Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
Emir Timur - Harold LAMB
60 lı sayfalardayım. Fena gitmiyor. Emir Timur hakkında kitapların az olduğunu düşünürsek okunabilir bir kitap olarak görüyorum...

bridget' Alıntı:
Elif Şafak İSKENDER
okudum bunu fena değildi..ama benim adamım murathan mungan onun uzun bir süre emek verdiği "şairin romanı" adlı kitabını okuyorum...murathan severleri için güzel bir kitap bence şiir tadında...

Serenad - Zülfü LİVANELİ

Okulda (gürültülü ortamda) okumak için ideal bir kitap. Çerez niyetine okunabilir.

en son Paulo Chelho' nun Elif kitabını okudum ama hiç tavsiye etmem.çok saçma bi kitaptı :-1:

isimle ateş arasında nazan bekiroğlu"...yalan değildi aşkın birbirine uymayan iki tanımı olduğu. bu tanımlardan biri sorgusuz sulasiz teslimiyet anlamına gelirken, diğerinin, sorgusuz sualsiz teslimiyetin kurulumu demek olduğu. böylece aşkın mutlak tanımının mümkünler aleminde na-mümkün olduğu..."
' günahı ve ihaneti bu dünyada su öbür dünyada ateş arıtacakken, suyla arınmayan âşık kalbinin ancak ateşle durulduğu ' :+1:

suskunlar ihsan oktay anar "ne kadar anlatılsa eksik kalacak kadar katmanlı, musikili, yedili, ölümsüzlüğe atfeden bir roman. yegâh, dügâh ve segâh olmak üzere üç bölümden oluşuyor."
"her şeyi bilmek için, belki de hiçbir şey bilmemek gerektiğinden, ademoğullarından bazıları, bildikleri her şeyi unutmaya hayatlarını adadı."
"kulak eğer gerçeği anlarsa gözdür.."

Evde Okul Okulda Kalite - Ahmet MARAŞLI.... Eğitimcilerin ve anne-babalrın okuması gereken bir kitap bence.

Büyük Türk - John FREELY

Büyük Türk ( Bu ünvanı avrupalılar vermiştir) Fatih Sultan Mehmet'in hayatın anlatan çok güzel bir kitap. Yazar kitabı yazarken çok fazla kaynak kullanmış. Bu da araştırmaya verdiği önemi gösteriyor. Büyük Türk Fatih Sultan Mehmet'i en iyi anlatan kitaplardan (okuduklarım arasından) biri diyebilirim.

Fetih 1453 fırtınasının alabildiğine estiği şu günlerde, bu kitabı herkese tavsiye ederim...

Ekli dosyalar

• fatih.jpg
    fatih.jpg
    12 KB · Görüntüleme: 409
Aşk Köpekliktir - Ahmet ÜMİT

Aşkın bir mucize olduğunu, aşkın başka delile ihtiyaç bırakmayacak kadar kafi olduğunu, aşkın çözümsüz bir problem olduğunu, aşkın bir cinayet olduğunu, aşkın ölümüne bir düello olduğunu, aşkın yanılsama da olabileceğini, aşkın tam bir özenti olduğunu, aştın yeni dünyalar oluşturan bir ütopya olduğunu ve aşkın köpeklik olduğunu yazar öykülerinde çok güzel anlatmış....

Diğer Ahmet ÜMİT kitapları gibi bunu da herkese tavsiye ederim...

Leyla ile Mecnun - Reşat Nuri GÜNTEKİN

Cumhuriyet döneminde yazılmış öykülerden oluşan keyflik bir kitap...

Fatih Kalkınç - Okul Evde Başlar

süper,süper,süper
çocuğu olan arkadaşlar kesinlikle okusun.

biraz geç oldu ama elif şafak ın aşk kitabını okuyorum.
bir kitap da okulda dolabımda duruyor. onu da boş derslerde okuyorum. yazarı yabancı hatırlayamadım ama ismi aklından bir sayı tut.

Geri