Norm Kadro Fazlası Tayinler (Nisan 2025)

Kodla Büyü
Bazı iller yayınlıyor sitelerinde. Girip duyurular kısmına bakın.
norm güncellemeleri proje okullarına gidecekler için ekimde güncellenmiyor mu hocam proje okuluna giden öğretmenin boşluğu hemen bu norm fazlasında açılmış hatta yeri de dolmuş

@isikayhan hocam bir önceki norm fazlası atamada maaş karşılığını dolduranların resen atanmayacağı belirtilmişti. Bu atamalarda da buna benzer bir durum var mı?

Bizim okulda bir arkadaş proje okuluna gitti bu atamada. yeri norm fazlasında açık gözüküyor. Hemen sisteme işlemişler demekki

Bizim okulda bir arkadaş proje okuluna gitti bu atamada. yeri norm fazlasında açık gözüküyor. Hemen sisteme işlemişler demekki
evet hocam arkadaşın okulunda da aynısı olmuş proje okula giden ingilizcecinin yeri hemen açılmış hani ekimde güncellenmiyor muydu

evet hocam arkadaşın okulunda da aynısı olmuş proje okula giden ingilizcecinin yeri hemen açılmış hani ekimde güncellenmiyor muydu

Siz sanırım kavramları karıştırdınız.
Güncellemeler norm sayısın belirlemek için yapılır. Boş norm yıl için farklı nedenlerle oluşabilir; emeklilik, tayin vs.

Bu konuda birşey dikkatimi çekti. Daha önceki norm fazlası atamalarında hangi okulda norm fazlası öğretmen var hangi okullarda ihtiyaç var açıklanıyordu. Bu atamada il memler sadece ihtiyaçları açıklıyor. Norm fazlası olanlar gizleniyor sanırım. ( Acaba torpili olanları resen atamamak ve onların yerine puanı yüksek olsada diğer norm fazlalarını mı yer değiştirmek istiyorlar ve bunun ortaya çıkmaması için mi diye düşünüyor insan. :))

Bu konuda birşey dikkatimi çekti. Daha önceki norm fazlası atamalarında hangi okulda norm fazlası öğretmen var hangi okullarda ihtiyaç var açıklanıyordu. Bu atamada il memler sadece ihtiyaçları açıklıyor. Norm fazlası olanlar gizleniyor sanırım. ( Acaba torpili olanları resen atamamak ve onların yerine puanı yüksek olsada diğer norm fazlalarını mı yer değiştirmek istiyorlar ve bunun ortaya çıkmaması için mi diye düşünüyor insan. :))
okullara norm fazlası öğretmenleri mailden gönderdiler hocam bizim okula geldi diğerlerini bilmiyorum

yarışmalara projelere kafa yorduğumuzun yüzde birini normumuz için yorsaydık şimdi bt norm gelmişti. aksine ders sayısı her geçen yıl azalıyor.
Geçen sene ilçe milli eğitim müdürü beni çağırdı. Neden hiçbir projeye destek vermiyorsun diye sordu. Ben de bizim branşın norm sorunu çözülmedikçe hiçbir projede yer almayacağımı şöyledim. Şaşırdı doğal olarak.

Son düzenleme:
İldekilerin keyfiyle alakalı. Bizde web sitesinden hem ihtiyaç hem de norm fazlası listeleri her sene düzenli olarak yayınlanıyor.

Norm kadro fazlası öğretmen atamasında hizmet puanı üstünlüğüne göre işlem yapılmaması nedeniyle açılan davada mahkeme, atama işleminin yürütmesini durdurdu.

Bir eğitim sendikası üyesi tarafından açılan davada, Eskişehir 1. İdare Mahkemesi, 27 Mart 2025 tarih ve 2025/45 E. sayılı kararıyla yürütmenin durdurulmasına hükmetti.

Aile Bütünlüğüne Vurgu

Mahkeme kararında, öğretmenin mevcut görev yerinin şehir merkezi, atandığı yerin ise ilçe olması dikkate alınarak; işlemin uygulanması durumunda Anayasa ile güvence altına alınan aile bütünlüğü ve bireyin manevi varlığı açısından telafisi güç zararlar doğabileceği belirtildi.

Geçen sene ilçe milli eğitim müdürü beni çağırdı. Neden hiçbir projeye destek vermiyorsun diye sordu. Ben de bizim branşın norm sorunu çözülmedikçe hiçbir projede yer almayacağımı şöyledim. Şaşırdı doğal olarak.
Helal olsun hocam.Ben de aynı şekilde düşünüyor ve bunu her ortamda da dile getiriyorum ama maalesef şimdilik tuzu kuru olan arkadaşlar sırf okul idarelerinden 2-3 gün övgü almak veya validen bir belge almak için proje peşinde koşuyor. Sonuç =0 en fazla 1 hafta konuşuluyorlar o kadar,bitti. Tüm bilişimciler birlik olup tepki göstersin,teknofestler tubitaklar boş kalsın bakalım o zaman branşımızın durumunu bakanlık masaya yatırıyor mu yatırmıyor mu. Ama hiç umudum yok artık, ben yapmam siz yapmazsınız öteki koşa koşa yapar. En iyi olacaklar ya sözde halbuki o kadar çok tanık oldum ki gereksiz çok koşturana daha fazla değer vermiyorlar aksine amele gözüyle bakıyorlar. Bizi en değerli kılan şey dersimiz,öğretmenliğimiz.

Bunu başka branşlar için de çok duydum mesela ilimizde bir fenci var projeleri hep geçiyor kaç senedir. Ama herkeste şöyle bir algı oluşmuş o hoca ile ilgili : .... xxx hocası çocuğumuzun dersine girmez inşallah ,hiç ders işlemiyor proje peşinde koşuyor......işte algı bu...

bir sorum olacak. ilçe grubunda benimle aynı hizmet puanına sahip fakat benden daha az hizmet süresi olan bir kişi daha var. resen atama gerçekleşirse açık olan okula hizmet süresi daha az olan mı atanır yoksa fazla olan mı?

ikimizde tercih ettiğimizde puan eşitliği durumunda hizmet süresi daha fazla olanın atanacağını biliyorum. Fakat resen durumunda puan eşitliği için herhangi bir ibare yok kılavuzda

zamanında halk eğitimden alınan sertifikalarla bilişim branşına geçen binlerce kişi (hizmet puanları çok yüksek olanlar genellikle onlar oluyor) var sırf o zamanlar formatörlük ek dersini alabilmek için şimdi çoğu pişman ama elden de birşey gelmiyor artık.

BBNET
Geri