sehzade' Alıntı:
Merhaba Gülay Hocam. Çok kitap okuyordum evet, ancak son 2 yıldır yazar okumaya çalışıyorum. Hani demişler ya Cemil MERİÇ'e "Üstad kitap tavsiye eder misin diye, O da kitap okuma yazar oku demiş..."
Siyer kitaplarının birçoğunu boşuna okuduğumu İbrahim SARMIŞ ve Celaleddin VATANDAŞI okuyunca, sosyolojik kitapların birçoğunu boşuna okuduğumu Mustafa İSLAMOĞLU'nu ve Ömer Lütfi METE'yi okuyunca, yabancı kitapların (bazı yazarlar hariç, Grange, Werdon, Mauolouf, Mango, Eco, Grimwood...) birçoğunu boşuna okuduğumu Ahmet ÜMİT'i, Tarık BUĞRA'yı, M.N.SEPETÇİOĞLU'nu, Yaşar KEMAL'i.... (listeyi uzatmak mümkün) okuyunca anladım.
Siz hangi konuda tavsiye istiyorsunuz söyleyin naçizane tavsiyede bulunayım... Selametle kalın...
hocam öncelikle dikkate alıp cevap verdiğiniz için teşekür ederim.
kitap okumayı seviyorum ama bunun için çok fazla vakit ayıramıyorum. 3 yaşında bir oğlum var okuldan sonraki vaktimin çoğunu ona ayırmak zorunda kalıyorum. ben daha cok okulda boş vakitlerimde, serviste ve nadirende evde(oğlumun uyuduğu saatler) okumaya vakit ayırıyorum. Fazla vakit ayıramıyorum desemde bir kitabı ortalama 2-5 gün arasında bitiyorum.
tüm bunları söyledim çünkü kitabın türüne göre okuduğun ortam önemli. çok ağır ve çok sakin ortamlarda okunması gereken kitaplar beni zorlayabilir diye düşünüyorum.
ilgi alanıma gelince; daha çok besleyiciliği olan tarihi ve dini kitapları roman tarzında seviyorum diyebilirim. iskender pala, sinan yağmur, ahmet ümit, elif şafak, nazan bekiroğlu kitapları gibi
herzaman olmasada nadiren farklı kitaplarda okuyorum sarah jio, murat menteş, zülfü livaneli vs
şuan almayı düşündüğüm kitap listesi
1-dünyanın ilk günü-beyazıt akman
2-aklından bir sayı tut-j verdon
3-elif şafak - iskender
4-piruze ve incir ağacı-sinan akyüz
5-saatleri ayarlama enstitüsi- A.Hamdi tanpınar
6-devlet ana- kemal tahir
sevdiğim kitap türleriyle listeyi biraz anlamsız bulmuş olabilirsiniz yorumlara ve tavsiyelere göre seçtiğim kitaplar.
listeye ekleyebileceğim yada çıkarmam gereken kitaplar varmıdır sayın hocam
yazarların bazıları hakkında sadece netten araştırdığım kadar bilgim var, yeteri kadar fikrim yok
öncelikli okunması gereken kitaplar ve yazarlar sizce hangileridir?
şimdiden teşekür ediyorum.