NECDET SARI hocamızın konuya yorumu...Fatih BTR

Kodla Büyü
Re: YENİ. .Fatih BTR olduk hayırlısı. .

pisagorean' Alıntı:
Madem projeyi bizle yürütecekler, o zaman tam yetki verecekler. Okullarda odamız olacak, en önemlisi normumuz olacak. Bedenci, türkçeci kursunu alıp bizim yapığımız işi yapamayacak. Kıymetlendirecek bizi. O zaman müdür de öğretmen de saygı duyacak. Bu ifadelerle kimse bizi iplemez.

aynen :+1:

maddelerin yarısı okuldaki bütün işleri yapar anlamına gelmiş. bravo

pisagorean' Alıntı:
ortmenim' Alıntı:
Arkadaşlar burada kimse bahsetmemiş ama bu yazını bu kadar katı olmasının sebebi bana göre;

1-Donanım kurulan okullar arttı ve FATİH BTR ihtiyaçı da doğal olarak arttı,
2-Bakanlıktaki Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sayısı belli yani okullara bakarsak her 10 okuldan 2'sinde bir Bilişim Teknolojileri öğretmeni ya var ya yok
3-Bakanlık ne yapacak? Cevap:kursla Fatih BTR yetiştirerek bu açığı kapatacak
4-Dananın kuyruğu burada kopuyor :)
5-Tamda burada kursla BTR olacak branş dışı arkadaşların olası işi savsaklamasının(yan gelip yatmasının) önüne geçmek için maddeler bu şekilde çıkarılmış

Not: İstisnalar kaideyi bozmaz ama branş dışı BTR arkadaşlar olaya tamamen yatış olarak bakıyor. bu da Ankara'da biliniyor.
Kesinlikle katılıyorum. Beden eğitimi öğretmeni bi arkadaşım btr sırf ücret için görev istedi. Hiçbirşey bilmiyor. Beni arayıp duruyor en ufak bi proram kurulumunda bile. Arkadaşa bişey diyemem bu hak tanındığı için yapıyor. Adama sen bu işi yapma diyemem. Diğer branşlarla bu iş yürümez. Onların basiretsizliği yüzünden de tehdit içerikli yazılar çıkarmanın anlamı yok. Görevlendirmeyi alırım, müdürüne sorarım, komisyon tarafından değerlendiririm bilmem ne. Bunlar yanlış hareketler. Bize güvenmiyosan kaldır tamamen görevlendirmeleri, yok kursa katılıp btr olanlara güvenmiyosan o zaman onu belirt yazıda.

Yani aba altından sopa gösterdikleri biz değiliz en azından ben üstüme alınmadım.yine komisyondur, görevden alırımdır zerre kadar üstüme alınmadım, biz onlar demese de kendi çabamızla zor imkanlarda birşeyler yapıyoruz.

joomlaci' Alıntı:
valla elimden gelen herşeyi nasılsa yapıyorum
okulun her işini elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum
insanın moralini bozuyor evet ama aldığım parayı helal ettirme adına yine elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim
AMA
yarın hesap gününde hakkımızı yiyen her kim varsa vallahi iki elim yakasında.
branşımızı değersizleştiren, itibarsızlaştıran, tehditvari söylemlerle korkutmaya çalışan, bu çalışkan insanlar zümresine gözdağı veren her bir kişiden şikayetçi olacam.
o zaman görecez kim haklı kim haksız...

+11

kursla btr olanlarin cogu bu maddeleri gorunce btr olmayacak. cunku beceremiyorlar.bir sorun oldugunda gene bilisimciye soruyorlar. :) yeni kurslarada katilim azalacak. gene bilisimcilere el acacaklar.veya f@tihi cop edecekler.

bilişim4000' Alıntı:
kursla btr olanlarin cogu bu maddeleri gorunce btr olmayacak. cunku beceremiyorlar.bir sorun oldugunda gene bilisimciye soruyorlar. :) yeni kurslarada katilim azalacak. gene bilisimcilere el acacaklar.veya f@tihi cop edecekler.
Bu maddeler objektif uygulanacak olsa inanın umrumda olmaz hocalarım. Sen işini yaparsın, müdür sana gıcıktır, sendika, siyaset veya başka bi nedenden dolayı gözünün üstünde niye kaşın var der, bu maddelerle gelir sana efelenir. Gerçekten görevini yapana dokunulmayacığını bilsek. Fakat imkansız. Diğer tarafta adam yatar ama müdürüyle can ciğerdir sıkıntı çekmez, sen işini yaparsın sıkıntı çekersin afaroz edilirsin. Görev vermemek öyle kolay bişey değil bunu ben de biliyorum ama işte bu madde malesef bizi namerde muhtaç eder. Birilerinin görüşüyle falan görev almam ben. Verirsin bunu asli görev olarak kimseye danışmadan. Teftiş edersin eyvallah. Baktın görevde yetersizlik var ona göre devlet memurları kanunundaki cezalandırmaları uygularsın. Müdüre danışmak, komisyonda değerlendirmek hangi memura uygulanıyor.

