dediklerinizde haklısınız sonana kadar bu fimi yapan adam recep ivediği yapan adam ama ne olursa olsun bu bir başlangıç bu yüzden kesinlikle gidilmesi gerektiğini düşünüyorumsecret55' Alıntı:roksalan' Alıntı:hocam öğrencilerle gitmenizde bi sakınca yok bi iki öpüşme sahnesi var bi de teodorun hamada bikinili kızlarla kısa bi sahnesi var o da görmedikleri bir şey değil.
faakaaaaaat. film benim için tam bir hayal kırıklığıydı. haftalarca fragman izleyip bekledik bir hafta önceden bilet aldık ama ben duygulanıp ağlarım diye beklediğim filmde resmen güldüm. kaldı ki yalnız değildim. film görsel olarak güzel. savaş sahneleri, dövüş sahneleri vs çok güzel Türkiye'de yapılmamıştır buraya kadar tamam ama senaryo hatalarla dolu.teodorla hiç karşılaşmayan Fatih'in savaş meydanında karşı karşıya gelmesi gibi. Akşemseddin filmin sonunda ortaya çıkıyor tahta çıkarken Fatih yalnız. gemileri karadan yürütüyolar iyi güzel ama sonrası yok. ee yani deyip kalıyosunuz. o gemiler nası kullanıldı yok. halbuki o gemilerin köprü haline getirilip askerlerin karşıya geçmesi çok etkileyici olurdu. ama sevgili senarist olaya aşk sokuşturmak için kasmış da kasmış. fetihi Mehmet Han değil de Ulubatlı sanki. o da zaten cemil cemil bakıyo iffete bakar gibi. Akşemseddin Nasreddin hocaya benziyo bi de takma dişlerini unutmuş muhtemlen konuşma o kadar tuhaf. vs vs uzar gider. hüsrandı resmen film ya neler bekliyodum ben.
Tüm düşüncelerime tercüman olmuşsunuz hocam cemil cemil bakıyo ya çok güldüm
Ayrıca filmde hadi hepsini geçtim mehter marşı olmaz mı ya osmanlının savaşlarda olmazsa olmazıdır. Türk halkını çok pasif göstermiş film.Fatih 2 .planda .Fatihin kıvrak zekası hiç hiç ele bile alınmamış. Hocasıyla sürekli istişaere halindeydi halbuki.Uydurma karakter olan era olmasaymış savaş kazanılmazmış gibi gösterildi maaşallah kız herbişeyi yaptı. Yüzüklerin efendisinde de aynı böyle bir asker kılığına girmiş kız vardı.Hiç özgün gelmedi. İstanbula giriş çok sönüktü.Adamın oğlu babasına saygıdan sarılamıyo bizans çocuğu sakallarıyla oynuyo))
Ama tabi bu zamana kadar böyle bir film yapılmamıştı.Eleştirdiğim keşke işte bu diyebilseydim.
atihtelli' Alıntı:milyonlarca dolar harcanıp,aynı miktarda reklam bütçeleri ile şişirilen,amerikan ve yahudi propagandası filmleri izlerken ağzımız açık kalıyordu.Olabilir film mükemmel olmayabilir ama recep ivedik in rekor kırdığı bir ülke için bu filmin rekor kırmaması bence çok yazık olur.İnşallah bir sonraki filmde bu hatalar düzeltilir ve daha iyileri mutlaka yapılır; yapılacağınada eminim....
@lulu@' Alıntı:Filme ben de çok güldüm.O Akşemseddin neydi yaaa, tam bir şarapçı tiplemesi.Ayrıca maneviyat sıfır.Fatih de pek pısırık gösterilmiş.Tarihçiler nasıl beğenmiş ben anlamadım.
blackpeace123' Alıntı:evet arkadaşlar öğrencilerle gitmek istiyoruz tavsiye eder misiniz? malum işin içinde öğrenci olunca biraz dikkat etmek lazım içeriğe. alalım yorumları.
arkadaşlar yorumları okudum da ÖĞRENCİLERLE GİDİLİR Mİ? cevabını ALAMADIM.
Hocam çok haklısınız.ancak yeni filmlerin desteklenmesi açısından desteklenecek bir film.Şu ana kadar çekilmiş en güzel Türk filmi diyebilirim.Eksikler çok ama başka birileri bunları eminim tamamlar diye düşünüyorum.Biz savaşlarımızı inançlarımızla manevi duygularla bağlılıkla kazandık.Tarihi filmlerde bunların çok ön planda olması gerekiyor.O ruh biz Türklerde olmasa bu kadar zor şartlara rağmen hala başımız dik olabilir miydi?hiç sanmıyorum.En fazla Moğollar gibi olurduk.Tarihte ismimiz değişirdi.Savaşlar inançla başarılar yine inançla gelir.Gelibolu(Gallipolu) belgeseli mesela bende hayal kırıklığı yaşatmıştır.Hiç inançlarımız manevi duygular ön plana çıkartılmamış.Hep yabancılardan bahsedilmiş.İnsan bi an diyor ki yabancılar ne güzel gelmiş yurdumuzu işgal etmeye.O kadar bahsediliyor ki.Sanki biz değilde başkasını anlatıyor.İnşallah bizden birileri tarih filmi çeker.ruhsuz tarih olamaz.Olmamalı da..the_korsan' Alıntı:Film hakkında olumlu da olumsuzda birçok eleştiri var. Bu başlıkta yazılan eleştirilerin çoğu haklı fakat herşeye rağmen yine de izlenmesi gereken bir film.
Şahsen böyle bir filmden ilk beklediğim özellik manevi duyguların ön planda olmasıdır. Ben umduğumu bu anlamda bulamadım.
Fatih gibi bir padişahın anlatımı bence çok zayıf, hem hikayesi hem de oyuncu karekteri.
Dikkat ettiğim diğer konu şahi toplarının planı Fatih'e ait değil mi? Plan fatih ama topları döken urban olmalıydı.
ulubatlı'nın era ile ilişikisine ne diyelim? inancı için canını ortaya koyan bir kahramana evlilik dışı bir ilişki yaşatılmış.
Akşemsettin fetihin gecesi ortaya çıkıyor sadece ama akşemsettin birçok toplantıya, özellikle fetih kararının alındığı, o halil paşanın muhaleefet ettiği toplantıda da var ve akşemsettin karakterindeki oyuncu seçimi gerçekten berbat olmuş, fatih diğer hocalarının bahsi ise hiç geçmiyor.
Dövüş sahnelerinde dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama arkalardaki figuranların kılıç sallayışları tam bir komediydi, hevessiz iştahsız, eski türk filmlerindeki sahneler gibiydi yada ufak çocukların sokaklardaki oynarken sallamaları gibiydi, ya insan birazcık inandırıcı olur bu kadarda hevessiz sallanmazki.
Çağrı filmini örnek vermek isterim, çekileli 30 yılı geçmiş, çok büyük paralarla çekilmiş bir film değil ama defalarca izlenebilecek ve birebir anlatılan herşeyiyle orjinal bir film. Hani güzel bir film için illa milyon dolarlar dökmek şart değil ama herşeye rağmen fetih filmi şu ana kadar yapılanlarında en iyisi, eksiklikler olduğu kadar güzellikleri de var, izlemeyenler için bunlarda sinemaya kalsın...