Hocam maaş karşılaştırması yaparken bende 2300 kişiye Türkiye şartlarında yapılmış bu yanlış zammın kriter alınmamasını savunuyorum.
"...yanlış zam..." hocam burayı anlayamadım. Eğer ki konu sahibinin kastı ise; zannedersem ki hocam örnek olması açısından vermiş. Kaldı ki kendi mesajında da bunu belirtmiş.
Maaş adaletsizliği konusu toplum vicdanını rahatlatacak şekilde çözülmeli bu büyük bir sorun.
Burada kesinlikle haklısınız size katılıyorum.
Tabi ki insanoğlu çalışmasının karşılığını almak ister ancak tüm toplumun etkilendiği bu küçülme döneminde (en az etkilenelerden birinin bizim camiamız olduğunu düşünüyorum) bizden çok maaş alanlara bakarken az alanlara da bakmak gerektiğini söylüyorum.
Peki bu mantıkla toplum en az kazanan insanları nereye bakacak hocam, yoğun bakım hastalarına mı? İçinde bulunduğumuz ekonomik durum toplumun çoğunu olumsuz, az kısmını da olumlu etkiliyor. Sorarım size pandemi öncesinde yüzüne bile bakılmayan maskeleri, pandemi başında 500₺ gibi uçuk rakamlara hangi ülkede sattılar. İçinde yaşadığımız toplum fırsatını bulunca böyle davranan insanlarla dolu.
Para yaşamak için bir araç olabilir, fakat fazla yokluğu onu amaç haline getirir ve ahlaki yozlaşma başlatır. İnsanlar aç veya korktuklarında olumsuz her şeyi yapabilme potansiyeline taşırlar. Bizim camia dediğiniz kesim toplumun en müferreh kesimlerinden olmalı ki etrafına ilim yaysın. Bakın etrafınıza ek iş yapan, ek ders kovalayan, özel ders arayan, halı, bal, çanak çömlek satan, emlakçılık yapan meslektaşlarınızla dolu. İdeal insanı birkaç cümle ile çizmek tanımlamak oldukça kolaydır. Onu ortaya çıkaran dinamikleri inşa etmek "evet inşa etmek" asıl maharet olan budur. Var mı bizim kısa - orta - uzun vade de böyle bir umudunuz? Dedem zamanında yokluk, babam zamanında yokluk, bizim zamanımızda yokluk... içinden geçtiğimiz süreç ne zaman bitiyor?
Allah herkese hayırlı bereketli kazançlar versin.
Amin
Adalet sağlanması konusunda mücadele edelim.
Öneriniz nedir sayın hocam?
İki cümle kuruyoruz "ardından siyaset yapmayın" diye mesaj geliyor. Siyaset dediğiniz şey hayatın her alanında vardır. Üst mesaklarda bir hocamız "burası siyaset yeri değil" diyor. Şu cümle bile başlı başına bir siyaset cümlesidir.
Ağızınızı açtığınızda yaftalanmaktan kaçamaz hale geliyorsunuz.
Zorlu hayat mücadelesi sonunda helalinden kazanıyorsunuz hocam bence bizden daha fazla nimetler içerisindeki kişilere bakıp hayıflanmak sadece mutsuzluğumuzu artırır.
Bundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz. Mutsuz olabileceğimizi nasıl bu kadar net öngörebiliyorsunuz.
Bizden fazla kazananlar; "neden bizden fala kazanıyor, nasıl kazanıyor, biz neden kazanamıyoruz?" demez isek nasıl bahsettiğiniz öğretmen camiası olabiliriz? Esas sorgulaması gereken, kişiler biz değil miyiz? Öğrenciniz gözünüze baktığında nasıl bir gelecek tasavvur edeceksiniz ona.
Bu bakış açısı ile bizim uzaya gitmemiz lazım. Elin Amerikalısına bakıp çalışıp başaracağımıza elin Afrikalısına bakıp durumumuz iyi biz mutluyuz uzaya gitmek boş iş dememiz lazım.
Üstelik bilmiyoruz o nimetler onlar için nimet mi? külfet mi ?
Nimet nimettir eğip bükmeye gerek yoktur. Kişi kullandığı nimetin faydasını görüyorsa bu onun için iyidir. Bu kadar basit.
Aforizmalar yazıp; Nimet mi, değil mi? şeklinde yazmanız bunu değiştirmez. En basit şekliyle yaşanarak öğrenilir.
Bunun yerine daha iyi bir şey yapabiliriz ama onu yazmayacağım araştırın
Öğrenciniz değilim sayın Hocam araştırma ödevi vermeyin lütfen. Varsa söyleyecek bir şeyiniz lütfen belirtin. Kimin iyi kimin kötü şeyler yaptığını da: Önce Yaradan sonra da vicdan bilir.
Cevabınız için teşekkür ederim.