Müjde ...Dersler zorunlu oluyor.

Kodla Büyü
arkadaşlar seneye 7lerde ve 8lerde eski sistem mi uygulanacak???? yoksa onlarda da seçmeli 2 saat seçilebilecek mi?????? yani kademeli geçiş mi devam ediyor???bizim idareciler kademeli dedi..

El-Aziz' Alıntı:
Şükürler olsun Rabbimize. Norm problemi inşallah azalacaktır. Ancak bir çok okulda bilişim teknolojileri laboratuvarları kapatıldı, dağıtıldı. Bu aşamadan sonra ne olacak? Yeni laboratuvarlar mı kurulacak? Bundan sonra gelen bakan ne diyecek acaba? Çocuklar teknolojiyi öğrensin mi diyecek yoksa zaten biliyorlar mı diyecek?

bence sorun tamda burada benim bıraktığım okullardaki arkadaşlardan haber alıyorum bütün bt sınıfları ya kapatılmışmış yada artık kullanılamıyor

Okula geldim, dersten mersten bahsetmedim kimseye gayet memnun olmama ragmen...

Çay alırken bir öğretmenle denk geldim, ban dediği şey günaydın Niyetine "bizim dersimizi alıp size ders vermişler çok kötü olmuş"...

Bunu diyen ingilizce öğretmeni

Adamların artık dersi 2. sınıftan başlıyor, şuan 5,6 larda dersleri 5 saatmiş de 3e düşmüş...

Lisede dersleri var, 2den 8. sınıfa kadar dersleri var...

Seçmelileri var,

Ki ders çok olsa öğretmene bireysel olarak katkısı da kesin değil okula bir norm varsa ders artınca 2 ye çıkıyor, bunların dersi paylaşarak zararı bile oluyor, atama problemleri yok, neyin aç gözlülüğü anlamadım ...

Sabah Sabah tövbe, tövbeeee.....

Allah' ımıza hamd olsun, bebeğim olmuştu 2 ay önce onun hayrıdır inşallah :)

Allah var ben okulumda bir sorunum yok ama kendimi fazlalık hissetmem ve de tayinimiz kalmadı diye çok yıpranmıştım

Şimdi bu durumlar düzelecek inş

Seneye güzel bir eğitim öğretim yılı bizi bekliyor olacak :D ama şu müfredatı yenilerlerse kılavuzları erken basıp bize erken ulaştırırlarsa çok daha güzel olur :wink:

Dersleri zorunlu yapmak çok kolay.. Sorun hemen çözüldü zanneden arkadaşlar asıl çözülemeyecek sorunu ne yapacak..?
- Fatih Projesinin maliyeti 5 Milyar TL..
- Benim bildiğim hiçbir okulda yeni LAB kurulmadı..
Hal böyle olunca yeni LABların açılması çok zor ve o zaman dersler nasıl işlenecek..? :shock:

Hocam lablar artık kurulmayacak

Bakanlığın yapmaya çalışacağı için okullara tahta ve öğrencilere tablet geldiği zaman, sınıflarda ders işleyin demesi

ordinaryus' Alıntı:
Dersleri zorunlu yapmak çok kolay.. Sorun hemen çözüldü zanneden arkadaşlar asıl çözülemeyecek sorunu ne yapacak..?
- Fatih Projesinin maliyeti 5 Milyar TL..
- Benim bildiğim hiçbir okulda yeni LAB kurulmadı..
Hal böyle olunca yeni LABların açılması çok zor ve o zaman dersler nasıl işlenecek..? :shock:

hocam bu başlangıç elbette lokal sorunlar olacak bunlar lokal çözülecek. zamanla oturacak inşallah.

