Müjde ...Dersler zorunlu oluyor.

Kodla Büyü
5 ve 6. sınıflar bu yıl zorunlu 2 saat

7. ve 8. sınıflar 1 saat seçmeli mi devam edecek (2 yıl) sonra 2 saat seçmeli ?

kademeli olarak uygulanacak deniyor.

ayazoglu' Alıntı:
5 ve 6. sınıflar bu yıl zorunlu 2 saat

7. ve 8. sınıflar 1 saat seçmeli mi devam edecek (2 yıl) sonra 2 saat seçmeli ?

kademeli olarak uygulanacak deniyor.

Ben de böyle anlıyorum.

Artık norm fazlası değiliz Allaha şükür. Şimdi beni sınav yapma heyecanı sardı şimdiden :)))))) yav klasikmi yapacaz çoktan seçmeli mi :))))))))))))))))))))

Şimdilik 5,6 larda ama 4+4+4 sistemi oturduğunda ortaokulda 2şer saat zorunlu olacak diye anladım ben...

zencefil58' Alıntı:
Artık norm fazlası değiliz Allaha şükür. Şimdi beni sınav yapma heyecanı sardı şimdiden :)))))) yav klasikmi yapacaz çoktan seçmeli mi :))))))))))))))))))))

AYNEN VALLA... :roll: :D

önümüzde ki 2 yıl

7 ve 8. sınıflar 1 saat seçmeli devam edecek sonra 2 saat seçmeli

böyle yorumlayabildim

vay arkadaş. tüm öğretmen arkadaşların gözlerinden öpüyorum.. herkese hayırlı uğurlu olsun.. :+1: :mrgreen: :idea:

2 saat seçmeli mi zorunlu mu hocam? Kademeli olarak geçilecekse zorunlu olmalı... Şu anda zaten 1er saat seçmeli...

arkadaşlar bizim ders 5 ve 6. sınıfta zorunlu oldu bu kesin 7 ve 8 lerde seçmeli 2 er saat ama bu şimdi 7 ve 8 e geçenler için olmayacak onlar 1 er saat devam edecek ama şu kesin norm fazlası olmicaz mesela benim şimdi 16 saat dersim garanti :) gerçi ders saati arttı ama norm işi bitti çoğumuzun da bitecek inş. 7 ve 8 lerde seçmeli 2 şer saat ders olacak 2 yıl sonra onlardanda kesin seçenler olur HAYIRLI OLSUN

Kademeli olarak uygulanacağı için 3 er şubeli bir ortaokulda, gelecek yıl 5 ve 6 . sınıflarda toplam 12 saat ders olacak iki yıl içinde 5,6,7 ve 8 lerde zorunlu olacak dolayısıyla 24 saat zorunlu bt dersi olacak bu durumda ekders alabilmek için bt rehberliğine gerek kalmayacak. Bu da aslında her ortaokulda bir bt öğretmeni normu demek. çok şükür.

fbby' Alıntı:
Kademeli olarak uygulanacağı için 3 er şubeli bir ortaokulda, gelecek yıl 5 ve 6 . sınıflarda toplam 12 saat ders olacak iki yıl içinde 5,6,7 ve 8 lerde zorunlu olacak dolayısıyla 24 saat zorunlu bt dersi olacak bu durumda ekders alabilmek için bt rehberliğine gerek kalmayacak. Bu da aslında her ortaokulda bir bt öğretmeni normu demek. çok şükür.
Aynen öyle olacak hocam...

sevincimi kelimelerle ifade etmek zor :) sabahtan akşama kadar son zamanlarda sabahtan öğlene kadar boş boş oturmaktan bıkmıştım. çok mutluyum...

ayazoglu' Alıntı:
okulda 1 lab var,

5 ve 6. sınıflar öğleci 12 şer şube

48 saat nasıl yerleşir. hopaaa şinanay :)
Hocam sizin okulunuzda yeni bir bt sınıfı açılmalı ve iki bilgisayar öğretmeni normu olacaktır. Devlet atama yapmak zorunda artık.

Gök_Tuğ' Alıntı:
2 saat seçmeli mi zorunlu mu hocam? Kademeli olarak geçilecekse zorunlu olmalı... Şu anda zaten 1er saat seçmeli...

Hocam 5 ve 6 larda 2 saat zorunlu. Önümüzdeki eğitim yılında uygulanacak. 7 ve 8 ler eskiden olduğu gibi ise öğretmenler kurulu ya da müdürün keyfine göre 1 saat seçilecek.

