SilverMan' Alıntı:
sitelerdeyim' Alıntı:
bahtsız_bedevi' Alıntı:
yapımcı sanırım İstanbul'un fethini iyi araştırmamış.Bir tarih araştırmacısından mesela İlber Ortaylı'dan yardım alsaydı tarihi gerçekleri saptırmaz,saçmalamazdı.
Görsellik çok iyi ancak içerik,maneviyat boş.Müslüman olmayan birinin yaptığı çağrı filmindeki maneviyata bak bir de bu filme bak.5 bilet alıp arkadaşları götürmüştüm.pişman oldum.
Maneviyatçılar çekseydi FETİHİ ANLATAN BİR FİLM kuzum. Son 15 yılda tanınmış adamların reklamını yapıp, filmini çektiler, 2 tane çektiler hem de.
Ama dedelerinin hayatını anlatan film çekmedikleri gibi milleti bokluyorlar.
Bir de tarihi gerçeklere takılmayın,
FİLM BU.
Troya tarihi gerçekleri mi anlatıyordu?
Başta sorumu sorarak başlayayım da, sonra aralara düşündüklerimi yazarım.
Necis kelimeyi umuma açık bir forumda bu kadar kolay nasıl kullanabiliyorsunuz bu bir?
Maneviyatçı ne demek? Matematikçi, Süleymancı, Nurcu gibi filan bir şey mi? Ve bu maneviyatçılar kimler?
Delikanlıca yazın. Ben yazdığım zaman direkt nokta atışı yapıyorum. Komünistleri kastediyorsam direkt komünist kelimesini kullanıyorum. Lafı gevelemeyin.
Soru iki, sizin maneviyatçılar! ile aranızda bir problem mi var?
Son 15 yılda tanınmış hangi adamların reklamını yaptılar? Filmini çekmek reklamını yapmak mı oluyor? Bu tanınmış adamların reklama mı ihtiyacı vardı? Veya şöyle sorayım, yoksa bir tür hazımsızlık içinde olan siz misiniz?
Dedelerinin hayatlarını anlatacak (hatta anlatamamışlar bile) bir filmin bütçesi ile 2 filmin toplam bütçesini hesapladınız mı?
Maneviyatçıların içinden sinemacı çıkmamış ve böyle bir film çekmemiş, çekememişse bu maneviyatçıların bir kabahati mi? Bir eksiği mi? Kabahat olamaz. O halde eksiği böyle mi ifade edilir?
Tarihi gerçeklere takılmak zorundayız. Bal gibi. Tarihi gerçekliği anlatmayacaksanız delikanlı gibi gider filmin adını genel bir isim koyar, fragmanında hadis-i şerifle, namaz sahnesiyle başlar, asıl filminde kahramanları öpüştürmezsiniz. Bu sahtekârlığın ta kendisi. Filmin adı kahpe bizans veya Şahi'nin gücü filan olabilirdi değil mi? Sen filmin fragmanını maneviyat üzerine kurgula, adını Fetih 1453 koy, sonra içini boşalt Fethin ruhunu incit. Hadi oradan.
Filmi eleştirenler hemen niye hazımsızlık çeken necis atan insanlar oluyor? Hemen niye saldırı pozisyonu alıyorsunuz anlamıyorum. Bu topik sizin gibi saldırı modunda olanlara hayır getirmez söyleyeyim. Konuyu başka taraflara çekip manviyatçılara saldıran Fatmacık şu an forumda değil. Bu yüzden sözlerinize ve ima ettiğiniz şeylere dikkat edin.
Alıntı yapıp saldırdığınız arkadaş az bile yazmış. Pek çok tarihçi, sanat eleştirmeni pek çok yönüyle eleştirdi. En az 15 tane kronolojik hata var dendi. Daha onlarca eleştiri yapıldı. Ortada bir eser var, bazıları eleştirecek, bazıları sevecek. Burada beğenmeyenler veya eleştirenler, beğenenlere saldırıda bulundu mu? Siz beğenmediğini söyleyenlere nasıl saldırı modunda yazıyorsunuz? Bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz?
Yazım boyunca maneviyatçı kelimesini özellikle kullandım. Ne demek istediğinizi anlamasam da belli ki sizin için bir şeyler anlatıyor.
B.kluyorlar tabiri anadoluda kullanılan bir kelimedir. Kötülemek manasında kullanılır. Argodur ama hakaret, küfür değildir.