Sevinen arkadaşları anlamıyorum. sanki dersiniz var zorunlu diye formatörlük görevlerini yapmayacakmısınız sanıyorsunuz. Bakanlık artık BT sınıfı ihalesi yapmayacağını defalarca söyledi. Okullarınıza akıllı tahtalar takıldığında onların bakım onarım işlerini kimin yapacağını sanıyorsunuz ama siz dersenizki ben dersime girerim sınavımı yaparım sınıf rehberliğim olur nöbetimi tutarım bir sürü kağıtla kürekle uğraşırım üzerine birde akıllı tahtalarla tabletlerle uğraşır idarenin işlerine yardımcı olurum ona bişey diyemem.Kolay gelsi o zaman

mahmutemre2211' Alıntı:
Hocam lablar artık kurulmayacak

Bakanlığın yapmaya çalışacağı için okullara tahta ve öğrencilere tablet geldiği zaman, sınıflarda ders işleyin demesi

Hocam tahtada biz ders işleriz de öğrenci nerede uygulaka yapacak peki? lab ı olmayanlar için sıkıntı, 1 sene bırakın lab ı bilgisayarsız bilgisayar anlattım, bilirim yani. Çocukları hayalperest yapmıştım, wordu açtığınızı hayal edin...

hhtc' Alıntı:
Sevinen arkadaşları anlamıyorum. sanki dersiniz var zorunlu diye formatörlük görevlerini yapmayacakmısınız sanıyorsunuz. Bakanlık artık BT sınıfı ihalesi yapmayacağını defalarca söyledi. Okullarınıza akıllı tahtalar takıldığında onların bakım onarım işlerini kimin yapacağını sanıyorsunuz ama siz dersenizki ben dersime girerim sınavımı yaparım sınıf rehberliğim olur nöbetimi tutarım bir sürü kağıtla kürekle uğraşırım üzerine birde akıllı tahtalarla tabletlerle uğraşır idarenin işlerine yardımcı olurum ona bişey diyemem.Kolay gelsi o zaman
hocam böyle bir emrivakiyi kimse yapamaz, öğretmen tercih hakkı sunulur btr olmak isteyen btr olur ders işlemek isteyen ders öğretmeni olur. Yoksa ders öğretmenliği yapan birini hangi yasal dayanakla btr olarak kullanacaklar. Bunun dışında btr için zaten hizmetiçi eğitimler açılmış durumda branş olarak da herkes başvurup sertifika alabiliyor diye biliyorum; yani bilişim öğretmenleri bu işleri yapmak zorunda değil artık. Btr sertifikası olan ve bu işe istekli olan öğretmenler bu işi yürütürler.

.

Hayırlı olsun herkese. İlk yıl zorluklar yaşanacaktır ama sabır..

Ve teşekkürler emeği geçen herkese. Özellikle de bu konuyu her ortamda dile getiren, belgelerle gerekliliğini ispatlayan, mecliste gensoru verilmesi için mücadele eden ve başaran BTE Derneği'ne.

.

bu keyfi yerinde formatör aşıklarını anlamıyorum. norm yok şu an hiçbir yerde. insanları köylere kasabalara yolluyorlar. onlarca kişi ataması yapılmadığı için beklemede. ancak idareyle arası iyi olup, 3-5 saat derse girip okulda film izleyenlerin zoruna gidiyor dersin zorunlu olması.

işiniz olmayan şeyleri yapmazsınız olur biter. yaparsanızda lütüf edip yapıyorum şeklinde yaparsınız bu şekilde de zaten idareyle aranızda sıkıntı kalmaz. ne bu kadar korkutmuş adamlar sizi anlamış değilim.

hhtc' Alıntı:
Hocam eğer norm olursa btr de yaparlar zaten, ha sen şunu diyorsan bilemem:"Benim normum müdürün iki dudağının arasında olsun. Höt deyince susayım. Her verdiği görevi paşa paşa yapayım, istediği zaman norm fazlası göstersin beni. Ordan oraya sürükleneyim." Gerçekten bazılarınızı anlamakta zorlanıyorum. Bana kimse görevim olmayan bişeyi yaptıramaz. Eğer btr ise görevimi yaparım, dersim yetiyorsa ekderse ihtiyacım yoksa da btr olmam, dersime girer çıkarım. Bu kadar basit.

hhtc' Alıntı:

hocam kusura bakma ama normumun olması ve bana da tayin hakkın verilmesini nöbet ve sınıf rehber öğretmenliğine tercih ederim. ayrıca ders zorunluğu olduğu sürece ve o bahsettiklerin görevlerim arasında resmi olarak belirtilmediği sürece kimse bunları yapmak zorunda değil.