pisagorean' Alıntı:
Madem projeyi bizle yürütecekler, o zaman tam yetki verecekler. Okullarda odamız olacak, en önemlisi normumuz olacak. Bedenci, türkçeci kursunu alıp bizim yapığımız işi yapamayacak. Kıymetlendirecek bizi. O zaman müdür de öğretmen de saygı duyacak. Bu ifadelerle kimse bizi iplemez.
Hocam norm işi sakat, tüm sistem değişmeli ki değişsin. Bunca senelik öğretmen hayatımda gördüm ki: kimse kimseyi ısırmıyor (halk arasında ifadesini anlamışsındır)
Yetki ve oda verirlerse herşey değişir.
pisagorean' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum. Beden eğitimi öğretmeni bi arkadaşım btr sırf ücret için görev istedi. Hiçbirşey bilmiyor. Beni arayıp duruyor en ufak bi proram kurulumunda bile. Arkadaşa bişey diyemem bu hak tanındığı için yapıyor. Adama sen bu işi yapma diyemem. Diğer branşlarla bu iş yürümez. Onların basiretsizliği yüzünden de tehdit içerikli yazılar çıkarmanın anlamı yok. Görevlendirmeyi alırım, müdürüne sorarım, komisyon tarafından değerlendiririm bilmem ne. Bunlar yanlış hareketler. Bize güvenmiyosan kaldır tamamen görevlendirmeleri, yok kursa katılıp btr olanlara güvenmiyosan o zaman onu belirt yazıda.
madde 1: Her okula FTR için bilgisayar öğretmeni için üniversitelerin 10-15 yıl mezun vermesi lazım.
madde 2: Sen adama balık verdiğin sürece o da devam etmek isteyecektir. Balık tutmasını öğret, öğrenemiyorsa da bir daha hiç balık verme.
madde 3: Yönetmelik ile yapacağın işler belirlenmiş. Sıkı durur, kurallarını koyar kabul ettirirsen rahat edersin.

Bence sınıf içi gözlem formu doldurma kısmı gayet güzel bir madde olmuş. Etkileşimli tahtaları hiç kullanmayan öğretmenler için bir yaptırım olmuş oluyor. Hem de bu formu dolduracak kişi olarak öğretmenlerin BTR lere bakışı biraz daha ciddileşir. Öğretmenler gözünde tamirci olmaktan ziyade öğretmeni derste denetleme yetkisi verilmiş. Ha tabi önce BTR olacak arkadaşların kendisini Fatih projesinde geliştirmeleri gerekiyor ki öğretmeni denetleyebilsin. Bir çok okulda hala Eğitimde Teknoloji kullanım kursu almamış bilişim teknolojileri öğretmenleri BTR olarak görev yapmakta. Önce hızla bu arkadaşların eğitimlerini tamamlamaları gerekiyor.
Nöbet konusunda da kendi okulunda görevlendirilen arkadaşa yine nöbet yok. Ama başka okula görevlendirilen arkadaşlara kendi okullarında nöbet tutma sıkıntısı doğmuş oluyor.
Keşke şu maddelerin başına Fatih Projesi BT Rehberliği normu verilecektir yazısını ekleselerdi de hepimizin derdine ilaç olsaydı.

bilişim4000' Alıntı:
ortmenim' Alıntı:
Arkadaşlar burada kimse bahsetmemiş ama bu yazını bu kadar katı olmasının sebebi bana göre;

1-Donanım kurulan okullar arttı ve FATİH BTR ihtiyaçı da doğal olarak arttı,
2-Bakanlıktaki Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sayısı belli yani okullara bakarsak her 10 okuldan 2'sinde bir Bilişim Teknolojileri öğretmeni ya var ya yok
3-Bakanlık ne yapacak? Cevap:kursla Fatih BTR yetiştirerek bu açığı kapatacak
4-Dananın kuyruğu burada kopuyor :)
5-Tamda burada kursla BTR olacak branş dışı arkadaşların olası işi savsaklamasının(yan gelip yatmasının) önüne geçmek için maddeler bu şekilde çıkarılmış