2014-2015 ten itibaren 7 lere 2015-2016 dan itibaren de 8. sınıflara da 2 şer saat seçilebilecek. Kademeliden kasıt sonraki 2 yılda 7 ve 8 lere de 2 şer saat seçilebileceği. Yine idarenin keyfine kaldığı için garantisi yok. En azından 5 ve 6 lardaki 2 şer saate kimse karışamayacak çoğumuzun normu kurtulacak.

Talim terbiyenin yayınladığı ekteki dosyayı inceleyebilirsiniz

Ekli dosyalar

Şu an 5 ve 6 larda en az 4 er şubesi bulunan okullarda normumuz garanti. 7 ve 8 lerde de 2 şer saat zorunlu olursa normu kurtarmak için okulda 2 şer şube olması yetecek.

fahrican' Alıntı:
Şu an 5 ve 6 larda en az 4 er şubesi bulunan okullarda normumuz garanti. 7 ve 8 lerde de 2 şer saat zorunlu olursa normu kurtarmak için okulda 2 şer şube olması yetecek.
Hocam ben 7 ve 8 ler de de iki yıl içinde zorunlu olacak şeklinde yorumladım ama inşallah yanlış anlamadım.

12 şubeli bir okul

5,6,7 ve 8. sınıflar

toplam 48 şube

5 ve 6. sınıflar 48 saat , 7 ve 8. sınıflar ile toplam ders saati kaç olur?

norm kaç olur ?

fahrican' Alıntı:
Gök_Tuğ' Alıntı:

Hocam 5 ve 6 larda 2 saat zorunlu. Önümüzdeki eğitim yılında uygulanacak. 7 ve 8 ler eskiden olduğu gibi ise öğretmenler kurulu ya da müdürün keyfine göre 1 saat seçilecek.

2014-2015 ten itibaren 7 lere 2015-2016 dan itibaren de 8. sınıflara da 2 şer saat seçilebilecek. Kademeliden kasıt sonraki 2 yılda 7 ve 8 lere de 2 şer saat seçilebileceği. Yine idarenin keyfine kaldığı için garantisi yok. En azından 5 ve 6 lardaki 2 şer saate kimse karışamayacak çoğumuzun normu kurtulacak.

Talim terbiyenin yayınladığı ekteki dosyayı inceleyebilirsiniz
Hocam incelemiştim... Ama bu kademeli kavramından her iki anlamda çıkıyor... Sanırım ben çıkarmak istediğim anlamı çıkarmışım...:)
Sizin dediğiniz gibi olsa bile 0 olan normumuz 3 e çıktı bizim okulda...

Yanlış anlaşılan bir nokta var 7-8 lerde zorunlu olmayacak bu çizelge dediğine göre 5-6 lar zornlu 7-8 ler seçmeli olacak. Yalnız bu durumda şöyle bir çelişki daha ortaya çıkıyor kademeli olduğuna göre geçen sene yayınlanan çzelgeye mi devam edilecek 7-8 lerde yoksa geçen seneden önceki mi?

Re: Ynt: Müjde ...Dersler zorunlu oluyor.

Bundan önceki çizelge iptal, seneye 5-6 lara uygulanacak, sonraki sene 7 lerde 2 saat seçmeli ondan sonraki sene de 8 lerde 2 saat seçmeli.

fbby' Alıntı:
fahrican' Alıntı:
Hocam ben 7 ve 8 ler de de iki yıl içinde zorunlu olacak şeklinde yorumladım ama inşallah yanlış anlamadım.
Keşke öyle olsa. Çizelge tam olarak 2015-2016 da uygulamaya geçecek. Şu anki planlandığı hali ile 5-6 zorunlu, bir yıl sonra 7 lerde sonraki sene de 8 lerde veliler seçerse ders olacak

Hocam kameralar nerde el sallayalım. :mrgreen:
kusura bakma hocam birden okyunca şaka gibi geldi . yoksa siz öyle diyosanız öyledir.

Şimdi labları kapatan müdürleri bir görmek lazım aslında bizimki de tehdit emişti beni.
Yok milletin bilgisayarına format atmıyormuşum yok perdeler bozulmuş falanmış filanmış görsünler yukaruda allah var hepsine güzel ders oldu.

Ellerinde oyuncak yapmışlardı koca zümreyi...

Geri