Ucuz bir saldırı yöntemini tercih etmişsiniz. Takıla takıla buna mı takıldınız? Böyle ucuzluk fikirlerine güvenmeyenlerin tercih edeceği en kestirme yoldur. Ben sivri dilli birisi olduğum için(bazı durumlarda) karşımdaki kişilere böyle ucuzlukları kullanmaları için çok fırsat veririm. İnsanların ambalajı değil özü taktir etmesi için bu asiliği tercih ederim. İnsanlar benim TATLI DİLİMDEN ETKİLENMESİN, ne kadar sivri dilde kullansam DAHİ taktir edecek ise özü beğensin diye bu yolu tercih ederim. Tatlı dilimden etkilenip de bana haklı dedikten sonra benim için hiiiç kıymeti yoktur.
Yahu komunist demek delikanlıca, nokta atışı ise maneviyatçı demek de öyledir. Siz anlamıyorsanız ben ne yapayım. (Mesajını alıntıladığım arkadaş maneviyat kelimesini 2 defa kullandığı için ben de maneviyatçı demişim)
Ha açıkla derseniz açıklarım. Kastettiğim adam kerameti kendinden menkul Said Nursi'dir. Maneviyatçı dediklerim de maneviyat maneviyat deyip de son yıllarda liberallerin kuyruğuna takılıp maneviyatı, milleyeti unutan, onu öcü gibi gösteren, klişeleri yıkmaktan bahsedip, bin türlü başka başka klişeyi savunan, kendi kusurlarını görmeyen körlerdir.
Sen çekme tarihinle ilgili bir film. İçinde öpücük var diye milleti kötüle. Bu da ikiyüzlülük.
Ben bu filmi savunacak değilim ama eleştirenler dönsün kendilerine baksınlar.
Tenkiti bıraksınlar, ORTAYA BİR İŞ KOYSUNLAR. Millet ortadaki farkı görebilecek kadar zekidir. Kimi takdir edeceğini bilir.
Filmin adını koyarken sana mı soracaktı? Demokrasi demokrasi diye bağıran sen değil miydin? Fetih 1453 öpücüklü versiyon mu deseydi filme?
...
Tarih mi dediniz? Tarihçe-i hayata girelim o zaman. Tarihi gerçekleri bu kadar önemsiyorsanız. HAZIM SORUNU YAŞAMAZSINIZ DEĞİL Mİ? Milletten klişelerini yıkmalarını istersiniz ama kendi klişeleriniz???
Ben de size hatalar sayayım mı?
Üç beş çetecinin başındaki adama alay kumandanı denilmez.
Memleketi düşman işgal etmiş, memleketi kurtarmak için toplanan mecliste namaz ile ilgili hutbe abestle iştigaldir. Kendinin ne kadar faziletli olduğunu ispat için gündem dışında artistik patinaj yapılması methiyelerle karşılanmaz. Ne kadar deruni olduğunu göstermek için böylesine faziletfuruşluk yapılmaz. Yapılır da alim bir zata yakışmaz böyle reklam çabaları. Şov kokan hareketler...
İlk defa hapse 45 yaşlarında giren birisinin hayatını hapislerde geçirdiği için evlenmedi bahanesine inanılmaz. Yahu bir sorun arkadaş, hayatı hapislerde geçmiş diye evlenemediğini iddia ediyor ama ilk defa 45 yaşında cumhyuriyet rejimi tarafından hapse atılmış, 45 yaşından sonra evlenememesinin nedeni Eyvallah bu olabilir de 45 yaşına kadar evlenmemesinin nedeni nedir? Koca adam bu konuda yalan söyler mi? diye bir sorun arkadaş.
1 aylık gıda miktarı konusunda koca adam böyle atıp tutar mı? Allah'ın sevgili kulu böyle yalan söyler mi diye bir sorun yahu.
Esaretten nasıl kurtulmuş, nasıl tekrar memlekete dönmüş, anlatılan efsaneleri bir sorgulayın. Kırın klişeleri. Milletin klişeleri ile uğraşacağınıza...
Okuma bilip de yazmayı nasıl bilmez bir adam yahu? Böyle bir ihtimale nasıl inanabiliyorsunuz. Yoksa evrimcilerin evrim teorisinde revizyona gittiği gibi siz de revizyona mı gideceksiniz.
Çünkü daha önce revizyona gidildiğine şahidim. Önce sigara içerdi kağıdını da risale yazmak için kullanırdı denildi, sonra da adet olduğu için sadece yanında taşırdı denildi( yahu yere yatıp gülesim gelir, içmez ama adet ya yanında taşır; bu klişeye nasıl inanırsınız)
Mesela mahkeme kayıtları arşivlerdedir, o kitaplardaki savunmalar şov mu, yoksa gerçekten yapılmış mı?
...
Sizi sorgulamanız için tahrike uğraşıyorum, şu meseleyi açmamın nedeni hazımsızlık değil; budur. Sizi klişelerinizle yüzleştirmeye, sorgulamaya itmek istiyorum.
Milletin klişeleri ile çok ilgilisiniz ya. Ben de sizi kendi klişelerinizle yüzleştirmek istedim.