Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
Kanın Sesi - Yaşar KEMAL

Kimsecik Üçlemesinin son kitabı. Çok fazla betimleme yapılmış. Karekterlerin hayal gücü gereğinden fazla kullanılmış. Buna rağmen seriyi tamamlamak adına okuyorum...

Kaiken - Jean Cristophe GRANGE

GRANGE'nin son kitabı. Yeni başladım. Giriş gayet iyi. Devamının da iyi olacağını tahmin ediyorum...

AdanaBote' Alıntı:
Umberto Eco - Foucault Sarkacı

Hocam kitabın namını çok duydum. Sizce kitap nasıl? Tapınakçıların gizli ayinleri hakkında detaylı bilgi verildiğini okumuştum. (Rahmetli Ö. Lütfi METE'nin bir kitabında)

Kitabın korsanı yok, Orjinali ise çok pahalı. (Sanırım 50 TL civarı) Sizin yorumlarınız kitabı almamda etkili olabilir...

Devlet-i Aliyye - Halil İnalcık

Osmanlı Devleti'nin 1302-1606 yılllarını anlatan başyapıt. Benim gibi tarih meraklılarına öneririm...

Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi TANPINAR

Bir klasik. Osmanlı'nın son dönemleri ile Cumhuriyet'in ilk yıllarında yaşananları o günün diliyle anlatan çok güzel bir kitap. Herkese tavsiye edelir...

Binbaşı Ersever'in İtirafları - Soner YALÇIN

Derin Devlet'in ifşa edildiği bir kitap. Katıldığım yerler de katılmadığım yerler de bir hayli fazla. Tavsiye edilir...

Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda - Yılmaz ÖZDİL

Akp iktidarında olanları gazete haberleriyle anlatan bir kitap. Türkiye'nin 11 yılda nerden nereye geldiğini hatırlamak isteyenlere tavsiye edilir.

Not: Yazar alıntı yaptığı gazeteleri belirtseydi daha iyi olurdu...

Grange- Kaiken

yeni bitti diğer 8 kitabına hasta olmama rağmen bunu çok beğenmedim.

Dawn Brown -Cehennem nasıldı hocam beğendiniz mi ?

Kitabın yarısına bile daha gelemedim hocam ama şu ana kadar gerçekten iyi gidiyor. Hikaye kendine bağlıyor, sürüklüyor. Zaman zaman hikaye kahramanı "Langdon" un flashback leri ile karşılaşsak da olay bütünlüğü ve olayların birbirine bağlantılı şekilde gitmesi güzel. Ayrıca olayların gerçek hikayelere dayanması ve gerçek mekanlarda geçmesi ayrı bir güzellik katmış. Eminim bu kitaptan sonra Floransa daha fazla turist çeker. Web de de zaten kitapta geçen mekanların fotoğrafları var. Kitabı hemen bitirmek istiyorsanız benim yaptığım gibi e kitap indirip okumayın. ;)

Efendimiz 1 - Reşit HAYLAMAZ

Peygamberimizin hayatını anlatan bir kitap. Kitapta peygamberimize onun öncelikle kul olduğunu geri plana atan bir sürü sıfat eklenmiş. Kitapta 8-10 yerde bariz yanlış gördüm. Yayınevini aradım. Telefona bir kadın çıktı. Yetkili birine bağlamasını istediğimde, "Yetkililer çok meşgul, şimdiye kadar sadece siz hata olduğunu söylediniz" dedi. Ben söz konusu hataların Resullullah'ın hayatını anlatan bir kitap da değil de başka bir kitap da olsa kendilerini aramayacağımı söyledim. Kadın yine "Yetkililer meşgul, çok istiyorsanız mail atarak şikayetinizi iletin." deyince ben de, benden vebal gitti artık vebal size ait deyip telefonu kapattım.

Not: Kitabı NT'den almıştım. Cemaatin bu şekilde hatalara sahip çıkmaması beni çok üzdü.
Yayınevi: Işık Yayınları
Telefon: 0216 522 11 44

sehzade' Alıntı:
Efendimiz 1 - Reşit HAYLAMAZ

Peygamberimizin hayatını anlatan bir kitap. Kitapta peygamberimize onun öncelikle kul olduğunu geri plana atan bir sürü sıfat eklenmiş. Kitapta 8-10 yerde bariz yanlış gördüm. Yayınevini aradım. Telefona bir kadın çıktı. Yetkili birine bağlamasını istediğimde, "Yetkililer çok meşgul, şimdiye kadar sadece siz hata olduğunu söylediniz" dedi. Ben söz konusu hataların Resullullah'ın hayatını anlatan bir kitap da değil de başka bir kitap da olsa kendilerini aramayacağımı söyledim. Kadın yine "Yetkililer meşgul, çok istiyorsanız mail atarak şikayetinizi iletin." deyince ben de, benden vebal gitti artık vebal size ait deyip telefonu kapattım.

Not: Kitabı NT'den almıştım. Cemaatin bu şekilde hatalara sahip çıkmaması beni çok üzdü.
Yayınevi: Işık Yayınları
Telefon: 0216 522 11 44
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default ... =155499803 bu kitap mı?

Hocam kitapyurdu.com adresine eleştirilerinizi yazarsanız daha iyi olu. iki-üç örnek de ekleyinde sırf laf atmak için yazılmadığı da bilinsin.
Yorumlara baktım %80 övmüş, %10 eh demiş, %10 da sert bir şekilde yermiş hatta dediğim gibi örnekler vermiş...

Kitabı okumadım ama en beğendiğim Siyer Salih Suruç ait olandır.

günaydın kitap böcükleri :) :) ...Khaled Hosseini'nin daha önce bin muhteşem güneş ve uçurtma avcısı adlı kitaplarını bir solukta okumuştum...uçurtma avcısı kitabı filme uyarlanınca da hemen izledim..filmde iyiydi ama kitabını okuyan birileri için biraz hafif kalıyordu...uzun zamandır bekliyordum yazarın yeni bir kitabını...VE DAĞLAR YANKILANDI...adlı kitabını yeni aldım...merak da ediyorum herhalde bir çırpıda bitireceğim bunu da...okumayanlara yazarı tavsiye ederim...

Geri