Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
Düğümlere üfleyen kadınlar- Ece Temelkuran
yazar olayları biraz karmaşık anlatmış,
bana çok sürükleyici gelmedi yinede elime almışken bitirmek istedim
bundan önce okuduğum serenad-livaneli yi herkese tavsiye ederim.
1930 1940 yıllarında almanlardan kaçıp Türkiyeye gelen yahudi profesorlerden ve dönemin olaylarından bahsediyo

Ayşe Kulin ---Handan

Gizli Anların Yolcusu kitabında da var olan Handan karakterinin hikayesi..Aynı zamanda Halide Ebip'in Handan romanına göndermeler var..

Peter Pan Ölmeli - John VERDON

Dahi dedektif Dave Gurney'in maceraları dolu dizgin devam ediyor. En karmaşık görünen cinayetleri farklı yaklaşımı ile çözmeyi başarıyor. İlk 3 kitaptaki başarısından sonra açıkçası biraz da olsa performans düşüklüğü beklemiştim. ancak yazar bırakın performansını düşürmeyi kalitesini ve performansını daha da artırmış.
Tüm polisiye severlere tavsiye edilir....

mmercan' Alıntı:
Bin Dokuz Yüz Seksen Dört-George ORWELL
Kesinlikle okunması gereken bir başyapıt..
Ve mümkünse bundan hemen önce yada sonra Saatleri Ayarlama Enstitüsü nü de mutlaka ama mutlaka okuyun..

Canan Tan- Pembe ile Yusuf...

Tavsiye etmiyorum arkadaşlar.

Ruhi Mücerret- Murat Menteş
Yazarın cümleleri düşündürücü ve başarılı, kitap yalın ve akıcı bir dille yazılmış.
okurken çok zevk aldım ama bittiğinde bende çokda iz bırakmadığını farkettim.

Ayşe KULİN - Handan yeni bitti ve Ayşe Kulin - Dönüş ü okuyorum.
Birbirleri ile bağlantılı kitaplar çok güzel

Nazan Bekiroğlu - Nar Ağacı
Yeni başladım, biraz ağır ilerliyor ama güzel gidiyor.
İlk defa N. Bekiroğlu nun eserini okuyorum.bitince de yorumlarimi yazarım

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları III
Kuran-ı Kerim'e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi
-Prof.Dr.İsmail L.ÇAKAN
-N.Mehmed SOLMAZ.

Mustafa Ulusoy'un Evlilikler Yalnızlıklar Umutlar isimli kitabını bitirdim. Güzeldi. Şu an ise Oğuz Atay- Bir Bilim Adamının Romanı isimli kitabını okuyorum..

Sibel Eraslan - Çöl Deniz
İçerisinde bol miktarda bilgi var ama üslup pek hoşuma gitmedi.. Biraz kadınlar için yazmış ve bence yanlış yapmış.. :)

kardeşimin hikayesi- livaneli
tavsiyeler üzerine elime aldığım bir kitap. Akıcı güzel bir kitap. bi kaç günde bitirilebilen sadelikte
okunabilir bir kitap ama çok fazla besleyiciliği yok bana göre.

şuan okuduğum kitap
Allah De ötesini Bırak- Uğur Koşar
kitabı beğendim diyebilirim yanlız beni çok etkilediğini söyleyemem.
belki bitirince fikrim değişir.

sehzade' Alıntı:
mebmağduru' Alıntı:
ÜÇ MUHAMMED M.İSLAMOĞLU

Çok güzel bir kitaptır. Altını çize çize okuyarak 25-30 gün gibi bir sürede bitirmiştim...

Şehzade hocam çok kitap okuyosunuz anladığım kadarıyla.
tavsiyelerinize kulak verip bikaçını almak istiyorum ama ağır kitapları tercih ettiğinizi düşünüyorum nedense
ve buda tereddüt etmeme neden oluyo. yinede denemekten zarar gelmez.

gülayhoca' Alıntı:
kardeşimin hikayesi- livaneli
tavsiyeler üzerine elime aldığım bir kitap. Akıcı güzel bir kitap. bi kaç günde bitirilebilen sadelikte
okunabilir bir kitap ama çok fazla besleyiciliği yok bana göre.

şuan okuduğum kitap
Allah De ötesini Bırak- Uğur Koşar
kitabı beğendim diyebilirim yanlız beni çok etkilediğini söyleyemem.
belki bitirince fikrim değişir.

sehzade' Alıntı:
mebmağduru' Alıntı:
ÜÇ MUHAMMED M.İSLAMOĞLU

Çok güzel bir kitaptır. Altını çize çize okuyarak 25-30 gün gibi bir sürede bitirmiştim...

Şehzade hocam çok kitap okuyosunuz anladığım kadarıyla.
tavsiyelerinize kulak verip bikaçını almak istiyorum ama ağır kitapları tercih ettiğinizi düşünüyorum nedense
ve buda tereddüt etmeme neden oluyo. yinede denemekten zarar gelmez.

Merhaba Gülay Hocam. Çok kitap okuyordum evet, ancak son 2 yıldır yazar okumaya çalışıyorum. Hani demişler ya Cemil MERİÇ'e "Üstad kitap tavsiye eder misin diye, O da kitap okuma yazar oku demiş..."
Siyer kitaplarının birçoğunu boşuna okuduğumu İbrahim SARMIŞ ve Celaleddin VATANDAŞI okuyunca, sosyolojik kitapların birçoğunu boşuna okuduğumu Mustafa İSLAMOĞLU'nu ve Ömer Lütfi METE'yi okuyunca, yabancı kitapların (bazı yazarlar hariç, Grange, Werdon, Mauolouf, Mango, Eco, Grimwood...) birçoğunu boşuna okuduğumu Ahmet ÜMİT'i, Tarık BUĞRA'yı, M.N.SEPETÇİOĞLU'nu, Yaşar KEMAL'i.... (listeyi uzatmak mümkün) okuyunca anladım.

Siz hangi konuda tavsiye istiyorsunuz söyleyin naçizane tavsiyede bulunayım... Selametle kalın...

Geri