Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
Prag Mezarlığı - Umberto Eco (ama bir haftadır okumuyorum yarısında bıraktım çeviri berbat önermiyorum)

Bozkırın Sırrı - Türk Peygamber - Ahmet Turgut

oğuz Atay Tutunamayanlar'ı okuyan varmı.ben yeni başladım.

Peygamberimin Sevdiği Müslüman - Yaşar KANDEMİR

Temel müslümanlık bilgilerinin anlatıldığı güzel bir kitap. İslam'ı yeni öğrenenler ve temel bilgileri olmayanlar için önerilir. Kitapla ilgili bir eleştirim de var. Kitapta çok fazla "tanrı" kelimesi kullanılmış. Bunu sevmedim.

Aklından Bir Sayı Tut - John Verdon
çok sürükleyici ve akıcı bir kitap.. sonunu tahmin edemiyorsunuz ta ki bitirene kadar :)

Türkiye'ye Aşk Mektuplarım ~~~~ Anna Masala

Momo~~~~ Michael Ende (ikisini birlikte okuyorum güzel gidiyor :) )

SAİDE KUDS - KİMYA HATUN
Aynı Kitabı (KİMYA HATUN) SİNAN YAĞMUR'dan da okudum. ikisi biribirinin tam zıddı şeyler anlatmış. Hangisi doğru???

asu' Alıntı:
SAİDE KUDS - KİMYA HATUN
Aynı Kitabı (KİMYA HATUN) SİNAN YAĞMUR'dan da okudum. ikisi biribirinin tam zıddı şeyler anlatmış. Hangisi doğru???

Ben,m ilk okuduğum kitap Saide kuds ün kitabıydı. Orda Şems i Tebriziden .ok kötü bahsetmiş, onun için ben pek ona inanmadım :)

Bazı kadın yazarların Şems'i olduğunun dışında anlatarak Şems düşmanlığı yaptıklarını biliyorum. Elif Şafak ta AŞK ta böyle yapmış.

Aşk ta o kadar Şems düşmanlığı yoktu sanki. Hatta bana Şems i öyle bi anlatmış ki Mevlana yı daha sönük anlatmış gibi gelmişti.

bayaa eski bir kitap " kapital - karl marks "kapitalist ekonomi sisteminin emeğin sömürüsüne dayandığını anlatıyor, başlamadan önce ağır bir kitap olduğu hakkında ön yargım vardı, fakat son derece anlaşılır ve mantıklı...

Küçük Mucizeler Dükkanı ve Aşka Yolculuk Veysel Karani iki kitap birden okuyorum.Birini okulda diğerini evde okuyorum:)

arkadaşlar Ken Grimwood -> Sil baştan -- hayatınızı tekrar tekrar tekrar yaşamak zorunda kalsaydınız...
Koyboluş -- Hayatınızı başka bir insanın bedeninde yaşasaydınız

bu kitapları muhteşem başından kalkmanız mümkün değil...
3. kitabı da "zaman çarkı"

---------------------------------- alıntı
Sil Baştanın kahramanı jeff winston: radyo gazeteciliğiyle ilgilenir, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeder.*
yazar ken grimwood: aynı şekilde radyo gazeteciliğiyle ilgilenir, yine aynı şekilde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeder.*

yaştaki hata payını yok sayıyor, bu kadarına da pes doğrusu diyorum.

Geri