Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
Fetih ve Kıyamet 1453 kitabını okudum, Fetih 1453 filminin tarih danışmanlarından Feridun M.Emecen tarafından yazılmış, İstanbul'un fethi hakkında tarihsel kaynaklara ve araştırmalara dayalı bilgilenmek isteyen herkese tavsiye ederim...

George Orwell’in 1984 isimli romanını okudum. Çok güzel bir distopya. Gerçek dışı gibi görünse de aslında şuan yaşadığımız hayatta basit şekilde aynı şeyler yapılıyor 1948 yılında yazılmış ve böyle kurgulanmış ben etkilendim sevdim doğrusu.

Şimdi hurriyetin sayfasında yayınlanan 1Q84 diye bir kitap var bu kitaba gönderme yapılmış onu okumak istiyorum.

http://ush.re/96pm

Okuyan var mı bu kitabı güzel mi çok merak ettim

İki camii arasında aşk kitabını yeni bitirdim. Kitap çok ilginç geldi bana. Koskocaman Mimar Sinan'ın dünyalık bi aşk için o kadar güzel camiler yapmasına inanamadım. Ya da evli bi adamın eşi varken birine böyle aşık olmasını, bunun da çok normal karşılanmasını anlayamadım. İlginç bi kitaptı :?

Kurt Kanunu - Kemal TAHİR

"Kurtlukta Düşeni Yemek Kanundur" ilkesinden yola çıkarak 1926 İzmir Suikastini anlatan çok güzel bir kitap.
Yazarın Esir Şehir Üçlemesinin bir devamı olarak da görülebilir. (Kahramanları farklı olsa da)
Cumhuriyetin ilk yıllarını ve İttihat Terakki üyelerinin bitmez tükenmez çekişmelerini öğrenmek isteyen herkese tavsiye ederim...

OD- İskender PALA
Alimlerin her zaman ilmi yönleri öne çıkarılıyor ama bu kitapta daha çok Yunus Emre'nin insani yönleri ve iç çatışmalırı anlatılıyor. Çok beğendim...

elif şafak....siyah süt
tamamen elif şafağın hayatını anlatan bir kitap....anne olsam mı olmasam mı...sonunda annelik ve depresyon..sıkıcı

Geri