Dernekten koordine bekleyen değerli meslektaşlarım,
Ben dernek üyesiyim, dernek yetkilisi değilim. Dernek adına değil kendi kişisel görüşlerimi ve bilgilerimi paylaşacağım. Söyleyeceklerim derneği bağlamaz.
Değerli meslektaşlarım, öğretmenlerim, öğrenci arkadaşlarım,
Sizlerde hemen saman alevi gibi parlama, sonra ateş desteklenmeyince bir sinirlilik hali ve sonrasında hemen vazgeçme, destek gelmeyince bir suçlama hali görmekteyim.
13 000 civarı bakanlıkta kadrolu BT öğretmeni var. 13000 öğretmen arkadaşım da her gün bu siteyi takip ediyor değil. Siz dağ dağa küsmüş dağın haberi yok sözünü bilirsiniz. Ben bile bu yazılanları kaç gün sonra gördüm.
Destek destek isteyen arkadaşlarım, benim aşağıdaki araştırmalarıma kaçınız destek verdiniz; 3000 öğrenciye anket uygulatırken işin neresindeydiniz, öğrencilerinizin kaçına anketi doldurmasına yardımcı oldunuz, öğretmenlere anket doldurturken sizlerden yardım isterken kaç kişi yardımcı oldunuz? Sizin aman boşver nasıl olsa birşey çıkmayacak dediğiniz anket çalışmalarımı ben Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürünün, YÖK yetkililerinin, Bakanlık Genel Müdürlerinin ve Daire Başkanlarının katıldığı Kongre, Sempozyumlarda sunuyor ve sorunlarımızı kendi çalışma çığlıklarımla duyurmaya çalışıyorum. En azından ben bile tek başıma bu kişilere sorunları yazılı olarak bağırmadan, sakin sakin bilimsel verilerle ifade ederken, BT derslerinin BT öğretmenleri ile ilgili önerilerde bulunurken kaçınızdan destek geldi? Sadece 10 kişiden. Gerisi benim bağlantılarım. Sizler görünür birşey istiyorsunuz ama şunu iyi bilin ki akıllı belediye başkanı üst yapı ile uğraşır ve beğeni toplarken biz arka planda belki bu eylemlerinizden daha çok ses getirtiyoruz.
Değerli meslektaşlarım, ben burada bir tartışma açmıyorum, açacaklara da sözüm ben tartışmam. Boş yere gergin söylemlerde bulunmayın. Ancak eylem yapılacaksa tarih belirlenir ve katılımlar sağlanır. Gelecek olan gelir. Ancak eylem için geniş bir davet ve bilgilendirme organizasyonu yapılır.
Dernekten iş bekleyenlerin kaçı dernek üyesi acaba. Üye olmaya gelince kendi şehrim Eskişehir başta olmak üzere 10 TL parayı bankaya yatırmaya üşenen öğretmenlerimden Ankaraya gelmelerini hiç beklemem doğrusu. Memnun olanlar memnun.
Zaten araştrmalarımda Yüzde 55 ile öğretmenlik isteyen, %40 ile BTR yi isteyen ve %55 'in içinden de %15'i ikisi de olsa olur diyen olduğu düşünülürse,
%40 ders isteyen arkadaş var. Bu da genelleme ile istatisiki olarak 4000 civarı öğretmen yapar. Bu sayının içinden evli ve çocuklu hanım arkadaşlarımızı çıkarırsak 2000 civarı bir sayımız kalır. Bunlar arasından da Ankaraya gelebilecek olan 1000 öğretmen çıkar aslında.
1000 sayısı makul istatistiki olarak ama sorun organize olmakta. Ayrıca ben 1000 sayısını öğretmenler için verdim. Bunun bir de her üniversiteden 100 mezun öğrenci ile toplamda geçmiş yıllar ile beraber 8000 öğrenci grubu.
Ayrıca düşünülmesi gereken diğer nokta eylemin konusu atama isteme mi ders görevi isteme mi?
Ders görevi bize verilmezse atama hiç istemeyelim çünkü dersi olamayan branşa atama yapılmaz. Öğrenci arkadaşlarımın heyecanını ve isteğini biliyorum hepimiz istedik zamanında ama diyorum normu olmayan branşa atama norm verilmez. Sayı yine 300 gibi olacaktır ders verilmezse. Bakın bakanlığın politikası şu şu an, 40000 ihtiyaç var BT öğretmeni ama 13000 BT öğretmeni var. Bu 27000 ihtiyaç nasıl karşılanmak istnioyr norm fazlası dersi olmayan diğer öğretmenlerden kursa katılımla öğretmen ihtiyacı karşışlanmak isteniyor.
Demek ki ders olmadan atama olmz arkadaşlar
Diğer mesele BÖTE bölümlerinin lisans bölümlerinin kapatılması, yüksek lisans seviyesine çekilme durumu varki çoğu bölüm başkanı da bunu istemekte.
Değerli arkadaşlarım sendikaların yaptığı gibi olmayacak işlerle boş yere kendimizi yormayalım. Atama isteyip de bir anda 8000 kadro almak çok güzel. Keşke olsa ama keşke. Göreceksiniz sayı belki en fazla 600 seviyesinde kalacaktır ama 8000 öğretmen şu anda açıkta. Dışarıda 8000, içeride 13000 boşta öğretmen. Değerli arkadaşlarım bence öncelikle meclise araştırma yönergesi verilen konu üzerinden yani BT derslerinin zorunlu olması üzerinden eylem yapılacaka yapalım. Bu zaman herkes katılır en azından 1000 katılım olur ama öğretmen atama talebiyle eylem yapılacaksa çoğu öğretmen arkadaşım sırf bu nedenle eyleme gelmek istemeyecektir çünkü bu boşuna bir eylem amacı bence. Belirttiğim nedenlerden dolayı.
Saygılarımla