Not: İstisnalar kaideyi bozmaz ama branş dışı BTR arkadaşlar olaya tamamen yatış olarak bakıyor. bu da Ankara'da biliniyor.
aynen hocam kesinlikle katiliyorum. etkilesimli tahta takilan okul sayisi 30 binleri buluyor hesabima gore(bazi ilkokullar haric) 30 bin okula sadece 17 bin bilisimci var.bunlarin 4 bini meslek lisesinde desek.geriye 13bin kaliyor.bunlarinda en az yarisi btr olmuyor 7000 kisi 30 bin okulami bakacak.2 ve 3 okula gonderebilirler bu donem.bence btr olmayin yanarsiniz.8 derslikten az diye bir madde vardi o maddeyi tekrar dusunun.

Kursla BTR olanlar mı Suçlu şimdi he.Bizim neden aklımıza gelmedi.Bu arada yatan bir sürü Bilişim Teknolojisi öğretmeni tanıyorum.Yeni atanan arkadaşlar da tecrübe kazanıncaya kadar bir şey beceremiyor gibi görünüyor.Ben bu ifadeyi kesinlikle kabul etmiyorum.

Kusura bakmayın arkadaşlar çoğunuz çoktan kaybetmişsiniz.Okulun tamircisiymiş, olma arkadaş hayır demeyi bil ondan sonra da gelip burada ağlama ya..Herşeye mi olumsuz bakılır, bir şeyi de lehinize çevirin..Gözlem formuna olumsuz bakmışsınız aksine bu bizim işimizin önemini artırmış..Ben 5 yıldır formatör+btryim ufak tefek şeyler haricinde çok şükür bir sorun yaşamadım..Bence biraz durup kendinize bir bakın..

zesues' Alıntı:
Kusura bakmayın arkadaşlar çoğunuz çoktan kaybetmişsiniz.Okulun tamircisiymiş, olma arkadaş hayır demeyi bil ondan sonra da gelip burada ağlama ya..Herşeye mi olumsuz bakılır, bir şeyi de lehinize çevirin..Gözlem formuna olumsuz bakmışsınız aksine bu bizim işimizin önemini artırmış..Ben 5 yıldır formatör+btryim ufak tefek şeyler haricinde çok şükür bir sorun yaşamadım..Bence biraz durup kendinize bir bakın..

Hocam doğru. Her şeye vahşet nazarıyla bakan arkadaşlar var. Bu arkadaşların ruh dünyası amma da karanlık herhalde. Bir şeye de olumlu bakın yahu. :x

Allah selamet versin. Ne diyeyim.

Burada o kadar atıp tutacaksınız ama ilk başvuru zamanı geldiğinde maddiyatı bahane gösterip tıpış tıpış başvuru yapacaksanız ne anladım ben bu işten :-1: :-1: Öyle olunca eşek olana semeri vursunlar diyesi geliyor insanın

_su_' Alıntı:
Bence sınıf içi gözlem formu doldurma kısmı gayet güzel bir madde olmuş. Etkileşimli tahtaları hiç kullanmayan öğretmenler için bir yaptırım olmuş oluyor. Hem de bu formu dolduracak kişi olarak öğretmenlerin BTR lere bakışı biraz daha ciddileşir. Öğretmenler gözünde tamirci olmaktan ziyade öğretmeni derste denetleme yetkisi verilmiş. Ha tabi önce BTR olacak arkadaşların kendisini Fatih projesinde geliştirmeleri gerekiyor ki öğretmeni denetleyebilsin. Bir çok okulda hala Eğitimde Teknoloji kullanım kursu almamış bilişim teknolojileri öğretmenleri BTR olarak görev yapmakta. Önce hızla bu arkadaşların eğitimlerini tamamlamaları gerekiyor.
Nöbet konusunda da kendi okulunda görevlendirilen arkadaşa yine nöbet yok. Ama başka okula görevlendirilen arkadaşlara kendi okullarında nöbet tutma sıkıntısı doğmuş oluyor.
Keşke şu maddelerin başına Fatih Projesi BT Rehberliği normu verilecektir yazısını ekleselerdi de hepimizin derdine ilaç olsaydı.
öğretmeni derste denetleme yetkisi yok sadece öğretmenin beyanı var eğer kendisi hocam destek için sınıfa gelmene gerek yok ben ben açmasını biliyorum felanca ünitede eba ya girdim, konuyu izlettim veya eba ya girmezde tahtayı açıp ünite ile ilgili bir video, sunum vb. izlettirdim derse hocam olmaz benim de görmem lazım mı diyeceğiz sonuçta o forma o da imza atacak.