hhtc' Alıntı:

söylediklerinize ben de katılıyorum..benim zorunlu da olsa 8 saat dersim var yani yine btr olucam mecburen ek ders için.. ama 30 saat dersi olan btr olmasa bile btr işlerinden sorumlu olucak gibime geliyor.. yanii beni igilendirmez, ben yapamam edemem, bakamam da diyebilirisiniz tabii ama şahsen ben diyemem neden bilgisayar öğretmeni oldun madem okula katkın olmayacaktı derler..bu da hoş bir durum değil.. dersin zorunlu olması harika bişey norm açısından, en azından tayinlerimiz de kolaylaşıcak, en çok da norm sıkıntısı yaşayıp okuldan okula sürüklenen arkdşlarım için ve yeni atamalarda atanma şansı yakalayan mezunlar iiçn sevindim..inşallah güzel haberler artarak devam eder.

dersi zorunlu ama şunu da söylemek lazım haftada 2 saat.
sonuçta 1 saat ta olabilirdi :)

Hayırlı Olsun Cümleten Arkadaşlar...
Ders kitapları,Müfredat- içerik ve norm güncellemeleri yapılması gerekmektedir.Umarım herkes için hayırlısı olur fakat artık 2 kredi dersimizin etkisi gerçekten fazla,sınav -ders içi etkinlik gerçekten branşımızın saygınlığını arttıracaktır.Bu uygulamayı getirenlere bu dersin gerekliliğinin ve ne kadar doğru bir şey yapıldığını hissettirmemiz gerekmekte.
Defter dahi tutturacağım seneye.Madem bizi ciddiye alıp bir şeyler değişti bizlerin de, öğrencilerin de bu branşa bakış açısını şu ana kadar uğraştığımızın üzerine çıkarak devam ettirmemiz gerekmekte.

arkadaşlar bırakın olumsuz düşünmeyi. en önemli sorun normdu buda çözüldü bu açıdan bak isteyen yardım eder istemeyen diğer işlerde şimdi olduğu gibi yardım etmez. isteyen btr olur istemeyen 2.okula gider 30 saat derse girer.

hhtc' Alıntı:

Memleketinde merkezde bir okulda çalışan arkadaşlar için dersin zorunlu olup olmaması bir anlam ifade etmiyor sanırım. BT formatör öğretmenliği yada BTR ye şuana kadar norm verilmedi. Atama bekleyenler ve il içi il dışı atamalarını bekleyen arkadaşları düşünürsek dersin zorunlu olması sayesinde biraz yer değiştirme ve atanma gerçekleşecektir.
Okulumda(lisede çalışıyorum) 51 tane akıllı tahta, 460 öğrenci tableti ve 75 tane öğretmen tableti var. Ayıca bir BT sınıfı 6 müdür yardımcısı ve 15 saat BİT dersi var.

Bu akıllı tahtaların bakım onarım işlerini çok abarttığınızı düşünüyorum. Yapılacak işlem sadece image yüklemek. Sanki yerinden söküp içini açıyor ve tamir ediyorsunuz.
Asıl mesele tabletlerde. Sürekli arızalanıyorlar. Arızalıları toplamak yapılanları aktive edip tekrar dağıtmak büyük iş.
Yazılan mesajları üzülerek okuyorum. Derse girmekten yazılı yapmaktan korkmayın arkadaşlar. Bu işler bizim asıl işimiz.
Bana en çok koyan iş
-hocam tablet bozuldu
-hocam tabletim ne zaman gelecek
gibi sorular.
Bozulan tabletleri toplamak işimiz değil. Dağıtım süreci bitince garanti şartları belirlenince bu işler servis üzerinden yürüyecek. O zaman ne işimiz olacak merak ediyorum.

meb güncelleme yapmazsa il içi, il dışı ve ilk atamdan önce o zaman 1 yıl daha bekleriz. Bir an önce güncelleme tekrar açaılması gerekmektedir

yapılacak olan çok basit normal sınıfta işlesin herkes . bakın görün herkes böyle yapınca Bt sınıfı eksikliğini farkedecek . ve illa bi yere haber olunca birileri görüp yeni ihaleler açacaktır. emin olun

Geri