seyduna' Alıntı:
hadi biz dilekçeyle yer değiştirmek zorunda kaldık.
Resen atananlar hangi beyana dayalı kısım seçeneğini seçecek.
yani hiç biri bu durumdaki kişilerin durumuna uymuyor ama klavuz şunu diyordu:
3- Norm kadro fazlası öğretmenler ile 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren görevli olduğu okulun dönüştürülmesi, kapatılması ya da norm kadro uygulaması nedeniyle görev yerleri istekleri dışında değiştirilen öğretmenlerde, bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıl süre ile çalışma şartı aranmaz.
Seyduna hocam
duyurunun en üstünde ne yazıyor
"Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi yer
değişikliklerinin 06/05/2010 tarihli 27573 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim
Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği
hükümleri de dikkate
alınarak aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır."
peki aynı yönetmeliğin 15. maddesi ne diyor
"(15) Görevli oldukları eğitim kurumu kapatılan, norm kadro uygulaması nedeniyle görevli oldukları eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları ya da haklarında yapılan soruşturma sonucu görev yerleri istekleri dışında idari tasarrufla değiştirilen öğretmenlerin, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri birlikte değerlendirilir."
bir de istek kelimesi kafa karıştırıyor.
aynı yönetmeliğin 41. maddesi 3. şıkkına göre de norm fazlası olan herkes istediği dışında yer değiştirmektedir aslında(tercihleri de dikkate alınarak)
"(3) Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar."
Bize düşen tek şey İl/İlçeleri bu konuda ikna edip tercihlerimiz onaylatmak..
edit: 3.madde gibi bir dayanağa htiyacımız yok, ihtiyacımız olan herşey yönetmelikte var aslında ama tercih sayfası biraz kafa karıştırıyor..