Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
nryozer' Alıntı:
azimekapucu' Alıntı:
Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini
çok beğenerek okumuştum bu romanı. bi de aynı yazarın "Bin Muhteşem Güneş" adlı romanını da öneririm :)
evet her 2 kitabıda sevmiştim hatta uçurtma avcısı filminide izledim ama o kadar tatmin etmedi beni..ama bu yazarın bu kadar dinlendiği yetmezmi yeni bir şeyler yazmalı diye düşünüyorum :D

Buket Uzuner- Uzun Beyaz Bulut Gelibolu
Çok güzel bir kitap kesinlikle tavsiye ederim okumaya başladığınızda bitirmeden bırakamayacaksınız :)

omd' Alıntı:
Öğretmenin 55 Altın Kuralı - Ron Clark

Üstteki bitti, bu sefer de bir Türk yazar/öğretmen tarafından yazılmış benzerine geçtim.

Öğretmenin Başarı Kılavuzu - Halit Ertuğrul

ismet özel /taşları yemek yasak

-İÇİNDEKİLER-
yeni bir düşünce yolu, özgür olmanın bilgisi, akıllı ama akılcı değil,
batılalşmanın 2 yüzü, çarpık ve çarpışan anlayış, aldanmak ucuz ve kolay,
islam bir bahane değil,haaytın anlamı, beynimi ne yapayım?, kulluktaki esrar,
düştük bari düşünelim,taşları yemek yasak gibi başlıklar var

ahmet ümitin sultanı öldürmek adlı kitabını yeni bitirdim.. Ahmet Ümit Sultanı Öldürmek, güzel bir kurguyla ele aldığı kitabında cinayet-aşk-tarih örgüsünde edebiyat okurlarının seveceği bir kitap bence ahmet ümit severlerin ve yeni başlayanların seveceğini düşünüyorum... :)

İskender Pala-Od
Yunus Emre'yi daha yakından tanıma fırsatı bulacaksınız, bu arada manevi yönden tazelenecek, huzuru içinizde hissedeceksiniz...

Cem Sultan - Muammer YILMAZ
Fatih'in bahtsız oğlu Cem Sultan'ın ibretlik hayat hikayesini güvenilir kaynaklardan alıntı yapılarak okumak isteyenlere tavsiye edilir...

Papa, Cem Sultan’ın dîninden ve îmânından, toprağından ve vatanından zerre kadar tâviz vermediğini görünce “yüzin dönderüb, kendü dilince” öfkelenerek; ‘Var imdi -hâşâ- it gibi bir bucakda sinile yat!’ didi.” Cem Sultan’ın bu sözleri anlamadığını zanneden ahmak papanın bilmediği bir şey vardı ki, Cem Sultan “Efrenc dilin ve yazmasın fasîh (gâyet düzgün) bilürdi, ögrenmiş idi.”Şehzâde, papanın ağzını bozduğunu farkedince ona kendi lisânıyla “cevâb virüb; ‘Size gelen itden beter olmayub nice olmışdur?” diyerek, lâfını aynen iâde etti!..

Bir Çift Ayakkabı--Sunay AKIN
İçinde ayakkabı geçen çok enteresan yazılardan oluşan (bence) mükemmel bir kitap.

Aklından Bir Sayı Tut--John VERDON
Sürekleyici ve farkına varmadan yüzlerce sayfayı okuduğum kitap.

Aşkın Gözyaşları Serisi--Sinan YAĞMUR
Söze gerek yok..

Bu arada arkadaşlar herkes okuduğu kitabın sadece adını yazmaktansa kitap hakkındaki önerilerini ve yorumlarını da yazarsa daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Geri