Merhaba arkadaşlar, btogretmenleritoplaniyor.com sitesini diğer branşlardan 100 saatlik kurs ile bt rehber öğretmeni yapılacak haberlerin oluşturduğu yankı üzerine oluşturdum. Ben 2 yıldır atanamadım. Bir şekilde kendi çapımda ya da toplulukla sesimizi duyurmaya çalışıyorum. Ben İzmir'deyim Ankara ile bir alakam yok dolayısıyla bunu ben tek başına organize edemem. Sakarya Üniversitesinin kurduğu facebook sayfasıyla ortaklaşa bir eylem yapalım fikrine sadece ön ayak olmak istedim. Dernek başkanı ile de görüştüm. 1000 kişi elimizde net sayı olması lazım ki bu işe kalkışalım dedi ki kendisi çok haklı. Bazı arkadaşlar zaman niye belli değil diye çemkiriyor bu yüzden. Böyle bir şey kurulmasaydı zaten hiç eylem olmayacaktı. Çünkü dernek haklı olarak bu konuda yardım etmeyecekti. Kim yardım edecek bize, siz atanmış öğretmenler mi? Genelleme yapmak istemiyorum ama çoğunuz sistemin içine ayak uydurmuşsunuz zaten. Sayısız okul gezmeyi, tamirci olmayı, not verilmeyen bir derse girmeye alışmışsınız. 2 yıl önce gittiğim staj eğitiminde de bunu gördüm. 2 yıl geçti aynı zihniyet. Atanmış öğretmenlerim sadece derslerini kaybettiler biz ise, arkada kalanlar hayatlarını her gün, sevdiklerini tek tek kaybetti. Bir özelde de çalışın furyası aldı başını gitti. Sanki kolaydı da. Neyse. Ne atanmışında hayır var ne mezunun da ne de okuyanın da hatta akademisyenlerin çoğu, neyse bir şey demiyorum. Herkes birbirini yeteri kadar tanımış zaten çok açıklamaya gerek yok.
İşin özü, şuna gelmeyi çok istiyorsanız kayıt yaptırın. Sayı artsın bari 1000 olsun da dernekte bizimle beraber şu yasal işlemleri aradan çıkarsın. Gün belirlensin, ben herkese tek tek mesaj atıcam dönüt alıcam zaten. Net sayı her halükarda belli olacak. Güzel güzel eylemimizi yapalım. Herkes rahatlasın, ha siz yine gidin not verilmeyen derslerinize girin ve biz de yine kaybedelim. Ancak bir anlamı olsun.
Kaybedersek de savaştık diyelim.
btogretmenleritoplaniyor.com herkese duyuralım. Lütfen.