Arkadaşlar görevi almamak bir çare değil. Bakanlık ftr midir btr midir her neyse bunu bi şekilde diğer branşlardan kursunu alanlara veriyor. Sen alma dur. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali. Sen almazsın okul okul gezersin bi bakarsın okullarda dincisi, bedencisi, türkçecisi almış eline çayını oturuyor ftryim diye. Bir kesim bu görevi hiç almamaktan yana o arkadaşların şöye bi durumu var, okullarında zaten ders saatlerini dolduruyolar ki keşke hepimiz öyle olsak inanın görevi almayız. Bi çok arkadaşımızın okulunda taş çatlasın en fazla 8 saati var. Bu adam ne yapacak? Başka bi okula gidecek. Hadi orda da bi 8 saat buldu diyelim. Sonra egzersiz, kurs falan bi şekilde tamamlayacak. bu dediğiniz daha külfetli bi olay ben yaşadım. Ben bu projeye rehberlik etmek isterim. Ancak işin ehli olarak bizi tanıdıkları zaman. Ben okulumda ftr btr olurken diğer okulda bi bedenci ftr olursa ben bu işten zevk almam. Bu durumda bunu herkes yapabiliyor denir ve zaten saygı da duyulmaz. Bunun için tam yetki verilmeli. Sadece bizim branşa verilmeli. Gerekirse de gelip denetlenmeli. Denetleme güzel bişey. Ben öğretmene rehberlik edeyim, gözlem fişi doldurayım, yine bizim branştan işin ehli biri de gelip denetlesin. Ben ona bişey demem.

bugün farklı branşlardan 3 tane arkadaş aradı, btr olmak için kursa katılalım mı diye soruyor hepsi. Bizim branş kursla yamalandıktan sonra bizim iki yakamız bir araya gelmez.

FTR veya BTR farketmez. Norm Kadro tahsisi olmadıktan sonra hepsi birbirine benziyor. Yavaş yavaş şartları zorlaştırıyorlar işte. Galiba 3-5 seneye bize kadro gelir. Çünkü Fatih tam olarak bittikten sonra ve eldeki kadrolar yetmeyince bize ihtiyaç daha da artacaktır.

Bu sınıf içi uygulama formu denen şeyi gören var mı elinizde varsa yükleyebilir misiniz?

arkadaşlar naçizane yorumumdur. Yeğitek kurslarla günü kurtarmaya çalışıyor. Yani kağıt üzerinde etkileşimli tahtaların sorumlusu var gibi gösteriyor kısaca. Ama bu balon fazla dayanmaz. 100 saat lik kursla 4 yıllık eğitim bir olurmu arkadaşlar. bunu yeğitek de biliyor. ama ne yapsınlar koltuk tehlikede onlar için. koltukdan düşmeyelim diye bütün bunlar hep. :D :D

Proje okulu sıfatı almak neye bağlı arkadaşlar?
Yani bizim okulumuza tahtalar kuruldu ama ne alt yapı var ne tam teslimat. Bunlar gerçekleştikten sonra mı görevlendirme yapılabilir yoksa şuan proje okulu muyuz? :)

seyyyyyah28' Alıntı:
arkadaşlar naçizane yorumumdur. Yeğitek kurslarla günü kurtarmaya çalışıyor. Yani kağıt üzerinde etkileşimli tahtaların sorumlusu var gibi gösteriyor kısaca. Ama bu balon fazla dayanmaz. 100 saat lik kursla 4 yıllık eğitim bir olurmu arkadaşlar. bunu yeğitek de biliyor. ama ne yapsınlar koltuk tehlikede onlar için. koltukdan düşmeyelim diye bütün bunlar hep. :D :D
İyi de burada istenen EBA bilgisi E tahta bilgisi çokta birşey yok eskisi gibi.

