usb instaler programını çalıştırıp acronis rescue cd dersen kanımca bu programlada işini halledebilirisin.

Bu arada bende harddsiki ikiye böldüm d ve e diye e clonezilla olayını yaptım d'de dökümanlar vardı.Az önce akıllı tahtada başlatmak istedim olmadı.Acaba bölünmüş harddisklerde bu olayı yapamıyormuyuz.Merak ettim.

subversaa' Alıntı:
Bir yöntem de youtube'da video vardı.

Tahtada temiz bir kurulumdan win 7 içindeki "Yedekleme ve Geri Yükleme Aracı" ile yansıma alınıp, diğer tahtaya aktarılmış.

Yansımayı aldım ancak diğer bilgisayarda, yansımayı harici hdd'den gösterip yükle deyince şu hata geliyor.

"bu bilgisayarı geri yüklemek için windows'un Windows kurtarma Ortamı çalışmakta olan sürücüyü biçimlendirmesi gerekmektedir. Geri yükleme işlemine devam etmek için bu bilgisayarı kapatın ve Windows yükleme disketi veye sistem onarım diskinden önyükleyip geri yükleme işlemini yeniden deneyin."

Bu uyarı ile beraber, İleri butonu pasif.

Sorun tamamen yansıma alınırken, windows tarafının alınıp, linux kısmının alınamamasından kaynaklı ama var mıdır bir çaresi?

Herşeyiyle kurulu bir sistem olacaktı, ne güzel sevinmiştim, :)

Bu soruna çözüm bulabildiniz mi hocam ? Mutlaka .iso lu bir dosya ile mi yükleme yapmamız gerekiyor. Elimde başka tahtadan aldığım WindowsBackupImage dosyası var ve içerisinde resimdeki klasörler var. Bunları iso ya nasıl çevirebilirim ya da bu dosyalarla nasıl yükleme yapabilirim ?

Ekli dosyalar

• imaj.jpg
    imaj.jpg
    59.6 KB · Görüntüleme: 1,042
sır fbu iş için 32 gb flash bellek aldım... imaj alma işlemi tamamlanınca vira bismillah diyeceğiz inşallah

ben işlem adımlarını olduğu gibi usb harddisk ile yaptım ancak aşağıdaki gibi hata mesajları aldım. bunlarla daha önce karşılaşıp sorunu çözen var mı?

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    341.2 KB · Görüntüleme: 1,007
  • 2.jpg
    2.jpg
    265 KB · Görüntüleme: 1,007
flash diske sistemi kurdum lakin "no default or ui configuration directive found " hatası alıyorum ve "boot :" 'e düşüyor.bu hatayla karşılaşan var mı

indirdim ve usb hdd ye yükledim. az önce kurulum yaptım. 15 dk. kadar sürdü. bir sorun çıkarmadan tamamlandı. sadece açılışta disk gözden geçirme yapınca olmadı dedim kendi kendime ama gözden geçirme bitince açıldı sorunsuz.
admin hesabı yok mesajlarda anlatılanları uygulayıp onu da eklemeye çalışacağım birazdan.

xodeda hocam "no default or ui configuration directive found " bu hatayı sizde almışsınız çözümünüz ne oldu

demokay' Alıntı:
Bu soruna çözüm bulabildiniz mi hocam ? Mutlaka .iso lu bir dosya ile mi yükleme yapmamız gerekiyor. Elimde başka tahtadan aldığım WindowsBackupImage dosyası var ve içerisinde resimdeki klasörler var. Bunları iso ya nasıl çevirebilirim ya da bu dosyalarla nasıl yükleme yapabilirim ?

Temiz kurulum yapılmış bir tahtayı acronis rescue cd/usb ile çalıştırıp, full imaj aldım harici hddye.

Tabi mouse, klavye, acronis rescue cd/usb ve harici hdd takabileceğim usb çoklayıcı kullanarak.

Başka bir tahtada yine aynı aparatlarla harici hdd'deki imajı kullanarak acronis restore özelliğii kullandım.

İmaj yükleme ayarlarını yapıp, işlem başlayınca tam 18 dakika sürüyor. Tahta adı değiştirme, yeniden başlatma falan 3-4 dakika. Toplam 25 dakika gibi bir süre alıyor.

Ben bu yöntemi kullanıyorum şimdilik. Clonezilla'daki hatayı çözemeyince acronis ile manuel ayar yapmaya devam.

Arkadaşlar acronis ile temiz bir tahtadan yedeği aldım, diğerlerine yüklüyorum. Yüklediğim tahtalarda ses çalışmıyor. Yedeğin olduğu tahtada herşey normal ama yüklediğim tahtalarda ses yok. Driverları yeniden kurdum yine gelmedi. Bir fikri olan var mı?

...' Alıntı:
Arkadaşlar acronis ile temiz bir tahtadan yedeği aldım, diğerlerine yüklüyorum. Yüklediğim tahtalarda ses çalışmıyor. Yedeğin olduğu tahtada herşey normal ama yüklediğim tahtalarda ses yok. Driverları yeniden kurdum yine gelmedi. Bir fikri olan var mı?

Hocam şanssızlık olmuş sanki.

İmajı yüklediğiniz her tahtada aynı ses sorunu çıkıyorsa, muhtemelen imajı alırken sağlam dediğiniz tahtada ufak bir problem varmış.

Aynı yöntemi kullanıyorum. İmajı aldığım tahtada ses seviyesi %45idi, imajı yüklediğim tahtalarda da hep aynı değer çıkıyor.

chaos' Alıntı:
xodeda hocam "no default or ui configuration directive found " bu hatayı sizde almışsınız çözümünüz ne oldu

inidrdiğim dosyayı kurdum kurulum esnasında bir hata olmadı bende hocam kurulum normal bitti ve açıldı tahta.

xodeda' Alıntı:
chaos' Alıntı:

inidrdiğim dosyayı kurdum kurulum esnasında bir hata olmadı bende hocam kurulum normal bitti ve açıldı tahta.

bu hatayı aldıktan sonra kuruluma geçmedi bende

yaptıklarımı sırasıyla yazayım da atladığım varsa söyleyin bi zahmet

1.32 gb usb 3.0 flashı aldım (bu çok önemli adım :))) )
2.usb installer son sürümünü bulup indirdim
3.flashı takıp usb installer ile fat 32 dosya formatında biçimlendirp dosyları kopyaladım
4.tahtayı açılışta f7 le açtım açtım ve flashdiski gösterdim
5."no default or ui configuration directive found " boot: hatasını aldım..

nerde yanlış olabilir buarada engin hocama da buradan sormuş olalım püf nokta var mı hocam

Harici HDD'den yükleme yapmak istiyorum.
1 tb 'lık harddiski ikiye böldüm. 30 gb'lık bölüme image attım. İmage yükleme sırasında harici HDD'deki bilgilerimin zarar görme olasılığı var mıdır?

şu clonezillayı birisi çözse çok makbule geçecek her şey tek adımda olsa ne güzel olur :D

Hocalarım yardımınıza ihtiyacım var. Akıllı tahtalara imaj yüklemem gerekiyor ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Daha doğrusu flash belleğimi nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum daha önce yapmadığım için. Elimde acronis ile alınmış bir akıllı tahta yedeği var zaten. 32 GBlık flash bellek ve usb klavye de aldım ama bu güne kadar gerek olmadığı için kullanmamıştım. Tahtaların birinde virüs var imaj yüklemem lazım. Yapan acronisle yapan arkadaşlar adım adım açıklarlarsa bana büyük bir dertten kurtulmuş olacağım.

Geri