Sonunda yapılan toplantıların, yapılan görüşmelerin neticesi alındı. Şube müdürü tarafından görevlendirmeler imzalandı. Sırasıyla İl Milli Eğitim Müdürü ve eğitimden sorumlu vali yard. imzaladıktan sonra görevlendirmeler resmileşecek.
Şunu belirtmem lazım ki; görevlendirmeler 19 Kasım itibari ile başlıyor. Yani görevlendirme yazısı gelmese dahi BTR görevine Pazartesi başlıyoruz. Dolayısıyla Ek dersler 19 Kasım itibari ile yazılmaya başlayacak.
BU konuda da arkadaşlardan talebimiz farklı uygulamalara gidilmemesi, 19 Kasımdan itibaren alınan ORTAK KARARLA BTR görevlerine başlanılması.
Tüm Bilişim Öğretmenlerine seslenmek istiyorum: Sorunlarımız ortak arkadaşlar. Bu sorunları ancak aldığımız ortak kararlarla çözebiliriz. Şuan liselerde görevlendirilenlerde de ilköğretimde görevlendirilenlerin de mesai saatleri ile sorunları var ve bu ileri ki süreçlerde yine olacak.
Bu sorunları çözmemizin tek yolu var. O da alınan kararlarda tavizkar olmamak. Liselerde de ilköğretimlerde de çalışma saatlerinin kararlaştırılması ve buna mümkün mertebe uyulması.
Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin MEB de çok bir geçmişi yok. Ancak kısa yıllar içerisinde çekilen bu sorunlardan dolayı kendi adıma diyebilirim ki; mesleğimde yaşlandığımı hisseder oldum.
Ocak görevlendirmesinde görevlendirme esaslarını belirlemek için yeniden toplantı yapacağız. Toplantı yeri ve günü grupta paylaşılacaktır.
Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim...