Bana göre dinin tek kaynağı Kuran- ı kerimdir hocam beni Diyanettir falandır filandır ilgilendirmez ve Nur suresi 61. ayette kızlı erkekli yemek bile yenebileceği anlatılır.regulus11' Alıntı:Bunun dini bir vecibe olup olmaması -belirli bir bilgi birikimi gerektirdiğinden- din adamlarının tartışması gereken bir konu..giggs61' Alıntı:Tabiki insanların istediği gibi çocuğunu eğitmeye hakkı vardır. Hatta çocuk belli bir yaşa gelince istediği gibi eğitimini almaya hakkı vardır. Buna sonuna kadar saygı duyulmalı. Fakat siz insanlara bunu dinin bir gereği gibi göstererek sunarsanız, zaten geneli Kuran ı Kerim i okumayan insanlarımız bunu dini bir vecibe gibi kabul edip ileride müthiş sonuçlar çıkarabilecek uygulamaya destek verebilirler.regulus11' Alıntı:Cumhurun azımsanmayacak, göz ardı edilemeyecek bir kısmının isteği ve talebi var ise CUMHURİYETİN GÖREVİ cumhurun isteklerine cevap vermektir. Kız erkek ayrı eğitim istemek -sebebi ne olursa olsun- bir haktır. Peki şuan karma eğitimi savunan arkadaşlara soruyorum. Acaba karma eğitim istemeyen vatandaşa karma eğitimi dayatmak hak mıdır ?
Ama bu insanlar sokakta bir, düğünde bir, cenazede bir.. okulda ayırmaya ne gerek var?
Pek ala bu insanlar okulda, cenazede, düğünde, camide kadın ve erkeğin iç içe olmadığı bir düzende yaşamak istiyorlarsa. Ve bu istekleri, kendi gibi düşünmeyen insanların özgürlüğünü kısıtlamıyorsa, neden bu isteklerden rahatsız olunur ki?
Şöyle bir örnek vereyim size eğer askere gittiyseniz orada dönen muhabbetten küfürlerden haberiniz vardır. Ve bunun nedeni o ortamda bayan bulunmamasıdır. Bayanlar genelde bulundukları ortamın seviyesinin belli bir noktanın altına inmesine engel olurlar. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.
Benim rahatsız olduğum konu bu söylenenin din adı altında yapılmasıdır. Yoksa insanlar özgür oldukları alanlarda istediği gibi davranabilirler.