Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
volkankey' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
volkankey' Alıntı:
frank schatzing
Sürü
Kitap hakkında fikirlerini yazar mısın. Konusunu biraz araştırdım ve ilginç geldi.

henüz 60 sayfa okudum kitap 800 sayfa
şu anda okyanusta keşfedilen yeni bir solucan türü üzerinde konu ama ilerde ilginç bir hal alacak gibi sanırım
balinalar ortadan kayboluyor vs.
Konu güzel aslında. Peki edebi dili nasıl kitabın. Beğendiniz mi? Malum, çeviri sonuçta.

Barış Bıçakçı - Bizim Büyük Çaresizliğimiz (yeni bitti)
Zülfü Livaneli - Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm'e başlayacağım.

oyungezer' Alıntı:
volkankey' Alıntı:
oyungezer' Alıntı:
volkankey' Alıntı:
frank schatzing
Sürü
Kitap hakkında fikirlerini yazar mısın. Konusunu biraz araştırdım ve ilginç geldi.

henüz 60 sayfa okudum kitap 800 sayfa
şu anda okyanusta keşfedilen yeni bir solucan türü üzerinde konu ama ilerde ilginç bir hal alacak gibi sanırım
balinalar ortadan kayboluyor vs.
Konu güzel aslında. Peki edebi dili nasıl kitabın. Beğendiniz mi? Malum, çeviri sonuçta.

fena değil, çeviri güzel içinde bilimsel terimler var ama arkasındaki sözlükteki açıklamaları gayet aydınlatıcı

sehzade' Alıntı:
Gözlerini Sımsıkı Kapat - John VERDON

Aklından Bir Sayı Tut kitabının yazarının ikinci kitabı. Dave Gurney fırtınası alabildiğince esmeye devam ediyor. Yazarın hem ilk kitabı hem de bu kitabı tavsiye olunur...
:+1:

Osmanlılar Yakılmalı mı Tapılmalı mı? - Hulki CEVİZOĞLU

Yazarın 1999 yılında Osmanlı Devleti'nin 700. kuruluş yıldönümüne yönelik hazırladığı programın kitaplaşmış şekli. Kitap iki bölümden oluşuyor. İlk bölüm çok kötü. İkinci bölüm İlber ORTAYLI'nın katılımıyla düzeliyor. Okusanız da olur. Okumasanız da...

Agatha'nın Anahtarı - Ahmet ÜMİT

Polisiye hikayelerin anlatıldığı güzel bir kitap.

Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz ( Muhtasar ) Reşit Haylamaz

Kutlu doğum ayında Peygamber Efendimizin (sav) hayatını anlatıyo okuyun bence..çok akıcı güzel bi kitap :+1:

Allahimanet Bosna
Tufan Gündüz

"Allahimanet hem veda hem elvada hem de Allah'a emanot manasında sık kullanılan bir Boşnak cümlesi" yazar bu her manada kullanılışına kah tarih sayfaarında kah Bosna HersekTe dinledikleri ve gördükleriyle şahit olduğu için kitabına bu ismi vermiş.

Roman diliyle yazılmış gibi ama roman olmayan Fatih'in Bosna'yı almasından sonra Boşnakların neler yaşadıkları nasıl müslüman oldukları sonra onların nasıl bizden koptuğunu/koparıldığını anlatan bi de bizi çok sevdiklerini anladığım Boşnak kardeşlerimiz için yazılmış güzel bi kitap.

Bi de Tufan Hoca'yı çok seviyorum. Öyle mütevazi bi insan ki. Prof olmasına rağmen tanıdığım yard doçların burnu havadalığndan eser bile yok. Okuyun yani :D

Çiçeklerde Büyür

Emine IŞINSU

Daha önce neden okumadım, geç kalmışım bu kadar zaman sonra okumak için dedim. Çok güzeldi gerçekten...

İskender Pala-OD bitirdim sonunda...
Aşkın Gözyaşları-Sinan Yağmur (Tebrizlli Şems hakkında ciddi hayal kırıklığı yaşamaya başladım.)

Çivisi Çıkmış Dünya - Amin MAALOUF

Batı ile Doğu'nun siyasal, sosyal, kültürel vb yönlerden içinde bulundukları (günümüz itibariyle) çıkmazları anlatan güzel bir kitap.

Aşka Yolculuk/Veysel Karani
Sinan Yağmur
Allah annesini mutlu edene Peygamberin(S.A.V.) hırkasını giydirir...

Kişisel Ataleti Yenmek - Mümin Sekman

Aklından Bir Sayı Tut - John Verdon

Kendime ayda 6 kitap gibi bir hedef koydum. Hedefimi tamamlamak için kitap okumaya daha çok zaman ayırıyorum :)

KeLeBek-Henri Charriere

eğer okumayan varsa "hayatının en büyük hatasını yapmıştır " diyebileceğim bir kitaptır. Google amcaya sorup okuyanların yorumlarına bakmanız yeterlidir...

Geri