6 YILDIR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖR ÖĞRETMENLİĞİ BELGEMLE GÖREV ALIYORUM. FATİH PROJESİNİN HER AŞAMASINDA ONLARCA OKULDA HİZMET ETTİM. PROJENİN İNİNİ CİNİNİ KURCALADIM. KAFA YORDUM. HER PLATFORMDA PROJEYİ KENDİ PROJEM GİBİ SAVUNUP ANLATTIM. AMA BANA ŞİMDİ BAKANLIĞIMIZ DİYOR Kİ ''SENİ ARTIK GÖREVLENDİRMEYECEĞİM. '' IRMAĞI GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ. BU İŞTE BİR GARİPLİK VAR. BU BELGEYLE EMEK VERMİŞ BİNLERCE BTF ÖĞRETMENİ VAR. ATMAYIN BUNLARIN TECRÜBELERİNİ EMEKLERİNİ BİR KENARA. SADECE İŞİ BECEREMEYEN KENDİNİ YENİLEMEYEN KİŞİLERİ TESPİT EDİN VE GÖREVİNİ SONLANDIRIN BU KADAR BASİT. UNUTMAYIN BU PROJE CEFAKARCA VEFAKARCA BAHANE ÜRETMEDEN, İŞİNİ; ALDIĞI PARAYI HELAL ETTİRMEK İÇİNİN ÇIRPINAN BTR, BTFÖ ÖĞRETMENLERİN OMUZUNDA YÜKSELECEKTİR. LÜTFEN BU İNSANLARIN ŞEVKİNİ AZMİNİ KIRMAYIN ; SORUNLARINA BİR GÖZ ATIN VE ÇÖZÜN.

kalbc' Alıntı:
6 YILDIR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FORMATÖR ÖĞRETMENLİĞİ BELGEMLE GÖREV ALIYORUM. FATİH PROJESİNİN HER AŞAMASINDA ONLARCA OKULDA HİZMET ETTİM. PROJENİN İNİNİ CİNİNİ KURCALADIM. KAFA YORDUM. HER PLATFORMDA PROJEYİ KENDİ PROJEM GİBİ SAVUNUP ANLATTIM. AMA BANA ŞİMDİ BAKANLIĞIMIZ DİYOR Kİ ''SENİ ARTIK GÖREVLENDİRMEYECEĞİM. '' IRMAĞI GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ. BU İŞTE BİR GARİPLİK VAR. BU BELGEYLE EMEK VERMİŞ BİNLERCE BTF ÖĞRETMENİ VAR. ATMAYIN BUNLARIN TECRÜBELERİNİ EMEKLERİNİ BİR KENARA. SADECE İŞİ BECEREMEYEN KENDİNİ YENİLEMEYEN KİŞİLERİ TESPİT EDİN VE GÖREVİNİ SONLANDIRIN BU KADAR BASİT. UNUTMAYIN BU PROJE CEFAKARCA VEFAKARCA BAHANE ÜRETMEDEN, İŞİNİ; ALDIĞI PARAYI HELAL ETTİRMEK İÇİNİN ÇIRPINAN BTR, BTFÖ ÖĞRETMENLERİN OMUZUNDA YÜKSELECEKTİR. LÜTFEN BU İNSANLARIN ŞEVKİNİ AZMİNİ KIRMAYIN ; SORUNLARINA BİR GÖZ ATIN VE ÇÖZÜN.
Senin branşın nedir sayın hocam? Sen eğitim fakültesini okurken sana fatih projesini yürüteceksin diye mi eğitim verdiler. Branşını bilmiyorum atıyorum beden eğitimi olsun. Devlet seni bunun için yararlı olman için istihdam etti. Bu projeyi elbette sahiplenmek her vatandaşın görevi ama kendi alanında eğitim vermen daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Böyle bir misyon yüklenmene gerek yok. Diyeceksinki sanane sahipleniyorum bu hak da tanınmış bana. Sen de haklısın. Biz zaten görev alan arkadaşlarla tartışmıyoruz. Gerçekten başka branştan olup bunu sahiplenen bu işten anlayan hakkıyla yapan arkadaşlar vardır. Ancak bu onların asli görevi değil. Asli görev branşında eğitim vermektir. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.

kalbc' Alıntı:

ah be ben de 1 ay kursa gitsem, bana da matematik dersine girebilir diye bir belge verseler, ben de böyle bir yazı yazabilmeyi o kadar çok isterim ki

bu nasıl bir iştir arkadaşım yaaa kaldık gene başkalarının eline

acer50' Alıntı:
kalbc' Alıntı:

ah be ben de 1 ay kursa gitsem, bana da matematik dersine girebilir diye bir belge verseler, ben de böyle bir yazı yazabilmeyi o kadar çok isterim ki
Yani diyelim ki böyle bişey oldu. 180 saat matematik kursuyla derslere girmeye hak kazandım. Matematikçiler ne der arkadaşlar. Diğer branşlardan görevlendirme alan arkadaşlar bence empati yapsın. Kendi branşlarına 180 saatlik kurslarla başka birileri derse girdiğinde veya kendi işlerini yapmaya çalıştıklarında ne hissederler?

pisagorean' Alıntı:
acer50' Alıntı:
kalbc' Alıntı:

Yani diyelim ki böyle bişey oldu. 180 saat matematik kursuyla derslere girmeye hak kazandım. Matematikçiler ne der arkadaşlar. Diğer branşlardan görevlendirme alan arkadaşlar bence empati yapsın. Kendi branşlarına 180 saatlik kurslarla başka birileri derse girdiğinde veya kendi işlerini yapmaya çalıştıklarında ne hissederler?

Yaptılar zaten hocam. Sınıf Öğretmenlerini Teknoloji ve Tasarım'a geçirdiler. Ders sayısını azalttılar. Norm fazlası olduk. Burada diğer branşlara verip veriştiriliyor ama benim okulumda Bilgisayar öğretmeni dersine beni çağırıyor ve biostan tarih saat değişikliği yapmamı istiyor. Bilgisayar ekranına görüntü gelmiyor bana soruyor. Bayan hocadır, belki bilemiyor olabilir sözüm yok ama birbirimize düşman olmanın da gereği yok. Burada bir sürü bilgisayar öğretmeni yazıcılara bakmak benim görevim değil, tahtalara bakmak benim görevim değil, idari işlere bakmak benim işim değil deyip durmuyor mu. Bilgisayar öğretmenlerinin asli görevi de derse girmektir. formatörlük değildir. Bu isteğe bağlı bir görevlendirmedir. İnsanlar biraz mecburiyetten, biraz da severek görev almak istiyor. Düşman olunacak bir yer varsa o da Bakanlıktır. Saygılar...

akrep026' Alıntı:
pisagorean' Alıntı:
acer50' Alıntı:
kalbc' Alıntı:

Yaptılar zaten hocam. Sınıf Öğretmenlerini Teknoloji ve Tasarım'a geçirdiler. Ders sayısını azalttılar. Norm fazlası olduk. Burada diğer branşlara verip veriştiriliyor ama benim okulumda Bilgisayar öğretmeni dersine beni çağırıyor ve biostan tarih saat değişikliği yapmamı istiyor. Bilgisayar ekranına görüntü gelmiyor bana soruyor. Bayan hocadır, belki bilemiyor olabilir sözüm yok ama birbirimize düşman olmanın da gereği yok. Burada bir sürü bilgisayar öğretmeni yazıcılara bakmak benim görevim değil, tahtalara bakmak benim görevim değil, idari işlere bakmak benim işim değil deyip durmuyor mu. Bilgisayar öğretmenlerinin asli görevi de derse girmektir. formatörlük değildir. Bu isteğe bağlı bir görevlendirmedir. İnsanlar biraz mecburiyetten, biraz da severek görev almak istiyor. Düşman olunacak bir yer varsa o da Bakanlıktır. Saygılar...

pardon sayın hocam bayan olmakla söylediğin şeyleri bilmemenin bir anlamı var mı? ben ne erkek bilişim öğretmenleri tanıyorum söylediklerinizi yapamayacak. bence sözlerinize biraz daha dikkat edin. ayrıca söylediğiniz gibi bilişim öğretmenlerinin temel görevi derse girmek. siz hiç gördünüz başka işler için okula çağıralan başka bir branş öğretmeni. ancak rehber öğretmen olursa söylediğiniz işlere bakar. yoksa öğretmenin insiyatifinde bakıp bakmamak tahtalara...

Hocam bayan öğretmen dememdeki neden işin pratiğini bilmemesinden kaynaklanıyor olabilir. Daha önce uğraşmadığından olabilir. Yoksa bayan öğretmenleri küçümsemek adına demedim. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
İşini hakkıyla yapana tabiki sözüm yok. Ama sürekli BTR olan diğer branş öğretmenlerine suçu yıkmakla sorun çözülmüyor. Bu işi yatış olarak görenler tabiki vardır ancak hergün tahtalarla uğraşan, yazıcı ve BT sınıfını ayakta tutmaya çalışan diğer branş öğretmeni olup BTR olan öğretmenler de var. Kiminin dersi hiç yok, kimi maaş karşılığını dolduramadığı için istiyor BTR olmak. Onların ne suçu var. Bu işi hakkıyla yapamayanlara bir günah keçisi lazım ve bu da diğer branş öğretmenleri oluyor.

Geri