Müjde ...Dersler zorunlu oluyor.

Kodla Büyü
15 bilgisayarı toparlayamıyoduk,,fare klavye için idarecilere dünya kadar dil döküyorduk,,,,hadi bide tabletlerle işleyin deseler

ben gerisini getiremeyecem

kendimden çok atanamayan arkadaşlarım adına sevindim,,hayırlı olsun hepimize

Gunün, ayın, yılın, son yüzyılın en önemli haberi. Uzun zamandır hiç bu kadar sevinmemiştim.

mehmettuna68' Alıntı:
2014-2015 te 7.sınıflarda bilişim dersi 2 saat ve seçmeli, 2015-2016 yılında da 8lerde 2 saat ve seçmeli

Hocam ben de bunu merak ediyorum kesin mi bu? Herhangi bir açıklama da buna rastlamadım.Kademeli olarak geçileceğinden bahsediyor mu?

okanformula' Alıntı:
Arkadaşlar farkettiniz mi? bizim ders 7-8 'ler seçmeli olarak 2 saat olmuş.
değil hocam. kurul kararlarına bakarsanız kademeli geçiş uygulanacak diyor. yani öümüzdeki yıl 5. ve 6. sınıflar, 7 ye ve 8 e geçtiklerinde 2 şer saat olacak.
2013 - 2014
5----2 (Z) (yeni Sistem)
6----2 (Z) (yeni Sistem)
7----1 (S) (eski sistem)
8----1 (S) (eski sistem)

2014 - 2015
5----2 (Z) (yeni Sistem)
6----2 (Z) (yeni Sistem)
7----2 (S) (yeni Sistem)
8----1 (S) (eski sistem)

2015 - 2016
5----2 (Z) (yeni Sistem)
6----2 (Z) (yeni Sistem)
7----2 (S) (yeni Sistem)
8----2 (S) (yeni Sistem)

benim yorumum bu şekilde. başka şekilde yorumlayan varsa gerekçesi ile birlikte anlatsın.

efsa' Alıntı:
Nihayet beklediğimiz karar inşallah devamı gelir
bi şey sorucam konusu geçti mi bilmiyorum ama Anadolu lisesindeyim önceden sadece bir kez alınabilen dersimizi de çocuklar tekrar seçebiliyormuş yani bu yıl 9. Sınıfta aldılar seneye de alabilirmiş doğru mudur acep? Alırsa seneye ne anlatıcaz gerçi anlatacak şey çok da...
Ben de Anadolu Lisesi' ndeyim hocam. Lisede 1 kez alınabiliyor diye biliyorum ama aksini de duymuştum. Lisedekiler norm fazlası olup ilkokula mı geçer acaba? Ben seneye de -tekrar- norm fazlasıyım da. :roll:

Arkadaşlar bu dersin zorunlu olmasını sağlayan kişi Gazi Üniversitesi BÖTE bölümü hocası SELÇUK ÖZDEMİR'dir daha öncede yazmıştım

Selçuk hoca Talim Terbiye kuruluna rapor yazdı ve sunum yaptı. Dersin içeriği güncellenip Robot tasarımı gibi teknolojik icatlar öğretilecek

mehmettuna68' Alıntı:
hocam 5,6. sınıflarda 2013-2014 te uygulanacakişte. 2013-2014 te 7 ve 8.sınıflarda ders 1 saat ve seçmeli. 2014-2015 te 7.sınıflarda bilişim dersi 2 saat ve seçmeli, 2015-2016 yılında da 8lerde 2 saat ve seçmeli

Hocam tamam kademeli geçiş yapılıodu ama seneye ders saatleri arttı 7-8 lerin. Bu sene 30 saatti. Ama artık 35 saat. Bu nedenden 2 saat seçmeli olma ihtimali yok mu?

yakopasa' Alıntı:
Arkadaşlar bu dersin zorunlu olmasını sağlayan kişi Gazi Üniversitesi BÖTE bölümü hocası SELÇUK ÖZDEMİR'dir daha öncede yazmıştım
allah ondan razı olsun.. insallah mufradatıda duzeltirler...

