Kodla büyü çok faydalı bir çalışma. Fakat tablette uygulama sürekli pır pır yapıyor. Telefonla kodlama yapmakta da imkansız. Keşke android uygulaması olsa daha iyi olur.
benim kullanıcı adı ve şifre doğru olmasıan rağmen açmıyor
Bugun kullandım gayet kullanışlı. Emeginize saglık
ben kullanıyorum sınıfta. gayet de güzel. şirket kiminse sağlam hazırlamış
Öğretmen hesabıyla artık bölümlerin kilitleri kalkmış. İstediğimi bölümü direk açıp inceleyebiliyoruz. Bunun için teşekkürler. Fakat şöyle bir sorunum var;
öğretmen hesabımla tüm bölümleri çözdüm. 250. bölümü çözünce;
" Deneme sürümünün sonuna geldin.
Kodris macerasına devam etmek istiyorsan tam sürümü satın almalısın. "
şeklinde bir uyarı aldım. Daha sonra bölümlere kodlamaya devam et diyerek girmeye çalıştığımda hep bu hatayı alıyorum. Artık hiçbir bölüme kendim ulaşamıyorum ne yazık ki.
Umarım çözüme kavuşur.
öğretmen hesabıyla istediğim bölüme sıçrayamıyorum, ileriki bölümlere bakamıyorum, illa ki tüm bölümleri tek tek oynayarak ilerlememizi istiyor.
Öğretmen hesabında tüm bölümlerin kilitlerinin açık olması gerekmez mi?
labta 14 adet i3 pc var sorunsuz çalışıyor fakat 9 adet core 2 duo 2.5ghz lerde hocamla aynı sorunlar var.hiçbir tarayıcıda düzgün çalışmıyor.sürükle bırak çalışmıyor,kasıyor. Bugün Yeşim hanımla görüştük.kendisine video çekip göndereceğim...benim tahminim ekran kartını iyi birşey istiyor.bizdekiler onboard. kendisine mebin kurduğu çoğu labın p4 ya da core2 olduğunu, eski olduğunu ve kodlabüyünün bu şekilde ilerleyemeyeceğini ilettim. onlar sahada sorun yaşamadıklarını anlattılar. ama eski bilgisayarlarda kesinlikle sorunlukodla büyü yü labda öğrencilerle kullanmaya çalıştık.
Sorunlar:
1) p4 bilgisayarlarımızda aşırı yavaş ve kodlar doğru çalışmıyor (forward(1) dememize rağman tavşan başını alıp gidiyor). Hackercan, code.org. scratch gibi ortamları p4 bilgisayarlarda rahatlıkla açabiliyoruz.
2) Kodlamayla ilgili mantıksal hatalar daha doğrusu kafa karıştırıcak durumlar var. Örneğin kaplumbağa ve tavşanı aynı dizilimde kodlama ileride öğrenciler için kafa karışıklığına neden olabilir. Nesneler için ayrı kodlama blokları oluşturulsa daha iyi olur.
1.hata yüzünden uygulamayı bırakmak zorunda kaldık. Çünkü öğrenciler sıkılıyor.
Herşeye rağmen güzel bir uygulama mükemmelleşmesini dileriz.
Burada kodris hakkında bilgi var. Kodlabuyu.com hakkında birşey göremedim. Kodlabuyu sitesinde de kostis ile alakalı birşey göremedim.Burada yazılan sorunların büyük çoğunluğu çözülmüş durumda,künye diyen arkadaşlar hala kodris'e göz atmadınız sanırım.
Mobilde hala sıkıntı var.
https://kodris.com/about.html
aynen katılıyorum hocamBenim bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor fakat tüm öğrenci bilgisayarlarında o kadar ağır çalışıyor ki anlatamam. Karakteri 1 adım ilerletmek bile sorun. sınıftaki tüm bilgisayarlarda win 7 pro 32 bit kurulu. bunu 2 ay önce öğrencilere denettirdiğimde de aynı idi hala aynı. o yüzden kullanamıyorum.
kodris yapmış. kodris'in sitesinde adres telefon var. harita da var.
code.org u aradım ulaşamadım, code.org kimin, code.org meb onaylı mı, code.org bilgilerimizi toplayan bir amerikan oyunumu
herkesin bir otokontrolü vardır. adamlar sunmuş. işine geliyorsa kullan, gelmiyorsa kullanma.