yakopasa' Alıntı:
Selçuk hoca Talim Terbiye kuruluna rapor yazdı ve sunum yaptı. Dersin içeriği güncellenip Robot tasarımı gibi teknolojik icatlar öğretilecek

Hocam o sunuma ulaşabilirmiyiz? Selçuk hoca buralardaysa paylaşabilirmi veya ??

denizlerb' Alıntı:
okanformula' Alıntı:
değil hocam. kurul kararlarına bakarsanız kademeli geçiş uygulanacak diyor. yani öümüzdeki yıl 5. ve 6. sınıflar, 7 ye ve 8 e geçtiklerinde 2 şer saat olacak.
2013 - 2014
5----2 (Z) (yeni Sistem)
6----2 (Z) (yeni Sistem)
7----1 (S) (eski sistem)
8----1 (S) (eski sistem)

2014 - 2015
5----2 (Z) (yeni Sistem)
6----2 (Z) (yeni Sistem)
7----2 (S) (yeni Sistem)
8----1 (S) (eski sistem)

2015 - 2016
5----2 (Z) (yeni Sistem)
6----2 (Z) (yeni Sistem)
7----2 (S) (yeni Sistem)
8----2 (S) (yeni Sistem)

benim yorumum bu şekilde. başka şekilde yorumlayan varsa gerekçesi ile birlikte anlatsın.

Ben de bu şekilde düşünüyorum ama gönlüm 7-8'lerde de kademeli olarak 2 saat zorunlu olması ; )

Demise' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:
okanformula' Alıntı:
2013 - 2014
5----2 (Z) (yeni Sistem)
6----2 (Z) (yeni Sistem)
7----1 (S) (eski sistem)
8----1 (S) (eski sistem)

2014 - 2015
5----2 (Z) (yeni Sistem)
6----2 (Z) (yeni Sistem)
7----2 (S) (yeni Sistem)
8----1 (S) (eski sistem)

2015 - 2016
5----2 (Z) (yeni Sistem)
6----2 (Z) (yeni Sistem)
7----2 (S) (yeni Sistem)
8----2 (S) (yeni Sistem)

Ben de bu şekilde düşünüyorum ama gönlüm 7-8'lerde de kademeli olarak 2 saat zorunlu olması ; )

O zaman seneye 7-8 ler toplamda 30 saat olacak. 35 saat olursa, bu sefer dersimiz onlarda 2 saat olması lazım değilmi?

yakopasa' Alıntı:
her-telden-f29/bugun-meb-bakani-nabi-avci-yozgat-a-geliyor-t111300-60.html

her-telden-f29/mustesar-yardimcisi-salih-celike-sesimizi-duyurmaya-calistim-t111248.html

Arkadaşlar bu başarıyı bir tek kişiye yüklemek doğru değil. En başta Allah diledi ve oldu. Birçok arkadaş elinden geleni yaptı. Ben meslek lisesi öğretmeni olduğum halde BÖTE mezunlarının isteklerini Bakana bizzat ilettim. Hatta dersin zorunlu olmasına sıcak baktığını yukarıdaki adresten bütün arkadaşlara duyurdum. Buradan emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyourum

bu talim terbiye başkanı emin karip bana bi yerleden tanıdık geliyor, üniversitede filan dersime mi girmişti acaba..yahu nerden hatırlıyorum bi türlü çıkaramadım:))

haftalık ders çizelgesi incelendiğinde görülüyor ki 7-8.sınıflarda dersimiz zorunlu olsaydı diğer derslerde olduğu gibi tabloya işlenirdi. kısaca 5-6. sınıflarda zorunlu 7-8. sınıflarda seçmeli olacak.

benim okulum küçük bi okul seneye 8-10 saat ders ancak çıkar..yani bu durumda bt rehberliğine yine devam...

eylem yapacaktık ama kısmet olmadı, eylemi şenliğe dönüştürelim 28 mayıs bt şenlikleri olarak kutlansın. :lol: :lol: :lol:

Geri